B

Teğmen
21 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
61 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
12 yıl
Arçelik orbital iç aydınlatma lambasının değiştirilmesi???
Merhabalar,

5086 NF Plus modeli arçelik buzdolabının lambası artık kullanım ömrünü doldurduğu için arızalandı. Kullanım kılavuzunu sitesinden buldum ancak servise yönlendiriyor. Nasıl yapılacağından bahsetmemiş.

Sorum şu;

1.Aydınlatma kapağını nasıl çıkartabilirim?

2. Hangi ampulden almam gerekiyor?

Nette bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama bulamadım.

Teşekkürler...
< Resime gitmek için tıklayın >
B
18 yıl
2005 Megane II kullanıcıları Kararan İç Dikiz Aynası ve Atermik Ön Camınız var mı?
Evet Renault severler.

2004 Kasım ayında 2005 model megane II hatchback aldım. Daha sonra bir arkadaşımın uyarısı üzerine iç dikiz aynamın normal olduğunu (ben kararıyor diye şartlanmışım. Nerden bilelim ilk defa donanımlı bir arabamız oldu.) ve renaultu aramamdan sonra atermik camımın da olmadığını öğrendim. Ancak bana verilen katologda bu donanımlar mevcuttu.

Dilekçeler, tüketici hakları derneği, il hakem heyeti derken mahkemeye kadar geldik. Mais her türlü donanım değiştirme hakkımız var derken bilirkişi raporundan sonra artık biz müşteriye bildirdik demeye başladı.

Bu konular oldukça uzun esasında arkadaşlar.

Benim sorum şu. Elinde megane II sedan veya hb 2005 model bu donanımları olan arkadaşlar var mı?

Daha önce renault ile ilgili bir forumdan bulmuş tanışmıştım arkadaşlarla. Ama sizlere de sormak ve bilgilendirmek istedim. En azından şunu biliyorum. 2005 mart ayından galerileri arayıp bu donanımları sorduğumda şu an araçlarında olduğunu söylemişlerdi.

Esasında olay şu. Fiyat düşürme politikası altında bazı donanımları çıkarma yoluna gittiler. Bunu da gizli tuttular. Ben siyah almak istediğim için gemiden aracın gelmesini bekledim. Ancak satılamayan bazı araçlarda ise 2004 Kasımda ben aracımı almama rağmen 2005 mart ayında bu eksik donanımlar mevcuttu.

2005 model megane II sedan veya hb kullanıcıların ve diğer fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki ben aracımdan ve renaultun gittiğim yetkili servisinden oldukça memnunum. Sadece davamın peşindeyim ve tüketici haklarının korunmasını savunuyorum.
B
19 yıl
HP PHOTOSMART C3180 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI FİKRİ OLAN????
Ben de çok fonksiyonlu yazıcı bakıyorum. Forumda bu yazıcı hakkında yorum bulamadım. Kullanan gören duyan var mı???
Nette bulduğum bilgileri aşağıya yazdım....

"HP fotoğraf laboratuarlarını evlere taşıyor : HP'nin yeni hepsi-bir-arada ürünleri Photosmart C3180 ve C4180, ev kullanıcılarına hitap ediyor. Tek üründe yazıcı, tarayıcı ve fotokopi özelliklerini birleştiren ürünler, HP Photosmart Express yazılımı sayesinde tek tuşla evde fotoğraf düzenleme, basma ve paylaşma imkanı sunuyor. HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Fikret Ergüder, yenilikçi baskı çözümleri sayesinde, kullanıcılarının laboratuara gitmeye ihtiyacı kalmadığını ifade ediyor: “HP olarak kullanıcılarımızın hayatlarına kalite ve rahatlık getiren, kullanımı kolay teknoloji çözümleri geliştirmek temel amacımız. Yeni hepsi-bir-arada cihazlarımız ile özellikle evde fotoğraf baskısı yapanların sayısı daha da artacak.”

HP - Photosmart C3180 ve 4180
HP Photosmart C3180 ve C4180 hepsi-bir-arada ürünleri, yazıcı, tarayıcı ve fotokopi işlevlerini tek ürün üzerinde evlere taşıyor. HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Fikret Ergüder, yenilikçi baskı çözümleri sayesinde, fotoğraf baskısı için kullanıcılarının laboratuvara gitmeye ihtiyacı kalmadığını ifade ediyor: “HP olarak kullanıcılarımızın hayatlarına kalite ve rahatlık getiren, kullanımı kolay teknoloji çözümleri geliştirmek temel amacımız. Yeni hepsi-bir-arada cihazlarımız Photosmart C3180 ve C4180 ile özellikle evde fotoğraf baskısı yapanların sayısı daha da artacak.”

