K

Çavuş
07 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
12 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
9 yıl
Sisteme Güncelleme ( Ekran Kartı ) Video İşleme + Oyun
Merhabalar. Sizlerin tavsiyeleriyle uzun zaman önce kurduğum ( çok da uzun sayılmaz ) imzamdaki sistemime artık ekran kartı almayı düşünüyorum. Sistemimin detaylı hali linkteki konuda (http://forum.donanimhaber.com/m_89947489/f_//tm.htm#90375339 )

Öncelikle hangi amaçlarla kullanacağımı söyleyeyim
1- Video İşleme ( After Effects ) - % 60
2- Illustrator Tasarım - % 20
3- Oyun - % 20

Daha çok After Effects için kullanacağım sistemde benim düşündüğüm ekran kartı:

-MSI GTX970 GAMING 100ME GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12

Gaming değil de Gaming 100ME seçmemin amacı açık konuşmak gerekirse dizaynı, arada başka bir fark olduğunu düşünmüyorum.
Fakat Quadro K4000 kartıyla bunun arasında gidip geliyorum. Cuda çekirdek sayısında GTX970 çok daha üstün ve çok daha yeni nesil.
Bugünkü araştırmalarım sonucunda After Effects Ray-Traced özelliğinde 970'de bir sorun olduğunu gördüm.
https://www.youtube.com/watch?v=MmMwmq3eifk

Sizin bütün önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim. Farklı bir kart önerisinde de bulunabilirsiniz.
K
10 yıl
Bilgisayar için 32\" Televizyon önerisi
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımın monitörü dün itibariyle artık hiçbir şekilde çalışmaz hale geldi. Vatan Bilgisayar'dan monitör baktım(27") ve televizyon baktım (32"). Televizyonda karar kıldım fakat sorularım olacak.

1- Monitör değil de Televizyon alırsam ne kaybederim ?

2- 2 ürün arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz PHILIPS 32PFK4309/12 LG 32LB582V

3- Sizin önereceğiniz başka televizyon var mı veya monitör ( en az 27" - HDMI çıkışlı - maks bütçe 1000 tl - 1080p )
K
10 yıl
RM750 ve MSI Mpower Max ( Kablo Sorunu )
Arkadaşlar merhaba. Donanımhaber'den yardım alarak sistem kurdum alttaki linkte resimler ve özellikler mevcut:
http://forum.donanimhaber.com/m_89947489/tm.htm

Sorum şu olacak:

PSU: ( Corsair RM 750 ) Güç kaynağımdan çıkan CPU güç kablosu (8 pin) bir adet geldi. Anakartımda iki adet güç girişi bulunuyor. Şuan 1 tanesini takarak çalıştırıyorum. 2. yi takmak için PCI ( 6+2 ) kabloları denedim uymuyor. Cpu kablosunun aynısından nerede bulabilirim acaba. Direk Dijital Trend ile mi irtibata geçeyim. Yoksa Vatan Computer yardımcı olur mu ? ( Ürün Vatan Computer'dan alındı )
K
10 yıl
Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ?
Merhaba arkadaşlar. Daha çok After Effects, Cinema 4d ( Amatör Düzey ), Premiere Pro, Illustrator gibi grafik ağırlıklı programlar kullanmaktayım. Aynı zamanda oyun da oynamak istiyorum. GTA 5'i hasretle bekliyorum :). Çok uzun süreler boyunca bilgisayara yatırım yapmadığım için sağlam bir bütçe ile pc toplamaya karar vermiştim, konuyu burada açtım ve kafamdaki parçalar netleşti. Ben de ekran kartı hariç diğer parçaları alıp bilgisayarı topladım. Ekran kartını 1-2 ay içinde alacağım. Testlerini yakında yapacağım bilgisayarın parça resimlerini aşağıda paylaştım.

