H

Onbaşı
01 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
5 yıl
whatsapp Web Resim indirme sorunu
Merhaba

İşyerinde aktif olarak whatsapp Web kullanıyorum iş için. Pc de kurulu whatsaap web uygulaması var. Yaşadığım problem şöyle ; toplu şekilde resimleri seçip indir tuşuna bastığımda artık telefonunuzda olmadığı için indirme başarısız uyarısı veriyor. Tek resim indirmede problem yok ama normal şekilde kaydediyor. Fakat toplu olarak indir dediğim başarısız uyarısı veriyor. Farklı telefonlar ile denedim gene olmadı. Farklı pc denedim gene olmadı. İş için sürekli başkalarından bana resim geliyor whatsapptan ve bunları pc ye anında kaydetmem lazım. Tek tek çok uğraştırıcı oluyor fakat toplu şekildede indiremiyorum. Çözümü bilen vardır umarım.
H
5 yıl
Bios girerken monitör kapalı konuma geçiyor
Merhaba topladığım yeni sistemde şöyle bir problemim mevcut. Pc başlatırken monitör windows ekranı gelene kadar kapalı konumda kalıyor. Mesela biosa girmek istiyorum pc reset atıp başlatırken DEL tuşuna basıyorum biosa girmek için kasa biosa giriyor fakat monitör kapalı konumdan ON konumuna geçmediği için görüntü alamıyorum. Hdmi kablo ile bağlı elimde başka kabloda yok. Monitörü elle kapatıp açsam bile görüntüyü sinyal yok diyerek vermiyor. Normal pc açılışta görmem gereken bios ve sonra anakart logolu görüntüleride doğal olarak göremiyorum. Windows masaüstü gelene kadar monitör kapalı sinyal yok konumunda kalıyor. Kasayı Tv ye götürüp bağladığımda herşey gayet normal pc açılışı biosa girince açılışı normal. Fakat kasayı getirip monitöre bağladığımda gene aynı sorunlarla uğraşıyorum. Monitörüm Viewsonic 144 hz 24inch VX2458 curved modeli. Belki 144hz,freesync vb. ayarlardan dolayı diye düşünüp hepsini kapatıp denedim olmadı. Çözünürlük düşürdüm olmadı. Bunun gibi windows ekranına gelene kadar kapalı kalan bios ekranında dahi kendini açmama problemini nasıl çözebilirim. Yardımlarını bekliyorum.
H
5 yıl
Viewsonic monitör kapalı konumda kalma
Merhaba Yeni sistem topladım. Monitör olarak Viewsonic VX2458 c- mhd olan 144hz monitörden aldım. Hiç şikayetim yok çok güzel monitör fakat gıcık edici bir sorunla uğraşıyorum çözemedim. Problem şu Kasa powera basıp açtığımda anakart sayfası veya windows yüklemesinde monitör açılmıyor direk pc masaüstüne geldiğinde monitör kendini açıyor. Yani windows açıldığında monitör ON konuma geçiyor. Mesela BİOS ekranına girmek istiyorum kasa çalışıyor DEL tuşuna basıyorum pc biosa giriyor fakat monitör açılmıyor siyah ekran değil bildiğiniz kapalı konumda ve açılmıyor. REset atıp normal windowsu açınca gene masaüstü gelene kadar bekliyor sonra kendini açıyor. Başka monitör ve 4k tv bağladım kasaya onlarda bu problem yok anakartın reklam resminide biosuda da açılıp görüntü alabiliyorum. Monitör HDMİ ile RX 590a bağlı. Display port kablom yok , monitör ve ekran kartındada VGA portu yok o nedenle hdmi dışında kabloyla deneyemedim.
Kasada sadece SSD var hdd olarak
H
5 yıl
Biosa girerken monitör açılmıyor
Merhaba yeni bir sistem topladım. Kasayı kapatıp açınca masaüstü windows ve monitör açılıyor bunda sorun yok fakat biosa girmek için reset atıp DEL tuşuna bastığımda monitör açılmıyor. Kasayı televizyona götürüp bağladım normal olarak DEl e basınca görüntü ve bios geliyor. Ama normal pc monitöre bağladığımda gene monitör kapalı konuma geliyor. Sistem yeni driverler güncel sebebini anlamadım. 144 hz viewsonic vx2458 monitör kullanıyorum acaba nasıl bir sorun olabilir. Sistemin diğer parçaları ryzen 5 2600x - msi B450 Tomahavk ve rx 590 -- Biosa girerken monitörün kapalı konumda kalmamasını nasıl düzeltirim. anakart sitesinden biosun en güncel sürümünüde Tv ye bağlayıp güncelleştirdim.
H
6 yıl
Kablo tv kötü görüntü
Merhaba yeni eve taşındım internet ve tv birlikte fiyat olarak uyguna geldiğinden kablo net'i tercih ettim ama baya bi pişmanım. Şikayetim şöyle Lg 55 inch 4k televizyonum var şundan 1 ay önce digitürk üst paketle beraber hediye ettikleri plus kutuyu kullanıyordum yayın kalitesi çok iyiydi. Kablo netin eve getirip kurduğu recevier yayınları bildiğin leş gibi gösteriyor. Menüden cihaz modeline baktım markası heralde Neta modeli yazıyor sadece oda HD 8980 diye geçiyor. İşlemci modeli Mstar 5029 s yazıyor. Televizyonun smart modundan açtığım 480p videolar bile kablo netten daha iyi görüntü veriyor sözde hd paket diye yüksekten üye oldum. Bu recevier'ı kendim başka bir uydu alıcısı ile değiştirsem daha kaliteli olanıyla fark edermi ? Ayrıca Conax mödülü dedikleri şeyi kullansam daha mı kolay olur televizyonun kendi işlemcisini kullanıp daha kaliteli görüntü alır mıyım ?
H
10 yıl
Ram farkları
Arkadaşlar amd a10 7850k apu işlemcili bir kasa topluyordum fakat ramler konusunda kararsız kaldım. MHZ nekadar yüksek olursa apu işlemci için okadar iyi olduğunu biliyorum. Fakat kararsız kaldığım ramlerin markaları ve verimlilikleri bi yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-2133mhz-cl11-165v-dual-kit-ram.html


