C

Yüzbaşı
24 Şubat 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
13 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
C
12 yıl
Vodafone Online Self Servis Fiyaskosu
Merhaba,

Vodafone'un online self servisini faturalarımı takip etmek için arada sırada kullanıyorum. Bugün yeni tariflere baktıktan sonra tarife değiştirmeye karar verdim ve yine her zamanki gibi Vodafone Online Self Servis(VOSS)'e girdim. Abone alımına kapanan Yeni Cep Kamu Maxi tarifesini yaklaşık 1 yıldan beri kullanıyorum fakat 1000 dklık her yöne konuşma süresinin büyük bir kısmını kullanamadığım için artık 40 tl ücret ödemek istemedim. Bunun üzerine Genç Avantaj tarifesine geçmeye karar verdim.

Geçeceğim tarifenin bana uygunluğundan emin olmak için bütün tarifelerin şartlarını tekrar tekrar gözden geçirip, artılarını eksilerini teker teker kontrol ettim. Bu maddeleri okuyup aklımda tarifeleri karşılaştırmaya başladıktan bir süre sonra kafam şöyle biraz allak bullak oldu. Tüketiciyi sömürmeye yönelik o kadar çok istisnai madde var ki, en avantajlısını hesap etmeye çalışmak 4 bilinmeyenli denklem çözmek kadar kolay.

Ve sonuçta yapacağınız seçim biliyorsunuz ki kötünün iyisi olacak; şu an yediğiniz kazıktan en iyi ihtimalle 5-10 lira daha az yiyeceğinizi bilmek insanın keyfini yerine getiriyor. Dumura uğramış bir şekilde tarife özelliklerine bakarken "Her yöne mesajlaşabileceğiniz 50 sms hesabınıza yüklenmiştir." diye bir kısa mesaj geldi. Vodafone Online Self Servis(VOSS) kontrol ettiğimde hattıma kendiliğinden her yöne mini sms paketi yüklendiğini gördüm. Hemen VOSS'un menüsünden girerek iptal'e tıkladım.

Daha sonradan deneme yanılma yöntemiyle öğrendim ki, iptale bastığımda sadece dönem başlarında bu paketin yenilenmesini iptal edebiliyor muşum. Yani Vodafone'dan aldığınız her ne olursa olsun bu tarife olabilir, konuşma ve sms paketi olabilir... Fiziki olmayan her hizmeti, satın aldıktan 10 sn sonra hiç kullanmasanız bile vazgeçip iptal etme şansınız yok :)
Yani bu şunun gibi Teknosa'dan bir mouse aldınız ama yanıldığınızı anladınız, beklediğiniz gibi çıkmadı. Tüketici Kanunları gereği 15 gün içinde hiç bir neden belirtmeksizin iade hakkınız var. Elinizde fiş fatura ürünü eksiksiz Teknosa'ya geri götürüyorsunuz ve Teknosa size "paket açılmış almıyorum, git ne yaparsan yap" diyor. Ya işte bu Vodafone'da öyle, ben bunu bilmediğimden ve hiç bir yerde bununla ilgili bir uyarı göremediğimden, paketi iptal ettim sandım.

Sonra iptal etsem bile baktım ki güncel faturam artmış. Nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde satın aldığım sms paketini ödemek zorunda kalacağımı öğrendiğimde sevinçle iptal işlemini geri ala bastım. Kendimi her attığım her adımda zararlı çıktığım bir oyunda gibi hissetmeye başlamıştım ki SMS paketi aboneliği iptal işlemini geri aldığımda, (sanki Bakü-Ceyhan boru hattına paralel hat çekme işlemi iptal ediyoruz, ne oluyor di mi ? ) geri almanın sms paketinin dönem başlarında yenilemeye tekrar abone olduğum ortaya çıktı

Yani dakikalarımı kullanmadığımdan gereksiz para vermemek için tarife değiştirip tasarruf yapmak isterken, istemediğim iki sms paketi alıp 8 liralık zarar etmiş oldum. Neyse daha sonra ikinci otomatik yenileme talebi iptal olunca zararım tekrar 4 liraya indi. Ilk başta tarife değişikliği amacıyla girdiğim VOSS'den sıkıldığım ve bir an önce tarifeyi değiştirmek ve konuşmadığım yüzlerce dakika için gelecek ay 40 lira ödememek adına, Yeni Cep Kamu Maxi tarifemden 25 liralık genç avantaj tarifesine geçtim. Telefonuma bunu onaylayan sms geldi.

