M

Firma Yetkilisi
18 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
1183 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
M
5 ay
FPS Değerlerini Yükseltme: MSI Memory Extension Mode ile Oyun Performansında %6 Artış
FPS Değerlerini Yükseltme: MSI Memory Extension Mode ile Oyun Performansında %6 Artış

Memory Extension Mode, MSI 700 serisi anakartlarda bulunan yeni bir özellik. Bellek parametrelerini optimize ederek bellek performansını -hatta bazı oyunların da performansını- arttırıyor. .3 farklı önayar modu var: Performance Mode, Benchmark Mode, ve Memtest Mode. Bunlar kullanıcıya ihtiyaçları doğrultusunda ve tabii kullandıkları belleklerin hızaşırtma becerilerine göre en iyi konfigürasyonu hızla ayarlama imkanı sunmakta.

*Memory Extension Modu bellek değerlerini değiştirmeyi gerektirdiği için bellek tarafında kararsızlıklara yol açabileceğini hatırlamak önemli.

< Resime gitmek için tıklayın >
Memory Extension Mode – Bellek gecikmesini %12 oranında azaltabilir

AIDA64 performans testlerine göre DDR5-7600 bellekler üzerinde kullanıldığı zaman her üç modda da bellek bant genişliği %6 (okuma) ila %23 (yazma) oranında artabiliyor ve gecikme %12'ye kadar azalabiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
*MTI = Memory Try It! önayarları etkin. XMP = XMP etkin.

< Resime gitmek için tıklayın >
*MTI = Memory Try It! önayarları etkin. XMP = XMP etkin.

Memory Extension Mode – Performans Modunda DDR5-7600 ile %6 oranında ek oyun performansı

Bellek performansını arttırmanın yanında MSI'ın bellek genişletme modu oyun performansının artmasına da katkı sağlıyor. RTX 4090 ekran kartı ile 1080p çözünürlükte performans geliştirmeleri oyuna bağlı olarak %1 ile %6 arasında değişebiliyor. Bu da daha eğlenceli bir oyun deneyimi anlamına geliyor.

Diğer taraftan, RTX 4060 Ti ekran kartında bellek performansındaki artış doğrudan oyun performansını etkilemeyebilir. Oyun performansı açısından Memory Extension Mode, RTX 4090 gibi yüksek sınıf ekran kartlarında 1080p çözünürlükte kendini daha belirgin olarak gösteriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Memory Try It! - Hızlı ve Kolay Bellek hızlandırma

Memory Try It! aracı, bellek hızaşırtmada bir kısayol olarak düşünülebilir. Bellek yongalarınu baz alan 50'den fazla bellek hızaşırtma profiline sahip. Bu profiller farklı frekanslar ve zamanlama ayarları ile kullanıcılara kendi bellek modüllerinde en iyi konfigürasyonu bulma fırsatı sunuyor.

Kısacası Memory Try It! bellek hızaşırtmadaki karmaşık işlemleri tamamen ortadan kaldırıyor ve bellek performansını birkaç tıklamayla geliştlrme olanağı veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Sistem Konfigürasyonları

CPU: Intel Core i9-14900K
Anakart: MSI MEG Z790 ACE MAX
RAM : DDR5-7600 16GB x2, DDR5-8000 16GB x2
GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G
CPU Soğutucu: MSI MAG CORELIQUID E360
PSU: MSI MPG A1000G PCIE5
İşletim Sistemi: Windows 11 22H2

MSI Z790/ B760 Anakartlar:

https://www.msi.com/Landing/intel-14th-13th-gen-raptor-lake-z790-b760-best-motherboard


MSI GEFORCE RTX 40 Serisi:

https://www.msi.com/Landing/GeForce-RTX-40-graphics-cards/graphics-cards


MSI CPU Sıvı Soğutma:

https://www.msi.com/Liquid-Cooling


MSI Güç Kaynağı:

https://www.msi.com/Power-Supply
M
5 ay
MSI‘ın Yeni MPG GUNGNIR 300 Serisi Kasaları ile PC Toplamak Hiç Bu Kadar “Havalı” Olmamıştı
M
geçen yıl
MSI Sanal Etkinliği: MSIology
MSIology: The Leap to Singularity ile en yeni RTX 40 serisi Laptopları tanıtıyor.

Dünya lideri laptop markası MSI, yepyeni laptoplarını “MSIology: The Leap to Singularity” sanal etkinliği ile tanıttı. Son çıkan NVIDIA GeForce RTX 40 serisi GPU’lar ve 13.Nesil Intel® Core™ HX serisi CPU’ya kadar işlemciyle donatılan bu ürünler şimdi ön siparişle erken satın alanlara hediyeler kazandırıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Yenilikçi teknoloji atılımları, son derece güçlü performans ve estetik tasarımlara sahip yeni laptop serisinde MSI, mükemmellik ve birinci sınıf deneyim için çabalarını sürdürüyor. MSI Notebook Global Satış ve Pazarlama Direktörü Derek Chen, “Üst sınıf laptop trendlerine öncülük etmeyi sürdürüyoruz!” dedi.

Yepyeni Stealth Serisi

MSI, tasarımıyla Stealth 16 Studio ve Stealth 14 Studio modellerini 2023 CES Ödülü ile duyurmuştu. Her iki model de göz alıcı saf beyaz ve yıldız mavisi renk tasarımı ile geliyor. Alüminyum-magnezyum alaşımlı gövdeye sahip Stealth 16 Studio, 2 kg'dan daha hafif ve 2 cm'den daha ince.

< Resime gitmek için tıklayın >
Stealth 14 Studio, MSI’ın buhar odası termal tasarımına sahip ve bu da onu hareket halindeyken bile etkileyici bir oyun deneyimi ve multitasking görevlerini verimli bir şekilde gerçekleştirebilen en güçlü 14 inç oyun laptopu yapıyor. "Dünyanın güçlü 14 inç laptoplarından biri!"

< Resime gitmek için tıklayın >
Linus Tech Tips’ ten Linus Sebastian’ a göre “MSI'nin yeni ve evrimleşmiş Stealth Studio serisi ile bir şerit seçmenize gerek yok. İçerikleri oluşturabilir, tüketebilir, oyun oynayabilir ya da yalnızca eğlenebilirsiniz. İstediğiniz her yere giderler!”

Stealth 16” ve 17” modellerinin Mart ayında raflarda olması beklenirken, 14” modelinin raf tarihi henüz belli değil.

