M

Çavuş
09 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
216 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
Monster Notebook ve Rezaletler silsilesi!
Merhaba arkadaşlar, öncelikle olay çok yakın bir arkadaşımın başından geçti daha önceki konularıma bakarsanız bu çöp markaya asla para vermeyeceğimi anlarsınız. Fakat yaşanan tüm olayları yakından takip ettim ben de. Gelelim rezaletlere.

Laptopun klavyesinde 3 adet bozuk tuş var ve 8 olan rami 16 yapmak istiyor arkadaşım ve servise gönderiyor onlar da klavye değişip 8 de ram ekleyip geri gönderiyorlar ve 2100 TL ücret alıyorlar. Neyse bilgisayar geldiğinde arkadaşım çok yoğun çalışan bir diş hekimi olduğu için 1 hafta sonra falan ilk kez açıyor bir de ne görsün ekranda görüntü yok, fakat tv veya monitöre bağlayınca sorun olmuyor ekran kartımız sağlam yani tv ye bağlı şekilde 1 hafta kadar kullanıyor ve bilgisayar sürekli mavi ekran hataları veriyor üstelik satın aldığımız lisanslı windowsun yerine de bilgisayarın Trojan olarak algıladığı bir program ile lisanslama yapmış yollarmışlar ki bu suç için ayrı şikayette de bulunacağız.
Arkadaşım tüm bu yaşananların üstüne laptopu tekrar servise gönderip problemleri de iletiyor, servisin kendisine dönüşü şu şekilde: Ekranınızın değişmesi gerekiyor, mavi ekranlar bizimle alakalı değil sizin eski ram bozuk olabilir (servise gitmeden önce cihazda klavye dışında en ufak sorun olmadığına yemin edebilirim) windows konusu ise inkar. Ve ekran değişimi için 4 bin lira istiyorlar arkadaşım da bu parayı ödemeyeceğini gönderdiğinde ekranın sağlam olduğunu söylüyor konu uzlaşmaya varılmayınca hakem heyetine başvuracağını söylüyor ve bilgisayarı benim adresime göndertti.
Bitti sanıyorsanız yeni başlıyor. Gelen bilgisayarın ekranda kırık çatlak birşey yok bilgisayardan da içinde bişeyler kalmış gibi sesler geliyor ben de hem ses kaynağı hem de lcd kablosundan şüphelendiğim ve bilgisayarı açmaya karar verdim. Kasadaki vidalardan bazıları diş sıyırmış üzerine servis bandı çekip kapatmışlar. Bilgisayarın içi açılınca ise tam bir komedi RAM'lerden birisi soketinde takılı değil kasanın içinde serbest duruyor 1 adet de vida kasanın içinde takılıyor kendi kendine. Ramlere bakınca ise eski ram ile yeni ramin aynı hızda olmadığını görüyoruz (Muhtemelen mavi ekran sebebi veya ramlerden birinin bozulma sebebi budur) Kabloyu da sipariş veriyorum müsait bir zamanda değiştireceğim ve basit bir lcd kablosu ile görüntü düzelirse Monsterın ekran bozuk demesi net dolandırıcılıktır. Konu ile ilgili çeşitli fotoğrafları ekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 yıl
Win 10 ETKİNLEŞTİRME
Orijinal win 8.1 den yükseltme yaptım direk oto etkinleşti sonra Produkey programı ile geçerli keyi öğrendim ve temiz kurulum için Microsoft'un yayınladığı program ile bootable flash oluşturdum formatımı atıp temiz kurulumu yaptım. Fakat ne yaptıysam da ürün etkinleştirme başarısız diyor yükseltmeden sonra verdiği keyide kabul etmiyor eski win 8.1 keyimide kabul etmiyor.
Not: İlk yükseltmeden sonra etkinleştirmede problem yaşanmayınca Windows.old silinmiş sonra temiz kuruluma geçilmiştir. Yani tekrar dönme gibi bir şansım yok.
M
9 yıl
Monster Markasından Uzak Durun.
4 Ay önce abra a5 v1.1 almıştım bilgisayar iyi gibi görünüyor rakamlarda fakat adamların mühendislik kesinlikle 0. Kronik sorunu olan renk solması bende de oldu aradım durumu izah ettim ukala bi şekilde ter bezlerinizde olan bir sıkıntı bilgisayarla alakası yok onlara bi baktırın dedi. El koyulan yer alev alınca elde terliyor haliyle. Van soğuğunda ısınmayan öğrenci evinde hemde. Bende kızdım sattım msi ge70 aldım teknik özellikleri rakam olarak 1e1 aynı apache pro tr 406 modeli. Ama fark nerde İkisine de Heaven Benchmark 4.0 uyguladığımda msiden 1.7 katı gibi ciddi bir fark aldım. Ben aldıkdan sonra burada bi arkadaşta monsterin aynı modeli almıştı onun pcde de denedim bugün sonuç gene hüsran ve kasa dökülmeleri renk solmaları başlamış bile. Benim ne bi ortaklığım ne bi karım var bu işten ama özellikle öğrenci arkadaşlar zarzor toplayabildiği parayı çöpe atmak istemiyorsa 0 monster alacağına 2. el bi asus bi msi alsın yada bi model düşüğünü alsın emlin olsun ki bi model düşüğü bile daha iyi performans verecek.
M
10 yıl
Windows 8 Bilinmeyen Usb aygıtı Sorunu.
İyi günler. Bilgisayarım Moster Abra A5 1.1 bugün aldım ve dahili kamerasını bilinmeyen aygıt olarak görüntülemekte. Teknik servisi bayağı bi uğraşmasına rağmen ilk kez böyle bir hata gördüğünü bilgisayarı göndermem gerektiğini söyledi. Bende önce sizlere danışayım dedim.
Ayrıntılar kısmında kimliğe USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE yazıyor başka bakabileceğim heryerden bakmaya çalıştım ama cihazın ne olduğuna dair birşey bulamadım teknik serviste windowsun otomatik tanıması gerektiğini söylüyor.
İşletim sistemim win 8.1 pro yardımlarınızı bekliyorum saolun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.