_

Yüzbaşı
23 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
196 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
_
geçen ay
Turbo Benzinli Araç Yüksek Egzoz Emisyon Değeri
Bugün, senede fazla km yapmadığı için her yıl 3000km'de yağı, filtresi değişen aracım (1.4 TSI DSG Golf) egzoz emisyon muayenesinden geçemedi.

Kısa mesafe kullanılan bir araç da değildi. Ölçümü yapan arkadaş araç devirsiz kullanılmıştır hep dedi ki doğrudur dsg hep motoru 2000 devir altında tutuyor. Gidin 4-5 bin devirde 1 saat kullanın tekrar gelin dedi. Yaptık öyle azaldı ama yine geçmedi. Sonra araç muayene istasyonuna gidene kadar tekrar devirli kullandık bu sefer oradakinde geçti ama şimdi resmen 100km gibi bir mesafeyi 5000 devir civarı düşük vitesle yapmak zorunda kaldım ve birşeye zarar verdim mi diye paranoya yapmaya başladım.

Arkadaş bizi yanılttı mı? Yani yüksek devirde bu kadar km yapmak yerine aslında servise gidip birşeylerin mi değişmesi gerekiyordu yoksa normal mi bu durum?

Ben böyle şeyler sadece kısa mesafe kullanılan dizel araçlarda olabiliyor sanıyordum.
_
2 yıl
Tek randevuda araç muayenesi ve emisyon ölçümü
Şimdiye kadar kardeşimin işyeri sanayiye yakında diye Dudullu'daki istasyonda sadece muayene yaptırıyordum. Bu seferki gidişimde ikisini birden yaptıracağım. Hali hazırda randevu tarihi için geçerli emisyon ölçümüm var.

Dudullu istasyonunda daha önce ikisini de yaptırmış olanlar aşağıdaki sorularımı cevaplarsa sevinirim.

1- Muayene için sıra numarası alınıyor, egzoz için de benzer bir durum (aynı ya da farklı bir numara ile) var mı? Olmaması lazım, zira o zaman hangisi önce çağıracak bilemeyiz ve sıraları farklı yerlerde

2 - Önceki gidişlerimden gördüğüm kadarıyla ikisinin sırası ayrı ve sanki egzoz'u muayene çıkışı yaptırmak daha mantıklı gibi duruyor zira onun yapıldığı yer muayene çıkışında aracı teslim aldığınız tarafta. Önce emisyonu yaptırsam, istasyondan çıkıp dolanıp tekrar girmem gerekecek gibi duruyor. Hal böyleyken hangisini önce yaptırmam daha mantıklı. Muayene önce olmalı gibi geliyor bana

Teşekkürler
_
3 yıl
Hafif Direksiyon Titremesi
Genel olarak bir aracın direksiyonunun yol yüzeyindeki ufak kusurları (çukurlardan vs bahsetmiyorum, asfaltın doğal tırtığı gibi şeyler) hissettirmesi normal midir? Yani hızdan bağımsız olarak, gözle görülemeyen ama direksiyonu tutarken ilerlediğiniz sürece elle hissedilebilen hafif titreşimler normal mi yoksa bir sorun olduğunu mu gösteriyor? Yakın zamanda 4 lastik değişti balans yapıldı ama aynı eski lastiklerde olduğu gibi bu tarz titreme hala var, arabada sola sağa çekme vs de yok.
_
3 yıl
Yeni Lastik Basınç Kaybı
2 hafta önce lastikleri değiştirttim. O zamandan beri otoparkta duruyordu araba. Dün 30km kadar yol yaptım dönüş yolundayken düşük lastik uyarısı geldi (Araba Golf, ABS ile kontrol edilen TPMS var). Lastikler soğuduktan sonra baktım. Kaça ayarlamışlardı bilmiyorum ama 25,5 27,5 29.0 ve 29,5 çıktı basınçları. Arabanın kullanma kılavuzunda yeni lastikler ilk kez hızlı gittiklerinde genişleyebilir o yüzden 1 kerelik lastik basıncı uyarısı olması normal diyor ancak bu kadar inmesi hem de lastikler arasında bu kadar fark olması normal mi? Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Başka bir problem mi var acaba diye düşünüyorum. Her halukarda tekrar hepsini 32 yaptım 2 hafta sonra tekrar bakacağım.
_
3 yıl
TEM Avrupa Yakasına Gidiş Tüm Gün Yoğunluk
Allah aşkına biri bana açıklasın. Bu TEM Avrupa Yakasına gidiş neden bütün gün yoğun? Ters yön sadece işten dönüş saatinde yoğun ki bu anlaşılabilir birşey. Ama bu yön sadece işe gidiş saatinde değil her saatte yoğun. Bu kadar insan bu pandemi ortamında (normal zamanda bile anormal bir durum ya neyse) durmadan neden Avrupa yakasına akıyor gün boyunca? Çoğu da şahsi araç. Öyle yan yollardan ayrılan araç sayısı da çok az, ezici çoğunluğu köprüye gidiyor.