Titan GT serisi ve Raider GE serisi ile Uç Noktada Perfromans

Ödül sahibi Titan GT77 HX, en güçlü i9-13980HX işlemci ve GeForce RTX 4090'a kadar Desktop GPU ile birlikte özel MSI OverBoost Ultra teknolojisine sahiptir. 8 adet P-Core performans çekirdeğinde iş yüküne bağlı olarak 250 W’a kadar toplam güç iletebilir ya da 5,2 GHz frekans desteği sunabilir. Ayrıca Titan GT77HX, şu anda bir laptop bilgisayarda bulabileceğiniz en kaliteli panel olan dünyanın ilk 4K/144Hz MiniLED ekranına sahiptir.

< Resime gitmek için tıklayın >
Raider GE serisi, aerodinamik spor arabalardan esinlenmiş yepyeni bir kasa ile gelir. Geliştirilen ve yenilenen Matrix ışık çubuğu, yeni Raider GE'nin daha zarif ve seçkin görünmesini sağlar.

MSI Notebook Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Eddie Chen, "Performans her zaman MSI'ın DNA'sında olmuştur ve bu yıl da en yeni Titan GT HX ve Raider GE HX serileriyle çağdaş laptop performansının çıtasını bir kez daha yükselttik" dedi.

MSI, Raider GE78 HX'in özel sürümünü yenilikçi bir akıllı Touchpad ile güncelledi. Dokunmatik yüzeye sık kullanılan işlevlere ait kısayol tuşları ve özelleştirilmiş komut desteği eklendi. Eddie Chen, "[Bu] Şimdiye kadarki en dikkat çekici ve süper kullanışlı dokunmatik yüzey," dedi.

Bu iki model 1 Şubat itibariyle ön siparişe açıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Cyborg: Her Gün Oyun Oynayanlara Yeni bir Tercih

Her gün oyun için yepyeni model Cyborg 15 ile tanışın. İç mekaniğini görebileceğiniz yarı saydam cam elyaftan üretilmiş kasa tasarımıyla göz alıcı Cyborg 15, en yeni grafikler ve işlemcilerle fütüristik bir bilim-kurgu temasına sahip. Oyundan bir gün bile vazgeçmeyenler için en iyi seçim!

Cyborg 15’in Mart ayında raflarda olması bekleniyor.

Creator Z Serisi: En güçlü Tasarımcı Laptopu

Yine Mart ayında Türkiye’de olması beklenen en yeni Creator Z17 HX Studio, 13. nesil Intel HX serisi işlemcilerin ve NVIDIA RTX 40 serisi GPU'ların gücünü maksimum seviyeye taşıyan Buhar Odası Soğutucu termal tasarımıyla gelir. Creator Z17 HX, şu anda piyasadaki en güçlü HX içerik tasarım laptopudur.

< Resime gitmek için tıklayın >
Ödüllü MSI Pen 2, her zamankinden daha hızlı bağlantıya sahip yeni MPP2.6 Teknolojisini kullanır. Gerçek kağıda yazar gibi kullanabileceğiniz MSI Pen 2, aynı zamanda normal bir kalem gibi kağıt üzerine de yazabilir!

Yepyeni Prestige Serisi

MSI, 1 kg'dan hafif inanılmaz ince ve hafif tasarımıyla yepyeni Prestige 13 Evo'yu duyurdu. 75WHr uzun batarya ömrü ile "Uzun bir toplantı günü veya seyahat için en iyi arkadaştır."

Ayrıca 16 inçlik bir versiyonu da mevcut. Prestige 16 Studio, GeForce RTX 40 Serisi laptop GPU ile gelir ve NVIDIA Studio onaylıdır. Yani bu makineden daha da üstün üretkenlik ve olağanüstü bir performans bekleyebilirsiniz. Bu iki ürünün de Mart ayında stoklarda olması bekleniyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Modern Serisi de günlük moda ifadesini yakalamak için yeniden tasarlandı. Yepyeni İş ve Üretkenlik laptoları birçok farklı talebi karşılamak ve günlük işlerinizde başarınızı desteklemek için yanınızda. Bu serinin de Mart ayında stoklarda olması bekleniyor.

MSI Laptoplarla Tekilliğe Sıçrayış

Yeni MSI laptop serisi, olağanüstü performans ve yeni estetik tasarımla yenilikçi teknolojiyi bir araya getiriyor. “MSI, PC sektöründe gerçekten mümkün olan en ileri noktada yer alıyor”. Son olarak, MSI'ın yeni laptop serileri şimdi ön siparişe açıldı. Özel erken kayıt ödüllerinizi şimdi kazanın!

< Resime gitmek için tıklayın >
M
geçen yıl
MSI, CES 2023’e Öncü Yenilikler Getiriyor
Yeni ürün gamı ve CES 2023 Yenilikçilik Ödülleri ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Oyun, içerik üretimi, İş & Üretkenlik ve AioT çözümlerinde dünya lideri MSI, yeni ürünleri kadar CES 2023 Yenilikçilik Ödüllerine layık görülen ürünlerini sergiliyor. 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında açık olacak fuarda MSI’ın ödül sahibi yepyeni ve güçlü ürünlerini ilk elden deneyimleyebilirsiniz. Bu ürünler arasında laptoplar, masaüstü bilgisayarlar, monitörler, ekran kartları, bilgisayar bileşenlerinin yanı sıra otomotiv ve ticari çözümler de bulunuyor.

Fuar Tarihleri: 5 Ocak – 8 Ocak 2023
Saat: 09:00– 18:00
Yer: Veronese 2403-2406, The Venetian, Las Vegas

MSI Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sam Chern, “CES, MSI da dahil olmak üzere tüm teknoloji devlerinin teknolojinin en son ve en iyi ürünlerini gururla sergilediği, dünyanın en ilham verici teknoloji etkinliklerinden biri” diyor; “Bu yılın teması olarak Tekilliğe Sıçrayış konseptini seçtik. [Bu konsept] MSI'ın tüm sınırları aşmak ve yılmayan bir çabayla insanların yaşantılarında önemli farklar yaratmak için en yenilikçi ve ileri teknolojiyi nasıl kullandığını gün ışığına çıkarıyor."

