X

Çavuş
16 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
214 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
3 ay
GOOGLE bakiyesini Paraya Çevirme
Arkadaşlar bir arkadaşım zeka geriliği olduğu için bana google hediye kartı almış 400 tl tutarında. Bende mecbur yükledim. Şimdi sorum şu, ben bu google play bakiyesini nasıl paraya çevirebilirim? Ya da kripto falan nasıl alabilirim? Coinbase falan google play bakiyesiyle alım yaptırıyormuş ama türkiyede coinbase alım yapılamıyor falan. Zottirik işler. var mı bi yolu bunu yapmanın?
X
geçen yıl
Skoda Rapid Spaceback Bakım Parçaları
Arkadaşlar merhaba,

Aracım Skoda Rapid Spaceback 2016 model Dizel Otomatik

Aracıma bakım yaptıracağım (Normal yağ ve filtre bakımı) fakat yetkili servis 6105 TL fiyat istiyor. Her zaman sanayide götürdüğüm usta da artık rixenberg diye bir marka kullandıklarını söyledi. Ben Mahle ve Mann marka hadi o da olmadı Bosch marka kullandırıyordum hep usta da istersen sen al ben sadece işçilik alayım dedi. İnternetten almak için baktım fakat doğru parçalar hangileri anlayamadım. Aracın marka model motor vs bilgilerini giriyorum bi sitede çıkan filtre yuvarlak, başka sitede çıkan filtre dikdörtgen. Böyle garip bi durum var. Aracıma uygun doğru parçaları nasıl bulabilirim acaba?
X
2 yıl
Mouse Kendini Kapatıyor
Merhaba arkadaşlar,
A101 den Lenovo Lecoo M2001 kablosuz mouse aldım. Süper bir mouse değil ama sıradan idare eden bir mouse. Fakat bir sorunum var, fareyi bir süre kullanmayınca kendini kapatıyor. Yani cihaz kendini kapatmıyor fakat hareket ettirdiğim zaman ekranda hareket etmiyor. Sonra herhangi bir tuşuna tıklıyorum ve tekrar hareket etmeye başlıyor. Daha önce başka bir mouse ile de aynı şey olmuştu ve bir yerde uyanık tut gibi bir ayar vardı onu işaretlemiştim ya da uykuya al gibi bir şeyin işaretini kaldırınca düzelmişti fakat o ayar neredeydi bir türlü bulamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

İşletim sistemi: Windows 10
X
2 yıl
MSI Anakart Anten Sorunu
Msı X570 Gaming Edge Wifi anakartım var. Anakart ile gelen alttaki resimde sol altta gördüğünüz antenlerden birisi kasayı taşırken kırıldı. Bu antenin yenisini nereden bulabilirim acaba?





< Resime gitmek için tıklayın >
X
3 yıl
Bekar Evi Hakkında - YARDIM
Arkadaşlar selam, bir devlet dairesinde memurum. İş yerim evime çok uzak bir yere taşındı. İşe arabayla gidip geliyorum. Normalde ayda 2 depo yakıt harcıyordum fakat geçen pazartesi depoyu 375 tl ye fulledim. Cuma günü yakıt bitti. Tekrar fulledim bugün çarşamba ve 300 km erişim mesafesi gösteriyor. Yani 5 günde 1 depo yakıt bitmeye başladı. Bende iş yerine yakın ev tutayım hem 2 saat sabah 2 saat akşam yolda geçirmem hemde aylık 1500-1600 tl yakıt ödemek yerine ev tutar oraya çıkarım diye düşündüm. Şuanda normalde ailemle kendi evimizde yaşıyorduk sorun yoktu ama iş yerim aşırı pahalı bir semte taşındığı için 1+0 daireler bile 1500-2000 tl arası. 1+1 daireler 2500 yazmışlar. İş yerine biraz daha mesafeli 1000 tl civarı bir ev bulsam içi eşyalı olmasın kendim eşyaları ufak ufak alayım diye düşündüm. Bu sebeple tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Soru 1- Boş bir bekar evinde ilk başta neler almak gerekir

Soru 2- Alınacak şeyleri en uygun nasıl alırım

Soru 3- Bana önerebileceğiniz ürünler ve linkleri var mı?

Soru 4- Bu iş yani eşya işi bana en uygun şekilde kaça patlar


NOT: 2. el eşya al demeyin başkasının kullandığı ya da ne bileyim eski püskü görünen eşyaları alıp kullanmak beni huzursuz eder. Markası çok iyi olmasa bile sıfır almak istiyorum. En azından ilk kullanan ben olurum ve daha güzel görünür eve geldiğim zaman gözümde güzel temiz bir yer olarak görünür.