http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-trident-x-ddr3-2400mhz-cl10-165v-dual-kit-ram.html ( Bu ram acaip derecede aklımı karıştırıyor. Tridentx neyin teknolojisi ve 2400mhz olmasına rağmen 1600mhz fiyatına satılacak nerdeyse. Bu ram hakkında özellikle yoruma ihtiyacım var.)


http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-hyperx-black-ddr3-2400mhz-cl11-xmp-ram.html


http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-2133mhz-cl9-kirmizi-sogutuculu-ram.html


http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-hyperx-beast-ddr3-2133mhz-cl11-xmp-ram.html (Birde bu xmp nedir ? )
H
10 yıl
Sİstemin fiyatı nedir sizce ?
Anakart Adı Gigabyte GA-M56S-S3
CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+
RAM Kingston ddr2 800mhz 2gb - kingston ddr2 80mhz 1gb =Total 3gb
Ekran kartı NVIDIA GeForce GT 220
HDD Samsung 250 gb ide
Psu 350w
Kasasıyla beraberdir. Normal düz görünümlü kasadır.

Arkadaşlar sistem eski fakat sorunsuz çalışmaktadır. Bunu satmayı düşünüyorum alıcısının zor çıkacağını bildiğim için nekadar bir fiyat vermem gerekir. 2.el fiyatlarından pek anladığım söylenemez 50 lira fazla yazdığım için uzun süre beklemek istemem hemen elimden çıkarsam çok iyi olur. Forum yönetimi konuyu silmezse çok iyi olur satış açmadım amacım satılacağı fiyatı öğrenmek.
H
10 yıl
Masaüstü apu veya eşdeğer sistem tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba ve vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarı yenileme zamanı geldiğini düşünüyorum. Sistemi buraya yazsam gülersiniz. (amd athlon 64 x2 3800+ -Nvidia gt 220 -
3 gb ddr2 800mhz kingston ram - Gigabyte GA-M56S-S3 ) Gördüğünüz gibi eski bir sistem ha beni gayet yeterli düzeyde götürüyor tık demeden çalıştı bukadar sene. :) Buarada sistem satılıktır bu yazdığım parçalar haliyle alıcak olanlara duyurulur. Fiyatı ne eder bilemem bununda bi fikrini verirseniz çok iyi olur :)

