Y

Binbaşı
05 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
122 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
Y
5 yıl
Çok uzun zamandır ilk kez bu reklamı beğendim
Az önce denk geldi. Ziraatbank reklamı. Çok çalışılmış çok emek var.
Bence mükemmel olmuş. (Yeşilçam temalı reklam)
Y
7 yıl
Wordpress uzmanı arkadaşlara ihtiyacım var
Merhaba. Bir web sitesi projem var. Wordpress tabanlı. Kendim biraz uğraştım fakat aklımda canlanan hiçbirşeyi gerçekleştiremedim.
Konusunda uzman arkadaşlardan destek alarak içerik girmeye hazır hale getirmek istiyorum.
Daha çok ayırıntı için İlgilenen arkadaşlar teklifleri ile pm den ulaşırlarsa sevinirim.
Y
8 yıl
Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)
Öncelikle merhabalar. Daha önceki nesilde 102-140 ve 180 ps lik olan motorlar mart ayında yeni SCR adblue motorlu 102 -150 ve 204 ps modeller ile güncellenmişti.

Aracımızı mayıs ayında teslim aldık. Nerden başlasam bilmiyorum ama direk konforundan bahsetmek istiyorum. Üstünde 17" (235-55 r17) sport lastiklerin olmasına rağmen güzel bir konforu var. Bozuk yollarda çukur veya tümsekli geçişlerde sönümlemeleri çok başarılı. İçersinde 7-8 kişi olsak da 2 kişi olsak da pek farkettirmiyor. Aynı şekilde üst düzey konforu sağlayabiliyor.

Kişi demişken araç 8+1 oturma kapasitesine sahip ve ruhsatta otomobil olarak geçmekte. İlk muayene 3 yıl daha sonra 2 yılda bir. Köprü otoban kullanımları hız sınırları vs. de otomobillerle aynı.
İç mekan arka kısımda ilk iki sıra ikili sonra 3lü koltuk bulunmakta. Koltuklar katlanabiliyor veya kolayca çıkabiliyor fakat ray sistemi yok, aralıkarı ayarlanmıyor.
Arka bölümde ilave kişiye özel dijital havalandırma ızgaraları var. Arka camlar karartılmış, ve hepsinin store güneşlik perdeleri var. Otomatik değil fakat sistemi iyi çalışıyor alttan çekip üstteki yerine geçirmeniz yeterli oluyor.
Sağ arka kayar kapı elektrikli açılıp kapanıyor hem ön konsoldan hem arkadan hemde anahtardan kontrol edilebiliyor fakat en içerisindeki mekanizma şak şuk dandik bi mekanizma gibi. Mesela tamamen açıldığında tak diye duruyor bazen gacur gucur ses geliyor.

5" ekranlı bir multimedya ekranı var. CD-AUX-USB-SD Kart girişleri mevcut. 8 hoparlörlü Ses sistemi gayet yeterli ve kaliteli ses veriyor. 320 k/bit müziklerde bile Son seviyelere kadar bozma yapmıyor, Fakat navigasyon yok. En büyük eksilerinden birisi.

İç mekan malzeme kalitesi bence Mercedes Vito'ya göre daha iyi. Özellikle ön konsolun büyük bir kısmı piano Black, bir kısmı da fırçalanmış alüminyum görünümünde çıtalardan oluşuyor. Konsolun üst kısmı da öyle çok içe göçmese de 1-2 milimlik bir göçme oluyor. Fakat kapı plastikleri oldukça sert.
Elinizi artığınız her yerde eşya saklama gözü ve torpido var. Kapı cepleri de çok geniş ve iki kattan oluşuyor.

Üstünde diğer vw araçlarından da aşina olduğumuz direksiyon var. Deri kaplı, orta kısmının çerçeveleri krom ve direksiyonu tutan diğer çevreler Piano Black şeklinde. Özellikle gece bence üstündeki turuncu renklendirilmiş butonlar da yandığında harika görünüyor.

Ön sürücü - yolcu koltuğunda yükseklik ve bel destek ayarı var gayet rahatlar fakat ben elektrikli bir koltuk isterdim doğrusu.

