L

Çavuş
09 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
12 yıl
Bir TELESERVİCE hikayesi..
Merhaba arkadaşlar
Bu konu daha önce de açmıştım.Ama konuyu anlatırken ağır dille eleştirdiğim için konu Mobil Cihazlar Bölümü Yöneticisi GeCCCe tarafından kilitlenmişti.GeCCCe konumu kaldırmayıp sadece kilitlediğin için teşekkür ederim.

Forumda daha önce açtığım ve kilitlenmiş konuyu görmek için tıkla

Konuyu en baştan sizlere detayı ile yeniden anlatacağım.Anlayamadığım bir nedenden dolayı ekranına görüntü gelmeyen NOKIA C6-01 Silver markalı cihazımı 11.11.2011 tarihinde telefonumu satın aldığım yere teslim ettim.Teslim ederken cihazımın ne kadar sürede tamir olup geleceğini sorduğumda bana telefonumun yeni olmasından dolayı göz önünde bulunduracaklarını ve 10-15 gün içerisinde telefonumun geleceğini söylediler.Üniversite öğrencisi olduğum için telefon benim için çok önemliydi.Konustuktan sonra cihazımı telefoncuya bırakıp çıktım.
< Resime gitmek için tıklayın >

Artık cihazımı internetten takip etmeye başlamıştım.Cihazımı telefoncuya teslim ettikten 4 gün sonra 15.11.2011 tarihinde cihazımın durumu sayfasında cihazım kayıt altına alındı.Üniversitede her gün en az 2 kez bu sayfayı ziyaret eder olmuştum.Aileme telefonu aldığımız yeri sıkıştırmasını söyledim ama sürekli ailemi geçiştirdiler.Sonra Teleservice'nin genel merkezinin numarasını aldım ve telefonum olmadığı için PTT'den aradım.Tam 55 dakika sıra bekledikten sonra en sonunda müşteri temsilcisine ulaşabildim.15 haneli IMEI numaramı aldıktan sonra bana cihazın yurt dışından parça beklediğini söylediler.

Cihazımın serviste geçirdiği 20 iş günü sonucunda cihazım halen gelmediğinden Kaymakamlıkta bulunan Tüketici Haklarına dilekçe yazdım.Dilekçemin sonunda yazan '' maddi ve manevi maduriyetimin karşılanmasını arz ederim'' ibaresinde paramı istediğimi açıkça yazmadığım için dilekçeyi verdikten 2.5 ay sonra bana sıfır cihaz hakkımın yazdığı bir belge gönderdiler.

Dikkat:Belge bana gelmeden bir gün önce Teleservice müşteri hizmetleri beni aradı cihazımın tamir edildiğini ve alabileceğimi söylediler.Allah'ın sevdiği kuluymuşum ki gidip almamışım cihazı.Eğer alsaydım haksız duruma düşüp sıfır cihaz hakkımı kaybedecektim.

Tüketici Haklarının yolladığı belgenin en altında taraflar verilen karara 15 gün içerisinde itiraz edebilir ibaresi nedeniyle 15 gün beklemek zorunda kaldım.15 günün üzerinden bir 10 gün daha bekledim.Kimse ilgilenmeyince telefoncuya gittim ve durumu anlattım.Orada Müşteri hizmetlerindeki çalışanın hususi numarasını aradık.Bize NOKİA C6-01 marka cihaz kalmadığını bizi 2 saat sonra arayıp 3 tane cihaz seçeneği sunacaklarını söylediler.Aradan yine 5 gün geçti ne aradılar ne sordular.

Sabrım gitgide taşmaya başlamıştı.4 aya yakındır telefonsuz kalmak ve arkadaşlarımın arasında bu konunun alay konusu olması çok kötü bir durum.Telefoncuya son kez gittim ve eğer cihazımı vermezseler icraya vereceğimi söyledim.Hemen Teleservice'yi aradılar ve konuşmam için telefonu bana verdiler.Telefonda gayet rahat birisi vardı.Durumumu anlattım ve çok sinirliydim.Telefonumu 2 gün içerisinde vermezseniz İcra Müdürlüğüne gidip dava açacağım dedim.Bana öyle bir cevap verdi ki şok oldum. ''İstediğiniz yere dava açabilirsiniz.Ben buradan bir şekilde savuştururum.Uğraşmanıza değmez'' dedi.

