R

Teğmen
22 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
R
7 yıl
Sistem Önerisi
Merhaba arkadaşlar, üniversite bittiğinden ve çalışmaya başladığımdan yeni bir pc toplama kararı aldım. Uzun vadeli bir yatırım yapma niyetindeyim malum ev araba derken pek fırsat bulmayabilirim para ayırmaya. Gerek technopat sitesinden gerekse yabancı forumlardan baktığım bilgiler ışığında kafamda bir sistem şekillendi. Yaklaşık olarak 5000tl mümkünse 4000 tl civarında bir sistem toplamaya çalışıyorum. Yurtdışında yaşıyorum bu nedenle amazon.de üzerinden alacağım tüm parçaları. Fiyatlar Türkiye'ye göre daha uygun haliyle. Kafamdaki sistemler şu şekilde

Msi Gtx 1070 Gaming 8g
Ryzen 5 1600x
Asus Prime 350 M
Corsair Vengeance 16GB (2x 8GB) DDR4 2666MHz C16
Cooler Master Hyper 212 Evo
Corsair Carbide Spec-02
Corsair cx600 Psu

Bir diğer seçeneğim

Msi Gtx 1070 Gaming 8g
Intel i5 7600k
Msi z270 gaming m3
Corsair Vengeance 16GB (2x 8GB) DDR4 2666MHz C16
Cooler Master Hyper 212 Evo
Corsair Carbide Spec-02
Corsair cx600 Psu

Kararsız kaldığım başlıkları sıralamam gerekirse
Not: Oynadığım oyunları buraya not olarak yazıyorum ki sorulara cevap verirken bunları da düşünerek cevap verin. World of Warcraft - League of Legends - Path of Exile - Diablo - Doom - Starcraft - Overwatch

1. Gtx 1070 Ryzen ile uyumlu çalışıyor mu ? Nvidia'nın ryzen işlemcilerle intele göre daha az performans verdiğini okudum. Ryzen ve AMD grafik birimleri performans olarak daha uyumlular diyenler var.

2. Gtx1070 güçlü bir kart ve kafamdaki soru işlemci darboğaz yapar mı? 1440p de i5 ve Ryzen 5 ile sorun yaşamaycağımı okudum bir çok forumda ancak 32inch tv ekranını monitör olarak kullanan ve büyük ekran seven biriyim. 1080p de oynayacağım ilk 6 ay ve genellikle 1080p de darboğaz yaşaycağım söyleniyor. Bu olay daha önce başıma gelmediği için bu darboğazın nasıl olacağını tam olarka bilmiyorum. Şöyle ki oyunlarda darboğazdan dolayı aşırı framerate düşüşleri mi yaşaycağım yoksa oyun çalışabileceğinin altında mı çalışacak kartın full kapasitesini yansıtmayacak mı ? eğer 1080p de 60fps sabit akıcı deneyim sunarsa bana full ayarlarda sanırım uzun süre 1080p ile idare edebilirim. Ancak 20-30 fps civarlarına düşüşler yaşaycaksam darboğaz olmasından dolayı monitör almak için de şartlarımı zorlamam gerekli. Buna cevap verirkende lütfen 1440p dene veya 144hz almalısın mutlaka demeyin çünkü 6 ay sonra planım iyi bir 27inch 1440p 144hz monitör almak.

3. İşlemciler konusunda da ciddi gidip gelmeler yaşıyorum. Uzun ömürlü bir sistem olmasını istiyorum bu yüzden iyi bir işlemci almak niyetindeyim ancak i5 ve ryzen serisinin en güçlü elemanlarını almam mı gerekli ondan emin deilim. i5 7500 veya ryzen 1400 nasıl performans olarak ne kadar farkeder onu bilmiyorum. Eğer bu işlemcilerde işimi görürse buralardan kısıp monitör için para ayırma niyetim var. Oynadığım oyunlarıda göz önünde bulundurun lütfen.

