Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
840
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ceed 1.6 Crdi 115 ve Cruze 1.4 140 Turbo inceleme
S
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhabalar, Öncelikle yazım hatalarım mutlaka vardır mazur görmenizi isterim,

Ceed ve Cruze almak isteyen arkadaşlar için kısa bir değerlendirme yapmak istedim, bende araçları alırken istediğim bilgileri tam bulamadım en azından bundan sonra alma niyetinde olan arkadaşlar için ufakta olsa yardımcı olabilir niyetiyle böyle bir konu açmak istedim.

Araçlardan fazla anlamam ama yakıt tüketimine önem veririm,


2011 Ceed 1.6 115hp CRDI Manuel , Aracın ön konsolu olsun, kapı eşikleri olsun kaliteli yumuşak plastikten yapılmış, tavandaki döşeme bile çoğu araçtan daha kaliteli olduğunu hissettiriyor. bozuk yollarda bile trim sesi yok diyebilirim. Konfor olarak iyi değil muhtemelen süspansiyonlardan kaynaklı, yol tutuşu hakkında çok iyi şoför olmadığım için sınırları fazla zorlamam ama 1,5 sene içinde güvensiz hissettiğim bir durum yaşamadım. İç hacim olarak C sınıfı rakiplerine göre gayet geniş, arka diz ve kafa mesafesi fazlasıyla yeterli, bagajı biraz ufak diyebiliriz.

Aracın performansı rakip dizel araçlara göre biraz daha iyi kesinlikle üzmez, daha önce cerato 1.6 115 crdi kullanmıştım o biraz daha iyi gidiyordu, muhtemelen cerato 5 vites olduğu için diye düşünüyorum, Ceed 6 ileri


Yakıt tüketimi : Forumda Kia çok yakar genel algısı var.


Kısa mesafe kullanımı:

Ev - Merkez 2km soğuk motor ile rampa iniyorum ve 2 saat sonra tekrar soğuk motor ile eve geri geliyorum, aracı 3.vitese atamıyorum. ortalama 8,5 9lt



servis güzergahım,

S.beyli Pendik Köprüsü gidiş 11km dönüş 11km toplam 22km :

Gidiş : Soğuk motor ile 3km rampa çıktıktan sonra 11 km nin diğer 7-8 km si rampa aşağı iniyorum, eğer sakin kullanırsam ortalama 4lt ile4,5lt arası tamamlıyorum. ortalama hızım 29km 33km arası,

Dönüş : Soğuk motor ile 7 km rampa çıkıyorum kalan 3 km rampa aşağı oluyor ortalama hız 26km toplamda gidiş dönüş ortalamam 5lt ile 5,5lt tamamlıyorum.



Uzun Mesafe, S.beyli Gebze : Toplam 70km gidiş dönüş

S.beyliden otobana giriyorum Gebze den çıkıyorum, geliş güzergahım da aynı, sakin kullanırsam 4,5lt biraz sıkıştırırsam 150+km 5,5lt 6lt arası değişiyor.




2013 Cruze HB 1.4 Turbo 140 hp Manuel

Araçta yumuşak plastik yok buna bağlı olarak bozuk yollarda trim sesi gelebiliyor, çokta rahatsız etmiyor ama yinede iyi değil. ince detayları daha fazla olan bir araç, ön kol dayama hareketli, ufak gözleri daha fazla, arka koltuk ışıklandırma, standartta daha fazla donanım olması gibi, esp cruze control standart vb, Aracın süspansiyonları gerçekten çok güzel sanki konforlu bir araca biniyorsunuz aracın HB olduğuna inanmak zor gibi, koltuk döşemeleri iç dizaynı ön konsol ve kapı kollarındaki kumaş araca farklı güzellik katmış, yol tutuşu fena değil sınırları zorlamadığım için kesin bir bilgi veremiyorum ama benim sürüş tarzımı rahatlıkla karşılıyor. İç mekan genişliği olarak Ceed gibi geniş ve ferah bir ortam sunuyor ve bagaj hacmi olarak daha geniş , yalnız cruze sürmek daha bir zevkli gibi geliyor bana :)
Aracın Performansı ilk defa 140hp kullandığım için bana iyi geldi ama sanki arkadşın 1.4 122tsi golf biraz daha iyi gibiydi fakat tam emin değilim. araç sollarken gönül rahatlığı ile sol şeride çıkabilirsiniz.


Yakıt tüketimi : Cruze HB 1.4 140HP Manuel

Kısa mesafe kullanımı:
Ev - Merkez 2km soğuk motor ile rampa iniyorum ve 2 saat sonra tekrar soğuk motor ile eve geri geliyorum, aracı 3.vitese atamıyorum. ortalama 12,5lt


servis güzergahım,

S.beyli Pendik Köprüsü gidiş 11 km dönüş 11 km toplam 22km :

Gidiş : Soğuk motor ile 3km rampa çıktıktan sonra 11km nin diğer 7-8km si rampa aşağı iniyorum, eğer sakin kullanırsam ortalama 6,7lt arası tamamlıyorum. ortalama hızım 29km 33km arası,

Dönüş : Soğuk motor ile 7 km rampa çıkıyorum kalan kalan 3 km rampa aşağı oluyor ortalama hız 26km toplamda gidiş dönüş ortalamamı 8,4lt tamamlıyorum.

Uzun Mesafe, S.beyli Gebze : Toplam 70km gidiş dönüş

S.beyliden otobana giriyorum Gebze den çıkıyorum, geliş güzergahım da aynı, sakin kullanırsam 6,3lt





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superxp -- 6 Mart 2015; 10:55:07 >

S
9 yıl
Binbaşı

Emeğiniz için teşekkürler....



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.