R

Binbaşı
04 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
292 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
3 yıl
Riser kablo problemi, yardımınız gerekli.
Merhaba arkadaslar, palit gamerock 3070ti ekran kartim icin asus rog riser kablo aldim, karti anakarta bagladigimda hiçbir problem yok, ancak riser ile baglarsam hem sesde cizirdama oluyor hem de kartin performansi inanılmaz derecede düşüyor. Simdi sorun kesin riser kabloda diyebilir miyiz yoksa bunun bir ayari falan mi var ?

Görüntü gelmese kablo sorunlu diyecektim ama görüntü gelip ses cizirdamasi ve performans düşmesi yuzunden ikilemde kaldım

3070ti hdmi 2.1 çıkışından görüntü alıyorum, 2.1 hdmi kablo ile kullanıyorum, lg55 c1 oled tv de bagli. TV 4k 120hz hdr100 gysnc ozellikli.
R
3 yıl
Bilgisayardaki fırsatçılık ne zaman bitecek?
Bir sistem topliyim dedim, bilindik ne kadar firma varsa stoklarında görünen parçalarla sistem topluyorum, ekran karti eklenmiyor.

Konu hakkında yaziyorum, tek kart satışı yok diyorlar.

Yahu tek kart almıyorum komple sistem alıyorum diyorum.

Sadece hazir sistemlerde kart veriyoruz diyorlar.

Hazir sistemlere bakiyorum ekran karti var diye ne kadar 5. Sınıf bileşen varsa dayamislar.

Özelleştiriyim diyorum adamin stogundaki parca özelleştirmede yok.

İlla paşaların istediği elde kalmis parcalari almak zorunda bırakıyorlar.

Herseye eyvallah diyip sistemi izin verdikleri kadar ozellestiriyorum, demonte gonderirseniz siparis vericem kendim toplamak istiyorum diyorum.

Yok illa kendileri toplayacakmis. Yahu ben kendim toplamak istiyorum sanane be adam.

İade malimi ekliyorsun sisteme, paldir küldür mu topladın, toplarken bileşenlere zarar verdinmi bunlari düşünmek istemiyorum bana 0 kutuları ver ben kendim toplicam.

Adam arızalı mali takacak birsey olursa kargoya tespit tutanagi tuttur, en küçük parcasi arizalansa komple sistemi kargola bilmemne.


İyice zivanadan çıktılar artik, isyan ettim.
R
3 yıl
20 Bin Bütçe ile alınabilecek en iyi hazır sistem
Arkadaşlar merhaba,

3070 li bir sistem toplamak istiyorum ama bu kart sıkıntısı yüzünden hazır sistemleri inceliyorum, 20 bin bütçe ile araştırdıklarım arasında en iyisi bu gibi geliyor, sizin tavsiyeleriniz olur mu ?

https://www.gaming.gen.tr/urun/27521/ultima-3070-intel-i5-11600k-asus-dual-geforce-rtx-3070-v2-8gb-16gb-ram-500-gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar-battlefield-2042-hediyeli//
R
3 yıl
Siyasetin her istediğini yapma hakkı olmamalı
Merhaba arkadaslar, ulke gündemi malumunuz cumhuriyet tarihinin en kötü performansını segiliyor. Siyasilerin "seçildim" diyerek yıllar boyunca sorgusuz sualsiz her istediklerini yapmaları sonucu bu günlere geldik. Bunu dogru buluyormusunuz ? Yani bizden topladıkları paralari diledikleri gibi harcamalarını, asla hesap vermemelerini, yargilanmamalarini, millete hiçbir gerekçe sunmadan herseye zam yapabilmelerini. Kısaca bir şekilde seçildi diye siyasetin bu sinirsiz yetkilerini dogru buluyormusunuz ?
R
6 yıl
0 araç aldım Logosu yok...
Merhaba, 0 km 2018 leon fr aldım, arka bagajda olması gereken Fr logosu yok. Servis çok ilgilendi bir surude sey hediye etti bundan yana bi şikayetim yok ama böyle bir durum yaşayan var mi ?
< Resime gitmek için tıklayın >
R
6 yıl
110 bine 0km fr leon mu cx3 mü ?
Kendimce araştırma yaptım 110 bin lira ile eli ayağı düzgün 1.4 125hp fr paket 18 jant seat ses sistemi opsiyonlu leon. Ve dizel manuel cx3 motion paket bulabildim. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ?
R
7 yıl
Daha Fazlasını İstemek mi ? Var Olan İle Yetinmek mi ?
selam arkadaşlar,

ikilemde kaldığım bir konu için fikirlerinizi rica ediyorum, çocukluğum fakir geçtiği için ufak yaşlardan itibaren hep daha fazla para kazanmaya yönelik bir sorunum var, önce bişeyler hayal ediyorum zamanla hayalime ulaşacak seviyeye geldiğimde ise o hayale kavuşmak anlamsızlaşıyor ve daha zor bir hedef seçip ona ulaşmak için kasıyorum ve bu döngü böyle devam ediyor.

