O

Çavuş
23 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
7 yıl
Hizmetler Kısmında Mysql Silinmiş
Merhaba arkadaşlar, düne kadar rahatlkla navicata giriş yapabilirken bilgisayarı güncelledikten sonra giremediğimi farkettim hizmetler kısmından kontrol ettiğimde ise mysql olmadıgını farkettim bunu nasıl geri yükelyebilirim ? mysql indiriyorum mysql.exe dosyasını calıstırıyorum fakat yinede hizmetler kısmına mysql gelmiyor bu yüzdende navicata giremiyorum.

Navicat Hatası : 2003 -Can't connect to MySql server on "localhost"(10061)

Hizmetler :
< Resime gitmek için tıklayın >
O
9 yıl
Php\u0027De İki dizi arasındaki aynı elemanı silme ( yardım)
merhaba arkadaşlar , şimdi bir sorunum var . php de elimde 2 tane dizi var.
birinci dizi ; $dizi = array("ayşe","fatma","nur","gamze");
ikinci dizi ; $dizi2 = array("fatma");

yapmam gereken şu ; $dizi deki isimlere random atıcam fakat ikinci dizideki isim gelmicek. iki dizi arasındaki farkı array_diff($dizi,$dizi2); yoluyla alıyorum fakat random attıgım için fatma isminin bulundugu indise gelince
Notice: Undefined offset: 1 in böyle bir hata veriyor nasıl halledebilirim bu sorunu ? veya şöyle sorayım

bir dizide isimler tanımlı , sizin isminizde var dizide. Random atılcak otomatik gelen isimler arasında sizin isminizin gelmesini engelliceksiniz, isminizin dizideki yeri değişsede isminiz gelmicek. ( if , switch,döngü gibi kontroller kullanılmadan yapmamız gerekli ) teşekkürler.
O
9 yıl
Bilgisayarım tam açılacakken reset atıyor
iki gün öncesine kadar hiç bir sıkıntı yokken bugün bilgisayarı açtıgımda resetlendiğini gördüm. güvenli modda açmayı denedim yinede açılmadı. bilgisayarım biraz eski windows xp yazısı geliyor yükleme barı dolmaya başlıyor biraz o ekranda bekledikten sonra siyah ekran gelip resetleniyor ne yapmam gerekli ?

bu ekrandan sonra resetleniyor

< Resime gitmek için tıklayın >
O
9 yıl
Hıkvısıon IP-104 Kurulumu ( Yardım )
Merhaba arkadaslar hıkvısıon IP-104 kamera var elimde ve sadece kamera ve kablosu var başka bir şey yok kayıt cihazı vs. gerçi kayıtta yapmasını istemiyorum sadece istedigim zamanda kamerayı laptopumdan izlemek stiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz ? IP'im sabit değil bu arada
O
9 yıl
Avrupa Gezisi hk. Önerileriniz?
Merhaba arkadaşlar bu yaz Temmuz ayında avrupa gezisi yapmak istiyorum. kendimce bir rota ayarladım bu rota işaretlediğim gibi olacak belki bazı şehirler çıkabilir belki bazı şehirler eklenir aşağı yukarı böyle olacak.
< Resime gitmek için tıklayın >

Istanbul-Polonya-Isveç-Danimarka-Almanya-Hollanda-Belçika-Fransa-İspanya-İtalya-Çek Cumhuriyeti-Polonya-Istanbul şeklinde olacak tabii bu rotada vericekleri vizenin tarihinede bağlı en az 1 ay lazım bu rotayı tamamlamam için 1 aydan az bir vize verirlerse rota değişecek her neyse biz vizeyi fazla fazla verdiklerini düşünürsek öncelikle polonyadan vize alıp polonyaya gideceğim ordanda şengen vizesini alıp rotaya uyumlu halde ilerleyeceğim acaba polonyadan başvurmak mı daha iyi şengen vizesi için yoksa burdan gitmeden önce başvurabiliyor muyuz? daha sonrasında ülkelere bağı olarak bir ülkede kalma günüm 2-7 gün arasında değişecek genel olarak baktığımızda bu ülkeleri gezme , konaklama vs ortalama ne kadar ücret tutabilir? ve şu şehire,ülkeye gitmenize gerek yok veya şuraya kesin gitmelisiniz dediğiniz bir yer var mı ? şuanlık böyle kabataslak olarak rotayı çizdim bir kaç araştırma yaptıktan sonra daha detaylı olarak geziceğim yerlerin, konaklayacağım yerleride belirleyeceğim. ingilizcem iyi değildir fakat üstesinden geliceğime inanıyorum her türlü yoruma,bilgiye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

