H

Teğmen
01 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
8 yıl
SADECE PASAPORT ILE HOLLANDAYA GİTMEM GEREKİYOR
Arkadaşlar benim hanım aslen Türk ama ailesi zamanında hollandaya işçi olarak gidip orada çocuğu doğurdukları için çifte vatandaşlığı var . Yani iki kimliği var . Istediği zaman hollandadan buraya gidip gelebiliyor . Bütün ailesi orda , 5 tane evleri var orda .
Hamileydi , illa da tutturdu doğumu orda yapıcam diye . Çok tartıştım " Vize vermezlerse bak gelemem , çocuğumu göremem" diye . Nitekim korktuğum başıma geldi . 620 tl (10 yıllık) pasaport parası verdim . 277 lira vize masrafı verdim . 18 ekim Rotterdam uçuşuna 392 lira verdim . Vizem başvurum reddedildi bu pazartesi . Istedikleri bütün belgeleri yapmama rağmen . Istanbulda malımız mülkümüz var . 2 bina tapusu gösterdim . Kira kontratları gösterdim . Reddin sebebi maaşlı olarak bir yerde çalışmıyor olmam gösterildi . Sigortasız olduğum belirtilmiş . Halbuki genel sağlık sigortam var ve prim borcum da yok .
Şu anda haber aldım sancısı başlamış bugün . Herhalde bu akşam ya da yarın doğuracak .
Şimdi benim sorum şu : Pasaportum var . Uçak biletim de var . Atatürk Havalimanında Türk polisi vizeye dikkat ediyor mu ? Ya da şöyle sorayım size sorumluluğu bana ait olacak şekilde yurt dışına bu halde çıkmama engel olacak yetkisi var mı türk polisinin ?
Ben diyecemki : "Geçir beni kardeşim bırak beni orda tutuklasınlar napıyorlarsa yapsınlar boşver sen o benim sorunum " diyecem .
Amacım duty free bölgede takılmak . Hanıma telefon açıcam gelip havalimanında gösterir bana çocuğu diye düşünüyorum . Ondan sonra aynı gün dönüş bileti alıp pasaport kontrolünden geçmeden dönmeyi düşünüyorum .
H
10 yıl
Fox tv Transponderinde sinyal yok kafayı yiyecem !
Bildiğiniz 11844/2222 şebeke taramasını yaptım . Sadece fox çıkmadı . Bütün var olan kanalları buldum . Sadece fox tv yok . İşin garip yanı foxun hd yayınının transponderinde de zerre tık yok . Çünkü hd kanllarda ses oluyor görüntü dekodlanmasa bile . Hatta Türksat'ın orta asya şebeke taramısını denedim onda da çıkmadı . Tek başına manuel eklemeye çalışıyorum ; aşşağıdaki frekansta sinyal kalitesi gözükmüyor .

Cihaz Next YE-2000 FTA ! HD değil !

Kanalın frekansı :
frks :12336
SR :5520
Fec 3/4 (Cihazda fec ayarı yok herhalde kendisi otomatik ayarlıyor)
Polarizasyon : Yatay

Çanakta ya da kablolarda bir sorun olsa herhalde bir tanesi hariç hepsi çekmezdi.
Aynı çanağı kullanan alt dairenin makinasında fox var şu anda .
H
11 yıl
Şoke olmak , Flaş Flaş Flaş (Ne bunlar abi ya)
Eminim herkeZ bu lafları duyunca gülüyordur televizyonlarda.
Şoke olmak ne kardeşim.Madem o lafı diyecen , ŞOK oldum diyecen.Sonundaki e ne ya !!??
Zibidice ve komik.

Sonra derler ya fılaş fılaş fılaş diye !!!! Ne bu fılaş lağ.Zibidice ve komik.Travestice resmen.
"Vay vay Vaaaaay" yada "Olay Olay Olay" demek bence daha ilgi çekici.
(Türkçe gonusu değil bu haaa)

Uyuz oluyom televizyonlarda bunları görünce.Cacık oluyom , kıl oluyom , antrikot oluyorum ne derseniz deyin gayri
Ula adam gibi gonuşun oğlum ya.

Bakın gördünüz mü 2 dakkada sayısız orjinal laf ürettim.Nedir bu tvlerin şoke olup fılaşlamaları !? Başka laf mı yok lağ şu sekizyüz bilmem kaç küsürbin kilometre² ülkede.

Di mi ama ?

+( Olarak(Artı Parantez)
Lütfen Konuya limon suyu sıkıp , sarmısak doğramıyalım.
H
11 yıl
Nişanlıma Doğum Günü Hediyesi
29 yaşında ve şu anda hollanda rotterdam da yaşıyor. Babası ağır hasta , hastanede komadan uyanamadı.Uyanmasını bekliyorlar.Çok üzgün bir halde yani şu anda.