İşlemlerin anlatımı ve uygulaması kafa karıştırıcı olduğundan sıkılabilirsiniz yani ben de epey sıkıldım bunları yaparken ama okumaya devam ederseniz asıl yediğim kazığın 4 lira olmadığını göreceksiniz.

Hadi dedim Vodafone Müşteri hizmetlerini arayayım belki onlar iptal ederler sms paketini. Karşıma çıkan temsilciye size aktardıklarımı anlattıktan sonra cevap olarak aktivasyon gerçekleşmiş, siz kendiniz internetten girip işlem yapmışsınız bizim yapabileceğimiz bir şey yok faturanıza yansıyacaktır dedi.

Ben de, ben yapmadım kendiliğinden mesaj geldi dedim fakat bir şey yapamayacağını yetkisi olmadığını söyledi.
O zaman yetkisi olan biriyle görüşmek istiyorum dedim.
444 0 542 yi arayın dedi.
Ben de 542yi aradım zaten aynı numara değil mi ? Yine bir Müşteri Temsilcisinden aynı cevabı almak için neden arayayım, müdürünüzle görüşmek istiyorum dedim.
Müşteri Hizmetlerinde en yetkili kişi benim müdürümüz de yok dedi.
Peki bana bir numara verin kiminle görüşebilirim diye defalarca ısrar edince.
Bilgi almak için sizi bir süre bekleticem diyip gitti.

Geldiğinde görüştüğünü ve istediğim işlemi gerçekleştiremeyeceklerini bunun mümkün olmadığını eğer Vodafone Müşteri Hizmetleriyle bu işlemi yapsaydım iptal işlemini aktivasyon gerçekleşmeden gerçekleştirebileceklerini, ben işlem gerçekleştikten hemen sonra onları arasaydım ancak o zaman aktivasyon gerçekleşmeden iptal edebileceklerini söyledi.

Aktivasyonun hemen gerçekleştiğini ne olduğunu bile anlamadığımı, aramak için vaktim olmadığını söylesem de teknik olarak istediğimin imkansız olduğunu tekrarlayıp durdu. Ben de bu tür ufak meseleler için insanları yoran bir şirketten daha fazla hizmet almak istemediğimi düşünüp hattımı iptal etmek istediğimi söyledim ama onu da Abone Merkezi yapabiliyormuş.

Sonuçta müşterisinin mağduriyetini önemsemeyen, online self servisde olabilecek yanlışların sorumluluğunu tamamen müşteriye yükleyen, hiç bir esnekliği olmayan bir Vodafone'la muhatap olup sinirlendiğimle kaldım.

Asıl büyük süprizse VOSS'i yeniden açtığımda faturamın 98 lira olduğunu görmekti. Evet 98!!
Daha uygun, hesaplı bir tarifeye geçmek için girdiğimde 70 küsür lira olan güncel fatura tutarım. Bütün bu saçmalıklardan sonra 98 lira olmuştu. Üstelik geriye kalan dakikam eskiden 700 küsür iken şimdi geriye 300 küsür dakikam kaldı.

Belki de yaptığım tek hata tarife değişikliği sırasında şu uyarıyı gözden kaçırmak oldu
quote:

Uyarı:
Anlık yapılan tarife değişikliklerinde, eski ve yeni tarifenizin toplu süre ücreti veya aylık sabit ücreti her iki tarife için de çıkacaktır.

Yani şimdi arayıp ta bu tarifeyi bir sonraki dönem için istemiştim, bir dönemde iki tarife birden istemiyorum. Geri alabilir misiniz desem kıllarını kıpırdatmayacaklarını biliyorum. Tamam uyarıyı görmedim, yeni tarifeye geçtim bu benim hatam olabilir fakat ondan önceki sms paketinin nerden çıktığını bile anlamadan abone ettiler beni. Ve hiç kullanmadan geri arayıp iptalini istememe rağmen iptal etmeyeceklerini söylediler.

Yani diyeceğim şu ki siz siz olun Vodafone Online Self Servis'den bir işlem yapmayın sonra 'Mesuliyet sizin, bizi bağlamaz..' benzeri bir tavırla karşılaşır zararlı çıkarsınız.