O
9 yıl
Vize işlemi hk
merhaba arkadaşlar
öncelikle konuya giriş yapayım. ortalamam 2.19 olması nedeniyle erasmus programına katılamıcak olmamın verdiği üzüntü ve hırs ile bu yazın kendi imkanlarımla yurtdışına cıkmaya karar verdim ve yalnız değilde kız arkadaşımla beraber. ilk baştan başlamak istiyorum sorularıma, amacımız ; önce polonyaya gidip ordan şengen vizesi alıp bir kaç avrupa ülkesini dolaşmak. öncelikle sormak istediğim şey şu vize alırken ikimiz gidip biz beraber gidicez vs desek olur mu ? yoksa birimiz vize alır birimiz alamazsak plan yatıyor malesef bu konuda bilgisi olan var mı daha önce sevgilisiyle yurtdışına çıkan önerisi olan ? bu yaz gidiceğimiz için şimdiden uçak bileti vs. almak biraz daha ucuza geliyor şimdiden vize için başvursak vizeyi aldıgımız gün mü başlıyor vize yoksa ülkeye giriş yaptıgımız zaman mı başlıyor ? yani şimdi örnek veriyorun 3 aylık vize verseler yazın mı başlıcak vize yoksa şimdi başlayıp 3 ay sonra mı biticek ? konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır. şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
O
9 yıl
Dell Inspiron N5110 Geç Açılma Sorunu
Merhaba Arkadaşlar dell n5110 kullanıyorum bilgisayar açılırken Hoşgeldiniz Yazısından sonra siyah ekran geliyor ve yaklasık 20 - 30 sn bekledikten sonra masaüstü geliyor bunu nasıl engelleyebilirim. kaç gündür her şeyi denedim hiç bir şekilde sonuca varamadım.
O
10 yıl
Toshiba Satellite L850-1R8 FN Tuşu Sıkıntısı
Merhaba arkadaşlar benim notebookta F1,F2,F3.......F12 tuşlarını FN tuşuna basmadan kullanamıyorum ama oyun oynadıgım için sürekli F Tuşlarını kullanmam lazım Bu yüzden FN tuşuna basmadan basmam gerekli bunu nasıl ayarlayabilirim ? normal basınca F tuşlarına ses açıp kapatma , ekran parlaklıgını azaltıp cogaltmayı yapıyor
O
10 yıl
Sürücü Kursuyla İlgili Şikayeti Nasıl Yapabilirim.
merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu anlatıyım 3 kişi bir sürücü kursuna yazıldık sınavlarımızı kazandık sıra geldi dosyayı kursumuzdan almaya. diger 2 arkadaşım benden önce gidip herhangi bir ücret vermeden bu dosyayı almışlar şimdi ben gidiyoum benden bu dosyayı alabilme karşılıgında 30TL ücret talep ediyorlar. arkadaşlarımın ücret vermediğini ve kendiminde vermiceğini söylüyorum fakat o şekilde veremeyiz gibi şeyler söylüyorlar bu konuda neler yapabilirim ve nereye şikayet edebilirim. zorla almak istemiyorum başımın belaya girmemesi için hukuki hakkımı bilip ona göre davranmak istiyorum böyle bir ücret zorunlu mu? zorunluysa arkadaşlarımdan neden almadılar cevaplarınız için teşekkür ederim.
O
10 yıl
Windows8 Programın Düzgün Çalışmasını Durdurdu
Arkadaşlar bu sıkıntıyı bi ara çözmüştüm bilgisayara format attım tekrar bu hata geldi ama şuan çözemiyorum yardımcı olabilir misiniz? Win8 Bilgisayarı aldıgımda vardı

Bilgisayarım; Toshıba Satellite L850 - 1R8 Format attıktan sonra başka bir şey yüklemedim. ( Herşeyi kaldırın ve windowsu yeniden yükleyin seçeneğinden format attım )

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.