E

Çavuş
05 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
7 yıl
Otomobil Yetkili Servisleri Ne işe Yarar?
5 yıl kullandığım Astra h aracım kaza sonucu pert olunca gittik Astra J aldık. 16.10.2016 yaklaşık bir yıl önce.

Pert olan aracın arızalı olan hız sabitleyicisinin arızalı olduğuna servisi ikna edemedim. Elin almanı ikna oldu, servis ikna olmadı. Kaydettiğim arıza videosunu Almanya, Opel Türkiye gnl.müd. ve servise gönderince, Opel Türkiyenin ısrarıyla diyarbakır servisin (mardinde görevliydim en yakın servis diyarbakır) sitemleri arasında direksiyon cim modülü değişti ve sorun ortadan kalktı.

Bu süreçte servisin ne mal olduğunu anlayınca ben, ilk yıl bakımını serviste yaptırıp diğer 4 yılı dışarda yaptırdım. GM üretimi 4 filtre, 4 litre yağ. Periyodik bakım dediğin bu. Adamlar buna o zamanın parası ile 450-500 TL para alıyorlar. Peki bu üstün yetenekli servis başka ne yapıyor; HİİİİÇ....

Bugün de 1 yıllık yeni astra'mın bakımı için opel bursa neskar servisteydim. İlk yıl bakımına girdi araç, 630 tl. Tamamen söğüşlendik, hemde bile bile. Zerre kadar faydalı bir iş yapmadan 3 filtre 4 lt yağ değişti, ve 630 tl. Cam suyunu Ağzına kadar doldurup verdiğim aracı, 10 tl de cam suyu parası almışlar. Bir de 20 tl sarf malzemesi var. O ne, onu kimse bilmiyor. Trim seslerine geldi konu; aracı bir kaç gün bize bırakmalısınız, ayrıca sizinle test sürüşüne çıkmalıyız falan filan. Al sana videosu var diyorum, duvara söylesen yüzü kızarır. Adamda tık yok.

Yahu paspası temizlemek için çektim, sabitleme tırnağı ayrıldı, hemde daha 1 aylıkken. Tamiri için döşemenin kalkması lazım, "e bu size masraf açar". İyi de benim suçum ne, onu sağlam yapmayan mühendisin, işçinin allah belasını versin. Ne yapayım paspası çıkarmayayım mı? Çocuğun da yüzüne dedim, bir daha bakıma gelirsem iki olsun.

Şimdi soruyorum, bu yetkili servisler müşteriyi söğüşlemekten başka ne işe yararlar?

Trim sesi var dersin, yapacak birşey yok.
Şurasında şu arıza var, kullanıcı hatası.
Küçücük kaporta eziğini tamir etmez değiştirir.
Şu özellik eklenir mi, mümkün değil eklenmez....

Kağıt üzerinde baksan adamlar çalışıyor. Aracı teslim alırken her santimini kontrol etmeler, aracı yıkayıp temizleyip vermeler, bilmem kaç farklı teste tabi tutup aracı kontrol etmeler. Hepsi boş hepsi mavra.

Diyarbakır servisten sonra bir ihtimal bursa neksar belki adamdır dedim o da aynı çıktı.... Bursaya geleli 1 yıl oldu, Seneye inşallah namuslu bir usta bulurum, internetten de parçaları sipariş eder bu işten kurtulurum.

(Bunların hepsi şahsi tecrübem ve fikrim. Fikir özgürlüğü kapsamında bunları özgür irademle yazıyorum.)
E
8 yıl
Elektrikçiler kablo bağlamaya gelmiyor, kabloları kim bağlayacak?
Bursa Yenişehir ilçesinde ikamet ediyoruz. 2015 yazında teslim edilmiş sıfır bir binada kiracıyım. Sokak da yeni oluşan bir sokak olduğundan kasım ayında oturduğumuz eve nihayet internet bağlandı. Dün ttnet imza karşılığı bağlantı yapıp gitti. Evde olmadığımdan, baldızımdan imza alıp gittiler.

Modemi taktım internet yok, prizi açıp bi baktım kablolar bağlı değil.

Bina girişinde ankastre kutusunu koyan elektrikçi dairemin renklerini not olarak yazmış. Daire girişinde bir kablo karmaşası var, ve odada priz var.

Elektrikçiler ve küçük çaplı bilgisayar tamirci/parçacısına gittim "böyle küçük işlerle uğraşmıyoruz" anlamında cevap verdiler. Ttnet ise elektrikçi getirtip bağlantı yaptırın demişti.

Şimdi bu kabloları kim bağlayacak?
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.