Ben bu Vodafone'la nasıl başa çıkabilirim; yani Müşteri Hizmetleri beni sallamıyor, nato kafa nato mermer zihniyet. Mahkemeye vermeye kalksam bunların 100 tane avukatı vardır, bense alelade bir üniversite öğrencisiyim daha çok zararlı çıkarım heralde. Ha bir de, uyarı vardı orada, siz yapmışsınız her şeyi derler mahkeme masraflarını ödetirler bana herhalde.
C
13 yıl
Windows 7 uyandığında her seferinde 3-4 dk donuyor
Merhabalar,

Daha önce kurduğum Windows 7'de de aynı sorun baş gösterince tekrar kurmuştum. Fakat şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayım ve oldukça sinir bozucu. Bende kurulu olan Windows 7 Ultimate 64bit ve şöyle oluyor sleep moduna giriyor ve uyandığında şifremi girdikten sonra kilitleniyor bilgisayar. Mouseu oynatabiliyorum fakat başka bir şey yapamıyorum ve sabit disk ışığı sürekli olarak yanıyor. Işık söndüğünde sistem normale dönüyor ve kullanabiliyorum fakat ışık sönene kadar bir 3-4 dk geçiyor. Ve her seferinde bu sorunla karşılaşıyorum. İnternette benzer çözüm bulabilir miyim diye biraz araştırdım sabit diskin uykuya geçiş süresini Never(Hiçbir zaman)a getirin denmiş. Onu denedim sonra bazıları ekran kartı driverını güncelleyin demiş. Yaptım fakat hala sorun devam ediyor.

Sistem bileşenlerim şöyle

GIGABYTE GA-P55-US3L rev2.0
INTEL Core i5-750
GSKILL F3-10666CL7D-4GBRH G.SKILL x 2
SAMSUNG HD502HJ Spinpoint F3 500GB
POWERCOLOR AX5850 1GBD5-PPDHG HD5850 PCS+
Seagate 1tb External
WD 320GB External
C
15 yıl
Zyxel Prestige 661HW-61 CPU Load sorunu
Merhabalar,

Başlıkta belirttiğim gibi Zyxel p-661hw-61 kullanıyorum. Uzunca bir zamandır sanırım 2 yıl olmuştur. Yeni bir şey farkettim aslında download hızımı etkilediğinden acaba biri wpa şifremi kırıpta hattıma mı giriyor diye endişelenmiştim fakat alakası yokmuş.

Download'a başladığım anda system statistics ekranındaki Cpu load göstergesi %2-3 lerden 30-40 hatta 50'lere sıçrıyor ve download hızım 250 kb/sn'nin üzerine çıkmıyor.(4mbit internetim) Modemin menüsüne girerkende baya yavaşlıyor zaten anlıyorsunuz.
Bu cpu load'un hangi değer aralığında olması gerektiğini bilmiyorum ama sorun bundan kaynaklanıyor sanırım.

Birde bu cpu load acaba bağlı olduğum bilgisayarın cpu'su mu yoksa modemin mi onu merak ediyorum ?

İlginiz için teşekkür ederim..
C
16 yıl
Grafik Tasarım için LCD Monitör
Merhaba,

Ben grafik tasarım okuyorum bilgisayar topluyorum ilk başta aklımda samsung 940bw almak vardı fakat araştırınca işime göre yetersiz kalabileceğini gördüm. Samsung'un birçok monitörüne baktım ama çoğu sitesinde 16.7 milyon piksel yazmasına rağmen araştırdıkça aslında 16.2 olduğu ortaya çıkıyor bu sebeplede bi türlü aradığım monitörü bulamıyorum. Monitörde aradığım özellikleri yazarsam bana yardımcı olabilir misiniz acaba?

19" ve üstü olmalı (ama 19" olsa daha iyi fiyat bakımından)
Gerçekten 16.7 milyon renk göstermeli
Parlaklığı çok fazla olmamalı ki photoshop'un başına oturduğumda gözlerimi bitirmesin
Çözünürlüğü yeterli olmalı minimum 1280x1024
Tepki süresi 5ms'nin altında olmalı
Pivot özellikli ayağı olursa iyi olur

Bütçem 550 ytl bu fiyatta bana bir monitör tavsiye ederseniz sevinirim.
C
18 yıl
Windows Xp Bağlantı Sınırı (64)
Linkteki patchle sp2 ile gelen bağlantı sınırını 512 çıkardık fakat sanıyorum windowsun program başına belirlediği bir bağlantı limiti daha var. Ve hizmet verdiğimiz oyun sunucusunun bu sebeple 64 kişiden fazla oyuncu kabul etmediğini düşünüyoruz. Bu limiti nasıl kaldırılabilir biliyorsanız lütfen düşüncelerinizi yazınız. Yardımlarınızı bekliyoruz...
C
18 yıl
4200 YTL\u0027lik sistem önerisi
Arkadaşın biri beni bilgisayardan çok iyi anlayan hergün 10 bin tane yeni ürün çıktığını bilmediği için yeni çıkan teknolojilerin hepsinden haberdar olan ,elektronik hertürlü cihaz ne varsa bilmese bile 2 snde çözebilecek biri olduğumu sanıyor. Ben ne kadar oğlum vallahi bak senin sandığın kadar iyi bilmiyorum ben kendi çapında bir bilgisayar kullanıcısıyım desemde inandıramadım.

