V

Teğmen
02 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
21 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
12 yıl
Handbrake kullanımı açıklaması
Arkadaşlar çoğu kişinin işine yarayacağını düşündüğüm bir programı sizlerle paylaşmak istiyorum. Program iphone, ipod, ipad gibi ürünlerde alt yazılı film izlemeyi sağlıyor. Yapılmasıda bir o kadar kolay :

Önceliklehttp://handbrake.fr/downloads.php bu siteden bilgisayarınıza uygun olan programı indiriniz.

Uygulamanın kullanımı da oldukça kolay. Her ne kadar arayüzünde bir çok seçenek bulunsa da, iPad veya iPhone uyumlu video çevrimi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek yeterli. (Aşağıdaki anlatım Windows ara yüzüne göredir, fakat Mac’teki ara yüz de çok benzerdir.)

1) Uygulamayı açar açmaz ilk olarak sol üst köşedeki Source -> Video File seçeneğine tıklayarak çevirmek istediğimiz videoyu (avi, mkv, vs.) seçiyoruz.

2) Videomuzu seçtikten sonra da ekranın alt bölümündeki Subtitles (Altyazılar) sekmesine tıklıyoruz ve videoya altyazı eklemek için de “Import SRT” seçeneğine tıklıyoruz. Açılan pencereden de videomuza ait alt yazıyı seçiyoruz.

Eğer Türkçe bir altyazı eklediysek “Srt Language” kısmında “Turkish” değerini, “Char Code” kısmında ise de “ISO-8859-9” değerini seçiyoruz. (Eğer “Char Code” (Karakter Seti) değerini düzgün seçmez isek, “ı, ğ, ş” gibi Türkçemize özel harfler düzgün gözükmüyor.) Son olarak da “Add” seçeneğine tıklayarak ayarlarını yaptığımız alt yazıyı listeye ekliyoruz. (“Remove” seçeneği ile de eklediğimiz alt yazıları kaldırabiliyoruz.)

Eğer birden fazla altyazı eklemek istersek de yukarıdak işlemleri tekrarlıyoruz.
3) Alt yazılarımızı düzenledikten sonra da, videomuzu hangi cihaza (iPhone veya iPad) göre çevireceksek (convert), sağ taraftaki “Preset” menüsünden seçiyoruz. Eğer iPad’e uyumlu bir video hazırlayacaksak “Normal” seçeneğini, iPhone’a göre hazırlayacaksak “iPhone & iPod Touch” seçeneğini seçiyoruz.

4) Tüm ayarlarımızı yaptıktan sonra da yine sol üst köşedeki “Start” seçeneğine tıklayarak çevrim işlemini başlatıyoruz. Videonun uzunluğuna, büyüklüğüne ve bilgisayarınızın işlem gücüne göre bu çevrim işleminin uzunluğu değişebiliyor. Fakat genelde videonun izlenme süresi ne kadarsa, çevrim de o kadar sürüyor. Bu arada unutmadan hatırlatalım, bu tip programlar çalışırken çok fazla işlem gücü tüketirler, bu yüzden video çevrim işini bilgisayarınızı başka bir işlem için kullanmayacağınız zamanlarda başlatmanızı öneririm.

iPhone veya iPad’e uyumlu olacak şekilde çevirdiğimiz dosya Destination olarak gösterilen klasöre kaydediliyor.
5) Video’umuzu iPhone veya iPad’e uyumlu hale getirdikten sonra da iTunes üzerinden cihazımıza atma işlemine geçiyoruz. Bunun için ilk olarak iTunes’ta sol üst menüden “Add File To Library” seçeneğine tıklıyoruz.
Eğer videomuzu düzgünce iTunes’un desteklediği formata çevirmiş isek, video aşağıdaki gibi Movies altına ekleniyor.

6) Son olarak da artık videomuzu iPhone veya iPad’imize transfer edebiliriz. Bunun için de aynı müzik transferi gibi USB kablosu ile cihazımızı bilgisayarımıza bağlıyoruz ve “Movies” sekmesinden transfer etmek istediğimiz video’yu işaretleyip sağ alttaki “Apply” (ya da Sync) seçeneğine tıklıyoruz.

Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Senkronizasyon işlemi tamamlandıktan sonra da iPhone’umuzda iPod uygulamasından, iPad’imizde ise Videos uygulamasından videolarımızı izleyebiliyoruz. Eklediğimiz alt yazıları aktif hale getirmek için de, aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi video oynarken ekrana bir kere dokunup, kırmızı okla işaretli olan seçeneği kullanıyoruz.

Bu linkteki ekran görüntüsünde olduğu gibi iPad’de de aynı şekilde altyazıları aktif hale getiriyoruz. İyi seyirler
Handbrake uygulamasının, kullandığınız işletim sistemine uygun versiyonunu dahttp://handbrake.fr/downloads.php adresinden indirebilirsiniz.
Yazıyı bitirmeden önce özellikle Windows kullanıcıların sorun yaşayabileceğini düşündüğüm birkaç noktaya değinmek istiyorum. Uygulamayı ilk defa kurup çalıştırdığımızda, çevrilen tüm dosyaların hangi klasöre kaydedileceğini Ayarlar (Options) menüsünden ayarlanmamız isteniyor.

Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Bunun için de yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi, ilk kurulumdan sonra sadece bir kere olmak üzere, Tools -> Options -> General ekranından, videoların kaydedileceği klasörü seçiyoruz ve sağl alttak “Close” seçeneğine tıklayarak bu menüyü kapatıyoruz. Bu ayarı bir kere yaptıktan sonraki tüm çevirdiğimiz videolar bu klasöre kaydediliyor.
Bir de Handbrake uygulaması, Windows’ta çalışabilmek için Microsoft .NET kütüphanesine ihtiyaç duyuyur. Eğer uygulamayı bilgisayarınıza kurup çalıştırdıktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi bir hata ( .NET runtime library not installed ) alırsanız, o zaman bu linktekihttp://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=19 dotnetfx.exe ismindeki dosyayı bilgisayarınıza kurmalısınız.

NOT
Resimli yükleyecektim bilmediğim için yükleyemedim onu nasıl yapacağımı öğretir misiniz? En fazla 1 resim koyabiliyorum daha fazla nasıl koya bilirim.

Kaynakça burada resimli hali var :http://www.iphoneturkey.biz/2010/05/handbrake-ile-ipad-ve-iphone-icin-altyazili-video-hazirlamak.html/comment-page-2#comment-35690
V
12 yıl
Hopörlerin 1 tanesinden ses gelmiyor
Arkadaşlar benim 4s de bugün fark ettim şarkı dinlerken sol hopörden ses gelmiyor nedeni nedir? Ürünü yurt dışından aldım ama daha önce böyle bir şey yoktu gibi geliyor ve ürün aldığımdan beri hiç bir yere çarpmadı ve düşmedi benim 4s demi bir sorun var yoksa sol hopör başka bir şey için mi?


Lütfen yardım edin
V
12 yıl
Iphone 4s e ufak tefek yardım istiyorum
Arkadaşlar bende ıphone 4s var bir oyun açıyorum oyunda ekrana reklam geliyor bir bakıyorum 7tlm yok olmuş bunu engelleme şansım var mı?

Benim hat avea 1gb internet bedavam var bunu kullanmak için ayar yapmaya gerek var mı? Varsa nasıl yapılıyor?

İphone flash destekliyor mu?

Teşekkür ederim almadan önce baya bir tedirgin olmuştum bissürü kişi proplemlerden bahsetmişti kimi batarya kimi ekran sarı kimi ...

Yani bissürü proplem ama Allah'a şükür bende öyle bir sıkıntı ortaya çıkmadı dogal olarak böyle bir işletim sistemine ve hıza 1 günlük batarya iyi ama daha iyi olsa süper olurdu benim ıphone 4s 1 gün gidiyor ama 24 saat boyunca başındayım ya mesajlaşıyorum yada oyun oynuyorum
V
12 yıl
Yardımlarınızı bekliyorum çaylağım
Arkadaşlar iphone 4s bugün geldi yurt dışından hemen babamın simini taktım ama pın kodu girindiyiyor bende girdim tamama bastım öyle kalıyor 15dk bekledim yuvarlak hala dönüyordu ne yapmam lazım daha turkcell den aktive yaptırmadım o yüzden midir?
V
12 yıl
İphone 4s geliyor
Arkadaşlar bugün 4s geliyor daha kutusundan hiç açılmamış ilk olarak ne yapayım aktive etmek için bilgisayara bağlayıp itunes dan aktive edicem demi?

Bir indirilecek oyunları söyler misiniz ve uygulamaları 15 yaşındayım eğlenceli şeyleri önerirseniz sevinirim
V
12 yıl
Bahrein\u0027den 2.000 tl ye Iphone4s
Arkadaşlar babam şuanda bahreinde 2.000tl ye ıphone 4s bulmuş sizce uygun mu? Daha başka yerlere gitmiş oralarda yokmuş. Sizce alsın mı ? Ve beyaz renk almayı düşünüyorum ne dersiniz ?
V
12 yıl
Max. 3000 tl lik laptop yardı mı?
Arkadaşlar ben max. 3000 tllik laptop istiyorum oyun amaçlı ve 3-4 yıl kullanabileceğim bir şey istiyorum. Bana önere bileceğiniz laptoplar neler?
V
13 yıl
Iphone 4 doğubankta ne kadar?
Arkadaşlar ıphone 4 2.el alacaktım ama vaz geçtim bu hafta içerisinde en alınası yer neresidir? Doğubankta ıphone 4 fiyatları ne kadar?
V
13 yıl
2.EL IPHONE 4 İSTİYORUM
Arkadaşlar 2.el neredeyse çok az kullanılmış tertemiz yeni gibi ıphone 4 16gb arıyorum satan kimse var mı?

Ve kampanyada varmı hiç bilgilerinizi lütfen paylaşın satan arkadaş varsa alıcam teşekkürler
V
13 yıl
Itunes kullanı mı nasıl ?
Arkadaşlar ücretsiz Itunes kullanı mı nasıl ayrıntılı anlatabilecek var mı ıphone 4 de video aktarmak istiyorum da nasıl yapabilirim Bilgisayardan ıphone ye TEŞEKKÜRLER
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.