M

Yüzbaşı
21 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Bilgisayardaki yanık mevzusu.
Merhabalar, bu sabah standart bir şekilde archeage oynamama devam ederken, aniden bilgisayardan önce bir ses, ardından de otomatik bir reset geldi. hemen ne oluyor diye bakmaya çalışırken feci bi şekilde yanık kokusu aldım. hemen bilgisayarı prizden çekmemle birlikte kasanın içini açtım. kasada ufak bir inceleme yaptıktan sonra ilk parça olarak ekran kartını çıkarıp, ekran kartsız açmayı denedim ve hiçbir sıkıntı olmadan bilgisayarım açıldı. farklı bir pci slotuna ekran kartımı takıp tekrar deneyeyim dedim, pc açılmadı. ekran kartımın modeli r9 290 asus, öğrenci olduğumdan yeni bir ekran kartı alacak param yok. yapabileceğimiz bir şey var mıdır?
M
8 yıl
Hdmi to VGA vs Displayport to VGA?
Merhaba millet. Öncelikle GTX 1060 almış bulunmaktayım ve bu kartın Display, Hdmi ve DVI portu mevcut. Kullandığım monitör 1080p (75-60Hz) fakat VGA çıkışlı ve monitörü önümüzdeki 2-3 ay boyunca yenileyemeyeceğim ve dolayısıyla dönüştürücü kullanmak zorundayım.

Bilgisayarı genelde oyun için kullanıyorum sizce Hdmi to VGA dönüştürücüsü mü kullanmalıyım yoksa Displayport to VGA mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
M
8 yıl
RX 480 ve VGA girişli monitör.
Herkese merhaba. Yeni alacağım kasaya RX 480 koyacağım fakat kullandığım monitör her ne kadar 1080p olsa da VGA girişli. Yeni teknoloji ekran kartlarında VGA giriş desteklenmediği için ve bütçeme monitör de dahil olmadığı için sıkışık bir durumdayım. Ne yapmamı önerirsiniz? İnternette araştırdığıma göre VGA-DVI dönüştürücüler kullanıyorlar bu durumlarda fakat ekranda bazen problemler oluşuyor diyenler oldu ve bu durum canımı sıkardı açıkcası. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
M
8 yıl
Toplayacağım sistem.
Yaklaşık 3000 bütçeyle alacağım sistemi paylaşmak istiyorum. Yorumlarınız benim için değerlidir. İyi forumlar.

İŞLEMCİ FANI ||| 54 TL

RAM ||| 134,61 TL

ANAKART ||| 417 TL

KASA/POWER||| 352,05 TL

İŞLEMCİ ||| 914,65 TL

EKRAN KARTI: RX 480'i beklemedeyim.

Ps: Monitör, HDD mevcut o yüzden eklemedim. SSD ve ekstradan RAM'i de daha sonradan ekleyeceğim.
M
8 yıl
silinebilir
silinebilir
M
9 yıl
Penguen çizerlerine 11 ay hapis cezası
Erdoğan'ın önünde ceketini ilikleyen bir vatandaşın başparmak ve işaret parmağını yuvarlak hale getirerek hakaret ettikleri gerekçesiyle Penguen dergisinin iki çizerine 11'er hapis cezası verildi.

Penguen Dergisi’nin 2 çizeri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın Köşk’e çıkışını konu alan kapak karikatüründe, Erdoğan’ın önünde ceketini ilikleyen bir vatandaşın başparmak ve işaret parmağını yuvarlak hale getirerek hakaret ettikleri gerekçesiyle ikinci duruşmada 11 ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Dergi çizerleri Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan’a verilen hapis cezası, günlüğü 20 TL’den 7 biner lira para cezasına çevrildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

'HAKARET YOK'