25 şubatta doğum günü.Ne alıp göndersem bilemiyorum.Ilginç fikirleri olan var mı ? Ben maalesef gidemiyorum daha henüz.
H
11 yıl
KGS kartı var arabada acil karşıya geçmem lazım
Arkadaşlar acil karşıya geçmem lazım.Arabada kgs kartı var. KGS'nin içinde galiba belli miktar para var.KGS hala geçiyor mu ?
H
11 yıl
ACIL YARDIM (HOLLANDALILAR)
KIZ ARKADAŞIM HOLLANDADA YAŞIYOR.BU PERŞEMBE İSTANBUL FATİHTE TÜRK KANUNLARI İLE EVLENECEKTİK.KENDİSİ ÇİFTE VATANDAŞ.YARIN 2 DE UÇAĞI VAR.TÜRK KİMLİĞİ DURUYOR FAKAT HOLLANDA KİMLİK KARTINI KAYBETMİŞ.SİZCE YARIN NE YAPMALI ? AMSTERDAM HAVALİMANINDAN KALKACAK UÇAK.BU HALDE ÇIKIŞ YAPABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BÖYLE DURUMLARDA HEMEN KİMLİK KARTINI YENİLEMİYORLARMIŞ ORADA ! EVE POSTA YOLU İLE GÖNDERİYORLARMIŞ. NE YAPMALIYIZ TECRÜBE SAHİBİ BİRİSİ NOLUR AKIL FİKİR VERSİN !!!
H
11 yıl
Bosch ç. makinasından suyu boşaltırken ilk 2 saniye garip ses geliyor
Makina Bosch Max WFL 1800 !
Ne zaman suyu boşaltacaksa (yani duruluma başlangıcında , sıkma öncesi ve sadece boşaltmada) makinadan rahatsız edici gacır gucur bir ses geliyor. Ses 1-2 saniye sürüyor sonra geçiyor . Yani su boşaltma süresinin sonuna kadar sürmüyor .
Yaklaşık 4-5 senedir böyle . Makineyi yeni aldığımızda(1999) bu sesi yapmıyordu suyu dışarı atarken .
Evet makinanın altındaki kapağı açıp içini kontrol ettim . Yabancı cisim yok . Ne kapakta ne de pompanın pervanesinde yabancı birşey gözüküyor . Tertemiz !
Herhalde dedim pompanın içinde bir sorun var(yani mekanik iç aksamında) ; emin olmak için alttaki o kapak açık şekilde makinayı çalıştırdım . Sadece boşaltma programını açtım . Pervane dönmeye başladığında sinekten bile sessizdi ve öyle de devam etti . "Demekki ses pompadan gelmiyor" diye düşünmeye başladım . Yanlız şunu da belirtmek lazım ; makina bu haldeyken içinde zırnık su yoktu ! Acaba kazandan pompaya geçerken su bişeylere mi çarpıyordur ya da kazanın içinde yabancı bir cisim mi vardır bilmiyorum çünkü komple kazanı söküp açmak lazım di mi ? Ama şu da var ; eğer kazanın içinde yabancı bir cisim olsa kazan dönerken ses yapmaz mıydı ?
Daha başka ; o ses kesildikten sonra bu sefer başka ses başlıyor . Su , gider borusundan akarken makinadan vınnn , vın , vın diye ses geliyor çok fazla rahatsız etmeyen . Sanki bir yerden zor bir şekilde su çekliyomuş gibi bi ses bu . Tam hatırlayamıyorum ama galiba ilk aldığımızda bu ses te yok gibiydi .