4. Bir diğer konu anakart konusu. Ryzen tarafında B350 ana kartları oc imkanı ile geliyor ancak Intel tarafında z serisi almadığım takdirde overclock yapma imkanım yok. Ryzen 5 1600x'in de Intel i57600k'dan önde bir kart olduğunu düşünürsek gözümde şu anda daha öndeler. İlerde sli veya crossfire yapmayı kesinlikle düşünmüyorum. Nedeni de verimlilik olarak gözümde yetersiz bu yapılar. O yüzden sli veya crossfire desteğinin bir önemi yok benim için. Hem intel hemde ryzen tarafında 2 kart arasında kaldım.

Ryzen: a-) Asus Prime x370
b-) Asus Prime b350

Intel: a-) Msi z270-a Pro
b-) Msi z270 m3 Gaming

iki taraftada bir ucuz birde pahalı olan seçenekler var. Aralarındaki farklar ne, bana ne gibi artı ve eksileri olur hangisini almam gerekli bilgilendirirseniz memnun olurum. Dediğim gibi eğer çok etkileyen bir faktör yoksa ucuz olanları alıp monitör için para ayırma niyetindeyim.

Cevaplayan, vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar arkadaşlar
R
8 yıl
Fifa 17 - BF1 TR PSN FİYATLANDIRMASI
Arkadaşlar biliyorum forumda birçok kez konuşuldu tartışıldı (Aral'a küfretmek bir nevi forumda ayin gibi birşey artık) ancak bu olay sadece aral'ın suçu değil hatta taşlanmama sebep olacak bir yorum yapacağım aral düşündüğümüz kadar da suçlu değil bu fiyatlandırmada. Fifa 17 PSN fiyatları göreceğiniz üzere bizdeki oyun fiyatı ile ingiltere aynı. Yanlış bilmiyorsam bizim psn uk psn'e bağlı birnevi türkçeleştirilmiş alt psn. İngilteredeki oyun fiyatlarını da aral belirlemiyor yani. Çok büyük ihtimal aralda oyunları avrupa üzerinden alıyor yani direk amerikadan gelmiyor bu oyunlar ( farklı bir durum varsa bilen arkadaşlar yorumlarda düzeltsin ). Anlatmaya çalıştığım özetlemek gerekirse TR PSN'in ingiltereye bağlı oluşu bizi bayağı bir öpüyor. Fifa 17 ön siparişi yapmak için tr psn'e bir bakayım dedim ps üzerinden fiyatları görünce şok oldum açıkcası. 270 tl normal sürüm Fifa 17 için ve aynı durum Battlefield 1 içinde geçerli malesef. BF1 de durum daha da vahim sebebi premium olayı, eğer bir değişiklik olmadıysa her zaman premium pakette olur ve premium ile birlikte oyun heralde bir 350tl civarına gelecek tr psnden almaya çalışsak. Tabiki ben ne fifa'yı nede bf1'i tr psn den almaycam onu belirteyim diğer psnleri kullanarak alacam ancak parayı veriyoruz da veriyoruz bir sürü de exclusive duyruldu, türkiyedeki satışların yüksek görünmesi gerçek rakamlarına ulaşmasını istiyorum ki türkçe altyazılı veya dublajlı oyunlar gelmeye devam etsin. Battlefield 1 Psn fiyatları burdan bakabilirsiniz. Sony Türkiye'nin TR PSN'i rusyadaki gibi ayrı bir psn ve fiyat yapılanması yönünde bir planı var mı acaba? En azından sesimizi sony'e duyurma şansımız daha fazla diye düşünüyorum

Eksik bildiğim veya yanlış bi mantık yürüttüğümü düşünen arkadaşlar yorumlarda düzeltsin beni.
R
9 yıl
HP dv6 6115 st Kasa
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da yazdığı gibi dv6 6115st kasası arıyorum. Temiz olması önemli benim için kozmik açıdan, yeni kasa arama sebebim bu diyebilirim. Elinde olan arkadaşlar yazarsa sevinirim
R
9 yıl
Champions Korea - LCK FINAL SKT T1 vs KT ROLSTER
Var mı izleyen arkadaşlar ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.