L

Çavuş
04 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
113 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
2 yıl
RTX 4070TI Model Tavsiyesi
4070ti modelini alacağım şu 3 model arasında kaldım: Asus TUF 21.5K TL, Asus Rog Strix 24K TL, Gigabyte Gaming OC 24.5K TL

5 gün içerisinde Asus modeller 5K TL düştü. TUF için 77 derece diyorlar o beni ürkütüyor. Rog için CW var deniliyor. Gigabyte 70 derece ve CW'si az raporlanmış.

Hangisini almalıyım yorumlarınız var mı?
L
4 yıl
Tüketici Hakem Heyeti | Online/Offline Başvuru Arasındaki Fark Nedir?
Merhaba,

Çevremde sadece iki kişi bu heyete başvurmuş ve aralarında belirgin bir sonuçlanma zaman farkı var.

Birisi ilçe kaymakamlığına gidip yazılı olarak başvurmuş ve sonucu 1.5 ay içerisinde gelmiş.

Diğeri ise e-devlet üzerinden başvurmuş ve sonucu 8 ay(süreden emin değiliz çok uzun sürmüş) içerisinde gelmiş.

Şimdi benimde elektronik ürün olan monitörümdeki bir arızadan dolayı bir firmayı şikayet etmem gerekiyor. Bu yüzden hızlısı hangisi ise o yöntemle başvuruda bulunmak istiyorum.

Online/Offline arasında böyle bir süre farkı oluşuyor mu? Bunu öğrenmek istedim.

Ek olarak, koronavirüs tedbirleri kapsamında kaymakamlıkta Tüketici Hakem Heyet'i çalışıyor mu? Yoksa tamamen online mi geçtiler? Bir bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
L
4 yıl
XMP Reset Problemi - Whea-Logger Event ID 18
Merhaba,

Ryzen temelli sistemimde XMP'ye bağlı reset problemi ile karşılaştığımı farkettim.

Event Viewer üzerinde Whea-Logger Event ID 18 olarak hata çıktısı alıyorum. Bunu internette araştırıp, Reddit'ten tavsiye alınca XMP'yi kapatarak sorunumun ortadan kalktığını tecrübeledim.

Ancak buna canım çok sıkıldı çünkü bilgisayar ilk geldiğinden beri (9 aydır) uğraşmadığım kadar resete konu olan tüm sıkıntılarla baş ettim sanıyorum ki son olarak başıma bu geldi bunuda çözdüm. Hani olurda reset alan biri olur beni etiketleyin çünkü sorunlardan dolayı fahri AMD mühü oldum.

XMP konfigürasyonu çökmeye sebebiyet verdiğinden manuel olarak RAM OC'si yapmak durumundayım ancak %100 kararlı olup olmadığından tam emin olamayacağımdan en son olarak denemek isteyeceğim bir yöntem çünkü bilgisayarı sentetik testler dışında acıkta ben kullanmak istiyorum.

Sormak istediğim şey şu XMP'nin açıkken hata vermesi garanti kapsamına girer mi? Çünkü anakart ile başıma farklı bir macera gelmişti ve MSI Türkiye yetkili servisi Servispoint'te çalışan arkadaş, XMP kafasına göre çalışır biz XMP hatalarını saymıyoruz çünkü bu XMP Intel teknolojisidir ve Intel bile buna garanti veremez bağlamına gelecek bir konuşma yapmıştı. Özetle XMP'den dolayı iade, değişim yapabilir miyim? Bunu daha önceden deneyen ve özellikle Corsair RAM ile deneyen varsa bu tecrübesini paylaşabilir mi? Teşekkür ederim.

Deneyimi spesifikleştirmek gerekirse; garanti belgemde teknik hizmeti verenin, Penta Teknoloji olduğu yazıyor.

Sistemim:
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 240L
Ekran Kartı: MSI RX 5700XT Gaming X
Güç Kaynağı: FSP Hydro G 750 Serisi 80Plus Gold 750W Full Modüler
RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 3600Mhz CL18 (2x8GB)

Ek olarak Reddit'te şöyle AMD hatalarının çözümleriyle derlendiği hoş bir konu var mağdurlar uğrasın, AMD oralet veriyor.(Çözüm yöntemini buradan buldum.)https://www.reddit.com/r/Amd/comments/i46sgu/the_experiences_of_a_reddit_helper_and_navis/
L
4 yıl
Asus Rog Strix x570-E Gaming vs Gigabyte x570 Aorus Ultra
Merhaba

x570 bir anakart almak istiyorum bütçem en fazla 2400-2500TL'dir. 4. Nesil CPU'ları takabilmek ve yüksek seviye işlemcileri overclock ederken başım ağrımasın istiyorum.

