D

Teğmen
11 Haziran 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
7 yıl
ABD\u0027den 2000 TL altı almaya değecek telefon tavsiyesi isteği
Merhaba arkadaşlar.

bir arkadaşım ABD'ye gidecek. oradan telefon almak niyetindeyim. android telefon almak istiyorum. en pahalılarına gerek yok. 2000 TL'den fazla para vermek istemiyorum. ama alacağım telefonun da ABD'den aldığıma değmesi lazım. yani oradan 1750 TL'ye alacağım telefon burada 2000 TL ise garantisiz telefon için 250 TL eksik vermek pek manalı değil. aklımdan geçen LG G6 ama o da ucuz değildi galiba.

bana önerebileceğinizi Türkiye'ye göre ucuza gelen iyi ve 2000 TL altı bir telefon var mıdır.

Çok teşekkürler şimdiden.
D
7 yıl
ABD\u0027den 2000 TL altı almaya değecek telefon tavsiyesi isteği
Merhaba arkadaşlar.

bir arkadaşım ABD'ye gidecek. oradan telefon almak niyetindeyim. android telefon almak istiyorum. en pahalılarına gerek yok. 2000 TL'den fazla para vermek istemiyorum. ama alacağım telefonun da ABD'den aldığıma değmesi lazım. yani oradan 1750 TL'ye alacağım telefon burada 2000 TL ise garantisiz telefon için 250 TL eksik vermek pek manalı değil. aklımdan geçen LG G6 ama o da ucuz değildi galiba.

bana önerebileceğinizi Türkiye'ye göre ucuza gelen iyi ve 2000 TL altı bir telefon var mıdır.

Çok teşekkürler şimdiden.
D
9 yıl
bilgisayarım değişik renkli ekranlar verip kapanıyor
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım arada bir (zannediyorum o sırada ekran görüntüsü hangi renge yakınsa o renkte) değişik renkte ekranlar verip kapanıyor. Ekranda genellikle tek bir renk, ama bazen de yeşil-siyah vb. çift renk oluyor. Ekran bu hale geldiğinde diyelim ki arkada film izliyor olayım, 5-10 saniye kadar filmin sesi gelmeye devam ediyor. Sonra o da gidiyor. Ve ekran öylece kalıyor.

Bu hatanın sebebi ne olabilir? Fikir yurutemedim. Sadece yoğun kullanim sırasında da olmuyor. Bilen varsa yardım lütfen. Teşekkürler.
D
9 yıl
caon g1x mark ii alınır mı? satsam satılır mı?
merhaba arkadaşlar,

Japonya'ya giden bir arkadaşım var. eğer aldırabilirsem kendisine Canon G1X mark ii veya Canon G7x fotoğraf makinesi aldırmayı düşünüyorum. Şu anda da bende Canon G16 fotoğraf makinesi var. sorum şu: Japonya'dan aldıracağım bu fotoğraf mkinelerinin G16'ya göre çok farklı olmayacağından, bu sebeple de ihtiyaç duymayabileceğimden çekiniyorum. Alıp da beğenmezsem sizce forumda aldığım fiyata (yaklaşık 1500 TL) satabilir miyim? Japonya'da satılan canonlarda Türkçe menü yok bu arada. İngilizce menü var.

teşekkürler.
D
11 yıl
vestel smart tv\u0027ler arasındaki tablete görüntü aktarma farkı - almaya değer mi?
Arkadaşlar merhaba,

şu iki vestel televizyondan birisi annemlere alacağız. birisi SMART 40PF7014 40" LED TV, diğeri 3D SMART 42PF8060 42" LED TV. Televizyonun 3 boyutlu göstermesine gerek yok. O nedenle 42PF8060'ı alma sebebimiz 3 boyutlu görüntü olmayacak. Ancak bu televizyonda görüntüyü tablete ve tabletteki görüntünün de televizyona aktarılabilmesi özelliği var.

merak ettiklerim şunlar: 1- burada tabletten kastedilen nedir? herhalde tüm wi-fi'li cihazlara aktarılabiliyor olmalı bu görüntü. yani evdeki netbook'a da aktarabilir miyiz? bu konuda bilgisi olan var mı?
2- yazdığı kadarıyla 8060'ta web browser özelliği de varmış. yani diğer televizyondan internette sadece skype, youtube gibi belli programlara mı bağlanabiliyoruz? istediğimiz başka bir internet sitesine giremiyor muyuz?
3- televizyonlar arasında 400 TL gibi bir fark var. 3 boyutlu görüntü haricinde pahalı televizyonu almaya değer bir fark var mıdır?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. herkese iyi akşamlar.
D
11 yıl
sizce upgrade gerekli mi? amd x3 720, ati 5870, 4 gb ddr2 ram
Arkadaşlar merhaba, şunu baştan belirteyim de, çok da önemli bir konu değildir. Vakti kısıtlı arkadaşlar okumayabilir. ama ben yine de danışmak için açmak istedim bu konuyu.