ufak yaşlardan beri çalışıp okuyorum elde avuçta birşey olmadığı için kazandığımı hep biriktirme yoluna gittim, misal araba için 30 bin lira para biriktirdim sene 2008-2009 gibi 0km 207 le mans araba alacaktım sonra ''ev alıyım kar yapıyım daha iyi bir araba alırım'' diye şartlanıp o aracı almaktan vazgeçtim 30 bini peşinat yapıp ev kredisi çektim bana 100 bine mal olan ev şu an 250 bin ama 6 sene kredi ödedim ve hayatımdan kısmak zorunda kaldım.

şimdi iyi bir işim var aylık 5000 kazanıyorum şu an oturduğum evi almak istiyorum fiyatı 350 bin evimi satıp 100 bin kredi çekip kasarsam 3 yıl kasmassam 5 yılda bitirmeyi planlıyorum.

ama ben bu evi hep hayalim olan bir araba için gerekli olan parayı biriktirebilmek için almıştım şimdi o aracı alacak durumdayım ama yine ''daha fazlası'' sorunum var.

krediyi kapattığımda alcağım ev ülkenin şartlarına göre değişmekle birlikte ortalama 500-600 bin edecek yaş olacak 35. bende evi satar antalya'dan 250 bine ev alır 150 bine araba alır 100 binde bankaya koyarım ve daha düşük maaşla daha rahat bir işe girer kafama göre rahat bir hayat yaşarım diye planlıyorum

ama biliyorumki o zamanda ''daha fazla'' diye ?'im olacak.

siz olasanız ne yaparsınız ? geyik konu değildir ciddi cevaplar verirseniz sevinirim.
R
7 yıl
Asus Strix Tactic Pro 329TL
R
7 yıl
4.000 Bütçe ile hangi monitor ?
merhaba arkadaslar,

aklimda su an 2 monitör var

LG 34UC98. 3440X1440p 60hz 34" kavisli ekran ıps panel 21:9

viewsonic xg2703-gs. 2560X1440p 165hz 27" gysnc ıps panel 16:9
R
8 yıl
Ekran Kartı Borsası (Destek Olun Kimse Kazıklanmasın) Evga - 1070 SC 1550TL
merhaba arkadaşlar,


kendimce böyle bir konu hazırlamak istedim, özellikle yurtdışından kart almakla ilgili kafasında soru işaretleri olanlar ve fiyat konusunda kararsız arkadaşların çok işine yarayacağını düşünüyorum. Sizlerde destek olursanız güncel bir fiyat tablomuz olmuş olur.

aşağıda heşey dahil fiyatları paylaşıyorum takdir sizin.

Evga - 1070 SC 1.550TL

https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-GAMING-Graphic-08G-P4-6173-KR/dp/B01GX5YWAO?ie=UTF8&ref_=zg_bsnr_284822_2



Amazon




AMD

henüz siparişe açılmadılar ama takip etmekte fayda var 249+45+15= 900TL

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.amazon.com/MSI-Radeon-RX-480-8G/dp/B01GX5Z4EM?ie=UTF8&me=ATVPDKIKX0DER&ref_=olp_product_details

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.amazon.com/XFX-Radeon-Graphics-Cards-RX480M8BFA6/dp/B01H3P9CKI?ie=UTF8&me=ATVPDKIKX0DER&ref_=olp_product_details

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-21260-00-20G/dp/B01GTYIEG2?ie=UTF8&me=ATVPDKIKX0DER&ref_=olp_product_details







Güncel Fırsat











Computer Universe

alternatif olması için Türkiyeye gönderimi olan alman sitesiwww.computeruniverse.net adresinide ekledim.

* İngilizce dil desteği var
* almanyada yurtdışı gönderimler tax free kapsamında olduğu için vergisiz alıyorsunuz (amazonda hem amerikaya hem buraya vergi ödüyoruz dolar kuru düşük olduğu için ucuza geliyor almanyada sadece vergiyi burada ödüyoruz)
* neden amazon.de değilde burası derseniz amazon.de amazon.com kadar Türkiyeye gönderim sağlamıyor burada gördüğünüz herşeyin gönderimi var.
* kargo ücreti 29 euro ve DHL
* kredi kartı ödemelerinde bir miktar komisyon kesiliyor 7-8 euro kadar
* paypal desteği var ama paypal türkiyeden çıktığı için kullanamıyoruz
* iletişim için almanca yada ingilizce tercih edebilirsiniz
* DHL hızlı gönderimle geliyor ayrıca ürünün vergisini DHL sitesi üzerindne online ödeyebilirsiniz
* vergi ödemesini yapmak için DHL in aramasını beklemeyin aksi takdirde ardiye ücreti gibi ek masraflar talep edebilirler


