U

Çavuş
24 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
U
geçen yıl
İşlemci soğutucu önerisi
Merhabalar arkadaşlar,

Aşağıdaki sistem için işlemci soğutucusu almak istiyorum. Şuan Wraith Stealth soğutucu kullanıyorum. Bundan daha iyi bir soğutucu almak istiyorum. Belki bir şey olmaz ama sıvı soğutma almak istemiyorum çünkü kasa çok hareket ediyor kendime güvenmiyorum :D Bu işin cahiliyim kasada biraz dar içine sığar mı, onu nasıl almadan bilebilirim, onu da bilmiyorum. O yüzden tüm bileşenleri yazıp fotoğraf da ekleyeceğim. Önerilerinizi bekliyorum. Bütçem max 2000 tl. Almışken düzgün bir şey almak istiyorum ama daha ucuz olsa mutlu eder :D

İşlemci: AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm İşlemci

Anakart: MSI B450 TOMAHAWK MAX B450 Socket AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (OC) USB3.1 Anakart

Kasa: CORSAIR 275R 3x120mm FANLI TEMPER CAMLI MidT ATX SİYAH KASA

Güç Kaynağı: CORSAIR RM SERISI RM750 750W 80 PLUS GOLD MODULER GÜÇ KAYNAĞI

Ekran kartı: EVGA GeForce RTX2070 SUPER BLACK GAMING 8GB GDDR6 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >
U
5 yıl
9000 TL bütçe (monitör dahil değil) sistem toplama
Merhabalar arkadaşlar,

Maximum bütçem 9000 tl olacak şekilde bir sistem toplamak istiyorum. Parçaları Hepsiburada, Vatan yada Sanalmarketim gibi önceden bildiğim sitelerden almayı tercih ederim ama bildiğiniz güvendiğiniz siteler varsa önerilere açığım :) .ViewSonic XG2405 Monitörüm var 9000 tl bütçeye monitör dahil değil. Oyun odaklı düşünüyorum. Ekran kartı uymak zorunda olduğum bir tavsiye olarak Nvidia olacak. Onun dışındaki parçalar hakkında düşünmüş olduğum birşey yok.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum
U
5 yıl
İzmir\u0027de laptop adaptörümü tamir ettirebileceğim güvenilir bir bilgisayarcı arıyorum.
Ben İzmir'de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Laptop adaptörümün kablosu giriş kısmından büküldüğünden şarj etmiyor. Bölüm belli bilgisayar her an lazım. Tamir ettirmek istiyorum. Üniversite Urla Gülbahçe köyünde bende burada kalıyorum. Her an gidip gelemiyorum merkezi bi yere. Gerçekten işini hakkı ile yapan bilgisayarcı bulmakta zor bence. Acaba bu kabloyu değiştirebilecek bildiğiniz, güvenilir bir bilgisayarcı var mı İzmir'de gidip tamir ettirebileceğim. Yenisini alsam çok pahalı değişecek bi kablo. Rasgele birine yaptırsam bozulacak ( önceden 2-3 defa oldu çekincemin nedeni bu).
U
5 yıl
2500 tl\u0027ye kadar telefon tavsiye edebilir misiniz? (Soruda içerir)
2500 tl ye kadar bir telefon almak istiyorum. Samsung galaxy A50 yi şuan 2449 tl ye bulabiliyorum. Meizu 16 da ay başında 2280 tl ye bulunabiliyormuş galiba ama ben şuan en ucuz 2500 tl ye bulabiliyorum. Sizce hangisi daha tercih edilir bu durumda ? Yada başka seçenekler var mı önerebileceğiniz? Bütçede genişleye genişleye kopup gidecek durumda şuan ama dramatik farklar olacaksa yada olmayacaksa ona göre bi tavsiyede yapabilirsiniz örnek veriyorum ya sen 2500 diyosun ama gel 2000 e x modelini alçok bişey fark etmeyecek zaten hayatında, yada ya sen 2500 diyosun ama 2000 ide görmüşüz gel sen 2700 e y modelini al gibi . (Tabi dediğim gibi 1600 lü hayallerden geldim. Geriye dönük 2500 ü aşağı çeken öneriler daha iç açar. 2500 bile fenalık getiriyor ama sonra lan koyarmışızda 2500 e bi 300 daha da olsun istemiyorum. Optimum dengesi sizde )
U
6 yıl
Yeni ev bir örümcek yuvası çıktı. Fobim var. Bu nedir? Kurtulmak için kime başvurmam lazım?
Üniversite nedeniyle Urla Gülbahçe köyünden ev kiralayıp yerleştim. Böcek korkum var. Geçmişteki evlerimde senelerce karınca dışında hiçbir şey görmeme rağmen yatmadan önce neredeyse her gece yatağın altına, kenarlara köşelere kalorifer peteklerinin içine bakan (hatta bazen fenerle) bir insanım.