HP Vivera mürekkep - 4 renk
Her iki üründe de bellek kartı desteği bulunuyor. CompactFlash, MultiMedia Card, Secure Digital, Media Stick, Memory Stick Duo ve XD-Picture Card desteğine sahip olan ürünler, bir bilgisayar olmadan da kullanılabiliyor. 4 renkli HP Vivera mürekkepleri, basılan fotoğrafları solmaya karşı uzun yıllar boyu korurken, doğala en yakın renklerde fotoğraf baskısını da mümkün kılıyor.

HP - Photosmart Real Life Teknolojileri
HP Photosmart Real Life Teknolojileri, kullanıcıların fotoğraflarını doğrudan cihaz üzerinde düzenlemelerini sağlıyor. 21x59,4 santimetrelik panoramik fotoğraf baskısı da alabilen ürünler, kağıda göre baskı kalitesini de otomatik ayarlayabiliyor. PictBridge özelliğine sahip olan ürünler, dijital fotoğraf makinelerinden doğrudan baskı alabiliyor. C3180 dakikada 22 sayfa siyah beyaz ve 20 renkli baskı alabiliyor. C4180 ise dakikada 30 sayfa siyah beyaz baskı ve 24 sayfa renkli baskı yapabiliyor. "

burdan da bakabilirsiniz...
KDV Dahil 208,53 YTL / 208.530.000 TL

Varsa kullanan yorumlarınızı bekliyorum. Foto baskısı üzerinde çok durmuşlar.
B
19 yıl
Mais ile 2005 Marttan beri devam eden dava MAHKEMEDE Reanult MeganeII
Arkadaşlar aşağıda yaşadığım mağduriyetten dolayı il hakem heyetine yapmış olduğum başvuru bulunmakta. 5 dk. nızı ayırmanızı istiyorum. Amacım renault firmasını kötülemek değildir. Ben aracımdan memnunum. Severek kullanıyorum. Sadece durum mais firmasıyla bir inatlaşma boyutuna gelmiştir. Hakkımı korumaya çalışıyorum. Benle aynı durumda olan arkadaşlar olabilir. Ve durumlarının farkında olmayabilirler.


03 Kasım 2004 tarihinde Ernaz Otomotiv San. Tic. ve Paz. A.Ş.’den (İZMİT)2005 model Renault Megane II Hatchback Dynamique model aracımı teslim aldım. Aracımda bana Dynamique versiyon için satıcı firma tarafından tebliğ edilen, yazılı ve görsel basında yayımlanan, bana verilen katalogda belirtilen ve ayrıca teşhir otomobillerde gösterilen donanımlardan farklı olarak aşağıda belirttiğim eksiklikleri, araba aksesuarları hakkında bilgisi olan bir arkadaşımın uyarısı üzerine tespit ettim.

1. Ön camının atermik cam olmadığı,
2. Işığa duyarlı dikiz aynasının bulunmadığı.
Bu durumu 15-16 Mart tarihlerinde Ernaz Otomotive, yaptığım telefon başvurusunda belirttiğimde:

1. 2004 Ağustos ayından itibaren üretilen yeni modellerde bu donanımların olmadığı,
2. Satış temsilcimin bana bildirmesi gerektiği,
3. Renault firmasının donanımlarda değişiklik yapma hakkına sahip olduğu,
4. Çok önemli bir eksiklik olmadığı,
5. Ernaz Otomotiv’in yetkisi dışında gerçekleştiği söylendi.

Bu kapsamda yaptığım araştırmada;

Renault Mais ve birkaç Renault bayisinden telefonla aldığım bilgi de 2005 model araçlarında halihazır bu donanımların olduğunu, kendi problemimi bildirdiğimde bir parti teslimatın bu donanım eksiklikleriyle geldiğini, atermik ön cam ve ışığa duyarlı dikiz aynası olan/olmayan modeller arasında da herhangi bir fiyat farkı olmadığını öğrendim. Renault Mais müşteri hizmetlerinden problemime çözüm talep ettiğimde ise sadece yazılı dilekçemle başvurmam gerektiği söylendi. Bu kapsamda Renault Mais’e yapılan 19 Mart 2005 tarihinde dilekçe ile başvurdum.

Yapılan 19 Mart 2005 tarihli dilekçe başvurumu takiben MAİS müşteri temsilcisi bana cep telefonumdan ulaşarak, Renault firmasının haber vermeksizin bu tür değişiklikleri yaptığını, normal şartlarda uygulamaları olmamasına rağmen ışığa duyarlı dikiz aynasını jest amaçlı aracıma takmayı kabul ettiklerini, ancak atermik cam için yeterli ödeneklerinin bulunmadığını belirtti. Ben de böyle bir durumu kabul edemeyeceğimi hakkım olan bir malın pazarlığını yapmayacağımı belirttim. Renault Mais temsilcisinin cevabı, bu şartlar altında olumsuz yanıtlarını yazılı olarak bildirecekleri oldu.