Las Vegas’ta The Venetian Otel’de gerçekleşen fuarda MSI’ın ürünleri Kat 2, Veronese Salonu 2403-2406 no’lu standlarda sergileniyor. Ürün serisinde, aralarında monitörler, laptoplar, masaüstü bilgisayarlar ve bileşenler de bulunan 15 adet CES® 2023 İnovasyon Ödülü sahibi 14 ürün yer alıyor. CES ödülleri ilk olarak Kasım ayında duyurulmuştu. Diğer ödüller 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak.

Sergilenecek ürünler ve kazandıkları ödüller şöyle:

MSI Stealth 14 Studio Gaming Laptop

< Resime gitmek için tıklayın >

Stealth 14 Studio, kompakt bir formun benzersiz renklerle sunulan “gizli” bir devamı niteliğinde. Kontrast yaratan puslu beyaz dış yüzey ve karartma iç kısma sahip. 12,4 x 9,7 x 0,82 inç magnezyum- alüminyum alaşımlı kasası içindeki en yeni 13.nesil Intel Core işlemci ve NVIDIA ® GeForce RTXTM 4070 laptop GPU (8GB GDDR6)’ya kadar grafik çözümünü uzun soluklu oyunlarda sessiz ve serin olarak kontrol edebilmek için Vapor Chamber Cooler buhar odası termal çözümü ile geliyor. QHD+ 240Hz IPS sınıfı ekran, 84 tuşlu zengin aydınlatmalı SteelSeries Per-Key RGB klavye ve 4 hoparlörlü Dynaudio ses sistemi ile kapsayıcı ve sürükleyici bir deneyim vaadediyor. Stealth 14 modelinin ödülü, 3 Ocak'ta "Oyun" kategorisi altında açıklandı.

MSI Raider GE78 Gaming Laptop

< Resime gitmek için tıklayın >

Raider GE78 HX, oyun deneyiminin e-spor ve kapsayıcılık açısından ne kadar önemli olduğunu yeniden tanımlıyor. En yeni Intel® Core™ i9-13980HX işlemci, NVIDIA® GeForce RTXTM 4090'a kadar 16GB GDDR6 laptop GPU, yüksek tazeleme oranı, metal bir kasa ve YZ destekli soğutma sistemi ile donatılmış Raider serisi, oyuncuların kendi tarzlarını sergilemeleri için kapsamlı bağlantı noktaları, kamera kapağı ve Matrix RGB Light Bar ile gelen yeni bir kasa tasarımına sahip. Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu her şey güçlü bir kompakt tasarımda bir arada sunuluyor. Raider GE78 HX'in ödülü, 3 Ocak'ta "Oyun" kategorisi altında açıklandı.

MSI Stealth 16 Studio Gaming Laptop

< Resime gitmek için tıklayın >

Stealth 16 Studio, en yeni 13. Nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA® GeForce RTXTM 4070 laptop GPU (8 GB GDDR6) ile donatılan ultra ince, hafif ve güçlü bir laptop. Yeni termal sistemi, optimum ısı dağılımı için 2 fan ve 7 heat pipe tasarımına sahip. Magnezyum--aluminyum alaşımlı kasası, laptopun sessiz ve soğuk kalarak tam performansını ortaya çıkarmasına olanak tanıyor. En yeni NVIDIA Ray Tracing teknolojisi ve 16:10 QHD+ 240Hz IPS sınıfı ekranı ve VR özellikleriyle akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. 99 WHr bataryası ve en yeni Thunderbolt 4 arayüzü, ona uzun kullanım süresi ve hızlı şarj özellikleri kazandırıyor. Son olarak, 1080p çözünürlüğe sahip, gürültü azaltma özellikli web kamerası bu makineyi iş toplantıları ve sunumlar için vazgeçilmez kılıyor. Stealth 16'nın ödülü, 3 Ocak'ta "Oyun" kategorisi altında açıklandı.

MSI Pen 2

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI Pen 2, en yeni dokunsal geribildirim desteği olarak en yeni Microsoft MPP2.6 protokolünü kullanır. Basınç ve eğim desteğine ek olarak, yeni sürümde gerçek yazma deneyimi de geliyor! Benzersiz grafit kalem ucu sayesinde herhangi bir parçayı değiştirmeden hem dokunmatik panel üzerine, hem de kağıda yazmak mümkün. Böylece tasarımınızı hem fiziksel, hem de dijital ortamda kesintisiz olarak sürdürebilirsiniz. MSI Pen 2’nin ödülü, 3 Ocak'ta "Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları" kategorisinde açıklandı.

MSI Titan GT77 HX Gaming Laptop

< Resime gitmek için tıklayın >

Titan GT77 HX, tam bir masaüstü bilgisayar alternatifidir. Tüm ihtiyaçlarınızı eksiksiz karşılamak için en yeni Intel® Core™ i9-13980HX CPU’nun masaüstü performansını ve NVIDIA® GeForce RTXTM 4090 laptop GPU (16GB GDDR6) kullanır. Yeni kasa tasarımında tamamı 0,91 inçlik ince bir kasa, yansıtmalı Mystic Light Bar, Cherry MX Ultra Düşük Profilli mekanik klavye, 4 fan ve 8 soğutma borusuna sahip Cooler Boost Titan kullanıldı. Ayrıca 17,3 inç 4K 144Hz MiniLED ekran, IR kamera ve 99 WHr bataryası sayesinde hayalinizdeki bilgisayardan beklediğiniz her şeyi bulabileceksiniz. Titan GT77 HX'in ödülü, 3 Ocak'ta "Bilgisayar Donanımı ve Bileşenleri" kategorisinde açıklandı.

MSI GeForce RTX™ 40 serisi ekran kartları

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni ultra-verimli NVIDIA Ada Lovelace mimarisinden güç alan MSI GeForce RTX™ 40 serisi ekran kartları en son grafik teknolojisini yüksek performanslı devre tasarımı ve gelişmiş soğutma özellikleriyle birleştiriyor. Yeni seri arasında GeForce RTX™ 4090 SUPRIM LIQUID X 24G modeli Kasım ayında “Oyun” kategorisinde ödül almıştı. SUPRIM LIQUID kapalı devre sıvı soğutma sistemi tekli TORX 5.0 fan ve 240 mm radyatör ile çok daha düşük ısılar ve yepyeni performans seviyeleri vaadediyor.


