P

Teğmen
25 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
11 yıl
#direnYabancıFutbolcu
Beyler bu yabancı sınırı can sıkmaya başladı iyice. yok o oyuncuyu nasıl alcaz bu oyuncuyu alırsak şunu göndermemiz lazım. herkes şikayetçi ama organize bir tepki yok ortada. yabancı sınırı 8 olsun adam gibi bir lig izleyelim avrupada kök söktürelim. türk futbolu için gereken gelişme bu şekilde sağlanır ancak. yerli oyuncular bu yabancı sınırı ile iyiyce yatışa geçecekler. yabancı sınırı 8+2 olsa;

muslera

eboue chedjou semih riera

hamit selçuk melo nani

sneijder drogba

gibi bir kadro izleme şansımız olacak. üstüne yedeklerde amrabat ve dany gibi önemli hamle oyuncuları olabilecek.

clde koy danyi amrabatı maçına göre. bu şekilde ligin değeri artsın, lig tv abonesi artsın, gelirler yükselsin, avrupada ses getiren takımlarımız olsun biz de adam gibi maçlar izleyelim. şu yukarıdaki kadro iyi organize olursa herşeyi yapabilir. ama sınır olduğu için o kadrodan çıkartılacak bir eboue ve sneijder ile takımın gücü oldukça azalır.

her kadroda 3 tane yerli olsun ama sağlam olsun. bu milli takımın da işine yarar.

tamam belki bu sene bu 8+2 nin mümkünatı yok ama en kötü ihtimalle 6+2 olarak devam edip, seneye bir tff başkanı değişikliği ile bu sistemin önü açılmalı.

sonuç olarak ortak ve organize bir tepki oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. koskoca türk futbolu demirörene emanet edilmemeli. aziz yıldırımın ben alpere o kadar parayı boşuna mı verdim bencilliğine kurban gitmemeli.
P
11 yıl
kutu tasarımı yapabilecek arkadaş aranıyor
elimizde iki adet kutu bulunmakta ve buna uygun tasarımı giydirebilecek bir arkadaş arıyoruz. logoyu biz vereceğiz. tasarımın nasıl olacağıyla ilgili de gereken bilgiyi hatta örneği sunacağız. size düşen sadece ölçülere uygun şekilde kutuya giydirmek. çalıştığımız kişi ile işimizi sorunsuz halledebilirsek bu tarz işleri freelance olarak kendisine iletebiliriz.

pmden ulaşabilirsiniz.
P
11 yıl
erayın sivas maçında oyuna girmesinin sebebi
Eray tecrübe kazansın stadın atmosferine alışsın ve muslera onore edilsin diye oyuna alındı evet. peki önümüzde fb maçı varken ve olası kötü bir sonucun moral bozacağı ortadayken, selçuk, drogba, burak, eboue gibi maç trafiğinden yorulmuş adamları dinlendirmek alkışlatmak varken muslera eray değişikliği ne alaka anlayan varsa beri gelsin. erayı onore etmek istiyorsan ts maçının 50. dksında alırsın oyuna hem muslerayı onore edersin hem de adam 40dk sahada kalır tecrübe kazanır.

ha bir de hamit umut değişikliği farklı önde olan takım için nasıl bir değişikliktir hasan şaşa sorabilsem sorardım. çıkar drogbayı al umutu pres yapacaksan. veya hamit yorulduysa al yektayı topa hakim ol. evet belki dünkü atmosferde çok üstünde durmaya gerek yok gibi görünüyor ama bence konuşulması gereken konular. terim yokken hasan ve ümitin taktik skandalları.

sneijderin 55. dkda oyundan çıkacağını maçın başında ortamda bulunan herkese söyledik. artık ezberlendi. kısacası forumdan biri daha iyi oyuncu değişiklikleri yapabilir.
P
11 yıl
C2 vts yakıt sorunu
arkadaşlar c2 vts ankaradan alıp geldim. orada test sürüşü yaparken gaza yüklenildiğinde 10-11 litre civarı gösteriyordu. istanbula gelmeden ankarada depoyu doldurdum ve depodan bayağı bir benzin de arttı.