“Üretici firmanın önceden haber vermeksizin model, teknik özellik, ekipman ve aksesuar değişikliği yapma hakkı saklıdır” içerikli cevap tarafıma Renault Mais firması tarafından yazılı olarak verilmiştir. Ekonomik faaliyetlerin nihaî amacı, tüketicilerin ihtiyaçlarını sağlayacak mal ve hizmetleri üretmek ve bu ihtiyaçları rasyonel bir dağıtım zinciri oluşturarak karşılamaktır. İktisadî ve sosyal alanlardaki genişleme ve gelişmeler ile serbest piyasa ekonomisinin değişen şartları karşısında tüketicilerin, ihtiyaçlarının karşılanmasında belirtilen sorunları yalnız başlarına çözemeyecekleri anlaşılmış, tüketici çıkarlarını korumak amacıyla 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yürürlüğe girmiştir. Bahse konu kanun çerçevesinde; aracımın donanımlarına yapılan değişiklikler tarafıma haber verilmeden aleyhime gerçekleştirildiğinden; tüketici koruma kanunun mevzuatına aykırı düşmektedir. Ayrıca bildirilen donanım dışında bir aracı müşteriye teslim ederken bu eksikliklerin müşteriye bildirilmesi, daha sonra oluşabilecek bir talebe karşılık bu bildirimin de imza karşılığı müşteriye tebliğ edilmesi ve müşterinin tebellüğ tutanağının bulunması gerekmektedir. Bana sözlü veya yazılı herhangi bir bildirimde bulunulmamıştır. Satış işlemi gerçekleştikten sonra müşteriye donanım değiştirme hakkımız var diyerek oluşturulmaya çalışılan mazeretin, müşteriye donanım farklılıklarının bildirilmemesi suçunu ortadan kaldıramayacağını değerlendirmekteyim.

Ayrıca Renault Mais’in cevabında “Üretici firma tarafından yapılan araştırmalar ve müşteri beklentileri doğrultusunda otomobil özellik ve ekipmanlarında değişiklikler yapılmaktadır.” denmektedir. Üretici firma bahse konu donanım değişikliklerini yapma kararı verdiyse halen aracımın emsallerinde (2005 Modellerde) neden bu donanımlarının bulunduğunu ve neden bu donanımlarla satışa sunulduğunu müşteri temsilcilerine sorduğumda herhangi bir cevap alamadığımı; “Üretici firmanın önceden haber vermeksizin model, teknik özellik, ekipman ve aksesuar değişikliği yapma hakkı saklıdır.” demekten öteye gidemediklerini de belirtmek isterim.

Trafikte bulunan 2005 model Megane II Hatchback Dynamique’lerde atermik camlı ve ışığa duyarlı dikiz aynalı modellerle bunlara sahip olmayan Dynamique model aracım göz önüne alındığında ve aracım Dynamique ama atermik camı ve ışığa duyarlı dikiz aynası yok gibi açıklamalarda bulunmam gerektiği değerlendirildiğinde, arabamın emsallerinden farklı bir statüye maruz kaldığı görülmektedir. Müteakip yıllarda arabamı değiştirmek istediğimde bu durumun tekrar karşıma çıkacağı da aşikar olup, haksız bir rekabet ortamı doğmuştur.

Bununla birlikte; eğer bu donanım eksiklikleri tarafıma bildirilmiş olsaydı Dynamique versiyonu satın almayacağımı; tercihimi o günkü şartlara göre Authentique model veya fiyat/performans/donanım kriterlerini değerlendirerek başka bir marka araç yönünde kullanacağımı özellikle vurgulamak isterim. Ernaz Otomotiv çalışanlarının da müşterinin tercihini değiştirme ihtimalinin önüne geçebilmek için; bu tür donanım eksikliklerini müşteriye bildirmekten kaçındıklarını ya da kendilerinin de bilgi sahibi olmadıkları gibi öğrenmeye de çalışmadıklarını düşünmekteyim.

15-16 Mart tarihlerinde Ernaz Otomotiv’i talebimi iletmek için aradığımda satış temsilcimin bu donanım eksikliklerini bana bildirmesi gerektiği cevabını aldığımı daha önce belirtmiştim. Ancak Ernaz Otomotiv satış temsilcime ulaşmak istediğimde işten ayrıldığını öğrendim. Yukarıda bahsettiğim karşılıklı yazışmalardan sonra işten ayrılan satış temsilcimin durum hakkında bilgisinin olup olmadığını öğrenmek istedim ve Ernaz otomotiv çalışanlarından satış temsilcimin telefonunu aldım. Yaptığım telefon konuşması neticesinde satış temsilcimin de durumdan bihaber olduğunu öğrendim.

