H

Çavuş
01 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
7 yıl
Hacettepe e-devletten öğrenci belgesi
2017 girişli olup alabilen var mı beyler? sigorta olsun, burs başvurusu olsun her yerden istiyorlar. edevlette hala aktif kaydınız bulunmamaktadır diyor. cuma okulun öğrenci işlerini de aradım 5 kere başka birine yönlendirildim o da telefonu açmadı. bugün tekrar aradım açan olmadı. bu konuda bilgisi olan var mı?
H
7 yıl
silinebilir
silinebilir.
H
7 yıl
3. SENEYE KALINIR (103K--\u003e25K--\u003e8K)
yıllardır foruma girmiyordum ama bu sıkıntıya düşen arkadaşlara belki bir motivasyon olur diye yazayım dedim. biraz uzun olacak ama işinize yarayabilir diye düşünüyorum.

öncelikle ortalama bir anadolu lisesinden mezunum. lise hayatımda 12.sınıfa kadar elime soru bankası değmedi, çoğu konuyu hiç öğrenmeden sınavlara girdiğim oldu. 11 ve 12.sınıf fizik matematik geometri neredeyse bilmeden mezun oldum. hedefim tercihen hacettepe diş hekimliğiydi ama doğuya gitmem gerekmediği sürece herhangi bir diş hekimliğine de okeydim. neyse mevzuya dönelim, 12.sınıfın ağustos ayından ocak ayına kadar bu açığın üstüne fazla gitmeden zaten orta düzeyde bildiğim şeylere çalışmaya devam ettim ama ders çalışmaya alışık olmadığımdan ve açıkçası ders çalışmayı bilmediğimden fazla sıkıldım ve mezuna kalmaya ocak ayında daha sınava girmeden karar verdim. hocalarım oğlum mezuna kalacaksan da bir şeyleri bu seneden öğren açığını kapat diyordu ama ergenlik hocaları takmamayı gerektirir. bu arada ortalama netlerim sosyal 10, matematik fen türkçe 25 civarıydı. ama 2015 sınavını bilenler bilir, o sene aldığım en düşük puanı aldım ve 88k sıralama geldi. e tabi sıralama böyle gelince artık yapacak bir şey yok diyip hazirana kadar bir daha ders çalışmadım. günler lol,cs,skyrim oynayarak geçti. haziranda da lysye dair sıfır bilgim olduğu için de denemeye girer gibi girip lysye girip sadece ygs sorularını çözüp çıktım.sonuç 103k geldi.

https://prnt.sc/fyaa78

yaz tatilinde hayattan olabildiğine keyif almaya çalıştım çünkü artık eğlenceyi kesip derslere başlamam gerekiyordu. temmuz ayında bilgisayarı kaldırdım ve derslere başladım. 1,5-2 ay gibi bir sürede ygs matematiği bitirebilmiştim diye hatırlıyorum. kaynak olarak BİLFEN ygs soru bankasında sadece zayıf olduğum konulara çalışmıştım. bu kitabı herkese öneririm hayatımda soru tipi görmediğim için epey aydınlatıcı olmuştu ve ayrıca 20kdan mezuna kalan bir başka arkadaşım zaten bildiğim konulara çalışmamam gerektiğini farkettirdi bana. ama eylül ortalarında dershane başladığında hala fizikte sıfırdım ve bir konuyu 0dan öğrendiğimde hafızamda kalma süresinin 3 hafta olduğu biraz geç farkettim. şubat ayına kadar tüm ygs konularını bitirmiştim ama fizikte hala sıkıntılıydım, neyse sınavda kolay soruyorlar diye fazla üstüne de gitmedim. şubattan marta kadar deneme çözmüştüm, biraz da türeve ve sistemlere çalışmıştım. sınava girdik temizinden 10k geldi ve kazandım diye düşünmeye başladım. puanzadan sıralama hesaplama manyaklığına girdim netleri yazıp yazıp 20knın altına düşme olasılığımı hesaplıyodum, ama hesaplarda düşemiyordum . bu noktada 3 ayda nasıl lys konularını yetiştirdin derseniz yetiştiremedim. hayatımda ilk kez lys konularını öğrendiğimi farkettim. 3 ayda limit, türev, integral, sistemlerin büyük bir kısmı,organik kimya,hız,denge,asit baz ve optik konularını orta seviyede öğrenebildim ama modern fizik, manyetizma, dalgalar, ve lys elektrik konularına bakmaya zaman kalmadı. gerçi matematik ve fen sınavları arasında modern fiziği bitirdiğimi ya da bitirdiğimi sandığımı hatırlıyorum. bu noktada ayrıca biraz temeliniz varsa yani hayatınızda ilk defa görmüyorsanız gerçekten de hepsini 3 ayda yetiştirebileceğinizi düşünüyorum. neyse gene fazla dağıtmadan döneyim, sınavdan çıktığımda mükemmel geçtiğini ve kesin kazandığımı düşünüyordum. ve tabii sonuç 25k. 12 net fiziğin de bunda büyük payı olsa da genel olarak her dersten patlamıştım.

