D

Binbaşı
29 Kasım 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
140 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 yıl
Wifi bağlantı için donanım önerisi
Merhaba, elimde Türk Telekom'un ilk kurulum sırasında getirdiği Zyxel VMG8324-B10A modem ve masaüstü bilgisayarımda kullandığım Asus Pce-N10 wireless kartım var. Modem ile odam arasında 1 perde duvar ve 10m mesafe var. Sorunum şu, online oyun oynarken(Warzone, PUBG vs...) sürekli olarak ping fırlıyor ve yeri geliyor 2-3sn hareketsiz kalıyorum. Masaüstü bilgisayarımın yanında Macbook Air var, speedtest üzerinden test yaptığım zaman Mac neredeyse 24mbit(internet hızım da bu) hız alırken masaüstü bilgisayarım en fazla 10-15mbit alabiliyor. Bağlantıyı iyileştirmek için 300 lira civarı bir bütçem var. Powerline adaptörden, yeni router veya wifi adaptöre kadar bütün seçeneklere açığım. Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
D
5 yıl
İşlemci+Anakart+Ram önerisi?
Merhabalar,
Vatan bilgisayarın %18 kdv kampanyası ve MSI'ın payback kampanyasını değerlendirmek istiyorum. Aklımdaki ürünler şunlar;

MSI B450 Tomahawk Max
Amd Ryzen R5 3600
Ram olarak ne alacağımı bilmiyorum.

Overclock yapmam, haftada max 7-8 saat oyun oynarım. Sistem beni 3-4 sene üzmesin yeterli.

Ram için tavsiyelerinizi bekliyorum.
D
5 yıl
Upgrade için İşlemci+Anakart+Ram mi yoksa sadece Ram mi?
Arkadaşlar merhaba,

Elimde yıllardır kullandığım ve zaman zaman upgrade yaptığım bir sistemim var. Özellikleri:
- i5 4460 İşlemci
- Asus Strix RX470 4GB Ekran kartı
- Corsair 2x4gb(8gb)1600mhz Ram
- Asrock Z87 Extreme 4 Anakart
- 1TB HDD ve 256GB SSD
- 550W PSU

Normal işlerim için Macbook Air kullanıyorum. Bilgisayarı haftada toplam 7-8 saat, sadece oyun için açarım. Öyle grafik delisi değilim tek derdim 1080p orta-üst ayarlarda 60fps sabit oynayayım.

Kafamdaki soru şu, bu sisteme 8gb daha ram ekleyip devam mı etsem; yoksa işlemci+anakart+ram üçlüsünü mü yenilesem. Upgrade için elimdeki parçaların parası+1500tl civarı bir bütçem olur.

Upgrade yapsam değer mi, yoksa mevcut sistem 8gb daha ram takviyesiyle 2-3 sene daha götürür mü? Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.
D
5 yıl
2.0 TFSI TTS Quattro nasıl bilirsiniz?
Merhaba, yakın zamanda 3 senedir keyifle kullandığım aracımı motor büyütmek amacıyla değiştirmeyi düşünüyorum. Erkenden araştırmaya başladım.

- 2.0 TFSI 272'lik motoru nasıl bilirsiniz? İlanlarda ve forumlarda bir yağ yakma muhabbeti dönüyor, nedir ne değildir? Şu an 1.4 TSI 140'lık kullanıyorum genelde sakin kullanılırım ve motor hiç yağ yakmıyor ancak 2.0 TFSI'da durum nasıldır?

- Araçta 6 ileri ıslak DSG var. 7 ileri kuru DSG'lerin hali malum acaba bu 6 ileri DSG'ler nasıldır?

- Quattro sistemi ne kadar sağlamdır? Muhtemel bir arıza çıkarsa tamir ücretleri ne kadar olur?

Aracı sadece haftasonları kullanmayı düşünüyorum. Genelde sakin araç kullanan birisiyim, kırk yılın başı eğlenmek istediğimde beni tatmin etmesi yeterli. Ne kadar yaktığı beni tatmin ettiği sürece fark etmez, zaten çok az kullanılacak. Bunun dışında aracı zaten beğeniyorum. Arka koltuk ve bagaj beklentim yok. Daha önce kullanan arkadaşlar veya aracı tanıyan arkadaşlar sorularıma cevap verebilirse sevinirim.

