T

Teğmen
14 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
20 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
T
8 yıl
IR alıcı verici devresi hakkında
Merhaba,
ir alıcı verici devresi ödevim var. Ödevde istenen sesi jak ile alıp infrared led ile fototransistore iletip yükseltmek ve hoparlörden çıkartmak. İnternette bir devre buldum eke koydum. Bu devreyi breadboard üzerine kurdum devre çalışıyor ancak sorun var. Hoparlörden müziğin ritmini duyuyorum ama ses gelmiyor o sesi bi şekilde yükseltmem lazım ama Nasıl yükseltmem gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
< Resime gitmek için tıklayın >
T
9 yıl
multiplexer ve decoder kullanımı
Elimde 40 ledli vu metre var, bu ledleri mux ile azaltıp decodere sokmak istiyorum. 8 tane led yandığında displayde 1 yansın 16 tane led yandığında displayde 2 yansın hepsi yanarsa displayde 5 yansın. Yapmak istediğim bu. Bunu yapmak mümkün mü mümkünse bi arkadaş yardımcı olabilir mi?
T
10 yıl
Visual C#\u0027ta Büyük Harf-Küçük Harf
Ben C#'ta bi program yazmak istiyorum yazdığım programda textbox'a girilen harflerin hepsini küçültüp sadece baş harfi büyütmesini istiyorum. Programı buraya kadar yazdım fakat, abc123abc şeklinde yazdığımda Abc123Abc şeklinde çıkartmasını istiyorum bunun için koda ne eklemem gerekiyo? Buyrun yazdığım kod:


char[] v = textBox1.Text.ToCharArray();

string s = v[0].ToString().ToUpper();

for (int b = 1; b < v.Length; b++)
{
int i;
s += v.ToString().ToLower();

textBox2.Text = s;

textBox1.Select(textBox1.Text.Length, 0);


}
T
10 yıl
Origin oyunu görmüyor.
Bilgisayara format attım fakat oyunların olduğu disk sağlam ona ellemedim. Ama nedense origin benim oyunlarımı görmüyor tekrar download yapıyor. 25 Gb bekleyemem BF4 için. Bi çözümü var mı?
T
10 yıl
PIC programlama
Elektrik-elektronik muhendisligi 1. Sinif ogrencisiyim. Malum ilk sinifta teknik resim disinda pek mesleki bisey ogrenmiyoruz. Benim de mikroislemcilere lcdye yazi yazdırmaya falan ilgim var. Mikroislemci dersi görmeden internetten yardim alarak pic programlamaya baslamali miyim yoksa dersi almayi mi beklemeliyim ne dersiniz?
T
11 yıl
Samsung NP-550 P7C T03TR Yardım.
Merhaba, bugün Samsung NP-550 P7C T03TR model laptop aldım. Gece açık bırakıp uyumak istiyorum ama ekranın ışığını nasıl direk kapatırım o arka planda indirmeye devam eder onu çözemedim henüz. Yani bi nevi windows 7deki ekranı karartma özelliğini bulamadım. Yardımcı olabilecek olan var mı?
T
11 yıl
maks. 2500 liraya laptop önerisi
Merhabalar, bi problem çıkmazsa cumartesi laptop alıcam. Üst düzey bişey olsun istiyorum. Aklımda Lenovo Y500'ün SLI'lı modeli var siz ne dersiniz? Mümkünse mağazası olan bi siteden önerin internetten alış verişe pek sıcak bakmıyorum özellikle o miktarda bişeyler alıcaksam.
T
11 yıl
Gazi Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi
Gazi üniversitesinde bilgisayar ve elektrik elektornik mühendisliği puanlarına bakıyorum da teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi olmak üzere iki farklı fakülte var ve sıralamalar arasında da yaklaşık 20bin kişi kadar fark var. Bu iki fakülte arasındaki farklar neler?
T
11 yıl
Makine mühendisliği hakkında tavsiyeler
Bu yaşıma kadar bilgisayar veya elektrik elektronikle ilgili bişeyler okumak istemiştim ama sıralamam düşük gelince makineye kaymak gibi bişey geldi aklıma. Makine mühendisliği hakkında bilgi verebilecek olan okumuş bitirmiş çalışan veya şu an okuyan birileri yardımcı olabilir mi? Dokuz eylül 2. öğretim makine düşünüyorum.
T
11 yıl
Format atarken starting windows ekranında yeniden başlıyor
Ne denediysem olmadı 3 farklı dvd denedim ubuntudan hard diski formatlayıp öyle denedim rami çıkarttım slot değiştirdim hddnin satasını değiştirdim ama yok sorun hep aynı. Cdden ön yükleme için tuşa basın diyo başıyorum windows is loading files'ten sonra starting windows kısmı geliyo biraz bekledikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Bi çözümü yok mu bunun?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.