P

Binbaşı
16 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
111 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
5 yıl
Banyo asma tavan ve yalıtım. [Acil]
Merhabalar,

Umarım net anlatabilirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Oturmakta olduğum evin banyosuyla alakalı durumu özetlemek isterim, Herhangi bir havalandırma yok, duş sonrası kapı açıp vantilatör ile hava akışı sağlanmakta, asma tavan var, haliyle görsel plakaların üstü pimaş boruları ve çimento beton görünmekte.

Durum, asma tavanın üstü hep rutubetli duruyor, pimaş borusunun geçtiği yerlerde delik biraz geniş ve duvarın kenar bölümleri de delik biraz derin.

Önce çimento alayım delikleri doldurayım dedim sonra olacak gibi olmadığında, köpük alayım sıkayım doldurur dedim, delikleri doldurma konusunda öneriniz var mı ? Çimento, izolasyon köpüğü yada akfixin thermcoat termal ve akustik yalıtım köpüğü var buda kalın duruyor. Bu akfixin köpüğü pimaş boru üstüne de sıkıldığında fayda sağlar gibi geldi sızdırmazlık gibi... tavanı falan komple kapatırım diye düşündüm, yada dübelle delerek izolasyon köpüğümü takmak gerekir.

Biraz uzun oldu ama yardımlarınızı bekliyorum.
P
6 yıl
4k monitör bios sorunu. (Acil)
Merhabalar,

Elimde iki adet monitör var, anakart z97 pc mate ekran kartı da 1050ti

22" olan monitöre display ve hdmi kablo ile bağlıyken görüntü geliyor, fakat 4k olan monitörde herhangi bir hayat belirtisi olmadan işletim sistmeine geçiyor. Çözümü hakkında fikri yada bilgi olan var mı ?
P
6 yıl
Mutfak kullanımı için dahili uydu alıcısı olan kaliteli tv önerisi.
Merhabalar, mutfak kullanımı için kaliteli tv önerebilir misiniz ? Bütçe: 1500'e kadar. Teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucunda doğru düzgün bir model bulamadım.

Awox marka tv aldım, paneli iyi, kullanımı falan filan hani markayı övmek gibi olmasında güzel iş çıkartmışlar lg marka akıllı tv var salonda onunla aynı özellikleri, ek olarak çok hafif.
P
6 yıl
Banyo havalandırma penceresi yada herhangi bir boşluk yok
Arkadaşlar proje değiştirilmiş bir şekilde karanlık oda banyo olmuş, havalandırma penceresi falan yok herhangi bir delik yok, ne önerirsiniz kapıyı açık bırakmaktan başka ?

Ek olarak bu gider borularını boyamayı düşünüyorum yağlı boya mı önerirsiniz yoksa özel boyası var mı ?
P
6 yıl
Sistem upgrade (Tavsiyeler)
Merhabalar,

Arkadaşlar kullanmakta olduğum sistem performans olarak oyunlar için de yetersiz gelmeye başladı, parçaları yazacağım tavsiyelerinize açığım yeni sistem önerisi de yapabilirsiniz uçuk olmayacak şekilde.

i5 4460
z97 pc mate
16gb corsair dual kit ram
Gtx 1050ti
700psu
ssd disk
P
6 yıl
Tahliye vanası yok
Merhabalar,

taşındığımız yeni eve kombi petekler falan alındı takıldı. Sorun şu ki basınç yükselirse nasıl indireceğimi bilmiyorum, tahliye vanasını araştırdım fakat yok. Demir döküm nitron model. Yardımcı olabilir misiniz ?
P
7 yıl
3000Tl kadar öneri
Merhabalar,

Başlıktaki gibi bütçem bu şekilde oyun için değilde genel ihtiyaçlarım için kullanacağım bir bilgisayar olsun istiyorum,
https://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-3585-amd-ryzen-5-2500u-8gb-256gb-ssd-linux-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-fhdbr5f8256c-pm-HB00000IIPPK

Sizce nasıl fikriniz önemli
P
7 yıl
Uzun sürek kapalı kalan hesap aktivasyon sorunu
Merhabalar,

3 aydır geçiçi süre kapalı olan hesabımı aktif etmeye çalıştığım zaman "kullanıcı bulunamadı" uyarısı alıyorum, parola sıfırlama yada telefon numarası ve mail ile giriş yapmayı denedim fakat çözüm bulamadım, bu konuda bilgisi olan var mı?

Bir yardım sayfasından mail mail adresimi yazarak talepte bulundum, orada da numarayı kağıta yazıp fotoğrafımı göndermemi falan istediler, kesin çözüm olmayacağını bildğim için yapmadım. Cevaplarınızı bekliyorum :)
P
7 yıl
Canon 200D (Lens Tavsiyesi)
Merhabalar,

Arkadaşlar ben Iphone 8 plus kullanıyorum video çekimlerimi bu cihaz üzerinden yapıyorum, 4k 60fps güzel oluyor. Aynasız yerine kullanıyorum diyebiliriz :) 200d almaya karar verdim, lens olarak kararsız kaldım, bütçe bu lenslerin fiyatları arasında. Hobi olarak çekim yapıyorum ve amatörüm, baz terimleri bilmiyorum öğreneceğim zamanla istediğim şey alayım beni uzun süre idare etsin diyeceğim türden lensler, makro , geniş açı ve zum için.


Makro: Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

tak gez (zum ve geniş açı olarak) : Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM

Yukarıda ki iki lens varken sizce "Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM" kit olarak almak mantıklı mı ?
P
7 yıl
Mobil cihazdan Geçiş (Tavsiye)
Merhabalar,
Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ben Iphone 8 plus kullanıyorum ve bu cihazın 4k 60 kare çekmesi ek olarak portre olayı ve harici kullandığım makro ve geniş açı için özel lensler var. Tabi ki baktığımız zaman mercimek sensör ve makineler gibi kaliteli çekim yapamıyorum pratik oluyor ama makinelerin kalitesi keskinliği başka. Sizlerden istediğim tavsiye, sizce hangi makineyi almalıyım bu durumda, pratik olmasına alışığım 4k da 60 kare önemli. NX1 iyi gibi geldi ama nx2 bekle diyenler oldu özelden. Genel bir konu açayım dedim bu konuda. Amatörüm çok fazla detayını bilmiyorum ama öğrenmeye açığım. Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.