https://prnt.sc/fyabf1

bu konuyu açma sebebim işte bu noktada başlıyor. diş hekimliği beklerken mimarlık, eczacılık ve ftr üçgenine düşmek insana nasıl koyuyor anlayamazsınız. sıkıntılı bir haftadan sonra aklımda hiç 3.seneye kalmak yokken annem istersen bir sene daha dene şansını dediği zaman bu seçeneği düşünmeye başladım ve en kötü ihtimalle zaten gene 25k olurum diye düşündüm. bu noktada eğer kendinize güvenebiliyorsanız kesinlikle 3. seneye kalmanızı öneririm. çünkü psikolojik olarak bile düşünüldüğü kadar zor bir sene olmadığını yaşayarak tecrübe ettim. yeri olmadığı için burada anlatmayacağım ama ağustos ayından itibaren bu sene hayatımdaki en acılı seneydi. 1 ay elime kitap almadığım, hastane odalarında sabahladığım oldu ama inanın ezberlemek yerine öğrendiğinizde her bilgi kalıcı oluyor. diğerlerinin 1 hafta çalıştığı konuları 1 günde bitirdiğimi hatırlıyorum. sıfırdan öğrendiğim 4-5 konu dışında gerçekten hiç zorlanmadım. ama bildiğim konuları tekrar hatırlamak kadar sıkıcı bir şey olmadığını bu sene öğrendim. bu sene ygs adına sadece türkçeye çalıştım ve sosyali denemelerde yapamadığım soruları sorarak hallettim. eylülde denemelerde 410 puan civarı alıyordum ve sınava kadar deneme çözdüm. ygsye girdiğimde dolayı türkçenin zor olmadığını farkedince kesinlikle başka bir yerden zorladıklarını anlayıp matematik problemlerinde zaman kaybetmemeye özen gösterdim.bu sanırım 3 yıllık tecrübenin bir sonucu kısaca lysde de konuların büyük bir kısmı çıkarıldığı için ilk kez öğrendiğim manyetizma, modern fizik ve elektrik gibi konular dışında hiç zorlanmadım. ama tabii bu seneki matematik sınavında gayet ıkındım.
https://prnt.sc/fyabwt

ama bu noktada bir şeyi hatırlatmak istiyorum, hedefiniz 5k ve üzeri ise benim gibi 2.seneye göre daha az ders çalışacağınız bir sene geçireceğinizi iddia edemem, ben hedefimin 12k olmasından dolayı belki de daha az ders çalışarak kurtarabildim. kullandığım kaynaklar ve verebileceğim ufak taktikleri de yazayım:
- fizikte hiç bilmediğim konuları önce youtubeda umut öncülün videolarından, daha sonra güvender lys fizik konu anlatımından çalıştım. soru çözerken de birey b serisi mobil çözümlü kitabını kullandım.
- çözemediğim soruların cevabını hocalara sormadan internette ve konu anlatım kitaplardaki çözümlü sorulardan öğrenmeye çalıştım. son çare hocalarıma sordum.
- biyoloji çalışırken fem simetri biyoloji lys kitabını kullandım. palme ve femin beyaz kitabını çözdüm.
--- fizik ve biyolojide ygs kitabından çalışmanızı önermem, lys kitaplarına odaklanın.
- kimyada konu anlatımlı olarak elinizdeki herhangi bir kitabı kullanabilirsiniz. soru kitabı olarak da palme organik kimya ve birey b kimya kitabını öneririm.
- kimya ve fizikte kesinlikle meb kitabını okuyun ünite değerlendirme sorularını çözün. bu sene organik kimyada sadece meb kitabından çalıştım, mebin sitesinde pdfsi var.
- meb'in yayınladığı denemeleri ve 2012 sonrası ygs lysleri kesin çözün. 2011 öncesini çözmeyi gereksiz buluyorum zaten öyle sorsalar kesin yaparsınız.
- matematiği körfez konu anlatımlı lys kitabından çalıştım. çözümlü soruları bol olan kitaplar tercih edin.
- geometriyi KESİNLİKLE soruların çözümüne kolayca erişebileceğiniz soru bankalarından çalışın. bu yüzden de mobil çözümlü kitapları öneririm. ben sadece birey çözdüm.
- ygs ve lys denemelerinde her bulduğunuz yayını çözün, kolay zor kaliteli kalitesiz farketmeksizin.
- ygsde her şekilde soru olabiliyor. deneme olarak 345, fdd, denge ve yayınsız saçma sapan dandik denemelerden çok çözdüm size de öneririm soru görmüş olursunuz.
- her zaman zor deneme çözmenizi önermem bazen 480 alabileceğiniz denemeleri de çözün. kolay sorarlarsa dikkatsizlik yanlışlarınıza üzülürsünüz.
- lysde her dersten denge ve karekök çözdüm bunun dışında dershanede de soru görmek açısından değişik denemelere girdim. tek bir yayına bağlı kalmanızı önermem.