MSI SPATIUM M570 PCIe 5.0 NVMe M.2 HS

< Resime gitmek için tıklayın >

SPATIUM M570 PCIe 5.0 NVMe M.2 HS, 10GB/sn’ye varan yıldırım hızında okuma/yazma hızları ile PCIe Gen 5 denetleyici teknolojisini MSI’ın bronz renkli aluminyum heatsink yapısıyla birleştirerek 1TB, 2TB ve 4TB kapasitesinde yüksek performanslı depolama çözümlerini profesyoneller, içerik üretenler ve oyuncuların hizmetine sunuyor.

MSI VIGOR GK71 SONIC – BLUE SWITCHES Gaming Klavye

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI VIGOR GK71 SONIC klavye, kullanıcı deneyimini konfor, pratiklik ve estetik tasarım ile geliştiren orta-üst sınıf bir oyuncu klavyesidir. Özel olarak geliştirilen MSI SONIC BLUE mekanik anahtarları ile 45gr hafifliğinde “klikli” ve sesli geribildirim sunar. Böylece oyuncular "hafif bir dokunuşla ani vuruş” gerçekleştirebilirler. VIGOR GK71 Sonic klavyenin ödülü 3 Ocak’ta “Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisi altında açıklandı.

MSI CLUTCH GM51 LIGHTWEIGHT WIRELESS Gaming Fare


< Resime gitmek için tıklayın >

MSI CLUTCH GM51 LIGHTWEIGHT WIRELESS, yalnızca 85 gram ağırlığı ile FPS oyuncuları için özel olarak tasarlandı. Ergonomik şekli ve patentli MSI Diamond Lightgrips kavrama yüzeyi, 26000 dpi çözünürlüğe ulaşan birinci sınıf optik sensörü ile her türde oyunda maksimum deneyim, performans ve mikro hareketlerde kesinlik sunmak üzere üretildi.

MSI RadiX Series Gaming Router

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI RadiX serisi, YZ destekli AI QoS özelliğine sahip oyuncu odaklı yönlendiricilerden oluşuyor. AI QoS, pin değerini %90’a kadar azaltarak oyunlarda son derece düşük gecikme elde etmenize olanak tanır. RadiX BE22000 Turbo modeli Wi-Fi 7 teknolojisi ile gelir ve otomatik algılama özellikli antenleri ile cihazınızın konumunu takip etmek ve sinyal kapsamını genişletmek için anten modelini değiştirir. Termal modülü sayesinde RadiX AXE6600 ve AX6600 yoğun ağ trafiği altında bile ultra performans sunmaya devam eder.

MSI MEG 342C QD-OLED & 491C QD-OLED Kavisli Gaming Monitör

< Resime gitmek için tıklayın >

En kapsayıcı oyun deneyimi için tasarlanan MSI'ın meşhur QD serisi, en yeni OLED panel teknolojisini kullanır. MSI QD-OLED ürünleri, süper hızlı 0.1ms tepki süresi, şaşırtıcı görüntü kalitesi ve gerçekten geniş renk gamı ile en iyi oyun deneyimini sunar. MEG 342C QD-OLED modeli “Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisinde Kasım ayında ödül almıştı. 491C QD-OLED Monitör ise hem “Oyun”, hem de “Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorilerinde toplam iki ödüle birden layık görüldü.

MSI MAG 275CQRX Kavisli Gaming Monitör

< Resime gitmek için tıklayın >

“Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisinde Kasım ayında ödülünü alan bu monitörün Rapid VA teknolojisi sayesinde artık kullanıcılar kavisli monitör ve hızlı tepki süresi arasında seçim yapmak zorunda kalmayacaklar. 1000R kavis oranı, 250Hz tazeleme hızı, 1ms tepki süresi ve 2560x1440 çözünürlük ile görüntü berraklığı ve akıcılıktan taviz vermeden oyunda en sürükleyici görsel deneyimi yaşayabilecekler.

MSI MEG Trident X2 13th Gaming Desktop

< Resime gitmek için tıklayın >

MEG Trident X2 özel HMI 2.0 işlevine sahiptir. Sistem durumunu izleme ve performans ayarlamalarına ek olarak MSI Gaming monitörlerde bulunan grafik arayüz işlevini de kontrol edebilir. MEG Trident X2, en üst sınıf Intel Core i9 işlemci ve RTX 40 serisi ekran kartları ile donatılmıştır. MSI’ın özel Silent Storm Cooling 3 teknolojisi ve hava saptırma dizaynı ile MEG Trident X2 modeli 3A oyunlarda en akıcı deneyimi sunabilir. MEG Trident X2’nin ödülü “Gaming” kategorisinde Kasım ayında açıklandı.

MSI MEG Z790 GODLIKE Anakart

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI MEG Z790 GODLIKEanakart, hızaşırtma, oyun ve talepkar işyükleri için geliştirilmiş özel bir tasarıma sahiptir. MEG Z790 Godlike anakartın ödülü Kasım ayında “Oyun” kategorisi altında açıklandı.


MSI MEG Ai1300P PCIE5 Güç Kaynağı

< Resime gitmek için tıklayın >

MEG Ai1300P PCIE5 modeli 80 PLUS Platinum sertifikalı, ATX 3.0 ve PCIe 5.0 için tamamen hazır olarak gelen bir güç kaynağıdır. 2 Kat toplam anlık güç artışı ve 3 kat GPU anlık güç artışını tutabilir, ve yazılımına entegre işlevleri ile son derece kolay ve dolaysız bir kullanım sunar. MEG Ai1300P PCIE5 güç kaynağı Kasım ayında “Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisinde ödül aldı.

MSI Modem MD271UL Monitör

< Resime gitmek için tıklayın >

Modern MD271UL 4K monitör ince ve kavisli kasası, elegan arka kapağı ile 1.07 milyar renk üretme ve Type C üzerinden 65W PD güç iletme yeteneğine sahiptir. Özel MSI Display Kit yazılımı ve Eye-Q Check sistemi sayesinde hem üretkenliğinizi geliştirir hem de göz sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Modern MD271UL Monitö Kasım ayında “Ev Ses/Görüntü Bileşenleri ve Aksesuarları” katergorisinde ödül aldı.

MSI MS-XP01 EV Premium

< Resime gitmek için tıklayın >

Akıllı Elektrikli Araç AC Şarj cihazı EV Premium/EV Charger AI, SAE J1772 Type1 ve IEC 62196-2 Type 2 uyumludur. Bu sayede 60A çıkış akımı üzerinden 13.2 KW hızlı şarj gerçekleştirebilir. Dahili 7” ekranında şarj durumu belirgin olarak izlenebilir. Şık tasarımı ve IP55 koruması ile hem iç, hem de dış mekanda rahatça kullanılabilir. Ayrıca kablosuz bağlantı ile plaka tanıma (EV Charger AI), uzaktan yönetim ve ödeme sistemlerini destekler.

