E

Yüzbaşı
17 Temmuz 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
11 yıl
Araç alımı (DSG güncelleme içerir..)
Arkadaşlar merhaba,

Kısmetse, 2011 35.000 km de Seat Ibiza 1.2TSI DSG araç almak istiyorum. Sahibiyle görüştüm, şanzımanında herhangi bir sıkıntı olup olmadığını sordum.Sahibi, 6 ay önce araçta bir titreme olduğunu servise götürdüğünü ve aracın şanzımanına güncelleme yapıldığını belirtti. Bundan sonrada 6 ay boyunca herhangi bir sorun olmadan kullandığını belirtti. Bu arada aracın garantisi birkaç ay daha devam ediyor.

VW gurubunda DSG şanzıman kullanan arkadaşlar, bu güncelleme (tahminimce güncelleme denen olay yazılımla alakalı birşey yoksa donanım mı?) denen işlemi yaptırdılarsa; sonrasında aynı sorunlarla karşılaştılarmı? yada bu işlem sonrası yani DSG bir kere titreme yaptıktan sonra belli bir süre sonra şanzımanda fiziksel sorun oldumu vs. ?

Çalıştığım şirkette çok sayıda Jetta - Passat DSG araç var, daha hiçbirinde DSG arızası olmadı. Ama malumunuzu DSG de arıza çıkabiliyor ve örnekleri ortada.

Sonuç olarak aracı almak istiyorum ama şanzımanda bir kere sorun çıktıktan sonra yazılım mazılım farketmez dikiş tutarmı?

Özellikle DSG şanzıman kullanan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

Teşekkürler,

edit:güncelleme
E
11 yıl
Telephoto vs Close-up
Makinemin (slr-like compact) zoom oranını artırmak için öneriniz ne olur?

1.7x/2x/3x gibi telephoto/teleconverter lensler var, yada +1 +2 +4 +10 close-up lensler var...

mesela makineye 2x telephoto onun ucunada +10 close-up taksam görüntü saçmalarmı... yada kullanım amacı farklımıdır?

hangisi daha iyi sonuç verir. amaç uzaktaki cisime maksimum yakınlaşma...
E
12 yıl
Yeni i30 ikinci el tedirginliği var gibi
Bugün sahibinden de yeni i30 ları incelerken, 2012 model daha 10.000 km'yi doldurmamış 100 ün üstünde araç olduğu dikkatimi çekti. 5 bin km altı çok sayıda araç var. İstenilen fiyatlarsa neredeyse sıfır fiyatlarına yakın (liste fiyatının 3-4 bin altına satmaya çalışıyorlar ki zaten hyundai liste fiyatı üzerinden 2-3 bin indirim yapıyor)

Benim ilk aklıma gelen bir iki sene geçince ikinci elde ciddi değer kaybı yaşatmasından ve elde kalması endişesiyle insanların elden çıkarmaya çalışması...

Yeni i30 ve Kia Ceed neredeyse tamamen avrupa'lı kullanıcıların beyenilerine göre dizayn edilselerde marka kaygısından kurtulabilmiş değiller gibi görünüyor. Bugüne kadar yaklaşık 15-20 tane i30 ve toplam sadece 5 adet yeni Ceed gördüm yollarda. Şişkin fiyatlar ve ikinci elinin düşündürdükleri sebebiyle insanlar bu araçlara tedirgin yaklaşıyorlar diye düşünüyorum. Geçen ay a kadar Ceed'i tek geçerim diyordum (hala favorim) ama işin içine duygusal faktörler girdiğinde yeni araç alma moduna girdiğimde muhtemelen 3.-4. alternatifim olacak.

Sizin düşünceleriniz nedir?
E
13 yıl
Arabamı satacağım, fakat plakamı vermek istemiyorum... Mümkünmü?
Arkadaşlar selam, başlıktanda anlaşılacağı üzere aracımı satma arifesindeyim fakat plakamı elimde tutmak istiyorum. oluru olmazı nedir bu işin ? bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

Erhan
E
13 yıl
Aracımı satacağım fakat plakamı vermek istemiyorum... mümkünmü?
Arkadaşlar selam, başlıktanda anlaşılacağı üzere aracımı satma arifesindeyim fakat plakamı elimde tutmak istiyorum. oluru olmazı nedir bu işin ? bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

Erhan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.