aklıma daha sonra başka bir şey gelirse yazarım. aklınıza takılan soru olursa pm atmaya çekinmeyin giriş yaptıkça cevaplarım. herkese başarılar kolay gelsin...
H
11 yıl
Lens kullananlar buraya acil
öteki konuya yazmıştım da takan olmadı bir de konu dışı'na sorıyım dedim. bc değerim 8,7 sağ gözümde miyop ve astigmat var air optix aqua for astigmatism alacağım ama sol gözüm için karar veremedim. aqua 8,6 ama benim gözüm 8,7 sizce alsam sıkıntı çıkartır mı? çıkartır diyorsanız lens önerisi bekliyorum
H
12 yıl
Touchmate MP34GHSW
http://www.hepsiburada.com/liste/touchmate-mp34ghsw-4gb-su-gecirmez-yuzucu-mp3-calar/productDetails.aspx?productId=bd300462&categoryId=9181&SKU=BD300462

arkadaşlar bu mp3 çalardan kullanan var mı veya bu tip başka mp3 çalarlar önerebilirseniz sevinirim
H
12 yıl
Odama Giren Böcek [SSLİ]
Helikopter gibi girdi odaya tırrrrr diye dedim savaş mı çıktı
< Resime gitmek için tıklayın >
H
12 yıl
Ekrana görüntü gelmiyor
merhaba arkadaşlar, az önce işlemcim geldi ve bilgisayara taktım ama açılırken bip sesi gelmiyor ve ekrana görüntü de gelmiyor. önceden işlemciyi takmadan bilgisayarı çalıştırmıştım bununla bi alakası olabilir mi? tüm fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor sebebi nedir?

gigabyte 990xa-ud3
amd phenom 2 x4 965
sapphire hd6870
H
13 yıl
3dsmax, premiere pro, after effects ve oyun için hangisi?
3dsmax, adobe premiere pro, adobe after effects programlarını kullanıyorum ve oyun da oynayabilmek için aşağıdaki sistemi aldım sahibim ama işlemci almadım. işlerimi rahat bir şekilde yapabilmek için sizce fx-4100 mü x4 955 mi almalıyım?

gigabyte 990xa-ud3
sapphire hd6870
seasonic 620w
samsung hd502hj
H
13 yıl
gigabyte 990xa-ud3 için ram
gigabyte 990xa-ud3 anakart için aşağıdaki rami almayı düşünüyorum ama anakartın uyumluluk listesinde göremedim. bir sorun olur mu ? bir süre sonra aynı ramden bir tane daha almayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=47&Productid=bd130246
H
13 yıl
bu fiyata daha iyi parçalar alınabilir mi?
oyun oynamak için, adobe premiere pro ve after effects'i kasmadan kullanabileceğim bi bilgisayar almak istiyorum ben şöyle bi sistem çıkarttım ama bu fiyata daha iyileri alınabilir miydi bilmiyorum size de danışmak istedim. yalnız alırken maximuma 12 taksit ile alacağım yeni parça önerirken taksitli fiyatına göre önerirseniz

anakart : gigabyte 990xa-ud3 exa 296 tl
işlemci : amd phenom 2 x4 955 b.e (bulldozer işlemciler Türkiye'ye geldikten sonra fiyatlarının düşceğini umduğum için 1 ay sonra alacağım)
ekran kartı : sapphire hd6870 exa 411 tl
ram : Kingston Hyperx 4GB DDR3 1333MHz CL7 hepsiburada 91 tl
harddisk : samsung HD502HJ [indirimdeyken hepsiburadadan 90 tlye almıştım]
kasa : dark knight hepsiburada 207 tl
güç kaynağı : seasonic 620w hepsiburada 230 tl
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.