MSI MS-98M3 3.5" SBC (Tek Kart Bilgisayar) Dahili AMR-AI-PJ-UVGI Robot

< Resime gitmek için tıklayın >

MS-98M3, multiplexing desteğine sahip 3.5” SBC bir bilgisayardır. 11.Nesil Intel® IOTG Core™ (Tiger Lake-UP3) serisi ultra düşük güç tüketimi ve yüksek performansı ile hem ileri enerji tasarrufu, hem de dayanıklılığıa sahiptir. Yeni SARS-COV2 virüsünü birkaç saniye içinde etkisiz hale getirdiği Texcell/France tarafından doğrulanmış olan AMR-AI-PJ-UVGI Robotu gibi birçok uygulamada aktif olarak kullanılmaktadır.

Gerçek Kapsayıcı Sanal 7.1 ses deneyimini standart stereo hoparlörünüzden dinleyin, farkı hissedin.

Nahimic Easy Surround, herhangi bir Bluetooth hoparlörü Surround ses sistemine dönüştürerek gerçek çevresel ses deneyimi yaşatan yenilikçi bir ses çözümüdür. Tek oyunculu oyunlarda sürükleyiciliği arttırmak ya da rekabetçi oyunlarda çevrenizin farkına varmanızı kolaylaştırmak için harika bir çözümdür. Şimdi MSI laptop ve desktop bilgisayarlarda desteklenmektedir.
M
geçen yıl
MSI, Yeni Ödül Sahibi RTX 40 Serisi Laptop Ürünlerini Duyurdu
En yeni GeForce RTX 40 serisi GPU’lar ve 13.Nesil Intel® Core™ işlemcilerle Tekilliğe Doğru

Dünya lideri laptop markası MSI, en son çıkan NVIDIA GeForce RTX 40 serisi GPU’lar ve 13.nesil Intel® Core™ HX CPU’ya kaddar işlemcili yeni laptop ürünlierini duyurdu. Teknolojide bir sıçrama niteliğindeki performansı ve CES ödülleri ile MSI, bu yeni laptoplarla performansın ve yenilikçiliğin zirvesini zorlamakta olduğunu gösterdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ultra verimli NVIDIA Ada Lovelace mimarisini kullanan yeni MSI laptoplar YZ destekli DLSS 3 ile performansta bir kuantum sıçraması sunuyor ve Ray Tracing sayesinde gerçeğinden ayırt edemeyeceğiniz sanal dünyalar oluşturuyor. Sıradışı güç özellikleri sayesinde yeni MSI laptoplar yalnızca İçerik Tasarım serisi değil, Gaming serisi ve İş ve Üretkenlik serisinde de 8 modelde NVIDIA Studio onayına sahip.

3D tasarımcılar, sanatçıların daha hızlı ve daha rahat çalışabilmeleri için lineer pipeline çalışma yönetiminden live-sync tasarıma terfi eden 3D iş akışlarının desteklendiği RTX ve YZ destekli NVIDIA Omniverse™ platformuna erişebilecekler.

Tasarımcılar, NVIDIA Studio teknolojileri ile desteklenen NVIDIA RTX™ işlemcili ürünlerle 110’dan fazla tasarım uygulamasında RTX optimizasyonundan faydalanırken NVIDIA Studio sürücüleri ile bu yazılımlarda en yüksek seviye kararlılık ve performansın avantajını kullanabilecekler ve özel YZ destekli NVIDIA araçları olan Canvas, Broadcast, ve RTX Remix ile iş akışlarını kolaylaştırabilecekler. MSI Stealth, Creator Z ve Prestige serisi laptoplar NVIDIA Broadcast önyüklemeli geliyor ve yapay zekanın gücü ile her odayı bir ev stüdyosuna dönüştürüyor.

Yeni MSI laptoplar ayrıca yepyeni Intel 13.Nesil işlemcilerin arttırılan çekirdek sayısı ve turbo frekansı sayesinde önceki nesile göre %45’e varan genel performans artışına sahip.

Yeni Gaming Serisi: Her zamankinden çok daha güçlü

Yeni MSI oyuncu laptopları en yeni özel termal tasarım ile Gaming serisini eskisinden de güçlü hale getirdi. Ayrıca tüm soğutma boruları tekrar tasarlanarak paylaşımlı, adanmış, ve VRAM’e özel soğutma boruları olarak dizayn edildi ve eksiksiz performans için optimize edildi. Performans geliştirmeleri tarafında MSI’ın RTX 40 serisi laptopları ayrıca en üst seviye Titan serisinden giriş seviyesi Katana seviyesine kadar MUX tasarımı ile donatıldı. Böylece MSI Center içinden Harici Grafik modunu etkinleştirerek daha fazla GPU gücünün serbest kalması sağlandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Estetik tasarım anlayışı ile MSI, oyuncu laptoplarında 10’dan fazla yeni endüstriyel tasarım kullandı. Ayrıca Raider GE, Vector GP ve Stealth serisi gibi üst sınıf ürünlerde 16:10 QHD+ 240Hz tazeleme oranına sahip ekran gibi birinci kalite oyuncu deneyimi sunmakta. Bunlara ek olarak özel futuristik yarı saydam tuş kapağı tasarımı ile oyun sırasında daha hızlı kontrol ve kolay ulaşılabilir kısayollar sağlıyor.

Titan GT serisi/ Raider GE serisi / Vector GP serisi: Ekstrem Güç

Ödül sahibi Titan GT ve Raider GE modelleri, en yeni i9-13980HX işlemci ve GeForce RTX 4090 Laptop GPU’ya kadar grafik gücüne ek olarak MSI’ın özel MSI OverBoost Ultra teknolojisi ile geliyor. Böylece işgücüne bağlı olarak 250W toplam güce veya 8 adet P-Core üzerinde 5.2GHz frekansa ulaşabiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu inanılmaz performansları elde edebilmek için Titan GT ve Raider GE modelleri üstün bir ekranla geliyor. Titan GT modeli dünyanın ilk 4K/144Hz Mini LED ekranı ile 1000 nit üzerinde tepe parlaklık ve bölgesel karartma alanlarına, Raider GE ise16:10 QHD+ 240Hz panele sahip.

