E

Çavuş
31 Ocak 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Kendin Yap Sözlük Uygulaması Arayışı
Merhaba

Lisede yabancı dil öğretmenlerimiz tarafından dil geliştirme sürecinde bir metot paylaşılmıştı. Yeni öğrendiğimiz kelimeleri satın aldığımız fiziki bir fihriste tek tek anlamlarını yazarak kayıt tutuyorduk. Mesela fihristin E harfi bölümünde e ile başlayan bir kelime öğrendiğimizde, diyelim enthusiasm --- coşku, şeklinde kayıt ediyorduk. Böylece bildiğimiz değil bilmediğimiz kelimeleri sözlüğü karıştırırken tekrarlamış ve öğrenmiş oluyorduk. Böyle bir sistemi barındıran veya böyle bir sistemi oluşturabileceğimiz bir altyapısı olan program var mı bildiğiniz?

Evernote ile daha önceden yapıyordum. Verimli de oluyordu ama sistemi değişmiş olacak ki iki sütunlu tablo oluşturmakta veya daha önce oluşturduğum iki sütunlu tablonun altına satır eklemekte zorlanıyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
E
6 yıl
Bilgisayarımı Küçülttüm PSU yardımı
Merhabalar

ATX bilgisayarımı micro atx bir anakart ve kasa alarak küçülttüm. Hesaba katmadığım iki durum söz konusu oldu. Ekran kartı ve psu. (Sistemimin parçaları msi z68ma g43 anakart, i5-2500k işlemci)

Coolink SFX-450 buldum piyasada en uygun siz tavsiye eder misiniz?

Sadece Wow veya GW2 oynayabileceğim bir de low profile ekran kartı tavsiyesi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
E
6 yıl
Eski Bilgisayarımı Değerlendirmek İstiyorum
Arkadaşlar Merhaba

Evde genellikle oyun için ve ufak yazılımlar için kullandığım i5-2500k işlemcili bilgisayarım var. Yeni bir sisteme geçmek istiyorum ama kendim parça parça topladığım bu bilgisayarı değerlendirmek istiyorum. Aklımda multimedya oynatıcı ve televizyondan internete girmek gibi basit işleri yapabileceğim Portable gibi konsol gibi televizyonun yanına koyabileceğim bir cihaz haline getirmek var. GTX 465 ekran kartım var ama onu istediğim tarzdaki bir kasaya sığdıramayacağımı düşündüğüm için onboard ekran kartını kullanmak gibi bir niyetim var.

Anakartım http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z68p-ds3rev_21

Bu anakarta uygun yatay veya dikey kasa önerebilir misiniz? Çok araştırmama rağmen çoğunlukla mATX kasaya rastgeldim. Bununla ilgili sizlerden de bir yardım almak istiyorum.

Ayrıca başka nasıl değerlendirebileceğim konusunda ayrıca bir görüş bildirirseniz onu da bir kenara yazarım.

Şimdiden teşekkür ederim.
E
7 yıl
Oyun için notebook tavsiyesi
Merhabalar

Evdeki emektar masaüstü bilgisayarımın ekran kartı oyuna girdiğim zaman çok ses çıkartıyor. Bilgisayarımın i5-2500k 3.2 işlemcisi ve gtx465 ekran kartı temel bileşenleri. Hem yakında yeni bir misafirimiz geleceği için bilgisayar masası evde fazlalık olacağından hem de ekran kartının çıkardığı fazla sesten dolayı oyun için notebook almayı düşünüyorum. Oynadığım oyunlar World of Warcraft, Guild Wars 2 gibi çoğunlukla MMORPG tarzı veya CIV6 gibi sıra tabanlı oyunlar. Çok nadir (yılda 2 gün) de olsa Overwatch ve Battlefield gibi oyunlar da oynuyorum. Bilgisayarımı satıp yerine bir mini masaüstü almayı düşündüm ama tabi yine yer sorunu karşıma çıkıyor. Hangi notebook u tavsiye edersiniz? Bütçe 4.500 TL sınır ve üstünü geçemem. Ama daha az fiyatlı bir tavsiyeniz olursa memnun olurum. Dediğim gibi misafirimiz 6 aya kadar evde olacak. :)

Notebook ta oyun oynamak çok masraflı. Çok çabuk bozuluyorlar. Isıdan dolayı mıdır bilmiyorum ama sıkıntılı işte. Daha önce deneyimlediğim için böyle diyorum.


Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
E
11 yıl
Maliyet çıkartmaya çalışıyorum
Chopper için kaliteli, koruması ve görünüşü güzel uygun fiyatı kask, mont, pantolon, ayakkabı ne kadar tutar. Hangisi olmazsa olur? Düşme anında sırt bel ve boyun koruması önemli diye düşünüyorum. Marka da bildirebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
E
11 yıl
Bu motor hakkında bilgisi olan var mı? Daelim Daystar 250...
E
13 yıl
Bilgisayar açılmıyor...
Merhaba

Masaüstü bilgisayarıma yeni PSU ve Ekran Kartı aldım. Taktıktan sonra bilgisayarın düğmesine bastığımda çalışmıyor. Ses yok, fan dönmüyor. Anakarta elektrik geldiğini düşünüyorum. Çünkü klavye ve mouse ışıkları yanıyor. Eski PSU taktım yine aynı. Anakarttan yandığına dair bir koku gelmiyor.

Bios sıfırlama, pili çıkartma, anakartı dışarda çalıştırma gibi işlemler bilgisayarımı çalıştırır mı? Veya bunlar haricinde yapabileceğim şeyler var mı? (Bilgisayar tamircisine götürmek dışında)

Neden olmuş olabilir? Kısa devre olabilir diye okudum birkaç yerde yalnız kısa devre yakmaz mı anakartı? Kısa devre olma sorunu çözülebilir mi? Çözülebilirse ne yapmam gerekir?

Yada en kötü ihtimal Anakartım ölmüş müdür?


Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.