2 gün sonra İcra Müdürlüğüne giderken babamı arayıp telefoncuya gelmesini söylediler.Ümitlendik cihazımız geldi diye ama gittiğimizde önümüze bir kağıt koydular ve imzalamamız karşılığında cihazımızın 2 gün içerisinde geleceğini söylediler.Kağıdı okuduğumda 3'üncü şokuda yaşadım.Kağıtta yazanlardan aklımda kalan ''Teleservice isimli firmadan NOKIA C6-01 Silver moddeli cihazı aldım.Firmadan hiçbir alacağım kalmamıştır''cümlesi.Kağıdı da alıp yeniden icra müdürlüğüne gittim.Şikayetimin yazılı olduğu dilekçeyi verip cıktım.

Bugün İcra Müdürlüğüne şikayet dilekçemi vereli 14 gün oldu.Gittiğimde bana pazartesi yeniden gel dediler.Tek umudum İcra Müdürlüğünün beni bir 5 ay daha madur etmemesi.


NOT:Mobil Cihazlar Bölümü Yöneticisi GeCCCe lütfen konumu kilitleme.Sadece olanları sadece bir dille yanlışsız yalansız olarak yazdım.Amacım bilinçlendirmek.Firmayı hiçbir şekilde kötülemiyorum.Sadece başımdan geçenleri yazdım..Anlayışın için teşekkür ederim

DİKKAT: Arkadaşlar konuyu kilitleyecek mesajlar atmayalım lütfen.Herkesin görmesi ve bilinçlenmesi için konuyu herkesin görmesi gerekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.Bilgilendirme amaçlı açılmış
Facebook sayfası için tıkla
L
12 yıl
TELESERVİCE hakkında bilinmesi gerekenler..
Merhaba arkadaşlar

Cep telefonu hayatımızın vazgeçilemez birer parçası oldular.Artık herkesin kullandığı bir cihaz doğal olarak birçok alanda iş sahası oluşturdu.TELESERVİCE'de cep telefonlarının garanti altına alındığı bir firma.Yani cihazınız eğer TELESERVİCE tarafından garanti altına alındı ise bozulduğunda telefonunuz tamir olmaya bu firmaya gider.En son çıkan yasaya göre cep telefonunuz garanti firmasında kayıta alındıktan 20 iş günü sonra elinize gelmezse size sıfır (0) telefon yada faturada yazan ücreti ödemek zorundalar.Buraya kadar anlattıklarım hiç bilgisi olamayan bir vatandaş için aklındaki soruların bir kısmını kaldırmıştır umarım.

Bundan 5 ay önce 20 günlük cihazımın anlayamadığım bir nedenden ekranı karardı.Telefoncuya götürdüm ve bana ''Cihazın yeni olduğu için seninle daha çabuk ilgilenirler 1 hafta en fazla 15 gün sürer'' dedi.Bende iyi düşüncelerimle birlikte cihazımı bıraktım ve çıktım telefoncudan.Telefonumu verdikten 4 gün sonra TELESERVİCE'nin ''Cihazımın durumu'' butonunda 15 haneli IMEI numarasını girdiğimde kayıt altına alındığını gördüm.Üniversite öğrencisi olduğum için cep telefona acil ihtiyacım vardı.Ben cihazımın daha erken gelmesi için sürekli PTT'den gidip aradım.Parçanın yurt dışından geleceğini ve parça beklediklerini söylediler sürekli.

Aradan zaman geçti ve cihazım serviste 20'inci iş gününü doldurdu.21'inci gün ben Tüketici Haklarında nefesimi aldım.Gerekli belgeleri doldurdum.Tam 2.5 ay süren dava sonunda sonuçlandı.İşin garibi ben 3 aya yakındır sürekli telefonla aradığın sekreter bana ''Cihazınız parça bekliyor'' demişti,elime tüketici haklarının gönderdiği belge ulaşmadan 1 gün önce cihazın tamir edilmiş halini gönderdiler ve '' Telefonunuz tamir edildi.Cihazınızı alabilirsiniz'' diye arayıp söylediler.Allah'tan gidip almadım.Ertesi gün tüketici haklarının bana gönderdiği belge geldi.Ben dilekçemin sonunda paramı istiyorum ibaresi kullanmadığım için bana (sıfır) cihaz hakkı verdiler.Kabul etmek zorunda kaldım.Çünkü 2.5 ay daha beklemek istemedim.

