E

Teğmen
20 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
120 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
geçen yıl
Grafik tablet kalem detayı
Selam. Woodpad 7 ve huion h430p aldım. Şimdilik tasarım çalışmayacağım, ders anlatma tarzı işler için kullanacaktım ama gene de kalemle ilgili bazı ufak sorunlar beni biraz rahatsız etti.
Woodpadde kalemi biraz bastırman gerekiyor, normal kendi ağırlığıyla çizmiyor. Çizerken çizgilerde kesikler oluyor öyle olunca. Huionda ise tersi oldu, kalemin ucunda az bir miktar boşluk var, tabletin üstüne koyunca az birşey içe göçüyor. Tablete değdiği andan itibaren çizmeye başlıyor. Dezavantajı kalemi koyarken veya kaldırdığında kalemin ucundaki boşluk alınana kadar çizmeye devam ediyor. Yani bir çizgi çekip kalemi kaldırdığında ucunda ufak bir çentik de çiziyor kaldırırken.

Tabletlerin kalemleri kendine özgüdür herhalde, markalardaki karakteristikler aynıdır diye tahmin ediyorum. Veikk, xp-pen ve wacom'da durum nasıl, Onların kalemleri nasıl söyleyebilecek var mı? ufak ebatlı farklı tablet tavsiyeleri alabilirim bu saydıklarımdan başka varsa.
E
3 yıl
Ryzen 5600x ram tavsiye (Flare X)
Selam.

Asus Tuf Gaming Plus x-570 üzerinde 5600x kullanıyorum. 16gb Flare X takılı ama 16gb yetmemeye başladı. Üstüne bir çift daha ekleyim dedim ama tr'de satılan flarex'ler cl16 gördüğüm kadarıyla. Bendeki cl14 F4-3200C14D-16GFX zamanında nanokatalogdan almıştım.

Yeni ram bakacak olursam tr'de satılan en ideal trident Z Neo var herhalde 2700tl. Başka tavsiye alabilirim.
Benim model flarex'i zorlayacak olursam: newegg'de var, 130$. Daha önce tecrüben yok neweggden. Bossbilişim de satıyor 1490tl'ye, aynı nanokatalog gibi o da yurtdışından getiriyor ama newegg daha uygun gibi. Veya bulabileceğim başka bir yer biliyor musunuz?

Nedir tavsiyeniz?
E
3 yıl
Ryzen 5000 i direk destekleyen anakart
İşlemci anakart cortladı, ryzen 2600x ve x470 vardı. İşlemci için fiyat iadesi felan olacak sanırım, anakartın işi devam ediyor.

5600x aldım, anakart işi uzarsa beklemek yerine yeni anakart mı alsam diye düşündüm ama yeni modeller bile ryzen 5000'den eski olduğundan bios update gerekecek, elde işlemci olmadığı için update de yapamayacağım. Etraftaki bilgisayarcılar da pek sağlam değil, çok ayağım çekmiyor. Birkaç ay içinde üretilen modellere son biosu yüklüyorlar ama tr'de satılanların eski olma ihtimali yüksek. Mağazadan aldığında kendi servisinde taksalar düşünülebilir ama tüm parçaları almadıkça pek yapmıyorlar kısmen haklı olarak.

Ne yapılabilir var mı bir tavsiyeniz bildiğiniz?
Kart olarak asus tuf gaming x570-plus düşünüyorum ama muadil birşey de olabilir.
E
6 yıl
Ekran kartçılar için 3900 bandında 2 gtx1080ti
E
6 yıl
4k video renkler soluk (Gtx780 ? x265)
Merhaba

Yeni 4k bir monitör aldım, hevesle 4k film indirmeye başladım ama videolar soluk görünüyordu. İlk başta indirdiğim dosyadan kaynaklı sandım ama hemen hepsinde aynı. Gtx780 ekran kartı var. Nvidia panelden renkle ilgili bazı düzenlemeler yaptım işe yaramadı.
Windows 10'un kendi media player'i renkleri düzgün şekilde gösterdi ama onda da ses çalışmadı(dts ile ilgili sıkıntısı var sanırım). Ayrıca çok fazla takılıyor. Normalde potlayer kullanıyorum, ekran görüntülerinin kıyası aşağıdaki şekilde.
< Resime gitmek için tıklayın >

Sorunun x265 ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum, sizce ekran kartını mı değiştirmek gerekir yoksa düzgün bir playerla halledilir mi(varsa player tavsiyesi de alayım 4k için)
E
8 yıl
ucuz dijital piyano yorum
Selam

Piyano hoşuma gidiyor, bir tarafından başlamayı istiyorum.

Şu tarz birşey nasıl olur başlangıç için?
http://www.hepsiburada.com/jwin-mk-944-61-tuslu-elektronik-ahsap-piyano-p-MUSICMEGA16


Okulda normal piyano var, ara sıra onu da kurcalarım diye düşünüyorum.
E
9 yıl
Online 2048 MMO Yarış
E
9 yıl
Yeni yayınladığım oyun
Selamlar

Markette yeni bir oyun yayınladım. 2048, candy crush tarzı oyunları sevenlerin ilgisini çekeceğini tahmin ediyorum, oyun mekaniği basit ama gene de yaş segmenti olarak küçüklerden çok büyüklerin tercih edeceği bir oyun oldu gördüğüm kadarıyla.
Etraftan aldığım geri dönüşlerde oyunun bağlayıcı olduğunu söylüyorlar, bir bakın bakalım.

https://play.google.com/store/apps/details?id=drokid.game.sumup


Ayrıca oyundaki puanları şu başlık altında yarıştırabilirsiniz;
http://forum.donanimhaber.com/m_103152535/tm.htm


Videoyu izlemek için tıklayınız
E
9 yıl
SumUp\u0027ta kaç puan yaptınız, kapışalım
Şuna bir bakın, 2048 tarzı şeyleri seviyorsanız sarabilir.
https://play.google.com/store/apps/details?id=drokid.game.sumup

Kaç yapacaksınız bir deneyin bakalım;
< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
İnteraktif kumaş
Bir tane kumaş simulasyonu yazdım. Ekranda gerçektekine benzer şekilde kumaşla oynayıp yırtabilirsiniz. Telefonu eğdikçe yerçekimine göre hareket eder.. Bakın bakalım.

Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.