Biraz lafı uzatan biri olarak Siz ustalardan ricam elimde bulunan 350w psu ve 1 tb sata 3 hdd'yi göz önüne alıp fiyat dışı bırakarak
bana maksimum 900 Tl tutarında aşmam mümkün değil sistem tavsiyesi rica ediyorum.
Buradaki herkesin malum isteği olarak oyun oynayabilecek bir sistem olursa çok süper olur. Yaş 30 ama genç ruhlu birisi olarak
oynadığım mmorpg tarzı oyunlar oluyor sürekli. Özellikle Tera isimli oyunu baya oynarım fakat low ayarlarda oynamaktan gına geldi.
Böyle Tera - kardeşimin oynadığı Lol vb. tarz oyunları düzgünce çalıştırıcak sistem olarak Apu düşündüm.
AMD 7850k - Asusun uygun bi kartı model bilmiyorum ve 8gb 1600 mhz ram yaklaşık 870Tl gibi bir fiyat çıkıyor. Sizce bu sistemi kurmak mantıklımıdır yoksa şunu ekle bunu çıkar daha iyi olur gibi fikirleriniz bütçeyi aşmadığı takdirde varmıdır. ?
H
10 yıl
Lenovo g500 ekran kartı problemi
Arkadaşlar 3 gün önce kardeşime g500 i3 olan modelinden aldık. Fakat ekran kartı ile ciddi problem yaşıyorum.
Yardım ederseniz sevinirim daha aldığımızın ilk haftası geri iade yada garantiye göndermek istemiyoruz.
Problem şu ; Ekran kartı sürekli sağ alt tarafta hata mesajı veriyor. Driver durduruldu tekrar çalıştırılmaya çalışıyor vb. diye.
Amd 8750 kart var üstünde ayrıca galiba onboard intel var. Özellikle bu hata mesajını resim yada oyun açmaya çalıştığım zaman veriyor.
Benim bildiğim normal işlemde intel çalışırken performans isteyen şeylerde amd'ye geçmesi lazım. Fakat o geçiş olmuyor yada oluyor amd hata veriyor.
Sisteme 4-5 kere format attım kendi recoverysi ile olmadı. Hem intel hemde amd ekran kartlarını güncel driverlerını yükledim gene olmadı.
Sistemdeki tanıtılmış bütün driverları silip direk güncel olanı yükledim olmadı. Bir türlü oyun açarken hata mesajı vermesini ve oyunu açmayı başaramadım.
Tam diyorum resim açarken yada normal modda beklerken hata vermiyor düzeldi oyun açmaya çalışıyorum pat ekran gidip gelip driver hatası alıyorum.
Amd catalyst ayarlarından oynadığım oyun olan TERA'yı önceliğe alıp geçiş yapması için ayar kısmından seçiyorum maximize olan ayarı gene olmuyor.

Lütfen bilen arkadaşlar bu sorunları nasıl düzelteceğimi detaylı anlaşılır anlatırsa sevinirim. İyi günler. İyi forumlar.
H
10 yıl
Bu masaüstü alınır mı ? Fikirleriniz önemli.
Merhaba arkadaşlar evimde 2. pc için tanıdığımdan alacağım bir kasa var. Fakat kararsız kaldım. Gidip i7 işlemcili ekran kartı kuvvetli bir pc toplamak vardı aklımda 1500 lira civarı bütçeyi ona göre ayırmıştım. Fakat bu arkadaşım kendi pc'sini satmayı düşününce aklım çelindi. Sonuçta ben eskidi diye değiştirmeyi düşünüyordum kasayı. Kasamın özelliklerini yazayımda tam fikir olsun sizler için.
Gigabyte anakart- 4 gb kingston ram
nvidia gt220 - amd athlon 64 x2 3800+
Çok oyun oynayan biri değilim konsolda gideriyorum genelde oyun ihtiyacımı. Fakat şuanda oynadığım war thunder oyununu ultra olmasa bile high seviyede yüksek fps ile açması yeter.Onun dışında 1080p filmleri falan zaten sıkıntısız olacağını billiyorum. Dediğim gibi güncel oyunları orta-üst seviyede açması yeter. Ultraya gerek yok.

Sattığı pc şu özelliklerde

Foxconn am3 a79a anakart
Amd phenom II 955
İnno3d 9800gt 256 bit
8 gb gskill ripjaws ram
550watt aopen psu takılı
wifi card - ses kartı - card reader falanda var üstünde. İçinde bi tek hdd yok oda bende var zaten.

İstediği fiyat 500 lira oyunlarıda dediğim düzeyde açsa yeter. Uygunmudur sizce?
Yoksa gidip 1500 lira civarında parayı sıfır iyi bir pc'mi toplasam iyi olur. ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.