Makina ana sıkmaları yapmıyordu . Ama programların ara sıkmalarını yapıyordu yani sorun motorda olamazdı . Mahalledeki tamirciyi çağırdım eve , "Kartı(makinanın beyni) arızalanmış abi bunun.150 liraya yenisini bulurum sana" dedi . Bosch servisi 280 lira dedi yeni kart için . 40 lira da montaj parası verecekmişim .
Gittim tarlabaşında bir adam var tam 30 liraya yaptı kartı . Dönerini (kartın arkasında plastikten tak tuk eden program ayarlayıcısı) değiştirmiş Hatta adam motorunu da al getir dedi , onu da ellemişken elleyelimki ilerde başına iş açmasın dedi . Motorun kömür ve rulmanları da değişti 20 kağıda ! Deterjan gözünün bir yeri kırıktı , sert çekişlerde ön kapak iç gözden ayrılıp elimde kalıyordu ! Adamın elinde ceballah gibi hurda var , "seç beğen istediğini al götür senin olsun" dedi(servis 50 kağıt istedi bunun için) . Az kirli hiç kırığı,çatlağı olmayan bi tane buldum eve götürüp porçöz'e batırdım yeni gibi oldu . Toplamda makinayı 50 kağıda yaptırmış oldum yani . Makina yeni gibi oldu diyebilirim . O yüzden artık ne sorunu kaldıysa bu makinanın hepsini çözmek istiyorum anlıyacağınız . 13 yıl gitti böyle , artık bi on yıl daha gider herhal . Size göre bir sorun gibi gözükmeyebilir belki bu ses sorunu ama diğer şeylerini yaptırdıktan sonra biraz benim canımı sıkıyor . Çünkü bişeyi elledim mi en iyisi neyse onu yapmalıyım . Yarım yamalak iş yapmayı sevmem . Biraz mükemmelliyetçiyim de
H
12 yıl
Istanbulda Motorsiklet Pazarı Ya da Dolu sıfıcı dükkanın olduğu bir yerr
Arkadaşlar motorsiklet alacaz. Yanlız biz bu konuda çok yeniyiz . Sıfır almak istiyoruz . Böyle motorsikletin doğubankı gibi bir yer yok mu istanbulda ? Bir sürü bayinin toplandığı falan . Kadıköyde fenerbahçe stadının oralarda bir yer varmış . Bi de yenibosnanın ilerisinde sefaköyde metrobüsün yanında bir yer varmış diyorlar. Siz ne diyorsunuz ?
Mondial kanuni yuki ya da honda alacağız.
Mondial 125 roadracer , 125 MH drift
Kanuni Windy S 125 ya da 150
Honda cb125
Yuki yk130 16 yıldız
H
12 yıl
Harika bir alet ya ! Arka plandaki müzik ile süper bir video !
Hehe arka plandaki müzikle beraber çok gıcık yaaaa.....


Sinek Tüfeği
H
12 yıl
Kasa reset atıp duruyor kafayı yiyecem çözemedim
Anakart bu arkadaşlar :http://tr.msi.com/product/mb/865PE-Neo2-V.html#/?div=Detail
En son bios yüklü !

Bilgisayarda iki tane ide 80 gb'lık harddisk var.Birinde güncel WinXP sp3 yüklü ; diğerinde ise güncel win7 sp1 yüklü. Ekran kartı agp 6600gt !
Her iki işletim sistemindeyken bilgisayar belli bir süre çalıştıktan sonra ekran birbirine karışıyor sonra da reset atıyordu.Baktım ekran kartının fanı çalışmıyor.Onu temizleyip yağladım , şimdi ekran kartı iyi çalışıyor.Power çok zayıf diye gittim kaliteli 450 watt power aldım.Artık ekran birbirine karışmıyor ama birdenbire reset atıyordu.Bu sefer de işlemcinin sıcaklığına baktım hem windowsta hem de biosta aşırı ısınma gözükmüyor hatta elimle sıcaklığa da baktım.(prescott 3.2)Başka ekran kartı taktım yine yapıyordu demekki 6600gt sağlam.(tnt2 m64 ve geforce fx 5200 denedim)
Şöyle bir durum da var ; her elektrikten kesişimde kasayı , bios reklamı açılıyor ve ayarlar sıfırlanıp tarih 1999'a geriliyordu.Demekki anakart pili bitmişti.Onu da değiştirdim.Biosta ayar saklama sorunu çözüldü ama bu reset olayı değişmedi.Ramleri tek tek çıkartıp denedim sorun devam etti.(3 ram slotu var! 2 tane 256 mb 400 mhz ,1 tane 512 mb 400 mhz)Hatta ramleri win7'nin ram test etme programıyla denedim tek tek , hata vermedi.
"Bari dvd writer ve diğer hdd yi çıkartayım bakalım ne olacak " dedim ; sadece winxp'nin içinde olduğu hdd'den boot aldım.Reset atmadı artık bilgisayar.5-6 saat sorunsuz çalıştı kapatıncaya kadar.Yanlız win7'nin "eski sürüm windowstan mı yoksa win7'den mi bilgisayarı açmak isterseniz" ekranı geliyor.Yani win7 nin önyükleme bölümü hdd'de var ama win7 öbür hdd de ! Onu seçerseniz hata veriyor.
Bu şekilde bilgisayarı reset atmadan 3 gün boyunca defalarca kendi isteğimle açıp kapatıp internette gezinebildim.
Öbür hdd'yi takmadan Dvd writer'ı takayım dedim(diğer ide kablosunda) Bu sefer masaüstüne gelmeden reset atmaya başladı ! Masaüstü devreye girmeden önce monitöre görüntü vermeyi kesiyor ve 20-30 saniye sonra reset atıyor ! Dvd writer'ı çıkarttım eski hale döndüm yine aynı yerde reset atmaya devam ! Ide kablolarını yenileriyle değiştirdim yine aynı yerde reset atıyor ! Kabloların anakarttaki ide slotlarını değiştirdim sorun devam !
Hdd'ler başka bilgisayarda sağlam gözüküyor !
SORUN SiZCE NEYDE ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.