D

Teğmen
30 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
10 yıl
Bilgisayara yeni parça
Merhaba bilgisayarım çok kasmaya başladı bir filmi 15 saniyede bir internet sitesini 10 saniyede ve bir oyunu yaklaşık 2-3 dakikada açıyor oyunlarda da çok kasma yapıyor bilgisayarımı yenilemeye karar verdim 1500TL bütçem var bana parça önerebilir misiniz bilgisayarın özellikleri aşağıda. Teşekkürler.



Sistem bilgisi

İşlemci : Pentium(R) Dual - Core CPU E5700 @3.00GHz (2CPUs), ~3.0GHz
Bellek : 2048 RAM
Disk belleği dosyası : 2682 MB Kullanıldı 1412 MB kullanılabilir.

Ekran

Ad:NVIDIA GeForce 210
Üretici:NVIDIA
Yonga türü:GeForce 210
DAC türü:INTEGRATED RAMDAC
Yaklaşık top. bellek: 1748MB
D
12 yıl
FEAT
Bu feat kim herkesle duet yapıyo adam ?
D
12 yıl
Güncelleme Sorunu
GeForce FX 5200 kullanıyorum Pixel Shader ve Vertex Shader 3.0 güncellemelerini nereden bulabilirim ?
D
12 yıl
VELAYET SORUNU
Basliktan anlasilacagi gibi velayet ile ilgili bir sorum olacak. Anne ve babasi bosanmıs resit olmayan bir cocugun velayeti anneden babaya verilebilir mi ? Verilirse hangi sartlarda verilir?
D
12 yıl
Ne İçin Yaşıyoruz?
Bir reklam vardı önceden, insan sadece anne karnında özgürdür deniyordu. Çok doğru bir söz. İnsanın kısacık ömrü, doğduktan sonra ortalama 6 yaşına kadar temel bilgileri, kültürü öğrenmekle geçiyor. Bu kısımda biraz daha özgürüz. Okul hayatı ile beraber belki yirmi sürecek olan bir maratona başlıyoruz. Yani 7 yaşından itibaren onca yılımızı daha iyi bir geleceğe harcıyoruz. Etrafımızdaki güzelliklere, manevi değerlere odaklanmıyoruz. Çünkü bizlere iyi bir hayatın tüketimden ve para kazanmaktan geçtiğini öğretiyorlar. Gençlik harcanıyor, okul bitiyor, işe girip kendine yaşamak için para bulmaya çalışıyorsun. Yaşlanana kadar da çalışacaksın. Neden ? Daha iyi bir yaşam için. Evlenip çocuk sahibi olmaya zorluyorlar seni. Evleniyorsun, düğün masrafları, ev, eşyalar ve tabii ki olmazsa olmaz araba derken borcun altına giriyorsun. Neden ? Daha iyi bir yaşam için. Çocuk sahibi oluyorsun. Neden ? Çevre öyle istiyor, aile torun istiyor. Çocuğu yapıyorsun. Belki bakabileceğinden daha fazlasını yapıyorsun hatta hiç gerek yokken, dünyaya zaten zor sığarken. Borçlar ve çocuklar var, temel ihtiyaçları saymıyorum bile. Çok daha fazla çalışman gerekiyor. Neden ? Daha iyi bir yaşamın üstesinden gelebilmek için kendini heba etmen, yıpratman gerekiyor. Emekli oluyorsun, o istediğin hayatı, karşılığında ömrünü verdiğin hayatı en fazla on, yirmi yıl yaşayıp bir köşede ölüyorsun. Peki, sonuç olarak ne geçiyor eline? Hiçbir şey. Ulaşımda kendi sürdüğün bir aracın oldu, yürüyüp spor yapabilecekken, veya toplu taşımayı kullanıp halkla iç içe olabilecekken sen borca giriyorsun. Kendine ait bir evin oluyor, binlerce TL karşılığında, doğayla iç içe yaşayabilecekken, sen borca girip belki ömrün boyu onu ödüyorsun. Neden ? Çünkü mutlu olmak için malın, mülkün olmalı. Mutluluğun ne olduğunu hiç sorgulamamış iken... Mutluluk para değildir. Nüfuz hiç değildir, mal mülk değildir. Mutluluk istediğini yapıp özgür olmaktır. Sevdiklerinle beraber olup hayatı doyasıya yaşamaktır. Ot gibi gidip ot gibi gitmek değil, öğrenmektir mutluluk. Bir söz vardı özgür olmakla ilgili, İngilizceden çevirdim : Oku, işe gir, evlen, çocuk sahibi ol, faturaları öde, televizyon izle ve kendine ben özgürüm de.
D
12 yıl
Kula m feci derecede a r yor
Kula m cidden cok kotu uyutmadi da agr kesici ald m daha tam gecmedi önerisi olan varsa lutfen soylesin
D
12 yıl
Daha Yaşın Kaç
D
12 yıl
KÜLTÜR BİLİMİN KALİTESİ DÜŞTÜ
Kalite çok düştü arkadaşlar eskiden böyle değildi buralar forum liseli doldu ve herkes de konu dışına kaçtı. Biraz daha gayret gösterirsek bulduğumuz her konuyu cevaplar(bildiklerimizi) güzel konular açarsak kurtulabiliriz bu düşüşten.
D
12 yıl
İLGİNÇ BİR HAYAT
Caner adlı bir çocuğun/gencin değişimini anlatacak bir hikaye. Diğerleri gibi olmamasına dikkat ettim. Yani biraz daha farklı, özgün olmasına.