elimde amd phenom 2 x3 720 işlemci, 4 gb ddr2 ram, ati hd 5870 ekran kartı mevcut. kasam cooler master rc 690, güç kaynağı da 550w bir güç kaynağı. adını şu anda hatırlamıyorum ama uygun fiyatına rağmen kaliteli bir psu idi. Bilgisayarım fena değil. windows 7 kullanırken bazen beni kızdırıyordu ama şu anda windows 8 kurulu ve oyun yüklemeleri bazen biraz yavaş kalıyor. onun dışında sıkıntısı yok gibi. gerçi, henüz çok az program yüklediğimi de belirtmek isterim.

ama... upgrade isteği içimi sardı :). parçaları alalı da 3 seneyi geçmiş. anakart - işlemci ve ram'i elden çıkarıp amd fx 6300 işlemci ve 2x4gb ddr3 ram ve bunlara göre bir anakart almayı düşünüyorum. ek olarak bir de raid 0 yapabilecek bir harddisk ve kesintisiz güç kaynağı alma ihtimalim var. genellikle de strateji oyunları oynuyorum (starcraft 2, empire total war, xcom 3 enemy unknown gibi). ama gerçekten ihtiyaç yokken de upgrade yapmak da canımı sıkacak. (ekran kartını yenilemeyi düşünmüyorum)

ne dersiniz, sizce upgrade yapmak gerekli mi?

Teşekkürler.
D
11 yıl
arıza:anakart mı, ram mi, işlemci mi? yardim lütfen.
Arkadaslar merhaba

Bilgisayarım mavi ekran verip kapandı. Actigimda ise fanlar çalışıyor ancak ne ekranda görüntü var ne de işletim sisteminin çAlıştığına dair bir belirti var.
Fisten cekip tekrar taktim. Ramlerin sirayla takip denedim. Harddisk bağlantilarini cikarip denedim ama sorunun nereden kaynaklandığını anlayamadim. Bir yerde sağlam parçalarla denemeden sorunun nerden kaynaklandığını anlama imkanim var mi?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese iyi akşamlar.
D
12 yıl
Razer imperator mouse problemi
Arkadaşlar merhaba,

yaklaşık 1,5 senedir kullandığım, ama ikinci el olarak almış olduğum bir adet razer imperator mouse'um var. altında razer mouse pad'i de var bu arada. başlangıçta çok memnundum. ancak son 3-4 aydır beni sinirden delirtmeyi başarıyor.

öncelikle, fare imleci bilgisayar açıldığında hemen hareket etmeye başlamıyor. mouse'u salla, kalvyeyle oyna vs. hareket etmeye başlıyor bir süre sonra. bu 5-10 dakika da olabiliyor. şunu da söylemem lazım: imleç hareket etmiyor ama mouse çalışıyor. sol tuş, sağ tuş, dpi değiştirme tuşları vs. hepsi çalışıyor. sonra şunu keşfettim, razer mouse programını kapatırsam imleç hareket etmeye başlıyor anında, ama bu defa da farenin kendine özgü özelliklerini kullanamaz oluyorum.

windows 7 64 bit ingilizce kullanıyorum, razer programının da en güncel versiyonunu indirdim, yine de problem devam ediyor.

bir başka problem de farenin zaman zaman atlama yapması ve takılması. starcraft 2 oynuyorum ve fare çok önemli. aradaki ufak takılmalar yüzünden maç da kazanamaz oldum, iyice soğudum oyundan. empire total war oynarken o kadar farketmiyor da, starcraft 2'de delirtiyor adamı.

garantiye göndersem, bir işe yararmış gibi gelmiyor. ufak takılmalar ispat edilebilir mi ki? (garantisi bitmiş de olabilir bu arada, henüz bakmadım.) ben de pahalı mouse da olsa birşey farketmiyor deyip logitech'in yeni G300'ünü almayı düşünüyorum artık.

Bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum. İyi günler herkese.
D
12 yıl
XS Harici harddisk kutusu uyumluluğu hakkında
Arkadaşlar merhaba,

elimde 1,5 TB XS harici harddisk mevcut. Ama galiba içindeki harddisk bozulmuş. Okunamayan bolca veri var. Kutusunu piyasadan alacağım 2-3 TB'lık bir sata 2 harddisk ile kullanabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum.

İyi günler herkese.
D
12 yıl
Firefox\u0027ta internete bağlanamama
Arkadaşlar merhaba,

Firefox 7 kullanıyordum. Önce firefox kilitlendi, tekrar açtığımda da artık yazdığım adreslere (enter'a da bassam, sağdaki oka da bassam) gitmiyordu. Zaten açık olan bir adresten linke vs. tıklarsam başka pencere açıyor. ama yeni adres yazdığımda oraya gitmiyor. gideceğim adresi "www" ve "com"suz yazıp ctrl+enter'a basarsam da "www" ve "com"u eklemiyor artık.

bu problemler hallolsun diye firefox 8'i kurdum ama bir işe yaramadı. uninstall edip tekrar kurdum, oda işe yaramadı. ayarlarda da birşey bulamadım. internet explorer'da bir problem yok, aynen çalışıyor. yardımcı olabilecek var mı?

teşekkürler şimdiden.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.