yalnız şimdi niyedir bilinmez çok sakin kullanımda bile 10 litre civarından aşağı düşmüyor. azıcık yüklensen 15 litreye çıkıyor hatta daha fazlası.

havasından mıdır suyundan mıdır nedir bir anda iki katına yakın fazla yakıt göstermeye başladı alet. depoyu fulle test et diyeceksiniz ancak şu an ödeme bekliyorum

fikri olan, benzer sorun yaşayan arkadaşlar varsa yardım rica ediyorum. araç stock ve ben de hiçbir işlem yapmadım.
P
11 yıl
Temiz C2 VTS arıyorum
Merhaba arkadaşlar. Doğru yere doğru konu oldu mu bilmiyorum ama başlıkta da belirttiğim gibi temiz bir c2 vts aramaktayım. istanbuldayım ancak cazip teklifler olursa şehirdışına almaya da gidebilirim.

Aracın bir iki boyası olabilir ama değişeni olmaması taraftarıyım. İç döşemede de yanık yırtık olmaması lazım. Model olarak 2006-2007 arıyorum. Lpg takılmamış olmalı.

Ücret tekliflerini özelden yazabilirsiniz.
P
11 yıl
Stadlarımızın zemini
Sadece bizim değil çoğu stadımızın zemini berbat durumda. Yayın haklarından futbolcusuna milyonlarca lira para harcanıyor ama şu zeminleri bir düzeltelim diyen yok.
Zaten çok iyi futbol oynandığı yok bir de zemin eklenince berbat oluyor.

TFF denen kurum saçmasapan cezalar verip geri çekmekten ve eşi dostu işe almaktan başka birşeye daha yarasa artık.

Yarın karar açıklayın deyin ki zemini şu şu kriterlerde olmayan stadlar önümüzdeki sezon maçlara kapalı! 4 ay vaktiniz var. Abuk subuk yabancı oyunculara paralar döken
kulüpler bir zahmet şu rezil zeminlerini boyayla ve ayakkabı tabanıyla örtmekten vazgeçsin ve adam gibi zemin yapsınlar.

İyi futbolcuları iyi zeminlerde güzel futbol ile izleyelim.
P
11 yıl
schalkeyi eleyecek gücümüz var mı?
evet çok konu var farkındayım kusura bakmayın ama fena halde dolmuş durumdayım o yüzden buradan yazmak istiyorum.

önce şu kadrocularla ilgili yorumumu yazmak istiyorum.

1. burak sağ açık oynasıncılar: eskişehir maçında burakın sağ kanatta oynadığı 70dk süre içinde erkan zenginin ronaldo piyasası yaptığını görmediniz mi?
2. hamiti hala koyuyorsunuzcular: yine hamiti olmadığı eskişehir maçında iki dk ayağımızda top tutamadığımızı ve yine erkanın şov yaptığını görmedik mi?


şimdi gelelim gücümüz varmı ya;

hem evet hem hayır. kadro olarak gücümüz var, teknik ekip olarak da kağıt üstünde gücümüz var gibi görünmesine rağmen formsuz fatih terimin son haftalarda oynattığı futbol ve yaptığı değişiklikler ile hiçbir şekilde oturmamış sistemimizle schalkeyi elemeye gücümüz yok.

kimi alırsan al bu devir değişmedikten sonra gelen elano lincoln dos santos değil sneijder bile olsa postalanır. çünkü oyncudan verim almayı bilmiyor fatih terim.

eboue geldi sol açık oynattı adam rezil oldu. sabriyi orta sahada denedi rezil ötesi oldu. buraktan sağ açık denedi ortalıkta görünmedi.

futbolcu analiz etmek için t.d olmaya lüzum yok. f.t çok iyi bir motivasyoncu ve karizma olabilir ama futbol o kadar da karmaşık bir oyun değil ve f.t çok "formsuz".


schalke maçında oynanması gereken sistem bellidir;

eboue semih dany riera savunma hattı zaten mecburiyet.
orta sahanın sağında hamit göbekte selçuk ve melo sol kanatta ise emre veya amrabat.
önlerinde sneijder.
drogbe tek forvet oynamalı ve burak yedek kalmalı.