Evga - GTX 1070 SC: 1,750TL

419.33+7,53+29= 455,86 Euro kartın gönderim ücreti 455,86x3,23= 1,475TL vergisiz fiyatı 455,86x18= 82 Euro Vergi 82x3,23= 264,86 TL 1475+265= 1,750TL (yuvarlak)


< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.computeruniverse.net/en/products/90656867/evga-geforce-gtx1070-sc-gaming-acx-3-0.asp



Soru: Yurtdışından aldığım ekran kartı için Türkiyede servis hizmeti alabilirmiyim ?
Cevap:
Hayır

Soru:
Yurtdışından aldığım kart için Yurtdışından servis hizmeti alabilirmiyim ?
Cevap: Evet, ancak bu desteği sadece EVGA markalı ekran kartı olanlar alabilir.

Soru
: EVGA ekran kartı aldım garantim nasıl başlayacak ?
Cevap: kart elinize ulaştıktan sonrahttp://eu.evga.com/ sitesine girip kendimize yeni üyelik açıyoruz ardındanhttp://eu.evga.com/community/myProfile.asp adresine gidip adres telefon gibi bilgilerimizi dolduruyoruz, daha sonrahttp://eu.evga.com/support/register.asp adresine giderek ürünümüzü kaydediyoruz. bu sırada site zaten sizi yönlendiriyor elinizin altında ürünün seri numarası ve faturasının dijital hali bulunursa işlemleriniz daha hızlı olur. gerekli adımları tamamladıktan sonra verdiğiniz e-mail adresinize faturanızın bir kopyası geliyor ve garanti süreciniz başlıyor. örnek olarak amazon üzerinden aldığım Evga - P2 1200 güç kaynağımın garanti durumunu paylaşıyorum gördüğünüz gibi tam 10 Yıl garanti altında.

< Resime gitmek için tıklayın >


Soru: ürünü kayıt ettim, şimdi ne olacak ?
Cevap: garanti süresi içinde herhangi bir sorun olduğundahttp://eu.evga.com/community/myProductsDetails.asp adresine giderek aşağıda kırmızı çerçeveye aldığım '' Start New RMA '' yazısına tıklayın ve probleminizi ingilizce yada almanca olarak yazın, elinizde görsel varsa bunları o ekranda yükleyebilirsiniz daha sonra size cevap gelecektir.

< Resime gitmek için tıklayın >


Soru: Cevap geldi ürünü göndermemi istiyorlar ne yapmalıyım ?
Cevap: en yakın PTT şubesine gidip size mail ile belirtilen adresene ürünü gönderin PTT ile ucuz göndermek istiyorsanız görevliye Surface yani Yüzeyden seçeneği ile göndermesini isteyin. en ucuz yolu budur ve ortalama 7-10 gün arası teslim edilir. bu sırada evga size mail yoluyla bir takım hazır formlar gönderebilir bunlarıda doldurmanız gerekir. takıldığınız yer olursa PM atmanız yada konu altına yazmanız yeterli. bu arada ekran kartı için gönderi ücreti ortalama 50TL dir bunu biz karşılıyoruz.

Soru: evga yeni ürünümü gönderiyor şimdi ne olacak ?
Cevap: sizden kargo parası talep edilmeyecektir ancak evga amazon gibi i-parcel vs firmalarla çalışmadığı için DHL yada UPS gibi firmalar ile hızlı gönderim yapacağından burda dikkat etmeniz gereken nokta daha kargonuz gelmeden hemen kargo firması ile iletişime geçip gerekli evrak vs varsa göndermek. onların aramasını beklemeyin yoksa ardiye ücreti adı altında para isteyebilirler. genelde istedikleri evrak sadece yetkli belgesidir korkacak birşey yok.

Soru: başka ücret yok mu ?
Cevap: size gelen yeni ürünün bedeli üzerinden %18 vergi çıkacaktır sadece bunu ödeyip kartınızı alabilirsiniz. gümrük bakanlığı ile yaptığım yazışmalar sonucunda bu tür işlemlerde tekrar vergi alınmaması ile ilgili kanunda madde var, acak bundan yararlanmak için göndermeden önce ''geçici ithalat beyannamesi'' düzenlemeniz gerekiyor bunu gümrük firmaları şirketler üzerinden yaptığı için toplamda 600TL ye yakın bir masraf çıkıyor bakanlıktan gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Soru: Garanti süresi ne kadar ?
Cevap: standart olarak 3 YIL ancak belirli ücretler karşılığı 5 yılada çıkabiliyor.