Durum muhakemesi yapıldığında aracımdaki bu donanım eksikliklerinden Ernaz Otomotivden kimsenin haberi olmadığı ortaya çıkmaktadır. Sadece bildikleri “Üretici firmanın önceden haber vermeksizin model, teknik özellik, ekipman ve aksesuar değişikliği yapma hakkı saklıdır.” ibaresini kullanmaktır.

Dynamique ve Authentique versiyonlarının donanımları katalogda bulunmaktadır. Bu bağlamda Dynamique versiyondaki ekstra opsiyonların birkaç tanesinin de iptal edilebileceği düşünülürse ve bunun Renault firmasının savunduğu şekilde müşteriye haber vermeksizin yapılabilceği kabul edilirse, aracın fiyatı değişmeden Dynamique versiyon adı altında Authentique versiyon satışı gerçekleştirebilecekleri manası çıkmaktadır. Renault firmasının amacı bu değişiklikleri müşteriye bildirmeden satış yaparak çeşitli kampanya isimleri adı altında uygulanan indirimleri müşterinin parasıyla karşılamaya çalışmaktır.

Ernaz Otomotiv’den telefonla aldığım bilgiye göre Atermik ön cam yağmur sensörlü 402,4 YTL, ışığa duyarlı iç dikiz aynası 337,34 YTL’dir. (Nisan 2005 ayında şu anki fiyatını bilmiyorum.) Şu an aracımda takılı bulunan ön cam yağmur sensörlü normal cam olarak adlandırılmaktadır. Bu donanımın fiyatını sorduğumda herhangi bir cevap alamadığım gibi aracımın camının muhtemel bir sebepten değişmesi gerektiği takdirde, taktırabileceğim camın sadece yağmur sensörlü atermik cam olabileceğini öğrendim. Bu durumdan aracımda takılı olan camın yedek parça servis imkanın olmadığı, standartların dışında örneği bulunmayan bir cam olduğu anlaşılmaktadır. Dynamique versiyonu için sadece yağmur sensörlü atermik cam satılmaktadır. (Yağmur sensörü camın üst kısmına monteli olduğu için beraber satılmaktadır.) (Bu durumda Nisan 2005 ayı için geçerli. )

Gelişen otomotiv teknolojisi ile üreticiler artan çevre duyarlılığı ve tüketicilerin seçiciliğine cevap vermek amacıyla daha ekonomik araçlar üretme amacını gütmektedirler. Bu bağlamda atermik olarak adlandırılan ısı geçirgenliği düşük camlar bu arayışın bir ürünü olarak dikkat çekmektedir. Genellikle otomobillerin ön camında kullanılan atermik camlar, güneş ışınlarını süzerek araç içindeki sıcaklığı ayarlama ve kullanıcıya daha konforlu bir sürüş sağlama amacına hizmet etmektedir. Sadece klimalı araçlarda sunulan bu tip camlar, araçlarda bulunan klima sisteminin de yükünü azaltarak yakıt tasarrufu sağlanmasına da yardımcı olmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte klima ihtiyacı ve buna bağlı olarak kullanımı artmıştır. Aracımda olması gereken bu donanım eksikliği neticesinde; yakıt tüketiminden sağlayabileceğim tasarruf imkanım ortadan kalkmıştır. Dynamique versiyonu seçme sebeplerim arasında olan atermik cam özelliğinin sağladığı yakıt tasarrufu avantajını kullanamamamdan kaynaklanan maddi zararın da göz önüne alınmasının gerektiğini değerlendirmekteyim.

Ödeme yapılırken tarafımdan bu donanımların bedelleri alınmıştır. Bu bağlamda aracımda bu özelliklerin olmasının hakkım olduğunu ve Renault firması tarafından kandırıldığımı değerlendirmekteyim. Bu tip donanım eksikliklerinin tespit edilmesi ayrı bir teknik bilgi birikimiyle sağlanmaktadır. Eğer mevcut olan ve tarafımdan tespit edilemeyen başka donanım eksiklikleri de varsa tespit ettiğim/edemediğim donanım farklılıklarının giderilmesi

şeklinde il hakem heyetine başvurdum. il hakem heyeti lehime karar verdi. Ancak il hakem heyeti kararı o dönemde 670 ytlye kadar olan davalarda tarafları bağlayıcı oluyordu. Bu yüzden Mais ilgisiz alakasız kaldı. Ben de mahkemeye verdim. Aralık ayında ilk celse yapıldı. Şubat ayında tekrar görüşülecek. Hakim maisin cevabına karşılık benim cevabımı istedi. Onu hazırladım. İsteyenlere ilk mahkemeye başvururken verdiğim dilekçemi ve yeni hazırladığım cevabı da gönderebilirim.

2005 model Renault Megane II Hatchback Dynamique aracı olan arkadaşların özellikle cevap yazmasını ve aynı donanım eksikliklerinin olup olmadığını bildirmelerini rica ederim. Bu bilgi benim için çok önemli
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.