Mümkünse deneyimli olanlarınızdan yetkili servis tecrübelerinide öğrenmek isterim. Malum satarken dost, satış sonrası düşman oluyoruz.

Tier listesi var linustech'in oradan bakıyorum:https://linustechtips.com/main/topic/1137619-motherboard-tier-list-v2-currently-amd-only/

Bu listeye göre x570-E vrm olarak Aorus Ultra'dan 1 üst segment kalıyor. Ek olarak USB sayısı anlamında da daha tatminkar olduğunu söylemek mümkün.

Ancak tomshardware yıldızlaması genelde tutar ve doğrudur Asus olana 1 tık düşük yıldız vermiş.

Asus:https://www.tomshardware.com/reviews/asus-rog-strix-x570-e-gaming-atx-motherboard,6246.html
Gigabyte:https://www.tomshardware.com/reviews/gigabyte-x570-aorus-ultra

Bazı forumlarda Gigabyte'ın daha kaliteli bileşen kullandığına dair kullanıcı yorumları gördüm. O zaman Linustech listesi neden böyle vs gibi aklımı karıştıran yorumlar var. Yardımcı olabilir misiniz?

Sizce hangisi daha iyidir.
L
4 yıl
750W Güç Kaynağı Tavsiyesi ve Destek
Merhaba,

Güç kaynağımda bir sorun oluştuktan sonra satış sonrası hizmet neymiş bunu anladım.
Aldıktan sonra destekten kafamın rahat olmasını ve mümkünse servislik işi çıkmayacak sağlam bir güç kaynağı arıyorum.
En düşük 750W PSU arayışındayım.

Şuanda arada kaldığım iki modelin ikiside tam modüler ve Gold sertifikaya sahip:
FSP - Hydro G PRO - 750W :https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10785
Cooler Master - MWE - 750W : https://www.itopya.com/cooler-master-mwe-gold-750w-80-gold-full-moduler-120mm-fanli-guc-kaynagi/

Daha öncesinde İnventus firması ile alış veriş yapmadım yapanlarda destekten aşırı memnun olduklarını belirtiyor. Bununla alakalı sizinde yorumunuzu almak istedim. Bildiğim kadarıyla CM'de yardımcı ve destek olan firmalardan.

Bu iki husus hakkında önce tavsiyenizi sonrada tecrübe ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.
L
4 yıl
Bilgisayar Resetlenmesi ve Stres Testi Hakkında Sorularım Var Yardımcı Olabilir Misiniz?
Konu silinebilir.
L
5 yıl
Overclock Yardımı - Ryzen 3600
Merhaba,

Sistemim:
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
İşlemci Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 240L
Ekran Kartı: MSI RX 5700XT
Güç Kaynağı: Corsair CXM 850W 80+ Bronze
RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 3600Mhz CL18 (2x8GB)
---------------------------------------------------

CPU hız aşırtmasından sonra RAM hız aşırtmasıda varmış yeni öğrendim ancak bu konuda bilgisizim. Bir kaç videoyu karıştırdıktan sonra Ryzen Master uygulamasında Peak CPU Voltage kısmını 1.325V ve Mhz olarak 4250MHz ayarlayıp kendi testinden geçirdim ardından userbenchmark ile stabil değeri yakaladım. Sonrasında bu hız aşırtma profili geçici olduğundan silindiği için BIOS üzerinden Ratio 42.5 olarak seçtim Core Voltage kısmını 1.325V olarak ayarladım ve Far Cry 5 oyununda normale göre 4FPS'lik bir artış gözlemledim. Normal voltajı ~1.416V olduğundan ısınma sorunu hiç yaşamadım.