Soru: Diğer markalarda durum ne ?
Cevap: hangi marka alırsanız alın Amazon size 1 ay tam destek veriyor bu ne demek ? kartı aldınız cw çıktı diyelimhttps://www.amazon.com/gp/help/customer/contact-us?ie=UTF8&nodeId=508510&ref_=hp_gt_comp_cu& adresinden siparişinizi seçip yetkiliye bağlanıyorsunuz ve sorunu anlatıyorsunuz. Yetkiliden ilk planda Replacement isteyin, eğer ürün aynı tedarikçide varsa amazon size yeni kartınızı gönderiyor yeni kartınız elinize ulaştıktan sonra sizdeki sorunlu kartı amazona göndermeniz için 2 ay süreniz var eğer göndermezseniz amazon sizden tekrar para çeker.

Soru: replacement kabul edilmedi şimdi ne olacak ?
Cevap: satın aldığınız ürün sadece aynı tedarikçide bulunması durumunda bu hizmet geçerlidir eğer kabul edilmediyse zorlamayın yapacak birşey yok. bu durumda ikinci yolu izlemek sorundayız. Önce kartı amazona geri gönderiyoruz (PTT ile) kart yurtdışına çıktığı anda USPS üzerinden takip edebiliyorsunuz, daha sonra kartınız ulaşınca amazon size paranın tamamını kartınıza yada giftcard olarak geri ödüyor ( beklememek için giftcard isteyin anında yansır) şimdi yeni siparişinizi verebilirsiniz :)

Soru: restocking fee diye bir kesinti var bu ne ?
Cevap: geri gönderdiğiniz ürünün kutusu açılmış ise amazon standart olarak bir kesinti yapıyor ortalama %20 gibi. bu yüzden ürünü göndermeden önce chat ile iletişime geçip full refund istediğinizi belirtin, böyle bir kesinti olduğunda bu yazışmayı gösterip sizden kesilen ücreti geri alabilirsiniz. (ben aldım ve hiçbir zorluk çıkarmadılar )


Soru: nasıl göndericem ?
Cevap: amazon size hazır format bazı formlar gönderecek bunların çıktısını alacaksınız üzerinde basit birkaç yer var isim adres gibi bilgiler bunları doldurup göndereceğiniz ürünün kutusuna yapıştırın yalnız görünür şekilde olmasına dikkat edin. Ayrıca bir parçasınıda kesip kutunun içine atıyosunuz. Daha sonra PTT ile ortalama 50 tl bedel ile (surface seçin) gönderiyorsunuz, ürün yurtdışına çıktığı anda USPS den hareketleri takip edebilirsiniz ortalama 15 günde teslim edilir.

Soru: gönderi ücreti ne olacak ?
Cevap: ürünü gönderirken PTT size üzerinde ücret yazılı olan ufak bir kağıt veriyor bunu makbuz olarak kullanacağız. bunu dijital ortama aktardıktan sonra cs-reply@amazon.com adresine '' My Shipping Receipt '' başlıklı bir mail atıyorsunuz içerik olarakta

hi dear,

my shipping receipt and carrier PTT document. 127.70TL 35$ (Average) böyle yazabilirsiniz ben iyi niyet göstergesi olarak 10-20 tl gibi az yazıyorum çünkü genelde average yazdığım rakamı sorgunuz geri ödüyorlar. bu arada bu tutar 5 kiloluk evga p2 1200'ün gönderimine ait.

yardımcı olması için örnek mail


< Resime gitmek için tıklayın >



Soru: taksit imkanı varmı ?
Cevap: var, bankaların çoğu ödemeden sonra kendi arayüzlerin belirli miktarda faiz uygulayarak 9 taksit'e kadar bölebiliyor


Soru: faizsiz taksit imkanı varmı ?
Cevap: var, şu an için kendimde kullandığım TEB Bonus ve TEB World 100tl üzeri harcamanıza faizsiz 4 taksit imkanı sağlıyor ( giftcard dahil )

http://www.teb.com.tr/sizin-icin/teb-worldcarddan-yurtdisinda-4-taksit/


Axess Yurtdışı 3 Taksit

https://www.axess.com.tr/axess/kampanyadetay/8/23/yurt-disinda-faizsizucretsiz-3-taksit-firsati


Soru: ürünüm vergisiz geçerse ne olur ?
Cevap: amazonun sizden peşin alduğu gümrük ücreti 100$ diyelim ürün burda gümrüksüz geçti ise 100$ size geri ödenir 80$ vergi alındıysa 20$ geri ödenir.


Soru: nasıl anlıycam ?
Cevap: vergi geri ödemesi için nasıl geçerse geçsin 60 gün sonra işleme konulur eğer size bir geri ödeme söz konusu ise size aşağıdaki gibi bir mail gelecek ( evga kablo setim vergisiz geçmiş

< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.