Bana Tüketici Haklarının gönderdiği belgede 15 gün taraflara karara itiraz hakkı verildi.15 gün bekledim ve 15 gün de sonunda bitti.Ne arayan var ne soran var.15 karara itiraz süresinin bitmesinin üzerine 1 ay geçti.5 gün önce sabah cep telefonu aldığımız yer bizi arayarak dükkana gelmelerini söyledi.Kalktık gittik.Bizi yine oyalayan sözlerden sonra icraya gideceğimizi söyleyince Teleservice Müşteri Temsilcisini aradı.Bende konuştum yetkili ile.Bize gönderdikleri belgeyi imzalamamız sonucunda 3 gün içerisinde telefonumuzu göndereceklerini söylediler.Belgede o kadar küstahça şeyler yazıyordu ki o anki duygularımı anlatamam.Aklımda sadece ''Teleservice'den ... marka ürünü teslim aldım ve tüm haklarımdan vazgeçiyorum'' ibaresi kaldı.Telefondaki yetkiliye ben tazminat davası açacağım size dediğimde bana ''Sen aç ben buradan bir şekilde hallederim'' dedi.

Hemen icra müdürlüğüne gidip gerekli belgeleri doldurdum.Bana perşembe günü icra memurları ilgilenecek dediler.Bugün perşembe ve beni bilgilendirmediler sadece 1 kaç gün beklemem gerektiğini söylediler.Eğer şimdi icra memurları da halledemezse avukat tutup tazminat davası açacağım.Bilmiyorum acaba tazminat davası açma hakkım var mı ? Sonuçta 5 aydır telefonum verilmedi ve telefonum yok.Bu süreç içerisinde ki maduriyetim göz önüne alınırsa bana sadece telefon vermemesi lazım mahmekenin.
< Resime gitmek için tıklayın >
Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim..

Bilgilendirme amaçlı açılmış Facebook sayfası için tıkla
L
12 yıl
\u003e Garanti Rezilliğinde Yardım istiyorum arkadaşlar !..
Selamunaleyküm Arkadaşlar
Garantiye gönderilen cihazlar genelde zamanından sonra gönderiliyor ve kullanıcılar madur ediliyor.Bende bu konuda madur edilmiş müşterilerden birisiyim.45 gün önce almış olduğum Nokia C6-01 telefonum nedenini bilmediğim bir sorundan dolayı ekranı karardı ve gelmedi.Ekrandaki yerleri bildiğim için telefonu açıp müzik falan dinleyebiliyordum.Bende garantiye 11.11.2011 Cuma günü telefonumu Tokat/Turhal'dan
TELESERVİCE Samsun Bayisine gönderdik.Telefonu aldığım yere sorduğumda hemen kargoya verileceği söylendi bana 4 saatlik yol dedi hemen gider dedi.
Telefonumu sürekli internet sitelerinin Cihaz Sorgulama linkinden takip ettim. Bugün almış olduğum bir caps.

< Resime gitmek için tıklayın >

Eskiden 30 iş günü olan garantiden dönme süresi kanunun değişmesi ile 20 iş gününe düştü.Teleservice internet sayfalarından 1 Ocak 2012 tarihine kadar Cumartesi günleride çalışacaklarını öğrendim.Capsta görüldüğü gibi 15.11.2011 saat 11:24'de kayıda alınmış.Ben 16.11.2011 günü'nü 1.gün olarak kabul ediyorum.

16.11.2011 --> 1.gün
17.11.2011 --> 2.gün
.
.
.
30.11.2011 --> 13.gün
.
.
.
08.11.2011 -->20.gün Perşembe günü garantinin son günü oluyor.

09.11.2011 Cuma günü ben Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurcam.Büyük ihtimal ilk başta tamir edilen telefonu kakalamaya çalışacaklar.Sonra 0 telefonda bağlamaya çalışacaklar.Ben para yada 0 telefon istiyorum.

Paramı almak istesem kaç gün sürer ?
0 telefon almak istesem kaç gün sürer?
İş Mahkemeye düşerse uzun sürermiş gibi geliyor.Acaba mahkemeye başvurmadan 0 telefon verirler mi ?


Üniversite okuyorum elimde bitane kırık telefon var sinirlenmemek elde değil.Arkadaşlar bana kesin ve yol gösterici bilgiler verirseniz çok sevinirim. İyi forumlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.