S

Çavuş
17 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
Aliexpress bozuk ürün dispute (satıcı sıkıntısı)
Merhabalar. 21 nisan tarihinde bir akıllı saat siparişi verdim. Ürün 12 gün gibi kısa bir sürede elime ulaştı. Buraya kadar sorun yok. Sorun ise ürünün şarjı bittiğinde şarja takmam ve şarj sırasında çalışan ürünün şarjdan çıkardığım anda kapanması ve bir daha açılmaması. Bunun üzerine tabii ki satıcıyla iletişime geçtim, bana 5 saat aralıksız şarj et ve sonucu yaz dedi. Garanti olsun diye 6-7 saat şarjda tuttum ve sonuç aynı.

Ben de bunun üzerine tabii ki dispute açtım. Adım adım neler yaptığımı, cihazın ne sıkıntı çıkardığını anlattım. Saatin şarjdayken bir fotoğrafını ekledim ve ingilizce konuşarak 30 saniyelik bir video çektim açılmadığına dair.

Satıcı ise bana mesaj atarak şarj aletinde sıkıntı olabileceğini, istersem yeni bir şarj aleti gönderebileceğini söyledi. Ben de buna olumsuz yanıt verdim, çünkü hevesim kırıldı o kadar para ödediğim bir eşyanın bozuk çıkmasından dolayı ve kendisine ürünü kendisine geri göndereceğimi ve full refund yani paramın tamamını geri istediğimi belirttim.

Az önce gönderdiği mesajda da aynen şöyle demiş (çevirisini yazıyorum);

"Tabii ki olur. Fakat bizim doldurma işlemini yapabilmemiz için (ne demekse artık) lütfen dispute nedeninizi 'Bu ürüne artık ihtiyacım yok' olarak değiştirin."

Ben de bunun ne anlama geldiğini, neden böyle bir şey yapmam gerektiğini soran bir cevap daha attım.



Fakat kafama takılan nokta şurası; bu satıcının bir işgüzarlığı olabilir mi? Yani ben eğer dispute sebebini değiştirirsem (şuan ürün bozuk olarak görünüyor) acaba Aliexpress araya girdiğinde bana full refund değil de, çok daha az bir miktar mı ödeyecek?

Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim, satıcıya güvenmek içimden gelmiyor ama şöyle de bir durum var eğer Aliexpress araya girip çok daha az bir ücret iadesi yaparsa cidden ben yediğim kazıkla kalmış olacağım. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
S
8 yıl
Üniversite kayıt sildirme ve puan kırılma hakkında sorum var
Merhaba arkadaşlar. 2016 yılında üniversite kazandım ve kayıt oldum. Daha ilk dönemini bitiremeden bir sağlık sorunu yaşadım ve bırakma kararı aldım. İkinci dönem de kayıt yeniledim fakat aynı şekilde sağlık sorunlarından dolayı gidemedim.

Sorum şu;
Ben üniversite kaydımı ağustos veya eylül ayında sildirsem, 2018 YGS ve LYS'ye girdiğimde herhangi bir puan kesintisi yaşar mıyım?
S
8 yıl
Windows 10 klavye tuşları kesik kesik algılıyor
Merhabalar. Klavyemde oyunlara giriş yaptığımda WASD ve diğer yön tuşları vs. kesik kesik algılanıyor. Yani ben sürekli basmama rağmen saniyede 1 tuşu algılamıyormuş gibi karakterler duruyor devam ediyor falan umarım anlatabilmişimdir. Windows 8.1'de böyle bir sorun yoktu ama şimdi baş gösterdi. Ne yapabilirim başına gelen ya da sorunun kaynağını bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?
S
10 yıl
İlk yazana isimtescil wordpress hosting 25 tl indirim kuponu
Arkadaşlar yemeksepetinden alışveriş yaptıktan sonra çekilişe katıldım ve kod kazandım, bunu kullanamayacağım fiyatlar malum 110 tl gibi bir şey olunca. Ama sürekli host alan birisi varsa aşağıya yazsın, ben ona kodu pm ile göndereyim. 25 tl indirim yapıyor sadece wordpress hosting için geçerli.
S
10 yıl
70 bine kadar otomatik araç tavsiyesi alınır
70 bin liraya kadar otomatik vites araba tavsiyeleriniz alınır. 2. el veya 0 olması önemli değil. 2. el BMW olabilir 3 serisi. Biraz gösterişli bir şey istiyorum açıkçası, şuan değil 2016'da alacağım bu ön tavsiye gibi bir şey olacak. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.