Neyse konu dışına çıkmayalım sonuçta arkadaşımın bilgisayar için 4200 ytlye kadar ayırabileceği bir parası varmış ve bana bir sistem toplada alalım diyor. Bilgisayarın b sinden çakmaz aslında neyine bu kadar pahalı bilgisayar onunda anlayamadım. "Bu kadar üstün bi bilgisayarı ne yapacaksın güneş sistemimizdeki gezegenlerin topografik haritalarınımı çıkartmak istiyorsun" dedim "yok oyun oynarım internette gezerim msne girerim işte bu tür şeyler için istiyorum" dedi ve her oyunu takılmadan full detayda oynayabilmeliyim diye beni uyardı Ayrıca su sogutmalı istiyormuş. Bazı insanlarda para kahverengi pis kokulu bişey gibi olunca işine yaramasada bazı şeylere sahip olmak gibi saçma sapan istekleri oluyor Bu su sogutmalı sistemlerin suyunu filan değiştirmek gerekmiyormu o konuda bilgim yok arkadaşlar eğer gerekiyorsa bu arkadaş onu beceremez çünkü biliyorum. Eğer su sogutmalı sistemin bakınımı yapmak suyunu değiştirmek gerekiyorsa ben ikna ederim su sogutmalıda vazgeçirim o sorun değil.Onun yerine sessiz güzel fanları olan bir sistemde kurabiliriz. Evet bütçemiz bi hayli müsait sizden sistem önerileri bekliyorum...
C
18 yıl
5+1 veya 2+1 Ses Sistemi Önerisi
Arkadaşlar güzeller güzeli bir ses kartım (soundblaster audigy 2 zs) var fakat rezzalet 2 tane quake marka hoperlörüm kartın potansiyelini kinetiğe geçirmesine izin vermiyor. Çok yazık oluyor karta.Ocak ayında almıştım fakat ziyan oluyor üzülüyorum durumuna :(
Şimdi 300 dolar civarında bir param birikti , e önümüzde bayram :). Kaliteli 5+1 veya 2+1 bir ses sistemi kurmak artık zs kartımın hakkettiği ses sistemine kavuşturmak istiyorum . Alacağım ses sistemini şimdilik bilgisayarda kullancağım epey bir müzik ve divx-dvd film arşivim var (yaklaşık 1.2 terabyte müzik - 40 dvd+200 divx film :)). Şu müzikler ve filmler kaliteli bir ses sistemiyle nasıl oluyormuş bizde bir görelim.
Unutmadan alacağım ses sisteminin daha sonra eve dvd/divx player alınca ona da bağlanabilmesi gerekli. Logitech Z-2300,Z-5300 veya -bu bütçemin epey üstü çok zorlar beni- z-5500 modellerinden birini almayı düşünüyorum. Ama siz "bunları boşver şu model tam sana göre" derseniz tavsiye edeceğiniz ses sisteminide düşünebilirim. Bu arada bilgisayar odam çok küçük (20 metre kare) dolayısıyla z-5500 den bu odada istenen performansı alamam heralde. Bu arada Z-5300 nasıl birşey ? Logitech'in sitesinde bulamadım istanbulda nerede satılır veya satılırmı ? Çok soru sordumsa kusuruma bakmayın.Herkes bildiği kadarına ve uzun geldiyse istediği bölümüne cevap verebilir.Ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle....
C
19 yıl
Hergün kullandığınız arama motorlarını kullanarak para kazanmak istermisiniz ?
Bu sistem sayesinde arama yaparak ve arkadaşlarınızıda sisteme dahil ederek yüzlerce dolar kazanabilirsiniz...
Ilk bakışta bu tür kampanyalar kandırmaca gibi geliyor ama üye olurken kredi kartı istemiyorlar o yüzden kaybedecek birşeyimiz yok. Basit bir sistem , hali hazırda bulunan arama motorlarını kullanıyor.Sadece arama yapmak istediğiniz sitenin üzerinde küçük bir reklam çıkıyor ve site gelirini buradan sağlıyor.

