Y

Onbaşı
27 Ocak 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
9 yıl
Tivibu Donma Sorunu Hakkında!
Forumda benzer konular var ancak farklı bir durumdan bahsedeceğim için ayrı bir konu açma ihtiyacı duydum. Tivibu full paket üyeliğim var. Evde modem ile tivibu cihazı arasındaki bağlantı homeplug ethernet adaptör ile sağlanıyor. Homeplug adaptörleri de ttnet verdi. Yani direkt cat5 kablo yok. Evdeki elektrik tesisatı kullanılıyor. Sorun şu ki, tivibu ile tv izlerken mutlaka saatte 3-4 kere donuyor. Sorun sadece canlı yayında oluyor. Donan yayın 2-3 sn sonra devam ediyor ve aradaki yayın kaçıyor. Sorunu defalarca tivibu ya bildirmeme rağmen hiçbir çözüm yok. Eve ayakları kokan bir personel gönderip yarım saat tv izletiyorlar. O sırada donma olmadı mı tamam bunda bir sorun yok diyip gidiyor. Araya cat5 kablo çekip bir de öyle denemek istiyorum ama aynı sorun yaşanmaya devam ederse cat5 kabloyu boşu boşuna almış ve o kadar zahmete boşuna girmiş olacağım. İnternetim fibernet ve hız testinde 16-20mbit arası bir hız geliyor. Tivibu izlerken interneti kullanan başka bir cihaz yok. Tivibu sahibi olup da cat5 kablo kullananlarda da benzer sorun yaşanıyor mu diye sormak istedim. Eğer kabloda da bu sorun yaşanıyorsa iptal edicem bu aboneliği.
Y
9 yıl
Kural Oluşturma Özelliği Olan Mail İstemcisi
Merhaba. Samsung Galaxy Note 5 kullanıcısıyım. 50 den fazla mağazası olan bir şirkette yöneticiyim ve mail adresime her mağazadan günde ortalama 10 adet toplamda 500 mail gelmekte. Ofis dışında olduğum zamanlarda maillerimi telefonumdan kontrol etmek tam bir işkenceye dönüşmeye başladı. Şirket exchange server kullanmıyor o nedenle server tarafında kural oluşturamadığımdan her bir istemci de ayrı ayrı kural oluşturarak mağazalardan gelen mailleri geldiği gibi ilgili klasöre taşınmasını sağlıyorum. Örneğin Kayseri mağazadan gelen mail ilgili mağaza için açtığım klasöre düşüyor. Bu ayarları bilgisayarda outlook üzerinde kural oluşturarak kolayca yapabiliyoruz. Peki ya Android'de?

Samsung'un touchwiz arayüzünde gelen dahili mail istemcisi başarılı ancak böyle bir özelliği yok ya da ben bulamadım. Mail hesabı pop3 tabanlı. Gelen mailleri oluşturulacak kurallara göre klasörlere taşıyacak ya da okumadan silmemi sağlayacak Android için bir mail istemcisi biliyor musunuz? Profimail diye bir uygulama tavsiye edilmiş yabancı forumlarda ama arayüz tasarımı çok kötü. Eminim benimle aynı durumda olan bir çok Android kullanıcısı vardır.
Y
9 yıl
Sıcaktan Genleşen ve Yamulan HTC One M8
Yaklaşık 1 buçuk yıldır Vodafone'dan satın aldığım HTC One M8 model cihazı kullanıyorum. Geçen günlerde ilginç bir olay oldu ve başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istedim.

Herşey, telefonumu, güneşli bir günde, yine güneşin altına park ettiğim aracımda unutmamla başladı. Yaklaşık 3 saat sonra arabama geri dönüp telefonu elime aldığımda gördüğüm manzara beni baya şaşkına çevirdi. Telefonun sağ tarafındaki ses kısma tuşunun hemen üst tarafı dışarı doğru bir çıkıntı oluşturmuştu. Eklediğim fotoğraflarda bahsettiğim kısmı görebilirsiniz. İlk önce ne olduğunu kavrayamadım ancak aklıma gelen tek sebep, araç içindeki yükselen sıcaklığın telefonun metal kasasında genleşmeye yol açtığı ve bu kısım ince olduğundan genleşme sonucu dışarı doğru bir çıkıntı oluşturduğu şeklindeydi. Sonuçta bir darbeye maruz kalması imkansızdı ve hiçbir darbe dışarı doğru bir çıkıntıya neden olmazdı.

Cihazın garantisi devam ettiğinden bu sorun için Teleservice'e gönderdim. Hazır servise gitmişken açma kapama tuşunda bir sorun vardı bir de dokunmaları bazen geç algılıyordu bunları da belirttim. Cihaz bugün servisten geri geldi ama sonuç tam bir hüsran. Ekteki formda anakartının ve açma kapama tuşunun değiştiği yazıyor. Peki ya genleşme sonucu şişen kasa? Tahmin edeceğiniz üzere hiçbir işlem yapılmamış. Telefonla da hiçbir bilgi verilmedi. Yazılan açıklama şu şekilde: "Yan ses tuşları kısmında darbe var", "Kullanıcı hatası kaynaklı darbe"

Teleservice ve HTC yetkililerine soruyorum, hangi darbe telefon gövdesinde dışarı doğru çıkıntıya sebep olabilir? Genleşme sonucu yaşanan bu sorun nasıl kullanıcı hatası olabiliyor? Araç içinde max 45 derece oldu diyelim sıcaklık. Bu sıcaklığa telefonun dayanmaması kullanıcı hatası mıdır?