Raider GE serisi yeni kasası, yükseltilmiş Matrix Light Bar tasarımıyla çok daha havalı ve futuristik görünüyor. Daha alçak gönüllü, minimalist yeni hatlara sahip Vector GP serisi ise etkileyici performansıyla mühendislik ve bilim uygulamaları için üretildi.

Stealth Serisi: Her alanda İnce ve Keskin

İnce ve güçlü Stealth modeli, şimdi 14, 15, 16, ve 17 inç modelleri ile eksiksiz bir seri olarak üretildi. Yeni Stealth 14 Studio ve Stealth 16 Studio modelleri de bu aileye katıldı. Her ikisi de magnezyum alaşımlı ince ve hafif birer kasaya sahip. Stealth 14 Studio modelinde kullanılan MSI Vapor Chamber termal tasarımı, onu en güçlü 14-inch oyuncu laptopu yapıyor. Stealth 16 Studio ise 3 yan hoparlör tasarımıyla Dynaudio 6 hoparlörlü ses siteminin kapsayıcı eğlence deneyimini sunuyor. Ayrıca Stealth 17/16/14 Studio modelleri NVIDIA Studio onayı ile kullanıcıların farklı oyun ve içerik tasarım ihtiyaçlarını karşılamayı vaadediyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

En sürükleyici ve çarpıcı deneyimi sunmak için Stealth 15 modeli, 240 Hz yüksek yenileme hızına ve 0,2 ms'den kısa tepki süresine sahip bir OLED ekran ile geliyor. Ayrıca %100 DCI-P3 renk gamını destekleyerek kullanıcılara gelecek nesil oyun deneyimi sunuyor.

En yüksek verimlilik için sistem performansı, güç, pil ömrü ve akustik gibi özellikleri optimize eden NVIDIA Max-Q teknolojileri ile Stealth serisi sadece ışık hızında performans değil, aynı zamanda ince ve sessiz bir kullanım deneyimi vaadediyor.

Cyborg/ Pulse/ Katana/ Sword serisi: Oyuncular için farklı seçenekler

Yepyeni giriş seviyesi oyuncu laptoplu Cyborg 15 ile tanışın. Mekanik ve elektronik bileşenlerini görebileceğiniz yarı saydam futuristik, ince ve hafif kasası, cyberpunk tarzından ilham alan tasarımıyla Cyborg 15, sıradan giriş seviyesi Gaming tasarımlarından sıkılanlar için mükemmel bir seçim.

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI ayrıca çokça satan Gaming serisi Katana, Sword ve Pulse modellerini de daha iyi oyun performansı için yepyeni GPU ve CPU’larla yeniledi. Ayrıca Pulse, Katana ve Sword modelleri artık MUX switch ile geliyor. Oyuncular, yerleşik MSI Center aracılığıyla hibrit grafik modu veya harici grafik modu arasında kolayca geçiş yapabilirler.

Creator Z Serisi: Tasarımın gücüne hükmedin

CNC üretimli harika bir kasa, İçerik Tasarım serisinin tek öne çıkan özelliği değil. Creator Z serisinin performansı artık başka bir seviyede. En yeni Creator Z17 HX Studio/ Creator Z16 HX Studio modelleri, en iyi 13. nesil Intel HX serisi işlemcilerle birlikte, NVIDIAStudio onaylı olarak geliyor. Buhar Odası termal tasarımıyla Creator Z serisi, piyasadaki en güçlü içerik tasarım laptopu haline geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yepyeni MSI Pen 2 desteğine sahip! Ödüllü MSI Pen 2, 4096 basınç seviyesi ve dokunsal geribildirim ile en son MPP2.6 teknolojisini kullanıyor ve gerçek kağıt hissi veriyor. Ayrıca MSI Pen 2'yi kağıt üzerinde geleneksel bir kurşun kalem olarak da kullanabilir, kağıda yazmanız gerektiğinde gerçek kalemle değiştirmek zorunda kalmazsınız.

< Resime gitmek için tıklayın >

Prestige serisi: İnce ve Güçlü

Prestige serisinin gücü yeni bir seviyeye ulaştı. Yeni Prestige 14 Evo ve Prestige 16 Evo modelleri, kullanıcılara hafif ama güçlü bir deneyim sağlayan en yeni Intel® Core™ i7 H serisi CPU’lara kadar işlemci ile geliyor. Prestige 16 Studio aynı zamanda GeForce RTX 40 serisi laptop GPU'ya ve NVIDIA Studio onayına sahip. Bu sayede daha da iyi üretkenlik ve en yüksek düzeyde güvenilirlik vaadediyor.

Yepyeni 13 inç Prestige 13 Evo, magnezyum-aluminyum alaşımlı kasası ile MSI’ın en hafif laptopu: yalnızca 990 gram ağırlığında. Prestige 13 Evo ayrıca 15 saate kadar dayanabilen yüksek kapasiteli 75 WHr batarya ile donatıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Modern Seri, günlük moda tarzınızı ifade edebilmeniz için yeni Star Blue ve Rose Beige renk seçenekleriyle de yenilendi.

Yeni MSI laptopların tümü, erken satınalmalı ön sipariş teklifleriyle de hizmet vermeye hazır. Tekilliğe ulaşmayı deneyimlemek için en yeni MSI laptoplardan birine sahip olun!
M
geçen yıl
MSI Titan GT77; Dünyada İlk 4K/144Hz Mini LED Özellikli Dizüstü Bilgisayar Olacak
< Resime gitmek için tıklayın >
MSI Titan GT77, yüksek kaliteli 4K oyun monitörlerine sınıfının lider 4K/144Hz Mini LED ekranı ile meydan okuyor.

Oyun laptoplarında lider bilgisayar üreticisi MSI, yeni amiral gemisi oyun laptopu olan Titan GT77’yi dünyanın ilk 4K/144Hz MiniLED ekrana sahip laptopu olacağını ve en üst sınıf panel ile geleceğini duyurdu.

Titan GT77 modelinin 4K/144Hz ekranı, AUO firmasına ait AmLED MiniLED teknolojisi ile süper parlak arka ışık, harika HDR performansı ve geniş renk gamı ile geliyor.