Biraz da motorundan bahsedeyim. 2.0 dizel çift turbo 204 ps güç ve 450nm tork üreten motora sahip. Araç boş vaziyette 2 ton ağırlığında olmasına rağmen çok güzel bir ivmelenmesi var. Kendim ölçmedim ama katalog 0-100 hızlanması 9.1sn verilmiş. Özellikle ara hızlanmaları harika saniyeler içersinde yüksek süratlere çıkabiliyorsunuz. Tabi ki rampa falan dinlemiyor, birçok aracın sağ şeritten gittiği rampalara tırmanmaya başladığında işte bu diyorsunuz 450nm tork ile çoğu Zaman etkilenmiyor bile.
Araç içerisine hiç motor sesi almıyor desem yeri var, zira motor sesini 3000 devirden sonra duymaya başlıyorsunuz. Onu da spor kullanıp gazlamadıkça duymuyorsunuz zaten 125-130km hızlarında yaklaşık 2100 devir çeviriyor. 140 km/h'a kadar gittiğini hissettirmiyor, 150-160 gibi hızlardan sonra içeride rüzgar sesini duymaya başlıyorsunuz. Genelde kara asfalt diye tabir edilen yollarda yol sesi alıyor ama rahatsız edici düzeyde değil.

7 ileri DSG şanzuman motorla gayet uyumlu çalışıyor. Yaklaşık 5.000 km oldu şimdiye kadar hiç ne yapacağını şaşıran tepkisi olmadı, kararları yerinde ve doğru veriyor. İnşallah ileri de de aynı performansla sıkıntısız kullanmaya devam ederiz.
Merak edenler için araçta 70 litre yakıt ve 13 litre Adblue deposu var. 13 litre adblue ile 7500-8000 km yapıyor şimdiye kadar hiç adblue almadık, petrol istasyonlarında varmış. Yanlış hatırlamıyorsam litresi 1.5 TL gibi bir rakamdı.

Yakıt tüketimine gelecek olursam fabrika değerlerini bir kenara bırakıyorum tabii ki, ileride daha da değişir mi bilmiyorum ama sakin kullanırsanız şehir dışı 6-7 litre arası, şehir içi kullanım 8-9 arası ama ben biraz 204 beygirin tadını çıkarayım derseniz de 11 litrenin üstünü görmedim şuan için. Genelde Karışık ortalama 7.5-8 litrelerde geziyoruz.
Bence bu hacimde ve güçteki bir araç için çok iyi değerler. Yani en azından ben bu kadar beklemiyordum

Son olarak fiyatına değer mi? Kesinlikle değer. Büyük araca ihtiyacı olan için biçilmiş kaftan ve birçok yönden rakipsiz.

Kusura bakmayın çok amatörce ve karışık oldu, umarım bilgi almak isteyenlere yardımcı olur.
Not: Yazı şahsıma ait olup izinsiz kullanılmaması gerekir.
Görseller:
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Y
9 yıl
Victor G702 mi Monster Abra A5 V5.1.1 mi?
Victor ips panel ve fiyat olarak biraz daha avantajlı ama sizce hangisi alınmalı?

Veya maximum 3 bin liraya ortalama bu performanslarda bir notebook önerebilir misiniz?
Y
9 yıl
Bu hayvanın ne olduğunu bilen var mı (ss\u0027li)
Bir türlü bulamadım
< Resime gitmek için tıklayın >
Y
9 yıl
Kablolu-kablosuz Bağlantı Hız farkı?
Modemde mi sıkıntı var anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Evde kablosuz olarak interneti kullanıyoruz laptop ve akıllı telefonlardan fakat bir problem var. Bilgisayardan ve telefonlardan Maximum 5mbps internet hızı alabiliyorum müşteri hizmetlerini arayıp 16 mbps kadar internet var ama Bağlantı hızım çok yavaş bi kontrol eder misiniz dedim şuan 15 mbps hızınız var bilgisayara Ethernet kablosunu takıp İnternet'e tekrar bi bağlanıp deneyin sorun çözülecektir dedi.

Hakikaten de dediği gibi Ethernet kablosunu takıp test ettiğimde hız 11 mbps oldu. Ama ben kablo ile bağlamıyorum ki İnternet'e.

Bu aradaki hız farkı neden kaynaklanıyor? Kablosuz Wi-Fi ile eve gelen Hızı tam kapasite kullanmak istiyorum bunun bir yolu yok mu?
Y
10 yıl
max 1800 tl laptop tavsiyesi?
bu bilgisayar nasıldır arkadaşlar alsam pişman olur muyum?
Y
10 yıl
C++ acil yardım.
Arkadaşımın bir ödevi var, kendisi uğraşmış ama yapamamış. Yardımcı olacak gönüllülere ihtiyacımız var. Bir el atarsanız seviniriz

ödev ve istenenlerin bilgisi burada
Y
10 yıl
Eskişehir desem aklınıza ne gelir?
kötü tarafını ben söyleyeyim
Soğukları ve ayazları
Y
10 yıl
Kelimelik oynayan var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.