Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
971
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hafif Direksiyon Titremesi
_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Genel olarak bir aracın direksiyonunun yol yüzeyindeki ufak kusurları (çukurlardan vs bahsetmiyorum, asfaltın doğal tırtığı gibi şeyler) hissettirmesi normal midir? Yani hızdan bağımsız olarak, gözle görülemeyen ama direksiyonu tutarken ilerlediğiniz sürece elle hissedilebilen hafif titreşimler normal mi yoksa bir sorun olduğunu mu gösteriyor? Yakın zamanda 4 lastik değişti balans yapıldı ama aynı eski lastiklerde olduğu gibi bu tarz titreme hala var, arabada sola sağa çekme vs de yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 28 Nisan 2021; 20:57:27 >

N
3 yıl
Yarbay

_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

M
3 yıl
Binbaşı

Lastik havanız falan biraz yüksek mi? Birde lastikleriniz aşırı sert ve dar yanaklı mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_Maxximum_
P
3 yıl
Yüzbaşı

Düzgün bir asfalt yolda 120km/h civarı hızda ya da rölantide titreşim yoksa, süspansiyonların sönümlemesinden arda kalan dış etkinin araç içine ve kullanıcıya yansıması olabilir. Yani, aşırı bir durum yoksa ben normal karşılıyorum. Lastik havalarının yüksek olmadığından emin olmak iyi olabilir.



_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Lastikler 2021 üretim Continental Premium Contact 6 225/45 R17, hava basıncı da 32 PSI. Bu arada bahsetttiğim şey öyle masaj aleti gibi bir titreme değil hafif bir titreme. Görülemiyor ama hissediliyor. Normal bir araçta sıfır mı olması gerekiyor onu anlamaya çalışıyorum. Bu arada bedensel olarak hissettiğim birşey yok sadece direksiyondan elden hissediyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 29 Nisan 2021; 0:23:45 >

P
3 yıl
Yüzbaşı

Yarın kendi aracımızla tırtıklardan geçerken dikkat edelim, bakalım bizde durum ne? Konuyu güncelleriz.



S
3 yıl
Yarbay

bence yolda gitme ile ilgisi yok, olduğu yerde dururken rolanti halindede aynı titreşim hissedilir elinizi direksiyona koyarsanız. büyük ihtimalle sizin hissettiğiniz şey motorun çalışırken yarattığı titreşimden kaynaklı direksiyonda oluşan rezonanstır.
elektrikli araçlar bu tip "takıntı yaratan" sorunları bitirecek hocam rahat olun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 29 Nisan 2021; 0:37:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese ilgisi için şimdiden teşekkürler. Fazla detaylı bir inceleme gerekmiyor zaten. Çok bozuk olmayan ara sokaklarda ya da çevre yolunda giderken kaçla olursa olsun direksiyonda herhangi bir hissedebildiğiniz titreme var mı ona baksanız yeterli.



_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Durduk yerde bir titreşim yok. Yolun yüzeyine göre miktarı da değişiyor dolayısıyla yoldan dolayı olduğundan eminim ama işte normalde yol yüzeyi direksiyona hiç yansımamalı mı onu bilmediğimden soruyorum zira bir sürü farklı araç kullanmışlığım yok.

Bu arada herkeste olan birşey olduğunu bilsem umursamam geçerim zaten takıntı falan olmaz yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 29 Nisan 2021; 0:39:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @suatcagdas
P
3 yıl
Yüzbaşı

Bu sabah aracı dinleyerek kullandım. Hususi hissetmek için kullanınca derinden gelen hafif şiddetli titreşimleri rahatlıkla farkettim. Aracım daha yaşına girmemiş Focus 4 benzinli. Bu durumda sorun algılamak için bir neden yok. Tamamen aracı dinlemek ve odaklanmakla ilgili.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Kaale almamaya devam o zaman.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @plf
P
3 yıl
Yüzbaşı





Bu mesajda bahsedilenler: @_Maxximum_
X
7 gün
Yüzbaşı

Ben de biraz takıntılıyım bu konuda. 3 silindirli arabada direksiyonda hafif titreşimler olması normal mi? Bunu gidermenin bir yolu var m?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.