Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
344
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Elektrikçiler kablo bağlamaya gelmiyor, kabloları kim bağlayacak?
E
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bursa Yenişehir ilçesinde ikamet ediyoruz. 2015 yazında teslim edilmiş sıfır bir binada kiracıyım. Sokak da yeni oluşan bir sokak olduğundan kasım ayında oturduğumuz eve nihayet internet bağlandı. Dün ttnet imza karşılığı bağlantı yapıp gitti. Evde olmadığımdan, baldızımdan imza alıp gittiler.

Modemi taktım internet yok, prizi açıp bi baktım kablolar bağlı değil.

Bina girişinde ankastre kutusunu koyan elektrikçi dairemin renklerini not olarak yazmış. Daire girişinde bir kablo karmaşası var, ve odada priz var.

Elektrikçiler ve küçük çaplı bilgisayar tamirci/parçacısına gittim "böyle küçük işlerle uğraşmıyoruz" anlamında cevap verdiler. Ttnet ise elektrikçi getirtip bağlantı yaptırın demişti.

Şimdi bu kabloları kim bağlayacak?
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yarbay

Kardeş olaya çok zormuş gibi bakarsan işin içinden çıkamazsın. Madem kimse gelmiyor kendin yapacaksın.
Yardımcı olmaya çalışalım.
Türk Telekom çalışanı senin internet sinyalini aktif ettiği telefon hattını, bina girişinde ki kutu üzerinde üzerine not yazarak bırakmıştır.
Kablonun sadece 2 teli aktif. Muhtemelen bunları birbirine dolayarak işaretlemiştir.
Renkler önemli değil.
yapman gereken senin dairenden aşağı inen kabloyu tespit etmen ve adamların işaretlediği kabloya irtibatlaman. Hepsi bu kadar.
Unutma canlı 2 ucu bulup kendi dairenden gelen kabloyu Oray'a bağlayacaksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Yarbay

telefon kablosu al bir ucu jack lı olsun. Renklere göre 2 teli bağla sonra jack ı modeme tak. Muhtemelen aşşağıdan bağlamışlardır



N
8 yıl
Yarbay

Ortada çok kötü bir sorun var Türk Telekom altyapınız görünmüyor ki olduğunu resimlerden anlıyorum başvuru yaparsanız 6 ay ve 2 yıl arası bölgenin yoğunluğuna göre altyapı çekilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @emrah31coban
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.