Son olarak 150.000 civarı bir bütçem var. Bu bütçe dahilinde performans olarak tatmin edecek 2010 model ve üzeri araç tavsiyelerine de açığım. Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.
D
7 yıl
130.000\u0027e kadar tavsiye
Arkadaşlar merhaba, babam kendi aracını satıyor ve yeni bir araç alacak. Başlıkta da belirttiğim gibi fiyat sınırımız 130.000TL. Beklentilerimiz;
1- Yakıt pek önemli değil ancak 13-14L üst sınırımız diyebilirim. Dizel düşünmüyoruz, benzinli olursa da en az 2.0 turbo istiyoruz,
2- Bagaj konusu önemli 400L alt sınırımız, babam emekli ve sürekli seyahat edecek bu yüzden bavullar ve bazı alet edevat için küçük gelmeyecek bir bagajı olmalı,
3- Aracın yüksek olmasını istiyoruz hatta 4 çeker olursa çok daha iyi olur,
4- Audi, BMW, Merc üçlüsünden olmasına gerek yok, diğer marka önerilerine de açığız (babam pek Merc sevmiyor, çok kasıntı buluyor, Merc'e biraz uzağız),
5- Herşeyden önemlisi aracın kalitesi ve konforu iyi olmalı,
6- En fazla 5 yaşında olmalı, daha eski araçlardan arıza çıkarma potansiyelleri sebebiyle uzak duruyoruz

Şu ana kadar Audi A4 2.0TFSI Allroad Quattro yada 2.4D5 XC70 bakıyoruz ve alternatiflerimiz neler öğrenmek istiyoruz. Suv yada Vagon olursa bizim için çok daha iyi olur. Özet olarak güçlü(benzinli), büyük, konforlu bir araç bakıyoruz. Tavsiye veren herkese teşekkür ederim.
D
7 yıl
Araba Modelimde(Audi R8) Düzeltemediğim Hatalar
Arkadaşlar merhaba, Unity ile geliştirdiğim mobil oyunumda kullanmak üzere bir araba modellemeye çalışıyorum ama sorunların ardı arkası gelmedi bir türlü. 3DS Max ve 3D modellemenin de benim için yeni birşey olmasından dolayı karşılaştığım sorunun ne olduğundan dahi haberim yok. Sorunun ne olduğunu bilmediğim için de hakkında nasıl araştırma yapacağımı bilmiyorum. Modelimin resimlerini yüklediğimde hatalı yerleri kırmızıyla daire içine aldım. Yeşille daire içine alınan yerler ise kırmızı yerlerin olması gerektiği gibi olan yerler. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Aracın genel görüntüleri;
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Turbosmooth sonrası vertexlerin oturuşu;
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Hatalı yerler;
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Aslında modele Turbosmooth uyguladıktan sonra oluşan vertexlerle tek tek oynamamın bir yolu olsa çoğu sorunum hallolur. Ön tamponda ve arka plakalığın olması gereken yerde gördüğünüz gibi ışık yanlış kırılıyor. Anladığım kadarıyla kenar yeterinde keskin değil, zaten wireframeden de baktığım zaman turbosmoothdan sonra vertexlerin yerleri yanlış oluyor. Aracın yan tarafındaki karbonfiber parçada ve arka farda da yanlış olan yer üst kısmının kaportanın üzerine binmesi veya kaportadan ayrı durması, dediğim gibi turbosmoothdan sonra vertexler ile oynayabilsem böyle bir sıkıntım kalmayacak.
D
7 yıl
Asus H81-Plus 6 beep sesi
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda Asus H81-Plus anakart kullanıyorum. Bilgisayarımı 3 senedir kullanıyorum ve şu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Ancak bu sıralar PC açılmıyor. Güç tuşuna basıyorum, 6 kere kısa beep sesi geliyor. Denediklerim;

1- Kasanın içini açtım ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartı ile açmayı denedim açılmadı,
2- Ram'leri söküp tek tek denedim yerlerini değiştirdim açılmadı,
3- HDD'leri söküp tek tek denedim açılmadı,
4- Güç kablolarının hepsini söküp tekrar denedim açılmadı,
5- Klavye ve mouse'u farklı soketlerde denedim veya klavye ve mouse olmadan açmayı denedim açılmadı.