*RAM hız aşırtmasını nasıl yapabilirim veya RAM'ler hızlandığında aşağı yukarı ne kadar bir FPS artışı gözlemleyebilirim?
*Core Voltage ve Ratio değerleri uygun mu? Çünkü 4.3GHz çıkarmayı başardım Ryzen Master ile stres testinden geçtim ancak userbenchmark uygulaması CPU değerini okumadı stabil çalışmadı diyip 4.25GHz'e oyüzden düşürdüm.
*Sizce overclock yapmaya değer mi? 3xxx serisi işlemcilerde tavsiye etmiyorlar ancak ben gözle görülür bir artış hissettim bu durumu nasıl açıklayabiliriz? Neden Tavsiye etmiyorlar?

Guruları piste alsak hiç fena olmaz.
Şimdiden gurulara teşekkür ederim.
L
5 yıl
Düşük CPU ve GPU Kullanım Sorunu - A.C. Origins
Merhaba,

Assassin's Creed Origins oyununda düşük işlemci ve ekran kartı kullanımına bağlı FPS sorunu yaşıyorum. Şöyle ki aynı sistemime sahip Youtube kanallarının testlerinde 90 FPS alınabiliyorken ben ~70 FPS alıyor ve yer yer 65-55 gibi dipleri görebiliyorum çünkü CPU kullanımı ~50%, GPU kullanımı ise ~75% dolaylarında geziyor.

Karşılaştırma yaptığım videonun oyun ayarları: "Very High"

Sistemim:
GPU: MSI RX 5700 XT Gaming X
CPU: AMD Ryzen 3600
RAM: 16GB 3600MHz
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max

Çözüm için başvurduklarım:
BIOS, Anakart Chipset ve GPU sürücüsünün en son versiyonu yükledim.
BIOS üzerinden GAME MOD'u açıp CPU'yu 4.2GHz'ye kitleyip ardından oyuna giriş yapıyorum.
Windows güç yönetim modundan "Yüksek Performans" ayarını seçtim.

Sorunum tam olarak nedir? Yardımlarınızı beklemekteyim, teşekkür ederim.
L
5 yıl
Router\u0027a Bağlı Bilgisayardan Chromecast Nasıl Yapabilirim?
Merhaba,

Bilgisayarı Chromecast cihazının bağlı olduğu ana modeme ethernet kablosu ile direkt bağladığımda sorunsuz bir şekilde Casting yapabiliyorum ancak bilgisayarımı direkt ana modeme kablo ile bağlamaktansa önce Modem/Router'a ethernet ile bağlanıp oradan ana modemede ethernet kablosu ile bağlanmaya çalıştığımda casting yapamıyorum çünkü cihazımı bulamıyor. Modem/Router üzerinde ne çeşit bir ayar yaparsam bilgisayarım routera bağlı olduğu halde ana modeme bağlı olan chromecast cihazını görebilir?

İstediğim şema aşağıdaki gibidir:

Bilgisayar --[LAN]--> Modem/Router --[LAN]--> Ana Modem --[Wifi]--> Chromecast

Teşekkürler.
L
8 yıl
2 Adet Farklı Kulaklık Seçimi ve Önerileriniz?
Merhaba

Yeni bir kulaklık alacağım ayırmak istediğim bütçe 300-400 lira arası ancak iyi bir kulaklık için 500-600'e kadar çıkabilirim.Sürekli müzik dinleyen biriyim şöyle ki günde sadece 2-3 saati kulaklıkla geçmekte.Kulaklıkta hiç sevmediğim bir şey baslar iyi ise tizler kötü olabiliyor.Önerebilceğiniz bir kulaklık varsa bu ikisini iyi dengelemeli ya da ikiside aynı anda iyi olabilir ancak arada barriiiiiz bir şekilde fark olmamalı.Çünkü ne kadar tek konseptte müzik dinlesekte bazı zamanlar farklı tipte dinleyebiliriz kulaklık bu işe dar boğaz yapmasın.Ben bu konuda etrafıma sorup soruşturdum bir kaç adet kulaklık seçtim deneyimleriniz veya öneriliriniz varsa paylaşabilir misiniz?


Seçim 1 : Sony XB950BT | Kulak üstü/Kulağı saran bir yapıda | 550TL civarı
Resmi sitesinden incelemek isteyenler için link : BURADAN

< Resime gitmek için tıklayın >

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seçim 2 : Beats Urbeats | Kulak içi kulaklık | 300TL civarı
Resmi sitesinden incelemek isteyenler için link : BURADAN

< Resime gitmek için tıklayın >

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kullanan veya tecrübe edenler bu kulaklıkları ve/veya varsa kendi önerilirini yazabilir mi?

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.