A

Yüzbaşı
19 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
51 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
10 yıl
US App Store\u0027a Kayıt Olmak
Selam arkadaşlar,

iPhone ya da iPad için apple ID alırken TR yerine US store'a bağlanmanın bir eksisi olabilir mi? Sanırım Amerika Kredi kartı gerekebiliyor, itunes gifft kartı varsa (50 $ itunes US only gift card elime geçecek o yüzden soruyorum) ya da PayPal hesabımı bağlarsam kayıt olabilir miyim?
A
10 yıl
sim-free iPhone 5s Amerika\u0027da satışta !!!!
Tam arkadaşım döndü telefon çıktı, şansa bak:

http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5s
A
11 yıl
PC Ekran Kartımı görmyor !!!!
Arkadaşlar akşam eve gelip PC'yi açtığımda ilk olarak ekran çözünürlüğünün 1024x768 olduğunu farkettim (1920x1080 olması gerekiyor). Screen resolution'a geldiğimde 1024x768 (recommended) görünüyor ve en fazla 1280x1024'e alabiliyorum, anlayacağınız ekran 4x3 çözünürlükte, fotodaki gibi:

http://img14.imageshack.us/img14/2829/uipl.jpg

PC ilk açıldığında ekran kartımın ayarlama programı olarak kullandığım EVGA Precision X başlangıçta olduğu için açılacakken hata veriyor ve açılmıyor:

http://img585.imageshack.us/img585/2530/qif1.jpg

Sanki PC ekran kartını görmüyor gibi...

Aklıma gelen muhtemel sebep, dün gece yPC'yi kapatmadan hemen önce Nvidia Geforce 326.80 BETA sürücüyü yüklemiştim ve kapatmıştım PC'yi, bu akşam ilk defa açtığımda vaziyet böyle. Driver Sweeper ile sildim sürücüyü ve 320.49'u tekrar yükledim, fakat değişen bir şey yok

Sistemim imzamda yazılı, sürücüyle alakalıdır diye tahmin ediyorum ama çıkamıyorum işin içinden
A
11 yıl
Nvidia 780 vs AMD 7970 GHz Edition Oyun ve Hesaplama Performansları
Selam arkadaşlar,

Bu iki kart arasında beni düşündüren bir husus var. Kullandığım ekran 1080p olup, oyun için tek ekran kullanmaktayım. Oyun dışında ekran kartının işe yarayacağı Camtasia Studio ve Sony Vegas Pro kullandığım oluyor. Sistemin bir kısmına, azından ekran kartıma, yakın zamanda bir güncelleme yapmam muhtemel, herhangi bir acelem yok (Şu an Darksiders 2 ve Witcher II: Assassin's of Kings oynamaktayım ve GTX560 Ti @ 940 MHz ile akıcı bir şekilde oynayabiliyorum).

GTX780 oyun bazı oyunlarda az farkla, bazılarında ise açık ara önce görünüyor. Öte yandan bir çok compute benchmarklarında AMD 7970 GHz edition net bir şekilde daha başarılı. Bunun sebebi tıpkı oyunlarda olduğu gibi bazı benchmark yazılımlarının AMD destekli olabileceği midir, yoksa gerçekten AMD ekran kartları compute performansı olarak Nvidia'dan üstün müdür?

Son olarak bir de fiyat hususu var tabi. GTX780 USA fiyatı 650 $ civarında iken, 7970 GHz edition 450 $ civarında. AMD 9970 (çıkacak kartın ismi bu olursa tabi) bekleyip öyle de karar verilebilir tabii, siz ne dersiniz? Bilgi, gözlem ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
A
11 yıl
iPhone IMEI kaydı
Arkadaşlar,

Amerika'da bir süredir kalan arkadaşım 4 Ekim'de iPhone getirecek bana (söylentilerdeki gibi 5S eylülde çıkarsa tabi). Bense kasım ayının son 2 haftası Almanya'da olacağımdan 30 Kasım'da geldiğimde pasaportumla telefonu açtırmak istiyorum, fakat bilmediğim nokta şu:

Eğer telefon geldiğinde hiç açmazsam ya da SIM kart takmazsam telefonu açtırmak için herhangi bir zaman aşımı var mıdır, yoksa 30 Kasım'a kadar bekleyebilir mi? Pasaport için giriş yaptıktan sonra 1 ay içinde açtırma zorunluluğu olduğunu biliyorum, telefonun kendisiyle alakalı böyle bir durum var mıdır, telefonun elimde patlama olasılığı var mıdır?
A
11 yıl
Samsung 840 Pro 256 GB mı, 512 GB mı?
Arkadaşlar önümüzdeki ay Amerika'ya gidecek bir arkadaşımdan Samsung 840 Pro SSD getirmesini isteyeceğim. Şu an Corsair Force GT 120 GB kullanıyorum ve yetersiz gelmekte. 512 GB SSD'ler artık aşağı yukarı 256 GB olanların 2 katı kadar. Sizce 256 GB SSD yetersiz gelir mi? Kaba hesap yapınca işletim sistemi, programlar ve 10 civarı oyun yükenir ve %20 kadar boş alan bırakılır gibi geliyor. İlerde ihtiyaç artarsa o zamanlar daha iyi modeller olur ve onları almak mantıklı olur diye düşünüyorum, ne dersiniz? 256 GB rahat kullanım sağlar mı, yoksa 512 mi almalıyım?
A
11 yıl
Sistem güncelleme önerileriniz?
Arkadaşlar vaktiyle topladığım bir sisteme bir kaç yıl el sürmediğimden hep tedavülden kalkmıştı ve yeni sistem toplamam icap etmişti. Bu sistemime de aynısının olmasını istemiyorum. Tek seferde tüm parçaları yenileyemem ama öncelik nelere verebilirim fikirlerinizi duymak isterim. Sistemim imzamda yazılı, ek olarak işlemciye yeni aldığım Corsair H100 sıvı soğutma kiti takılı. Öncelikle kendi düşüncemi söyleyeyim biraz:

1) İşlemci eğer sıfırdan alıyor olsaydım Ive Bridge alırdım kesinlikle ancak elimde 2500k varken, soğutucu ile iyi bir OC mümkünden değiştirmek israf gibi geliyor, hele ki önümüzdeki yılın ilk yarısında Haswell işlemciler çıkacakken.
2) Anakart da Z77 chipsetlileri gözüme kestirmiştim, ancak Haswell işlemciler çıkınca 1050 socket olacakmış, alıp bir kaç ay sonra gözüm bu sefer o modellerde kalsın istemiyorum.
3) Ekran kartı belki en erken sürede değişim isteyen parça, aklımda Asus GTX670 TOP modeli var ama 2013 Ocak ayında çıkmaları rivayet edilen yeni konsollar oyun piyasasını nasıl etkileyecek beklemek istiyorum. (Gerçi PS3 çıktığğı zamanki gibi etkileyemez, şu an PC piyasası yeterince hareketli, bir de benim oynadığım oyunlar genelde Diablo3, Assassin's Creed 3 olacak önümüzdeki ay, Skyrim, belki BF3 de oynarım o biraz düşündürüyor.)
4) RAM 2x4 GB eklenebilir ama onu hem eklemesi kolay, hem de böyle bir ihtiyaç yok, acelesi en az olan o gibi.
5) SSD 120 GB az geliyor bana, "Autodesk Entertainment Creation Suite Ultimate" yüklemeyi düşünüyorum, silmek istemediğim eski de olsa oyunlar var, 240-256 GB olanlardan almayı ciddi ciddi düşünüyorum. (Aksi halde SSD'mden memnunum, bir de 480-512 GB modeller GB başına pahalı oluyorlar, bu sebeple ilerde yenileyecekolsam da şimdilik 240-256 GB seçmeyi düşünüyorum, aklımdaki modeller yurt dışından getirtebilirsem Samsung 840 Pro, yoksa Vatan'dan indirimle Corsair Neutron GTX.)
6) HDD de yetersiz kalıyor, çok çabuk doldu, 1 TB haricim olmasa ciddi sorun yaşayacağım, 2 TB ya da 3 TB Seagate Barracuda'lar var aklımda, ne dersiniz?
7) Güç kaynağı modüler olmaması haricinde güzel, harcayacak param olursa belki ama hiç önceliği yok, kendisinden memnunum gayet.

Nasılsa sırada oynayacağım oyun Assassin' Creed 3 onu da rahatlıkla oynarım, hiç acelem yok, ne konuda değişiklik iyi olur, ne konuda beklemeliyim bir de size danışmak istedim. Şimdiden herkese çok teşekkürler.
A
12 yıl
HTC One S vs HTC Sensation XE
Merhaba arkadaşlar,

Bu hafta sonu telefonumu yenilemeyi düşünüyorum. Android işletim sistemli bir telefon istiyorum. HTC One S ve HTC Sensation XE cihazları arasında kaldım. Genel özellikleri bakımından HTC One S açık ara önde tabiki ancak telefondan sık müzik dinlediğimden HTC Sensation XE'den çıkan kulaklık ilgimi çekti. Onun dışında HTC One S'de dahili hafıza çok daha büyük olduğundan daha kolay uygulama yükleyebilirim. Kulaklık ve Anroid uygulamalarının kapladığı alanlar hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
A
12 yıl
Windows açılmıyor (Startup Repair)
Arkadaşlar sistemim imzamda yazılı. Windows 7 64 bit kullanıyorum. Dün yeni bilgisayarıma bir kaç oyun kurdum. Sonrasında restart atarken windows açılmadı. Tam windows logosu görünecekken altta "Windows is loding files diye bir uyarı ve altında dolan bir bar belirdi. Sonra "Startup Repair" açıldı. Tamir yolu otomatik bulunamadı. Sonrasında "Click finish to shutdown your computer" dedi ve bastığımda bilgisayar kapandı. Diğer onarma yöntemlerine bakarken C ve D sürücülerinin içeriğine ulaşabiliyorum ama windowsu yükleyemiyor bilgisayar. Format atmadan bir yolu var mıdır acaba?
A
12 yıl
Corsair Force GT Test Değerleri (Sorun var!)
Arkadaşlar dün kullanmaya başladığım Corair Force GT 120 GB SSD ile Windows, programlar ve oyunlar hızlandı ama testlere bakılınca hızlarda bir eksiklik var gibi. ATTO'da 4kB ve 128 kB arası yazma hızları yüksek okuma hızları düşük çıkıyor. Sorunun ne olduğunu anlayamadım. Firmware versiyonu 1.3.3 sanırım, anakartım da Asus P8Z68 V Pro. Firmware update mi gerekli, yardımcı olabilir misiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.