Yeni taşındığım evde 2 hafta kadar önce gelip çok ciddi bir temizlik yaptık.Sonrasında dün eve geldiğimde 2 tane örümcek gördüm ve öldürdüm. Bugün gene 2 tane aynı tür olduğunu düşündüğüm (yani çok emin değilim hepsi aynı mı?) örümcekten gördüm. Belli ki bir yerde yuvaları var. Ev kapalı. Cam açmadım daha. Banyodan girdiklerinden şüpheleniyorum. 2 sini banyoda öldürdüm. Bir havalandırma ızgarası ve tuvaletin yanında bir su gideri var.Bunun dışında bildiğim açıklıklar normal duş ve lavabo su giderleri.Ama bilmediğim bir yerden giriyor olabilirler yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Sorularım şunlar

1- Bunun türü ne? Sanmıyorum ama tehlikeli birşey mi? Yuvasını bulmak,kökünü kazımak için ne yapmak lazım? Boyu bir parmak boğumu kadar ayaklarıyla.
< Resime gitmek için tıklayın >
https://i.hizliresim.com/0z3d7Z.png

2- Bu tip durumlarda hangi meslekte insana danışmak lazım? Ziraat mühendisi mi ? Veteriner mi? Biz düşündük aklımıza bunlar geldi bir tek ama saçma gibi. Böcek ilaçlamacı bulabilir miyim bilmiyorum ama öğrenciyim. Çok ciddi bir operasyon için param yok. Ne kadar tutar ilaçlama bilmiyorum ama 100-200 lira bişeyse olada bilir ama bi 0 eksiğim vardır en az diye düşünüyorum.

3-Böcek ilacını/zehrini kim satar? Nereye sormak lazım? İzmir içinde ilaç için gidebilirim. Ona ulaşmam ilaçlamacı kadar zor olmaz. Köyde yoktur zaten ama urla merkezde ilaçlamacı yada ilaççı olabilir.

4-Neredeyse tüm sorular aynı kapıya çıkıyor ama 2 tanesinin ölüsü vurduğum yerde duruyor.Kağıt gibi olmadı. Götürebilirim kesin sonuç için.Kim tanır böceği ?

(Hatalarım için özür diliyorum.Şuan boş seramik bir alanda sandalye tepesindeyim.)

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.
U
6 yıl
Kararsız Kaldım ( BİLGİSAYAR MÜHENDSİLİĞİ) Yıldız Teknik mi Hacettepe mi ?
Tercihleri yaptım yolladım bi şekilde. Listenin geri kalanı adına aklıma takılan birşey yok ama ilk sıraya Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliği ikinici sıraya Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği yazdım. Forumda eski bir konu var ama güncel değil. Yıldızda bir taşınma ve buna bağlı ayrılmalar olduğunu da duymuştum. Aynı zamanda Yıldız %30 ingilizce , Hacttepe tamamen İngilizce. Puanların yakın olmasından dolayı hangisini başa yazmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Herkes de eğitim dilinin önemli olduğunu İngilizce'nin büyük avantaj olduğunu söylüyor. Yabancı öğrenci için zaten %30 da olsa bölüm bütün dersler ingilizce gidiyor diyende var ama yıldızdan değil kendisi.Yıldız genel olarak Hacettepe ile arasındaki bu eğitim dili farkını kapayabilcek başka vasıflara sahip midir? İstanbul'dan ve geçmişinden mi kazanmaktadır?

Ama önemli olan soru ve esas sorum şudur.