Bilgisayar çok nadiren de olsa açılıyor ama açıldığı zaman herhangi bir oyuna girince ekrana görüntü 1 saniyeliğine gidip geliyor(sanki ekran kartı 1 saniyeliğine kapanıp açılıyor). Bazen de güç tuşuna bastığımda ekrana görüntü geliyor ancak bios ekranında "overclocking failed" diyor, herhangi bir OC olmamasına rağmen. Anakartta veya güç kaynağında sıkıntı olduğunu düşüneye başladım.
D
9 yıl
Hasarlı araç almayı düşünüyorum bilgili arkadaşlar bakabilir mi?(Araç konuda)
Arkadaşlar merhaba. 2014 Aralık ayında 52.500 TL'ye 1.4TDi 90hp manual comfortline Polo almıştım. Ancak trafikte çok olması, dizel olması(devir çeviremiyor ve sesi hoş değil), jant kapakları gibi sebeplerden araçtan soğumaya başladım. Özellikle son VW skandalından sonra değer düşme ihtimali de olunca babamın isteğiyle araç değiştirmem gerekiyor. Aslında araçtan memnundum özellikle tüketim olarak ama dediğim gibi dizel motor gerçekten keyifsizmiş ve araçtan heryerde var.

Araç Honda CR-Z GT modeli çok beğendiğim bir araç. Ben Ankara'dayım araç İstanbul'da gidip göreceğim yani. Sanırım bir tek far gerekiyor araca; tampon, kaput, çamurluk tamir görüp boyanacak. Sanıyorum mekanik ya da elektronik aksamında herhangi bir sorun yok en önde radyatör var zaten o da sağlam gibi görünüyor. Araç burundan direk olarak darbe almamış. Resimlerden anladığım kadarıyla araç seyir halindeyken bariyer gibi birşeye girmiş yan taraftan. Hava yastıkları açılmamış, çamurluk geriye doğru bükülüp kapıyı kastırmamış.

Aracın linki:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-pazar-oto-dan-calisir-yurur-2012-honda-cr-z-1.5-sport-gt-225881462/detay

Amacım aracı 30.000 TL civarına alıp en fazla 3-4 bin lira masraf ederek 34.000 TL'ye mal etmek. Merak ettiklerim;
1- Aracın ağır hasar kaydı ya da pert kaydı var mıdır?
2- Plakayı öğrenince internet üzerinden hasar kaydını sorgulayabilir miyim?
3- Ağır hasar kaydı ya da pert kaydı varsa bana ne zararı olur?
4- Aracı yaptırdıktan sonra kasko yaptıracağım ama ağır hasar kaydı ya da pert kaydı varsa kasko yapılmasında herhangi bir zorluk olur mu?
5- Satıcıya sormam gereken önemli sorular neler daha doğrusu nelere dikkat etmeliyim?

Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim...
D
9 yıl
iPhone 5 batarya değiştiren arkadaşlar bakabilir mi?
Merhaba. iPhone 5 bataryam çok çabuk bitiyor değiştirmeyi düşünüyorum. Cihazım maalesef A1428 model yani Türkiye'de destek verilmiyor. Gittigidiyor'da bazı bataryaları incelerken A1429 diye belirtilmiş kafamı karıştıran nokta bu oldu. iFixit'den almak isterdim ama kargo da eklenince fiyat çok yükseliyor. Batarya alırken nelere dikkat etmeliyim? A1429 ile A1428 modellerin kullandığı bataryalar aynı mı?
D
9 yıl
Pug 208 GTi için küçük dokunuşlar[SS\u0027li]
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce 208 GTi aldım. Aslında stok tutacaktım ama zaten spor bir araç ve küçük dokunuşlarla daha güzel görünebilir. Aracım için 2 konuda değişiklik yapmak istiyorum. Araç şuan tamamen stok.

1- Dış ve iç mekanda orijinalliği bozmayacak ufak detaylar arıyorum. Aracı tanımayan birisinin sonradan yapıldığını fark etmesini istemiyorum ama dışarıdan bakılınca özel bir araç olduğu anlaşılmalı. Jantlarımdan memnunum.

2- Motorun sesi konusunda kesin bir değişiklik yapmayı düşünüyorum. Yalnız şöyle alt devirlerde araç yine sessiz olsun; belki dururken gaza ufak dokununca homurdanabilir; ancak üst devirlerde tok ve orjinaline kıyasla biraz daha yüksek bir ses istiyorum. Ama patlak bir egzoz sesi olmasın kesinlikle. Üst devirlerde araç zaten torku hissettiriyor ama sesiyle de insanlara bir GTi'ın içinde olduğunu hatırlatsın.

Açıkçası binen adam gazlarken böyle değil , böyle hissetsin . Ama aracı sadece ulaşım amaçlı kullandığımda normal bir 208 gibi hissettirmeli.

Maliyet çok önemli değil ama öğrenci bütçesini de zorlamasın. Her ay 400-500TL gibi ufak bir bütçe ayırabilirim ancak.

SS'ler:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: İmla.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.