NOT 2: Ankara'da İncek Çayyolu taraflarında eşyalı ve güzel 1+1 tarzı önerebileceğiniz evler varsa onlar da olur. Ama anasının nikahı para olmaması lazım
X
3 yıl
Veri Analizi Ödevi İçin YARDIM - WEKA Programı
Arkadaşlar üniversitede bir ödevim var. Bize verilen bir veritabanını kullanarak kendimiz bir problem üretip bu veritabanındaki verileri kullanarak o problem ile ilgili veri analizi yapacağız. WEKA programı kullanılacak. Fakat bir türlü yapamıyorum. Bu programı kullanmayı bilen arkadaşlar varsa özelden bana ulaşabilirler mi? Paralı ödev sitelerine baktım ama bu program için bir şey bulamadım.


Not: son 1 gün kaldı, bugün ödevin son günü, yarın teslim edilmesi gerekiyor...
X
3 yıl
Vodafone Kanunun Üstünde mi?
NOT: Resimleri kocaman ekledim ama ufacık çıkıyor, üstüne tıklayınca büyüyor sanırım.


Arkadaşlar merhaba, Vodafone ile yaşamakta olduğum bir olayı paylaşmak istiyorum. Bundan 2 yıl öncesine kadar Vodafone Net kullanıyordum. 2018 yılının 9. ayında beni arayarak hızımı 32 Mbps den 50 Mbps ye çıkarmak istediler. Onay verdim. Hızım yükseldi ve sorunsuz şekilde 46-47 arası hız alıyordum. Tam 2 ay dolduğu gün internetim gitti. Bir daha da gelmedi. Gitmesinin sebebi Vodafone müşteri temsilcisi beni 50 ye yükseltirken pakette yapması gereken tanımlamaları yapmamış ve benim portum 60 gün havuzda bekleyip sonunda da iptal edilmiş. Dolayısıyla internetim de gitti. O günden sonra tam 1 ay uğraştırdılar yapıyoruz yapıyoruz diyerek, en son yapamıyoruz boş port olmadığı için özür dileriz bi hata yapmış arkadaşımız gerekli işlemleri yapacağız ama sizde internetsiz kalacaksınız dediler. Türk Telekoma gittim evet boş port yok dediler, bize geçersen veririz dediler ( Bu da ayrı bi konu ama neyse, boş port yoksa bi anda TTnete geçince nasıl boşalıyor anlamadım. Rezerve portu bana verceklermiş falan filan her neyse. ) Ben bu şekilde Türk telekoma geçtim. 2 yıllık taahhüt dolmak üzere olduğu için fiyat karşılaştırması yaparak Tekrar Vodafone a geçiş için başvuru yaptım. Başvuru yaparkende özellikle sordum, internetimiz ne kadar süre kesili kalacak dedim, Fiber olsaydı kesilirdi ama bunda kesilmeyecek, biz gelip bağlayacağız Türk Telekomda aktif olacak artık istediğiniz zaman kapattırırsınız, isterseniz taahhüt bitene kadar kullanabilirsiniz dediler. 2 gün sonra gelip bağlantı yaptılar. 50 Mbps almam gerekirken 11 mbps hız alabildiğimi gördüm gelen ekibin yanında. Aşağıdan bi işlem yapacağım düzelecek olmazsa arıza kaydı açar portu değiştirtirim dedi. Aşağı indi bidaha dene dedi. Denedim hala aynı dedim. Adam gidiş o gidiş. Ne arıza kaydı açtı ne bişey, siz halledin diyip gitti. Bundan sonra 12 gün boyunca her gün aradım her gün. Çünkü gelen arkadaş türk telekom portunu çıkarttığı için Türk Telekom da çalışmıyor. Maksimum 72 saatte çözeceğiz dediler, 12 gün oldu ama en ufak bi adım bile atılmadı. Bende E-devlet üzerinden cayma hakkının günü bitmeden iptal ettirdim. Şimdi bana hem verilen ve iade ettiğim modemin ücretini hemde aktivasyon ücreti adı altında 265 tl ceza ödetmeye çalışıyorlar. Yasal süresi içerisinde iptal ettirdikten sonra bana mesaj gönderdi Vodafone, Sizi en kısa sürede iptal işlemleri tamamlanması için 0850 542 5 542 numaralı telefondan arayacağız diye. Aramadılar. Ben her gün aradım 30 - 35 dakika telefonda bekledim bilerek sistemler çalışmıyor başka arkadaşa aktarıyorum diyip beklettiler ve kimseyle muhatap olamadım. Tam 5 gün sonra 7 aralıkta aradılar beni, iptali sağlıyorum dedi, tamam dedim. Ceza bedelini sordum çıkmayacak dedi. Modemi nereye yollayayım bende şuan dedim. Yasal süreyi kontrol etti, süre dolmamış MNG kargo 541 koduyla yollayabilirsiniz onada ödeme yapmayacaksınız dedi. Yolladım hemen. Şimdi bana mesaj geldi, süreyi geçirdiniz geri yolluyoruz size diye.