ANAKART: Z87 MPOWER MAX Intel Z87 Soket 1150 -- 670 TL
İŞLEMCİ: Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz -- 930 TL
RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz pro CL9 -- 520 TL
KASA: COOLER MASTER Cosmos SE -- 535 TL
SSD: CORSAIR 240GB Neutron GTX Serisi SATA 3.0 -- 633 TL ( "Eels" önerisi üzerine aldım - teşekkür ederim )
DEPOLAMA: SEAGATE BARRACUDA 1TB -- 170 TL
İŞLEMCİ SOĞUTMA: COOLER MASTER 240M -- 335 TL
GÜÇ KAYNAĞI: CORSAIR RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER -- 400 TL ( "dekstop's surgeon" önerisi üzerine aldım - teşekkür ederim )

TOPLAM 4200 TL

EN ÖNEMLİ SORUM: iAtkos ile Mac kurabilir miyim?

İLK BAKIŞ:

ANAKART: MSI sağlamlığına sonsuz güvenim olduğu için ve Asus'un Z87 anakartlarının ( Pro-Deluxe... ) soğutucularının biraz hafif geldiği için bu anakartı seçtim. Tabiki Ovecrclock için çok stabil bir kart olduğu da seçimimin etkenleri arasında. Anakartta gözüme çarpan ilk şey kutu içeriğinin dolu dolu olmasıydı. ( 6x Sata Kablosu ) ( Ekstra 2x USB 3 ) ( Kasanın arka pabneline 2x Sata çıkışı ) ( Wifi-Widi-Bluetooth Modülü ve 2x Anten ) ( SLI-Crossfire Köprüsü ) MSI Military Class üyesi olan bu anakarttaki en önemli özelliklerden biri ise Oc Genie tuşu ile hiçbir ayar yapmadan Gear1-Gear2 ( 2 seviyeli ) otomatik overcleck imkanı. Bios'u 1.2 versiyonu ile geldi ben de usb bellek ile 1.7'ye yükselttim. Haswell işlemciler için daha stabilize olduğu açıklamalarda mevcut. Anakartın üzerinde bulunan 2 Haneli hata kimlik numarasını belirten ekran var. Buraya göz atarak tüm eksikleri tamamlayabiliyoruz. Sistem tamamen kurulu ve hazır olduğunda ekranda AD yazıyor, bu da boota hazır demek oluyor. Verilen iki anten mıknatıs ile yüzeylere tutturuluyor. Düz yüzeye tutturdum ve henüz bir kayma veya oynama olmadı. 2 adet 8 pin cpu güç bağlantısı bulunan kartta overclockun limitini zorlamak için geliştirilmiş olsa gerek. Tek 8 pin güç girişini taktım ve sorunsuz çalışıyor. Tüm driverları kendi sitesinden kurdum ve sonradan Live Update 5 ile güncelledim. Cd ile kurulum yapmanızı önermem çünkü çok güncelleme gelmiş.

KASA: Maliyeti arttıran sebeplerden biri bu kasayı seçmem oldu. ( Cooler Master Cosmos SE ) Seçmemin amacı açık konuşmak gerekirse daha çok dizaynı oldu ve tabi sağlamlığı. 360mm lik su soğutma sistemlerini desteklemesi, kablo saklama kanalları, kablo cırt ile bağlama noktaları çoğu yeni kasada olduğu gibi bundada mevcut. 5.25lik HDD yuvalarının alt taraflarında SSD yuvaları bulunuyor. HDD'ler tamamen vidasız montaj ile sağlam bir şekilde oturuyor. Alt tarafındaki SSD yuvasını kullanmak isterseniz vidalama yapıyorsunuz. Kasanın arka kapak tarafına da 2 adet SSD takabiliyorsunuz. Ön tarafındaki sessiz 2 adet ledi açılıp kapatılabilen fan ile güzel bir hava çekimi yaratıyor. Aynı zamanda üst tarafında 1 adet 140mmlik fan ve arkada bir egzoz fanı bulunuyor. Psu fan filtresi, ön kapağın ve üst kapağın kolayca çıkarılabilmesi toz ve pisliği kendilerine hapsediyor.

