O

Yüzbaşı
04 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme (?)
67 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
İşletme Elektrik Bakımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi
Merhabalar, yeni bir işe başlayacağım ve çalışacağım yerde zayıf akım sistemlerinin devreye alınması/bakımlarını yapacağım. Düz lise çıkışlıyım ve elektrik-elektronikle ilgili bir belgem yok. Şirket bana mesleki yeterlilik belgesi alabileceğimi söyledi, bende İşletme Elektrik Bakımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesine başvurdum. Teorik ve uygulamalı sınav olacakmış. Uygulama olarak ne sorarlar, daha önce bu belgeyi alan birileri var mı? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
O
4 yıl
Ryzen 1600_A320_8GB_650W Toplanır mı?
Merhabalar yeni bir sistem yapacağım, amacım cs go, bf, pubg gibi güncel ve ileride çıkacak oyunları ekstra maaliyet yaratmadan 7-8 sene beni idare edebilecek sistem toplamaya çalışıyorum. Ekran kartım şimdilik eski ENGT430_1GB olan kartımı kullancağım ekran kartını daha sonra güncelleyeceğim. Şimdilik anakart,cpu,ram,psu toplayacağım. Bütçem bunlar için ortalama 1600 1700 düşünmekteyim.

Anakart: GIGABYTE A320M-H
İşlemci: RYZEN 5 1600
Ram: Corsair 8GB DDR4 LP
Psu: INCA IPS-650 80PLUS
Ekran kartı: ENGT430 1GB ( Daha sonra ekstra 8gb ve yeni ekran kartı eklenecek)

Bunların hepsini ortalama 1600tlye toplayabiliyorum. Daha sonra eklemeler olacaktır. Eklemeler olduğunda beni 7 sene götürebilecek donanım toplamak istiyorum. Burdan çıkartmam yada eklemem gereken var mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
O
7 yıl
CAD-CAM ve Oyun İçin Tavsiyeleriniz Nedir?
http://www.gold.com.tr/asus-x550vx-dm324d-notebook_u

Ben bunu uygun gördüm. Mühendislik öğrencisiyim. Autocad, solidworks öncelikli olarak cad-cam yazılımları için laptop alacağım. Bütçem 3500tl. Siz neler önerirsiniz. Bu arada ben seçimlerimi şuna göre yapıyorum.

En az U serisi olmayan i7 veya muadil i5 işlemcili
En az 8gb ddr4 ram
En az gtx 950m serisi ekran kartlı
en az 1tb harddiskli

laptoplara göz atıyorum. Sizce bu şekilde bi yaklaşım doğrumudur? Çok fazla oyun oynamıyorum. Ama çıkacak ve şimdiki oyunlarda oynamak istediğimde üzmesin low falan oynatabilecek bir laptop arıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
O
7 yıl
Komputerbay Ram Nasıldır?
Merhaba dostlar komputerbay markalı uyguna ram buldum. Alsam mı almasam mı kararsız kaldım. Daha önce bu ramden kullanmış yada bu marka hakkında bilgisi olan var mı? Anakartım ddr3 destekli asus m5a97 evo modelinden. Acaba alsam sıkıntı yaşarmıyım?
O
8 yıl
Binanın Alt Yapısını Değiştirdim Sonuçlar
Merhaba arkadaşlar evimin 2 telli telefon kablosuyla gelen 15-20 yıllık kabloyu atıp yerine cat6 çektim değerler aşağıdaki gibi değişti. Bundan sonra daha hızlı net kullanabilmek için ne yapabilirim? Bu değerler ile en fazla kaç mb net hızı yakalayabilirim. Ona göre müşteri hizmetlerini aarıyıp durumu hiza edeceğim. Altyapıyı değiştirin deyip duruyorlardı 3mb net veriyorlardı 1 aydır altyapıyı değiştirdik bakalım nolcak?

Bu değerler kablo değişmeden önce;
< Resime gitmek için tıklayın >

Buda kablo değiştikten sonra ki değerler;
< Resime gitmek için tıklayın >
O
8 yıl
Eski analog cihaza yeni kamera arıyorum
Merhabalar 32 kanal neutron marka eski dvr cihazımız mevcut. Bunlardan 29u dolu neutronu aradım modeli sorgulattım model analog kamera destekliyormuş, ahd ve ip takamazmışız ve en fazla 1200tvl kamera takabiliyormuşuz. Ben en iyi kalitede ve gece görüşte olan 2 adet kamera eklemek istiyorum. Fiyatı önemli değil var mı önerdiğiniz bir kamera. Daha önce sistemi kuran arkadaşlar tarafından kazıklandığım için kendim araştırmaya başladım. Burda bu işi yapan varsa tekliflerini ve tavsiyelerine açığım.

Amacım kaliteli gündüz ve gece çekim yapan bir analog kamera edinmek. Ya da analog dvra ahd-ip tip kamerayı aynı kaliteyi alıcak şekilde takabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum
O
8 yıl
GSS Prim Borcu
Merhaba arkadaşlar hastaneye gittiğimde prim borcum çıktığımdan dolayı iki kat fiyat çıkıyor 60 tl iken 120 tl istediler. Bu borcu nasıl sildirebilirim. Liseden mezunum üniye gitmiyor ve çalışmıyorum. Bir ara çalışıyordum sonra işten çıktım. 1600 tl olan prim borcumu nasıl sildiririm.

-Torba yasada 25 yaş altı herkesin borcu silinecekmiş ama ne zaman yürürlüğe girer belli değil.
-Liseden mezunlara 20 yaşa kadar sağlıktan faydalanıyoruş ama ben zamanında bildirmediğim için borç yazıldı heralde bunu tekrar bildirsem silerler mi?

Açıkcası 5 6 yıldır hastanelerle işim oolmuyordu, ufak bir sorundan dolayı gittiğimde bununla karşılaştım. 1600 tl ödeyeceğime torba yasayı bekleyip şimdilik 120 tl ödemek işime gelir. Sizin yorumlarınız nedir nasıl çıkarım bu işin içinden yardımlarınızı bekliyorum.
O
8 yıl
4 Tonlu Korna Devre Şeması
Merhaba forumdaşlar internette izlediğim şu videoyu kendi aracıma uygulamak istiyorum. Videodaki devreyi baya araştırdım ancak devrenin çizimi falan bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Bu tip bir devreyi nasıl yapabilirim?

Korna Devresi
O
8 yıl
Teyp Aux ve Usb Ekleme Nasıl Yapılabilir?
Merhaba arkadaşlar mercedes sprinter teyp menüsünde aux ve usb seçenekleri var ancak araçta usb ve aux yok opsiyonel heralde benn buna aux ve usb bağlantılaırnı nerden yapabilirim. Teybin modeli budur: MR2320 VRG1

Teybi çıkardım arkasında 30a yakın kablo var onların yarısı boş kesik heralde ona ekleme yapsak auxun + ve -sini çalışır diye düşünüyorum ancak teyp hakkında bir döküman bulamadım. yardımcı olabilecek var mı? Birde teybin linki yukarda verdim teybin arkasında 4 dişli kırmızı bir soket var acaba oraya ne takılabilir?
O
8 yıl
Silinsin.
Silinsin. Yanlışlıkla açılmış bir başlık.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.