Yıldız bilgisayar mühendisliği mi Hacettepe bilgisayar mühendisliği mi ? Sizce neden?
U
7 yıl
ÇOK ACİL SORU Üniversite kayıt dondurma ve yatay geçiş
Şu ana kadar mesaj atan arkadaşlara yardım edebildiysem çok çok mutluyum lütfen yanlış anlamasınlar. Çok fazla özelden mesaj geliyor. Bende eksik birşeyler söylemek istemiyorum.Çok zamanımı alıyor uzun uzun cevap yazmak. Çok önemli kararlar hakkında danışan oluyor sorumluluk da almak istemiyorum. İlk mesajı önceden okuyup dönüp bakmak isteyen olur diye en sona yorum olarak atıyorum. Halihazırda bulunan bilgiyi yok etmek istemediğimden.

Yatay geçiş ile alakalı tüm bilgi devletin belgelerinde ve okulların belgelerinde mevcut. Eksisksiz okuyarak her şeyi öğrenebilirsiniz.(Ek madde falan diye geçmeyin 10 sayfa 20 sayfada olsa okuyun).

Uğrayan herkes için en hayırlısının olmasını dilerim.
U
7 yıl
2 defa açmışım silemedim özür dilerim
2 defa açmışım silemedim özür dilerim
U
7 yıl
200 TL ye kadar kulaklık önerebilr misiniz?
Genel kullanım için 200 tl'ye kadar bir kulaklık almak istiyorum. Hem pcde hem telefonda kullanacağım. Kafaüstü yada kulakiçi olabilir ama kafaüstü olduğunda rahat olması çok kafamı bastırmaması lazım.Biraz kılım bu konuda Bir süre Sennheiser hd 407 kullanmıştım memnun kalmıştım rahatlığından. Ses olarak yüksek ses çılgın basslar beklemiyorum. Normal seviyede ses veren bir kualklıkla son seste müzik dinleyemem bile. Öyle konu ile alakalı uzman değilim terimleri bilmiyorum ama yüksek seste sesleri ayırt edemiyorum gürültü gibi geliyor yani. Seslerin ayırt edilebilir olması ve kabul edilebilir bir ses düzeyi yeterli. Kısıkta olmasın (sony mdr xd-100 yada birebir aynı kasa bir kulaklık kullanmıştım onun sesi bi tık az gibiydi kabul edilebilir olmakla beraber) :D (Herşey bir araya gelirse rahatlık dışında ufak şeylerden feragat edebilirim misal dışarı ses vermesi gibi sennheiser hd 407 yi bilen bilir. Tabi vermese daha iyi olur buda bi kriter)

Aslında gönlümden bluetooth bir kulaklık geçiyor ama bu fiyata düzgün bi tane bulabileceğimi düşünmüyorum. Deneme amaçlı gearbestten awei marka bir kulakiçi bluetooth kulaklık almıştım. arkadan ince bi cızırtı geliyor telefonda kullanırken pcde ise bu cızırtı katlanılamaz seviyelere çıkıyor. Bu nedenle bi şüphe oluştu içimde.Genede hem pc hem telefonda denediğiniz memnun kaldığınız bir model varsa bu fiyatlara bilmek isterim

yurtiçi, sıfır ve bilindik,güvenilir siteler yada mağazaların fiyatları üzerinden önerirseniz daha iyi olur çok iyi bi fırsatsa belki amazon.de
U
7 yıl
Üniversitede ilk senemi tamamladım. 2018 ygs-lys ye girsem okul puanım düşer mi?
2015-2016 eğitim öğretim yılında liseyi tamamlayarak 2016 ygs-lys sınavına girdim ve tercih yaparak bir üniversiteye yerleştim.Bu sene üniversite 1. sınıftaki eğitimimi tamamladım. Şuan üniversiteyi dondurup 1 sene daha çalışsam ve 2018 yılında düzenlenecek olan ygs-lys ye girsem tercih yaptığımız yerleştirme puanına eklenen okul puanı gene yarıya düşecek mi? Ben üniversite öğrencilerininki düşüyor diye biliyordum ama bölümde 1 sene başka bir bölümde okuyup sonra dondurup 1 sene daha hazırlanan ve bizim bölüme gelen biri okul puanının sadece tercih yapıp yerleştikten sonra gerçekleşen ilk ygs lys sonrasında tercih yaparsan düşeceğini söyledi.

özetle

yerleştirme puanına eklenen okul puanı ilk sene bidaha tercih yapıldığı taktirde yarıya düşüyor.Bu durum bir sonraki sene içinde geçerli midir ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.