CPU Soğutucu: ( Cooler Master 240M ) Kasam ile tam uyumlu olan soğutucuyu seçmemin sebebi Overclock yapacağım zamanlar buna yetebilmesi. Ben kasamın üst panelinde kullandım ve fanları kasa aliminyumunun üstüne, radyatörü ise altına aldım ve vidaları ile sorunsuz şekilde sıkıca bağladım. Pozisyonları ise dışarıdaki havayı içeri verecek şekilde. Çok sessiz çalışan bu 2 adet 120mm lik fan sesi izole edebilmek için silikon bir aparat ile geliyor. Pompanın sesi kasa kapalıyken hissedilmiyor. Her şey sorunsuz kurulduysa, pompa düzgün çalışıyorsa üstündeki mavi led bunu size uyarı için kullanılmış. Normalde kurulum yapılırken soğutucuyu önce anakarta bağlayıp sonra kasaya beraber monte edilmesi öneriliyor fakat ben tek başıma kurulum yaptığım için elimden düşürebilme veya bir yerini çarpma korkusuyla önce soğutucuyu kasaya bağladım. Hortumlar bükülmesin diye azimle 5,25 yuvalarının çoğunu söktüm, sonradan tekrar taktım. 2 adet fanı tek çıkışa çeviren Y aparatı kullanarak bunu anakarttaki cpu fan1 bölümüne taktım. Pompanın güç kablosunu ise CPU fan2ye.

Ekran Kartı: Henüz almadım fakat bütçeme göre 770 veya 780 düşünüyorum. MArka olarak ise Asus.

? - PSU: ( Corsair RM750 ): Öncelikle 80 Plus Gold olduğu için ve Corsair kalitesi olduğu için yorum yapılacak pek bir şey yok. Söyleyeceklerim; Fanının aşırı sessiz olduğu. Modüler kablo kolaylığı ve kablo uzunluklarının yeterli olması. ( Kasamın içi diğer denk kasalara göre küçük olduğu için bana yetti ) Sorum şu olacak: CPU güç balosu 1 adet çıktı, kutusunda da bu yazıyordu zaten. Fakat ben diğer CPU giriş yerine 6+2'lik PCI güç kablosunu kullanabilir miyim ?

? - SSD: testini yaptım ve yayınlayacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

? - HDD: (Seagate Barracuda 1TB ) uyanma sesi oldukça gıcık oluyor. Bunu bir program ile mi kaldırsam daha iyidir yoksa başka yöntem varmıdır. Veya boşver kalsın mı dersiniz.

YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

1 - Kasanın küçük yapısından dolayı kablo geçirme kanalları anakart ile tam uymadı gibi. Sata kablolarını geçirdikten sonra kanalın yarısı anakartın altında kaldı. Sata girişleri takmak zor oldu.
2 - Bios güncellemesini yazılımla halletmeye çalıştım fakat program açılmadan hata verdi sürekli. ( İyi ki başladıktan sonra bir sorun olmadı ). Kendi BIOS menüsünden usb disk ile sorunsuz güncellendi.
3 - Kablo toplamam biraz uzun sürdü çünkü göz önünde hiç kablo olsun istemiyordum. Kasa arkasındaki kanallar ile çözüm kolaylaşıyor.
4 - Secure Boot hatası. Biostan windows 8 seçeneğini aktif ettim ve UEFI olduğunu kontrol ettim. Tabiki AHCI modu da. Sorun çözüldü.
5 - Oc Genie tuşu çalışmaması. Tuşa basmama rağmen ( Bilgisayar kapalı iken ) Işığı yanmıyor, aktif olmuyordu. Çünkü çok zeki olduğum için Biostan bu ayarı açmayı unutmuştum :)
6 - Anakart HDMI girişlerindeki koruma plastiklerini her şeyi kurduktan sonra farketmem çok kötü oldu. Anakartı söküp çıkarmak zorunda kaldım.
7 - Corsair ram kullandığım için 1600 Mhz olan ramler 1333 olarak gözüküyordu. Biostan profilini etkinleştirince normale döndü. ( Kingston ramlerde bu sorun yaşanmayabilir )