burak ileride top tutamaz. schalke bize savunma yapacak değil. yine seri oynayarak gol arayacaklar çünkü atacağımız bir golün onları paniğe sürükleyeceğini biliyorlar. topu kalelerinden uzak tutmak isteyecekler çünkü ileride drogba ve sneijder gibi oyuncularımız var (oynarlarsa)

bu yüzden topu ileride tutabilecek, sneijderi ve diğerlerini oynatabilecek, rakip savunmay ile güreşecek onları yoracak topçu olarak drogba oynamalı. hava toplarını saymıyorum bile.

sonuç olarak burak yedek oturmalıdır.

buraktan sağ açık, sneijderden sol kanat veya çift forvet oynayayım diye sneijderi yedek bırakacak olur isek pas yüzdemiz düşer, orta sahamız alan daraltamaz ve kontrolü hiçbir şekilde ele alamayız.



bana göre fatih terim bu maça çıkacağı taktik ve oyuncu seçimiyle büyük hoca mı yoksa sadece büyük motivasyon ustası mı olduğunu gösterecek.

bunlar benim düşüncem elbette kimse katılmak zorunda değil. yav he he ci ergenler kendi mantıklı yorumlarını başka yerlere yazabilirler.

tekrar konu kirliliği için kusuruma bakmayın.
P
11 yıl
Bir analiz de benden
Analiz furyasına ben de nacizhane katılıyorum arkadaşlar. İyi halt ettin seslerini duyar gibiyim.


Öncelikle uzun zamandır söylediğim gibi burak tek forvetiyle oynamamız gerektiğini düşünüyorum. tabi içerde akhisarla elazığ ile oynarsın o zaman forveti ikileyebilirsin o ayrı bir konu.

Ama burak tek forveti şu an mantıklı duruyor. Savunmanın oturduğunu düşünüyorum. Dany, Semih eleştirilse de bence uzun zamandır hasretini çektiğimiz çevik, hızlı ve fizikli iki stoper olarak uzun yıllar hizmet edecektir. Sıkıntı varsa bu orta saha ve genel sistemdeki arızadan kaynaklı.

Orta sahanın solunda amrabatta ısrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Amrabat kayserideki topunu oynayamıyor evet ama bunun sebebi artık sene başındaki o fizik eksiklik değil fatih terimin disiplini yüzünden bireysel yeteneklerini kullanmaya cesaret edememesi bana göre.

Sağda ise umutun bu bölgede amrabat gibi içeri kat ederek oynayabilme ihtimalini düşünebiliriz. umutun savunmaya yardım etmesi ve sürpriz golcü olarak içeri girmesi ile etkin bir ofansif hatta kavuşabiliriz.

hamitin yanlış bir transfer olduğunu düşünmüyorum yine de. ondan beklentilerde bir yanlışlık var. evet hamit formda değil ancak ondan beklenenin keita tarzı maçlar koparması olması da yanlış. hamit takım oyuncusudur ve böylesine kariyerli ve karakterli bir türk oyuncunun takıma katılması doğru transferdir. sabırlı olmak lazım. orta sahanın hemen her yerinde oynayabilecek bir oyuncu.

ortada selçuk melo ikilisi yine en mantıklı tercih olur, bunun üzerinde fazla konuşmaya gerek yok heralde.

burak forvetinin arkasında ben kesinlikle yekta'nın tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
P
11 yıl
i mac almalı mıyım?
grafik tasarım işiyle uğraşıyorum i3 cpu 3gb rame sahip laptoptan core2 duo 2.66ghz 4gb rame sahip 20 inch bir i mace geçmem sizce mantıklı mı?
P
11 yıl
i3 işlemcili laptop mı core2 duo\u0027lu imac mi?
evet soru biraz ilginç olabilir tasarım işiyle uğraşıyoruz ve arkadaşın i3 işlemci 3gb rame win7 işletim sistemine sahip bir toshiba laptopı var.

bir başka arkadaş çok az kullandığı ve genelde kutusunda duran core2 duo 2.66ghz işlemciye 2gb rame sahip imacini satıyor. biz bu cihazı alıp rami 4gb yapsak macos işletim sisteminin avantajıyla tasarım programları olan fireworks photoshopta daha verimli çalışabilir miyiz?

tecrübe edinmiş arkadaşlar yorum yaparsa memnun olurum, teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.