Ben şahsen pandemi döneminde toplasanız 15 günde 1, akü şarj etsin diye arabayla dolanıyorum onun dışında trafikle işim yok. Eskiden bu işi pazar günleri erken saatte yapardım ama yasaklardan dolayı artık öyle yapamadığım için o bile çin işkencesine döndü.
_
8 yıl
Alarmı aktif etmeden aracı kitleme
Merhaba,

Golf 7 aracıma alırken meta alarm takılmıştı, kullanma kılavuzunu istemiştim serviste ama yok kılavuzu demişlerdi... Öğrenmek istediğim şey aracı alarmı aktif hale getirmeden kitlemenin bir yolu olup olmadığı (arabanın orijinal kumandasıyla çalışıyor alarm). Benim zaten çalsa da duyamayacağım güvenlikli bir yere arabayı bırakırken lazım olabilecek birşey bu. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler
_
15 yıl
Yeni ve Türk yapımı bir iPhone oyunu
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda tamamen Türk yapımı olan ve ingilizcenin yanında Türkçe dil desteğine de sahip yeni çıkan oyunumuz ile ilgili bağlantıları veriyorum. Desteğinizi bekliyoruz...
Mümkün olsa denemeniz için promo code verirdim ancak ne yazık ki o kodlar sadece ABD'deki AppStore'da geçerli.

Oyunun web sayfası

YouTube'daki Oynanış Videosu

Saygılar...
_
15 yıl
Esnek Profil?
Bugün TTNet'ten e-posta gelmiş, "müşterimizin hattında yapılan incelemede, mesafenin uzak olmasından kaynaklı sorun yaşandığı anlaşılmış olup, 4096 Hız esnek profile çekilmiştir" diye. Ne demek bu esnek profil? Yani kaç hızla bağlanabilirse o kadar gibi birşeyse zaten önceden de 4096/1024 bağlandığım yoktu, 4096/896 gibi birşeyle bağlanıyordum kopma falan da yoktu ama 2 hafta önce falan 4000/800 oluverdi ve öyle kaldı onu şikayet etmiştim ona gelen cevap bu.
_
15 yıl
Sıcak hava tabancası ile lehimleme
Merhaba,

Sıcak hava tabancası ve krem lehim kullanılarak lehim yapılırken nasıl oluyor da devre elemanları yanmıyor bunu açıklayabilecek biri var mı? Krem lehimler en az 190 derecede falan eriyorlar ancak entegreler falan nasıl dayanıyor bu sıcaklığa? Çoğunun datasheetinde +85 dereceden sonra yamulacağı yazıyor.
_
15 yıl
PCB Bastıracak Yer
Merhaba,

Yaptığım çift katlı bir devreden bir kaç tane delik içi kaplamasız olarak bastırmak istiyorum. İstanbul'da böyle az sayıda baskı yapacak bir yer varmı bildiğiniz? Çok kaliteli olması gerekmiyor hobi amaçlı yaptığım bir devre. Eğer sorunsuz bastırabilirsem daha sonra da benzer devreleri bastıracağım. Kendim basabileceğimi biliyorum ancak onla uğraşacak vaktim yok o yüzden sadece firma/yer/şahıs söyleyebilecek olanlar mesaj atsın lütfen.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.