Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
5188
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bosch ç. makinasından suyu boşaltırken ilk 2 saniye garip ses geliyor
H
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Makina Bosch Max WFL 1800 !
Ne zaman suyu boşaltacaksa (yani duruluma başlangıcında , sıkma öncesi ve sadece boşaltmada) makinadan rahatsız edici gacır gucur bir ses geliyor. Ses 1-2 saniye sürüyor sonra geçiyor . Yani su boşaltma süresinin sonuna kadar sürmüyor .
Yaklaşık 4-5 senedir böyle . Makineyi yeni aldığımızda(1999) bu sesi yapmıyordu suyu dışarı atarken .
Evet makinanın altındaki kapağı açıp içini kontrol ettim . Yabancı cisim yok . Ne kapakta ne de pompanın pervanesinde yabancı birşey gözüküyor . Tertemiz !
Herhalde dedim pompanın içinde bir sorun var(yani mekanik iç aksamında) ; emin olmak için alttaki o kapak açık şekilde makinayı çalıştırdım . Sadece boşaltma programını açtım . Pervane dönmeye başladığında sinekten bile sessizdi ve öyle de devam etti . "Demekki ses pompadan gelmiyor" diye düşünmeye başladım . Yanlız şunu da belirtmek lazım ; makina bu haldeyken içinde zırnık su yoktu ! Acaba kazandan pompaya geçerken su bişeylere mi çarpıyordur ya da kazanın içinde yabancı bir cisim mi vardır bilmiyorum çünkü komple kazanı söküp açmak lazım di mi ? Ama şu da var ; eğer kazanın içinde yabancı bir cisim olsa kazan dönerken ses yapmaz mıydı ?
Daha başka ; o ses kesildikten sonra bu sefer başka ses başlıyor . Su , gider borusundan akarken makinadan vınnn , vın , vın diye ses geliyor çok fazla rahatsız etmeyen . Sanki bir yerden zor bir şekilde su çekliyomuş gibi bi ses bu . Tam hatırlayamıyorum ama galiba ilk aldığımızda bu ses te yok gibiydi .

Makina ana sıkmaları yapmıyordu . Ama programların ara sıkmalarını yapıyordu yani sorun motorda olamazdı . Mahalledeki tamirciyi çağırdım eve , "Kartı(makinanın beyni) arızalanmış abi bunun.150 liraya yenisini bulurum sana" dedi . Bosch servisi 280 lira dedi yeni kart için . 40 lira da montaj parası verecekmişim .
Gittim tarlabaşında bir adam var tam 30 liraya yaptı kartı . Dönerini (kartın arkasında plastikten tak tuk eden program ayarlayıcısı) değiştirmiş Hatta adam motorunu da al getir dedi , onu da ellemişken elleyelimki ilerde başına iş açmasın dedi . Motorun kömür ve rulmanları da değişti 20 kağıda ! Deterjan gözünün bir yeri kırıktı , sert çekişlerde ön kapak iç gözden ayrılıp elimde kalıyordu ! Adamın elinde ceballah gibi hurda var , "seç beğen istediğini al götür senin olsun" dedi(servis 50 kağıt istedi bunun için) . Az kirli hiç kırığı,çatlağı olmayan bi tane buldum eve götürüp porçöz'e batırdım yeni gibi oldu . Toplamda makinayı 50 kağıda yaptırmış oldum yani . Makina yeni gibi oldu diyebilirim . O yüzden artık ne sorunu kaldıysa bu makinanın hepsini çözmek istiyorum anlıyacağınız . 13 yıl gitti böyle , artık bi on yıl daha gider herhal . Size göre bir sorun gibi gözükmeyebilir belki bu ses sorunu ama diğer şeylerini yaptırdıktan sonra biraz benim canımı sıkıyor . Çünkü bişeyi elledim mi en iyisi neyse onu yapmalıyım . Yarım yamalak iş yapmayı sevmem . Biraz mükemmelliyetçiyim de





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil1980 -- 15 Kasım 2012; 3:35:47 >

H
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

E
11 yıl
Çavuş

sorunu çözmenize sevindim yenilemişsinizde illaki sizinle aynı dertten muzdarip olan forumdaşlar vardır gayet açıklayıcı olmuş



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.