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta'nın haberine göre İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya hakaret suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Penguen Dergisi çizerleri Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan katılmadı. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılma talebini kabul etti. Baruter ve Aydoğan’ın avukatı Tora Pekin, “Erdoğan aleyhine bir çizim ya da hakaret söz konusu değildir. Müvekkillerimin ayrı ayrı beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.
Mahkeme, hakaret suçundan 3’er ay hapis cezasına çarptırdığı çizerlerin cezasını, eylemin 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlendiğini' belirterek 1’er yıl hapis cezasına çıkarttı. Cezayı ‘aleniyet unsuru’ oluştuğu gerekçesiyle 1/6 oranında arttırarak 1 yıl 2’şer aya çıkartan mahkeme, sanıkların iyi halini dikkate alarak cezalarını 11 ay 20’şer gün hapse indirdi. Mahkeme daha sonra cezayı 7’şer bin lira para cezasına çevirdi ve 10 eşit taksitle ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca sanıklardan Bahadır Baruter hakkında bir önceki oturumdaki savunması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Baruter, söz konusu savunmasında, “Karşılayan kişinin köşk görevlisi olduğu düşünüldüğünde hem Cumhurbaşkanı’nın karşılanması hem de ona el hareketinin yapılması mizah tarzı olarak uygun değildir. Bu şekilde tanımlamanın savcının da şuuraltıyla ilgili olabileceğini söyleyebiliriz” demişti.



SS'ler bugda galiba böyle idare edin.

Söz konusu karikatür
http://i.posta.com.tr/editor/ER/2015/03/25/fft31_mf6875114.Jpeg

Penguen çizerlerinden gelen cevap
http://imgim.com/muzcumhur%C4%B0yet%C4%B0.jpg
M
9 yıl
İLKOKUL ANIM [PART 1] [İLGİNÇ OLAYLAR] (POKEMON İÇERİR)
İkokula yeni başladım. Hocayla felan yeni tanıştım neyse annem beni sınıfa bıraktı. Zırlamışım gitme diye onu hatirlamiyorum. Neyse saçma sapan bi önlük vardı böyle yakasında abc 123 yazan oturduk sıraya. Hoca geldi işte korkmayın şöyle böyle çok eğlenecez dedi. Bizim sınıfın duvarları masmavi önlükler de mavi olunca şirinler gibi geziyorduk. Hoca herkese tek tek soru sormaya başladı adın ne, yaşın kaç felan diye. Sonra en sevdiğiniz çizgi film diye sordu. Herkes Şirinler dedi ben ise Pokemon dedim. Hoca o zaman fark etti bendeki bu muhteşem zekayı neyse dedi bana o çok kavgalı değil mi dedi yoo dedim. Sonra alışma süreci felan geçti. Ben anneme dedim tek başıma gidecem okula bundan sonra sen gelme o da tamam dedi ama bir iki gün arkamdan gelmiş gidebiliyor muyum diye. işte atar yaptıktan sonra hoca bize okuma yarışması yaptı herkes gidiyor dönüyor ezik gibi bir şey yapamadan. Ben de evde deniyordum okumayı hafiften yapıyordum neyse beni çağırdı hoca gittim işte cümleyi gösterdi heceleye heceleye okudum tebrik etti dedi böyle çalışmaya devam et ilerde belge alacaksın ookkey hocam dedim ve o sırada hoca sen kime ookkey diyorsun pika pika dedi ve çarizardın suratına sahip ateşler salan bir zebaniye dönüştü. Evde anneme felan anlattım ama kimse inanmadı. Sonra ertesi gün hoca yine çağırıyor herkesi ezik gibi herkes geri dönüyorlar okuyamadan. Neyse sıra bana geldi bir gazla yardirdim aldım belgeyi. Belgede ise şu yazıyordu. PİKA PİKA MOTHERF*CKER!!!!!

Devamı gelecek..

Edit:imla
M
9 yıl
Dalgalı saça bakım hakkında
Dalgalı saçım var uzadığı zaman afro tarzında oluyor ve şu anda uzadı. Yıkanmadığı zaman mesela uyuyup uyandığımda çok bakımsız gibi oluyor ve saçım yağlıdır da. Özellikle bu soğuk havada her gün yıkamak da ugraştırıyor o yüzden berbere gidip biraz düzeltmesini isteyeceğim. Ara makas mı yaptırayım yoksa uçlarından mı aldırayım bilmiyorum. Dalgalı, kıvırcık saça berberde nasıl bakım yaptırılır? Bugün gideceğim için berbere cevaplarınızı bekliyorum. İyi forumlar
M
9 yıl
Sınıftayım kızlar kavga ediyor
BEYLER SINIFTA KIZLAR KAVGA EDIYOR SAC BAS GIRIYORLAR 10 KISILER 4 VS 6 KUFUR EDEREK BI YANDAN. OHA SISE FIRLATTI. NAPMALIYIM
M
9 yıl
.
.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.