Ekranın tepe parlaklık değeri 1000 nit (geleneksel LCD ekranlardan 2.5 kat daha yüksek) olarak kaydedildi. 1008 bağımsız bölgesel karartma alanı sayesinde ve daha keskin bir görüntü kalitesi, çok daha düşük gölgelenmeyi garantiliyor. Süper yüksek parlaklık ve AmLED’in Adaptive Control teknolojisi sayesinde görüntüde gerçek zamanlı kesin ve dinamik ayarlamalar gerçekleşirken iyi bir HDR performansı da sağlanmış oluyor. Titan GT77 modeli VESA DisplayHDR 1000 sertifikalı ve bu özelliği ile oyun ve yayında kapsayıcı bir HDR deneyimi sunmakta. Olabildiğince fazla renk üretebilmek için Titan GT77 ekranında süper geniş %100 DCI-P3 renk gamı mevcut. Böylece oyun ve eğlence için aradığınız renk ihtiyacını rahatça karşılıyor. Son olarak MSI’ın özel True Color teknolojisi sayesinde üretim sırasında Titan GT77 ekranındaki tüm Mini LED paneller teker teker ve titizlikle incelenerek müşteriye en doğru renk üretiminin ulaşması sağlanacak.

< Resime gitmek için tıklayın >
Titan GT77 Display Teknik Özellikleri:

< Resime gitmek için tıklayın >
Yeni Titan GT77’nin resmi duyurusu CES 2023 sırasında yapılacak ve diğer önemli özellikleri tanıtılacak. Bunlar arasında oyun sırasında daha fazla çerçeve hızına olanak tanıyan ve

dünyanın ilk 4K/144Hz Mini LED ekranında görüntünün mükemmel bir şekilde üretilmesini sağlayan işlemci gücü ve gelecek nesil GeForce laptop GPU performansı da yer alıyor.
M
geçen yıl
MSI, CES 2023’te 13 Yenilikçilik Ödülü Kazandı
MSI, CES 2023’te 13 Yenilikçilik Ödülü Kazandı

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI ürünleri, Oyundan Ev Ses/Görüntü Bileşenleri ve Aksesuarlarına kadar 7 ödül kazandı. Diğer 6 ödül ise Ocak 2023’te açıklanacak.

Oyun, tasarım ve iş donanımları ve çözümlerinde dünya lideri MSI, bugün yaptığı açıklama ile toplamda 13 ödül ile CES® 2023 Yenilikçilik Ödülleri ile onurlandırıldığını duyurdu. Bu ürünler arasında monitörler, laptop bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve bileşenleri bulunuyor. Ödüllerin 7 tanesi bugün duyuruldu. Diğer 6 ödül ise 3 Ocak 2023’te açıklanacak.

Bu yılın CES Yenilikçilik Ödülleri programı, 2100 başvuru ile rekor düzeye ulaştı. Duyuru, 5-8 Ocak 2023’te Las Vegas’ta gerçekleştirilecek olan CES 2023 öncesinde yapıldı.

Tüketici Teknolojileri Birliği (CTA)® tarafından başlatılan ve yürütülen CES Yenilikçilik Ödülleri programı, toplam 28 tüketici teknoloji ürünleri kategorisinde öne çıkan tasarım ve mühendislik ürünlerini onurlandırıyor. En yüksek oya sahip ürünler “En Yenilikçi Ürün” olarak belirleniyor. Medya, tasarım, mühendislik dahil gibi birçok sektörde uzman jüri üyelerinden oluşan elit bir panel tarafından incelenen başvurular yenilikçilik, mühendislik, işlevsellik, estetik ve tasarım kriterleri üzerinden değerlendiriliyor.

MSI, CES Yenilikçilik Ödülleri programında Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları, Oyun ve Ev Ses/Görüntü Bileşenleri ve Aksesuarları kategorilerinde ödüllere layık görüldü.

MSI Pazarlamadan Sorumlu GMY Sam Chern, "Yalnızca oyuncular için değil, içerik üretenler, iş dünyasının elit kullanıcıları ve diğer herkes için de mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için çalışıyoruz. CES Yenilikçilik Ödülleri ile arka arkaya her yıl yenilikçilik ve estetik tasarımlarda yorulmak bilmez arayışımız ile öne çıkarılmamız bizim için gerçek bir onur kaynağı”, dedi.

Ödül alan MSI ürünleri:

< Resime gitmek için tıklayın >

MEG TRIDENT X2: “Gaming” kategorisi

< Resime gitmek için tıklayın >

MAG 275CQRX/325CQRX: "Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisi

< Resime gitmek için tıklayın >

Modern MD271UL: “Ev Ses/Görüntü Bileşenleri ve Aksesuarları” kategorisi

< Resime gitmek için tıklayın >

MEG 342C QD-OLED: "Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisi

< Resime gitmek için tıklayın >

GeForce RTX™ 4090 SUPRIM LIQUID X 24G: “Gaming” kategorisi

< Resime gitmek için tıklayın >

MEG Z790 GODLIKE: “Gaming” kategorisi

< Resime gitmek için tıklayın >

MEG Ai1300P PCIE5: "Bilgisayar Çevre Birimleri ve Aksesuarları” kategorisi

CES Yenilikçilik Ödülleri kazanan ürünler, açıklamaları ve fotoğraflarına CES.tech/innovation adresinden ulaşılabilir. Diğer ödül ve detaylar 2023 Ocak ayında duyurulacak. Ödül kazanan firmalar bu ürünleri fuarda özel bir alanda sergileyecek.

CES fuarı bu yıl Las Vegas’ta, 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Medya günleri 3-4 Ocak olarak belirlendi. Katılımcılar global markaların yeni teknolojilerini deneyimlerken düşünce liderlerinden yeni fikirleri dinleyecek, diğer katılımcılarla yüz yüze görüşmelerle işbirlikleri oluşturacaklar. Fuar, yenilenebilirlik, taşımacılık ve taşınabilirlik, dijital sağlık, metaverse ve dünyanın karşı karşıya olduğu diğer zorlukların aşılmasında yenilikçi yaklaşımlara vurgu yapacak. Ziyaretçiler, John Deere ve AMD gibi sektör liderlerinin konuşmalarını dinleyebilecekler. CES 2023 ile ilgili güncel bilgiler, katılım için kayıt detayları ve medya sayfası için CES.tech adresini ziyaret edebilirsiniz.

https://registration.experientevent.com/ShowCES231/wizard/landing
https://www.ces.tech/media.aspx
https://www.ces.tech/
M
geçen yıl
Silinebilir
Yanlış konu.
M
geçen yıl
NVIDIA GeForce RTX 4090’ı Beklerken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler
- NVIDIA GeForce RTX 4090 tek başına 450W güç çekebiliyor; hatta bu rakam ani gereksinimlerde daha da artabilir. MEG Ai1300P PCIE5 ve MPG A1000G PCIE5 modelleri, 2 kat toplam güç sıçramasını ve 3 kat GPU güç sıçramasını kaldırabilir. NVIDIA GeForce RTX 4090 ekran kartı 450W güce ihtiyaç duyduğunda ve 1350W’a kadar sıçrama olasılığı mevcutsa bu güç kaynakları bu değerleri rahatlıkla karşılayabilmekte.