Istediğiniz arama motorunu seçerek arama yapabilirsiniz.Arama başına 0.02 cent kazanıyorsunuz.Her gün 40 arama hakkınız var bu da günde 40x0.02 cent=0.8 cent kazabiliyorsunuz anlamına geliyor. Her gün 40 arama yaparsanız ayda 24 dolar toplayabilirsiniz. Üstelik arkadaşlarınızı üye yaparsanız onlar ne kadar kazanırsa bir o kadarda size kazandırıyorlar.Diyelim 10 arkadaşınıza referans verip üye yaptınız ,hepside günde 40 arama yaparak ayda 24 dolar kazandı.

Sonuçta 24x10=240 dolar arkadaşlarınızdan gelir elde ediyorsunuz sizin kazandığınız 24 dolarda var , 262 dolar ediyor :D Nasıl olsa hepimiz arama yapıyoruz neden hem arayıp hemde kazanmıyalım.

Kazandıklarınızı paypal sistemiyle internetten alışveriş yaparak harcayabiliyorsunuz.Paypal çok yaygın olduğu için hemen hemen tüm yabancı sitelerde geçerli.

Bu siteye girdikten sonra register linkinden üye olup para kazanmaya başlayabilirsiniz.
Oturduğunuz yerden para kazanmak diye işte buna derler.Inşallah bu site çabuk kapanmazda bizde üç beş kuruş kazanırız :)
C
20 yıl
Enteresan olay
İşletim sistemim(xp sp1)de geri sayım ve kapanma problemi vardı neyse birşekilde bunu çözdüm. Buna rağman sanki makinamın üzerine bir yük binmiş ve eskiden saat gibi çalışan makine şimdi sürünüyor hissi veriyordu. Zaten ne zaman format çekip yeniden xp kursam sanki makina eskiden daha iyi çalışıyorduda format çektikten sonra yavaşladı hissine kapılırım. Benim 3 tane hddm var 2sini söktüm ve temiz bir sayfa açmaya karar verdim.

Takılı olan hddme format çekip xpyi kurdum , aktivasyonuda geçtim. Arkama yaslanıp blastersız ve sasser wormsuz temiz bir sistemim olduğunu düşünerek kahvemden bir yudum aldım. Birde baktım messenger ile ilgili bir pencere çıktı. Your system is affected, Buffer Overrun in Messenger Service Could Allow Code Execution(828035) ,www.windowspatch.net'e girin ve yamayı yükleyin filan yazıyordu ok dedim kapadım pencereyi. Haydaa dakika bir gol bir siteye girelimde şu zımbırtıyı yükleyelim derken Generic Host Process for Win32 Services uyarsısı çıktı ve akabinde nt/authorityli yazılar eşliğinde 60 saniyelik geri sayım başladı.
Bu nasıl olur hala inanamıyorum. Teorik olarak blaster veya sasser gibi bir wormun bulaşmasına imkan yoktu sabit diskime full format çektim ve orjinal xp cdsi ile işletim sistemini kurdum.

Yorumlarınızı bekliyorum...
C
20 yıl
Enteresan olay
İşletim sistemim(xp sp1)de geri sayım ve kapanma problemi vardı neyse birşekilde bunu çözdüm. Buna rağman sanki makinamın üzerine bir yük binmiş ve eskiden saat gibi çalışan makine şimdi sürünüyor hissi veriyordu. Zaten ne zaman format çekip yeniden xp kursam sanki makina eskiden daha iyi çalışıyorduda format çektikten sonra yavaşladı hissine kapılırım. Benim 3 tane hddm var 2sini söktüm ve temiz bir sayfa açmaya karar verdim.

Takılı olan hddme format çekip xpyi kurdum , aktivasyonuda geçtim. Arkama yaslanıp blastersız ve sasser wormsuz temiz bir sistemim olduğunu düşünerek kahvemden bir yudum aldım. Birde baktım messenger ile ilgili bir pencere çıktı. Your system is affected, Buffer Overrun in Messenger Service Could Allow Code Execution(828035) ,www.windowspatch.net'e girin ve yamayı yükleyin filan yazıyordu ok dedim kapadım pencereyi. Haydaa dakika bir gol bir siteye girelimde şu zımbırtıyı yükleyelim derken Generic Host Process for Win32 Services uyarsısı çıktı ve akabinde nt/authorityli yazılar eşliğinde 60 saniyelik geri sayım başladı.
Bu nasıl olur hala inanamıyorum. Teorik olarak blaster veya sasser gibi bir wormun bulaşmasına imkan yoktu sabit diskime full format çektim ve orjinal xp cdsi ile işletim sistemini kurdum.

Yorumlarınızı bekliyorum...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.