Resimler:

ANAKART

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

İŞLEMCİ

< Resime gitmek için tıklayın >


İŞLEMCİ SOĞUTUCU

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


RAM

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


SSD

< Resime gitmek için tıklayın >


HDD

< Resime gitmek için tıklayın >

PSU

< Resime gitmek için tıklayın >


KASA

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


SSD TEST ( Şimdilik sadece bunun testini yapabildim. Değerler hakkında yorum yapabilir misiniz ? Her şey doğrumu, yapılacak bir şey var mı ? )
< Resime gitmek için tıklayın >

Özellikler:
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
12 yıl
5D MArk II pil sorunu yardım
merhabalar. 3 gün önce Amerikadan 5D MArk 2 aldım ve eve gelir gelmez pilini şarj aletine soktum ve fiş uçları Türkiye uyumlu olmadığı için adaptör ile şarja başlattım fakat 14 saat geçti ve ışık hızı saniyede 3 e çıktı yani %75 veya üstü doldu ama 14 saat çok fazla ve pili çıkardım tekrar taktım şarja saniyede 2 yanma hızıyla devam etti . Geçen geçe şarja taktım ertesi sabah anca yeşil renk yanıyordu . Makineye taktığımda %100 gösterdi ve kullanıma başladım. Sorun nerede olabilir bu ne sorunudur. İade mi etmeliyim.
K
12 yıl
Hangi Minübüs Hattında Böbrek Taşı Daha Çabuk Düşürülür
Biliyoruz ki minibüsler ( dolmuşlar, halk otobüsleri...vs ) ama özellikle mavi olan bildiğimiz kapasitesinin 6 katı kadar yolcu alabilen araçlar bazen kurtarıcı bazen kabus oluyor. Bir anımı anlatayım;

Bundan 2-3 sene önce sarıyere doğru arkadaşımın kullandığı arabayla gidiyorduk ve çok ilginç bir olay mahallinin içinde bulduk kendimizi, bir minibüs apartmanın duvarına bodozlama girmişti, fakat minibüsün içinden çıkan hafif yaralılar ( sıyrık falan vardı en fazla yaralılarda ) hepsi kahkahalar içinde ... Ulan dedik ne iş bunlar niye gülüyorlar. Biriyle konuştuk ve biz de kahkahaya boğulduk. :D Minibüs şöförü yavaş bir şekilde seyir halindeyken kapısını açıp yere balgam ( tükütük, sıçmık, kusmuk, sümük ) atarken minübüsten düşüyor ve kaza bu şekilde yaşanıyor. :D Can Allah'a emanet :D

Böbrek taşı düşürmek için de bu minibusleri kullanan çok arkadaşımız vardır. Sizin yaşadıklarınız neler ?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
12 yıl
Japonlar Suyla Yazı Yazmaya da Başladı
Evet arkadaşlar konuyu açacak yer bulamadım çünkü böyle bir şeyin adını koymak mümkün değil :D izleyin ve görün adamlar yakında Mars'a teleferik döşiyecek :D
















K
13 yıl
Lütfen Yardım Pc Açılmıyor (EKRAN KARTINDA IŞIK YANIYOR)
Arkadaşlar bilgisayar son derece düzgün çalışıyordu gece bıraktım bir şey download etsin diye sabah kalktığımda kapalıydı açmaya çalışıyorum fakat ekran kartımdaki 4 lambadan 3ü yanıyor ve fanı dönmüyor anakart ve her şey çalışır halde fakat ekren kartında hareket yok fişi çektiğim anda ise ekran kartı fanı 1 cm geri dönüp bırakıyor yani sanki fan döncek de gücü yok gibi tabi siz daha iyi bilirsiniz. LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ ..
Sistem özelliklerim

asus p5nd slı anakart
CLUB 3D ATI HD 4870 OC EKRAN KARTI
8 Gb ram kingston hyperx
intel Core2 Duo E8500 işlemci

Resimler burda arkadaşlar

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.