ATX 3.0 ve PCIe 5.0 uyumluluk özellikleri ile ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz:

https://www.msi.com/Landing/first-power-supply-unit-for-atx-3-pcie-5

ATX 3.0 ve PCIe 5.0 terimlerinin ne anlama geldiğini öğrenmek isterseniz bu blog yazısını da okuyabilirsiniz:

https://www.msi.com/blog/msis-meg-ai1300p-pcie5-is-the-worlds-first-atx-30-compliant-psu

- Yeni NVIDIA GeForce RTX 4090 ekran kartının yayınlanan görüntülerinden anlıyoruz ki kart dörtlü dağıtıcı adaptör kablosu ile geliyor. Böyle bir adaptör kablo, kablo yönlendirme ve sistemin genel estetiği açısından son derece verimsiz olabilir. Bu nedenle yerleşik 16 pin PCIe 5.0 konnektörüne sahip tek bir kablo ile gelen güç kaynağı birçok kullanıcı için son derece önemli olacaktır.

- MEG Ai1300P PCIE5 ve MPG A1000G PCIE5 modelleri, ani aşırı akıma karşı korumanın yanı sıra bazı diğer özelliklere de sahip: Bunlara yüksek kaliteli güç kaynaklarında bulunan OCP/OTP/OVP/OPP/UVP/SCP gibi tipik koruma mekanizmaları da dahil. MEG Ai1300P PCIE5 ayrıca MSI Center üzerinden erişilen gerçek zamanlı izleme özelliği sayesinde oluşabilecek anormal durumların kullanıcı tarafından erkenden fark edilmesini sağlıyor.
M
2 yıl
MSI Thermal Limit kullanarak Ryzen CPU’larda Sıcaklık Azaltma
MSI X670/B650 Anakartlarda Profil ve TDP ayarları

Ryzen 7000 CPU, tüm çekirdeklerinde tam yükle –üst sınıf bir 360mm sıvı soğutucuyla bile 95°C’ye çıkacak şekilde üretildi. AMD’ye göre Ryzen 7000 işlemci 95°C sıcaklıkta 7/24 çalışabilecek şekilde tasarlandı. Ama isterseniz undervolt (hızdüşürme) yaparak veya Eco Mode (65W) ile daha düşük CPU sıcaklıklarında performanstan çok da taviz vermeden çalıştırabilirsiniz.

MSI BIOS, CPU sıcaklığını sınırlandırarak farklı TPD ayarları arasında geçiş yapabileceğiniz, böylece kendi sisteminiz için en iyi performans/termal dengesini kurabileceğiniz özel kolay erişimli seçenekler sunuyor.

MSI PBO Thermal Limit Profilleri - CPU Sıcaklığını 85°C, 75°C ve 65°C ile sınırlandırın

CPU sıcaklığını sınırlandırmak için MSI PBO Thermal Limit profillerini kullanabilirsiniz. Profiller max CPU sıcaklığını 85°C, 75°C ve 65°C limitlerine çekebilir.

Termal limit seçeneklerini "OC\Advanced CPU Configuration\AMD Overclocking\Precision Boost Overdrive" altında bulabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
PBO Thermal Limit Profilleri - 85°C – Varsayılan ayarlardan biraz daha iyi bir performans için

PBO Thermal Limit 85°C profili ile Max CPU sıcaklığı 85°C ile sınırlandırılır. Cinebench R23 performansı stok değerlere çok yakın veya biraz daha yüksek (~%1 civarı) olabilir. CPU sıcaklığı 85°C ve 75°C ile sınırlandırıldığında performansta bir değişiklik olmazken CPU sıcaklığı daha düşük olacaktır.

< Resime gitmek için tıklayın >
*Ryzen 7 7700X değerleri gösterilmiştir. Gerçek performans, sistem yapılandırmasına göre değişiklik gösterebilir.

Config TDP - MSI X670/B650 BIOS içinden Eco Mode ve TDP 170W/125W/105W/95W/65W/45W seçin.

Eco Mode (65W) veya farklı TDP (PPT/TDC/EDC) ayarlarıyla test etmek isterseniz MSI X670/B650 BIOS size farklı TDP ayarları için birkaç profil sunuyor. Her TDP için ayarları teker teker değiştirmenize gerek yok. Farklı ayarlar için Config TDP içinden seçim yapmanız yeterli.
Config TDP altında yer alan TDP ayarları şu şekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >
Config TDP seçeneklerini Overclocking\ Advanced CPU Configuration altında bulabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Curve Optimizer – Ryzen 7000 işlemcilerde Undervolt (hız düşürme)

Curve Optimizer ayarlarını OC\Advanced CPU Configuration\AMD Overclocking\Precision Boost Overdrive altında bulabilirsiniz.

Curve Optimizer ile Ryzen 7000 işlemcinizde UV yaparak daha iyi bir performans alabilirsiniz. Curve Optimizer ile “-30” değerinde yapılan kısa test, Cinebench R23 performansının stok değerlerden %5 daha yüksek olduğunu gösterdi. CPU sıcaklığı da 91.9°C derecede kaldığı gözlemlendi. Fazla düşük UV değerlerinde işlemcinizin kararsız hale gelebileceğini unutmayın.

< Resime gitmek için tıklayın >
* Ryzen 7 7700X değerleri gösterilmiştir. Gerçek performans, sistem yapılandırmasına göre değişiklik gösterebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >
Test Konfigürasyonları
CPU AMD Ryzen 7 7700X / Ryzen 5 7600X
Anakart MSI MAG B650M MORTAR WIFI
CPU Soğutucu MSI MEG CORELIQUID S360
MSI MAG CORELIQUID P240

MSI MEG CORELIQUID S360

< Resime gitmek için tıklayın >

MSI MAG CORELIQUID P240


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.