Daha önce bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu bilemiyorum ama bu cihazı bu şekilde kullanmayıp tekrar kendilerine göndermeyi düşünüyorum. Kasasını değiştirsinle veya olmuyorsa değişim yapsınlar, bu durum benim hatam değil. Eğer olumlu cevap alamazsam son çare tüketici hakem heyeti.

Daha önce iphone kullanıyordum. Aynı şekilde iphone u da arabada bırakmıştım ve döndüğümde telefonun ekranında sarı bir ünlem işareti ve cihaz çok sıcak diye bir ibare belirip açılmamıştı. Soğuyunca tekrar açıp kullanabilmiştim. Kasasında hiçbir deformasyon oluşmamıştı. HTC ile olan bu durum nasıl sonuçlanacak merak ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Y
9 yıl
Aynı ağda cihazlar arasında hız farkı
Merhaba,

Garip bir sorunla karşı karşıyayım. Evde Zyxel marka TTnet'in verdiği VDSL modem bulunuyor. Masaüstü bilgisayarım wireless ile ağa bağlı. Bir de Tivibu için ethernet ile bağlı IPtv bulunuyor. Bilgisayarımdan hız testi yapıyorum sonuç 20mbit civarı. Hız gayet iyi ancak gel gör ki aynı ağa bağlı hem Android hem de iPhone telefonumda sayfalar bile açılmıyor. Wireless sinyal kalitesi tüm cihazlarda mükemmel. Hız testi yapacağım sayfaya giremediğim için telefondaki hız değerini de henüz öğrenemedim :) Facebook, instagram falan hak getire. Sonrasında garip birşey farkettim. Telefonumdan SonicWall VPN uygulaması ile üniversitemin VPN ağına bağlandığımda şaşırtıcı bir şekilde telefondaki hız sorunu ortadan kalktı. Öylesine kalktı ki, 90mbit çıktı hız testi sonucu. VPN den koptuğum anda eskiye dönüyor. Modem ayarlarında yerel ağ'a bakıyorum, ağdaki bilgisayarımda hız değeri 150mbit yazarken telefonumda 6mbit yazıyor. Bu değer neye göre atanıyor bilmiyorum. Bu ilginç durumun nedenleri ve çözümü hakkında bir bilgisi olan var mı acaba?
Y
10 yıl
REQ: HTC Desire 200 System Dump
Merhaba,

HTC One kullanıcısıyım ancak ikinci bir telefon olarak HTC nin giriş seviye android telefonu HTC Desire 200 modelini satın aldım. Kullandığım bazı programlar root özelliği gerektirdiğinden cihazı root etmek isterken soft brick oldu. System Dump almadığımdan ve cihaza ait hiçbir rom bulunmadığından tek çarem başka bir HTC desire 200 kullanıcısınından system dump almasını rica edip boot.img ve recovery.img dosyalarını flashlamaktı. Öyle de yaptım ve XDA developers forumlarında bununla ilgili bir konu açtım. İlgili konuyu XDA Forums adresinden takip edebilirsiniz. Burada avrupa sürüm HTC Desire 200 kullanan bir arkadaş sağolsun system dump alıp dosyaları paylaştı. Cihazıma flashladığımda cihaz açıldı ve çalıştı. Ancak sorun şu ki system dump alan arkadaşın cihazı TR cihazı olmadığından benin cihazım ile uyum sorunu yaşadığından şuan cihazda wifi çalışmıyor. Sizlerden ricam şu ki, eğer bu cihazı satın almış veya kullanan biri var ise, system dump alıp boot.img dosyasını paylaşabilir mi? Bu cihazı satın alıp root etme sırasında sorun yaşayan, cihazı brick olan ve kurtarmaya çalışan bir çok kişi olduğunu görüyorum. Bu arada cihazı HTC Türkiye servisine gönderdiğimde 300 TL servis ücreti talep ettiklerini de belirtmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
Y
13 yıl
Acil Satılık Orjinal Sıfır Intel DH55PJ Anakart
Arkadaşlar 3 ay önce satın aldığım anakartımı daha hiç kullanmadan satmaya karar verdim. Bütçem biraz arttı daha üst seviye bir anakart almak istiyorum. Ürün kutusunda orjinal sıfırdır. 3 yıl garantisi, faturası vardır. Orta seviye kullanıcılar için uygun bir anakart. Piyasa fiyatı 150-160 TL. Ben sahibinden.com da 115 TL ye satıyorum. Kredi kartı ile almak isteyenler alabilir. Peşin almak isteyenlere indirim yaparım. Lütfen ciddi alıcılar ulaşsın. Acil satmak istiyorum çünkü sistemin tüm parçaları hazır sadece yeni anakartımı bekliyor. Forum kurallarına baktım ama umarım link vermek yasak değildir. Eğer yasaksa ve link silinirse PM atın lütfen. Link:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-intel-desktop-board-h55pj-41426455/detay
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.