BÖLÜM 1

Rüyalarında her zaman doğru olan şeyi yapıyordu. Ama gerçekte :

Orada, o kaldırım taşında, hava ne olursa olsun, yanında sokak köpekleriyle oturan sakat ve yaşlı adamın yanından geçerken, az sonra onun başına gelecekleri biliyordu.

Üç tane çocuk, adamın yanına ellerinde taşlarla yaklaşıyorlar ve o planlarını duyuyor. Duyuyor ama o an büyük bir şokta. Kendinde değil sanki.

Çocuklar yavaşça adamın yanına süzülüp harekete geçerken o bunun farkında. Ellerini kaldırıken de bunu biliyor. Ama bir şey yapmıyor. Çünkü o artık iyi adam değil.


Alarmın sesiyle uyandı Caner. Sıcak yatağından kalkmak istemese de, tatlı rüyasına devam etmek istese de, okul vardı, kalkmalıydı.
Dersleri güzeldi aslında.İyi bir çocuktu da. Hani şu masallardaki, iyi, akıllı, uslu, çalışkan ve dürüst çocuklardan. Sadece sınıfından hoşlanmıyordu. Seviyesiz ve terbiyesiz çocuklarla dolu bir hayvanat bahçesine gidiyordu sanki. Yine de gitmek zorunda.

Annesi ve babası ayrıldığından beri evin eski neşesi kalmamıştı. Artık onun için, boş ve soğuk bir evdi. Annesi işteydi, ablası okulda. Evden çıkıp okula giderken kaldırımdaki sakat adama selam vermeyi unutmadı. Keşke param olsaydı diye düşündü ilerlerken. Ona verebilirdim. Her neyse.

Sınıfa girdiğinde herkes popüler olan iki kızın başına toplanmıştı.
- Kavga mı var? dedi.
- Yok tekinin eski sevgilisiyle diğeri çıkmaya başlamış.

Her neyse dedi ve yerine geçti.Müzik dinlemeye başladı.Tabi izin vermediler, dalga geçtiler.
Bu sınıftan gitmek istediğini bir kere daha içinden geçirdi.
Sıkıcı bir günden sonra eve geldi. Evet, okulda bir şeye karar vermişti. Değişimin vaktiydi artık.Ev daha güzel görünüyordu ona.Evi temizledi, topladı.Annesine sürpriz yapmayı planlıyordu.Çok geçmeden zil çaldı ve kapıyı açtı. Annesinin ona uzattığı poşeti elinden düşürdü ve işkence başladı.
- Senden zaten bir şey olmaz, beceriksizin tekisin. Baban kim ki sen kim olacaksın. Geç içeri.
Odasına kapandıktan sonra bile söylenmeleri duyuyordu.
- Keşke seni doğurmasaydım.O güne lanet olsun.
Caner sessizce ağlamaya başladı. Ama yapacak bir şeyi yoktu...

İyi birisi oldum, herkese yardım ettim. Bunu mu hak ettim şimdi ben ?


Hınçla sokağa çıktı.Garaja girdi ve o anda gördü. Üç tane genç kediyi deşiyordu.
-Bırakın lan o hayvanı ! diye bağırdı.
Evet, hala iyi bir çocuktu. Duyarlı olmalıydı.

- Üç genç aniden üstüne yürüdü. Bayılmadan önce hatırladığı şey omzundan bıçaklandığıydı.
Gençler bağırmaya başladı
- Yaralı var, garajda.
Ve onu öylece bırakıp gittiler.
D
12 yıl
KENDİ HİKAYEMİZİ YAZIYORUZ
Konu dışında tek tük kendi hikayelerini yazanlar oluyor. Eğer yazı yeteneğinizin iyi olduğunu düşünüyorsanız buraya kendi hikayenizi yazın.Eğer beğenilirse ikinci bölümden devam edersiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.