Bu konuyla ilgili BTK ya başvurdum. Cimer'e başvurdum. Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. BTK da bana 15 gün sonra verdikleri cevapta güya telefonda bana internetin kesilmeyecek dememişler. Ayrıca adamlara yasal hakkım bu sözleşmeden dönmek çünkü hizmet veremiyorsunuz, bu durumda tüm masrafları servis sağlayıcı karşılar yazıyor kanunda diyorum. Tınlamıyorlar bile. Yaptığım tüm başvurularıda ekliyorum. Konuyu öne çıkarın lütfen Vodafone Yetkilileri adam gibi okusunlar sorunumu çözsünler.


Aşağıda BTK, Tüketici Hakem Heyeti, Cimer ve Vodafone iptal dilekçelerimi görebilirsiniz.




BTK ŞİKAYETLERİ




< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞVURUM


< Resime gitmek için tıklayın >


CİMER BAŞVURUM


< Resime gitmek için tıklayın >




E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPMIŞ OLDUĞUM ABONELİK İPTAL BAŞVURUSU


< Resime gitmek için tıklayın >
X
3 yıl
Muhasebeci Dostlar Bi El Atın
< Resime gitmek için tıklayın >


Muhasebe bilgisi olan arkadaşlar varsa şu soruyu çözebilir mi? Teşekkürler şimdiden


SORU: Hazır değerlere ( nakit veya benzerleri ) ait bir dönem sonu işlemi tasarlayarak muhasebeleştiriniz.
X
3 yıl
1 Aylık Asgari Ücretle 4 TANE PS5 Alabiliyoruz
"1 Aylık Asgari Ücretle 4 TANE PS5 Alabiliyoruz"

Bir korelinin kurabildiği cümledir kendileri.

Şöyle başlayalım. Korede PS5 fiyatına bakalım dijital versiyon için.



< Resime gitmek için tıklayın >

Yukarıdaki listeden bize en çok benzeyen ülke olan Japon para birimi üzerinden sipariş verelim, sonuç olarak Japon da olsa Koreli de olsa hepimiz Çinliyiz değil mi? Kaç para yazıyor? 39980 YEN.

Şimdi 39980 Yen bizim para birimimiz olan WON da ne kadar ediyor ona bakalım.



< Resime gitmek için tıklayın >



433.407,44 ( Dörtyüz Otuz Üç Bin Dört Yüz Yedi virgül 44 WON ) ediyormuş.

Şimdi hemen banka hesabımızı açalım, bugün şansımıza aybaşı ve asgari ücretle çalıştığım işimden gelen maaşımıza bakalım.



< Resime gitmek için tıklayın >



Ne kadar yatmış bu ay? 1.795.310 WON ( Bir Milyon Yedi Yüz Doksan Beş Bin Üç Yüz On WON )

Şimdi PS5 ne kadar dı? 433.407,44 WON

Asgari Ücret / PS5 Fiyatı = 1.795.310 / 433.407,44



< Resime gitmek için tıklayın >


4,14 adet PS5 ediyor. Yani 4 tane PS5 alırım, üstüne 61.680,24 WON da cebimde kalır.





< Resime gitmek için tıklayın >
X
4 yıl
DERİN DONDURUCUDA TARİHİ GEÇEN CİĞER
Arkadaşlar size bir kaç sorum var, şuan elimde 3 tane son kullanma tarihi geçmiş yiyecek var.


1- Tavuk Ciğer 1 paket - SON KULLANMA TARİHİ 04.10.2020 ( 11 gün geçmiş )

2- Piliç Izgara 1,5 KG - SON KULLANMA TARİHİ 14.10.2020 ( 1 gün geçmiş )

3- Mantar 1 Paket - SON KULLANMA TARİHİ 14.10.2020 ( 1 gün geçmiş )


Bunların Tavuk Ciğer ve Piliç ızgara derin dondurucuda duruyordu alındığından beri. Zaten Piliç Izgara 2 gün önce alınmış. Ciğerde derin dondurucuda unutulmuş. Mantarı bir kaç gün önce A101 den aldık normal buzdolabında duruyordu, dün son kullanma tarihi yazıyor.


Soru şu, bunlardan hangileri yenilebilir bugün pişirsem, Tavuk ve mantarda sorun olmaz sanırım 1 gün olmuş daha, ama ciğerden emin olamadım. Parasından da değil ama sürekli yiyecek atmaya başladık böyle tarihini kaçırıp, üzülüyor insan israf ettik diye.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.