Arkadaşlar ben problemleri bir türlü halledemedim daha doğrusu biraz bir şeyler yapıyorum ama özelikle kar zarar, hız problemleri, yüzde de çok yapamadığım çıkıyor. Bir hocaya bakıyorum %120 yaz diyor diğeri 20/100 yap sonra ekle falan diyor kafam artık çorba oldu. Böyle gizli saklı kalan bir kanal falan var mı kafama format çekip iyice rayına oturtmak istiyorum bu işi ben. Her türlü tavsiyeye açığım.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Soruları belirli kalıplara göre çözmek zorunda değilsin. Sana en mantıklı geleni yap. Ben hız ve işçi problemlerinde çok zorlanıyordum. Izledigim videoları formüllerle çözüyorlardı hocalar ama ben hepsini kafamdan değer atarak çözüyorum. Bu iki problem konusunda mümkün olduğu kadar bilinmeyenleri atıyordum. Yani kendi bildiğim şekilde çözüyorum.
eyüp b kanalının problemler serisi vardı. izlemedim ama ayt için severek takip ettiğim bir hocadır kendisi. bu arada ben de bi soruda %120 yaparken başka bi soruda %20'sini alıp sonradan üstüne ekleyebiliyorum. tamamen alışkanlıklarım ve o anki ruh hâlimle ilgili. bazen kafama göre değer veriyorum hatta. bazen de çözüm yolunu kendim bile anlamıyorum ama o cevap kafamın içinde nasılsa beliriveriyor işte. tek bi sorunun onlarca çözüm yolu olabilir bazen. birini bulmanız yeterli yine de cevabı işaretlemek için. dgs'ye kaç gün var bilmiyorum ama isterseniz 3d tyt matematik soru bankasını edinin bi. problemlere kadar bir ay sürmez bitirirsiniz. ilk konular tamamen problemlerin temelini oluşturuyor. belki üslü, köklü, mutlak ve çarpanlara ayırmayı atlayabilirsiniz duruma göre. problemleri de hızlıca bitirirsiniz sonrasında. kitabın çözümlerini yine bahsettiğim eyüp hoca yapıyor youtube'da. sorular ve çözümleri çok kaliteli. vaktiniz fazla yok ise sırf problem sorularını görmek için bile alınır bence 3d. bir de unutmadan söylemek istiyorum ki problemler pratik yaparak öğrenilir. gizli saklı kanallar da bir yere kadar yardımcı olabilir yani.
iki sene önce karşıma bir soru çıktı. cevap anahtarı benim bulduğumdan farklı bir cevap söylüyordu. arkadaşlarım da öyle söylüyordu. matematik hocam da öyle söylüyordu. benim cevabımın doğru olduğunu ispatlamak için bir haftamı harcamam gerekmişti. sonunda ben haklı çıktım. aşırı mutlu olduğum nadir anlardandır bu. bazen çözümünü izleyip geçmek veya bilen birilerine danışmak bir işe yaramayabiliyor. soru üzerinde düşünün biraz.
üç sene önce fizik dersinde problem sorusu çözdüm bir tane. eve gidince "nasıl çözmüşüm ben bunu ya" diye düşündüm uzun uzun. yoktan sayı yaratmışım sanki, öylesine yazıp yoluma devam etmişim. gece uyumadım o soruyu hangi yolla çözdüğümü ararken. sabaha doğru anca hatırlayabildim çözüm yolunu. sebebini yukarıda anlatmıştım. bir sorunun onlarca çözüm yolu olabilir. bazen siz bile anlayamazsınız nasıl çözdüğünüzü, aklınızın nasıl çalıştığını. her hocanın birebir aynı anlatmasını bekleyip soru kalıbı ezberleyeceğiniz bir konu değildir problemler. pratik yaptıkça ufkunuz açılır. bol soru çözün hocam. başka yolu yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 7 Nisan 2022; 0:49:0 >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.