Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
173
Cevap
12051
Tıklama
73
Öne Çıkarma
Cevap: Pozitifim (5. sayfa)
A
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Geçen hafta pazar hafif yorgunluk vardı güneş çarpması sandım. Ailemin yanına kurban için gitmeden bir doktor arkadaş yardımıyla test yaptırdım. Çarş. Günü pozitif geldim. Hiç semptomum yok ama hastaneden salmıyorlar :)
Yani arkadaşınız doktor olmasaydı test yapamayacaktınız doğru mu?

Benim de hafif halsizlik ve çok az ateş var gibi...

Gitsem bakmazlar herhalde...?

Özeller de mi bakmaz acep..?

Eğer bakmazlarsa çok saçma oluyor. Yani biz eğer varsa bulaştırmamak istiyoruz çevreye, onlarsa bakmıyor durumu olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Abin için geçmiş olsun. Yorumun ve dileğin için çok teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @soulstriper
S
4 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim hocam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tmrerdgn
T
4 yıl
Binbaşı

Boşver kardeş ben de aktifim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

PCR testi alınan örnekte 1 tek Corona molekülü olsa bile pozitif verir. Bu endişelenecek birşey değil cunku virüs vücudumuzdaki herhangi bir dokunun kötüye gitmesi ile oluşan bir hastalık sonucu vücudumuz tarafından üretiliyor yani otobüsten kapı tokmağından maskesiz birinin nefesinden gelmiyor.

doktor lorraine day bunu şöyle açıklıyor:

sinekler çöp oluşturmaz, çöp sinekleri çeker
virüsler hastalık oluşturmaz, hastalık virüsleri çeker

ki bu açıklamayı 1890'lı yıllarda fransız doktorlar Claude Bernard ve Antoine Béchamp 'ın çalışmalarına dayanarak yapıyor.

 Claude Bernard ve Antoine Béchamp, "virüsler hastalık yapar" diyen virüs teorisinin sahibi louis pasteur ile aynı dönemde yaşamış, ve hastalıklar üzerine çalışmaları olan doktorlar. ancak modern tıp Claude Bernard ve Antoine Béchamp'ın çalışmalarını hasır altı yaptı, louis pasteur 'ın teorisini ise kanun yaptı. Neden, cunku Claude Bernard ve Antoine Béchamp'ın çalışmaları ilaç ve aşı olayını gereksizleştirirken, Laous Pasteur'un teorisi ilaç ve aşı sektörünün doğmasına gerekçe oluyordu. Şu anda ilaç ve aşı sektörü dünya çapında 10 Trilyon dolar büyüklüğe erişmiş durumda.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tmrerdgn
T
4 yıl
Yarbay

Virüs yeterince üremeden PCR testi pozitif olmaz.
1. Test doğru yapılacak
2. Enfekte olduktan sonra 7-8 gün arasında virüs çoğalır yeterince çoğalmaz ise Negatif olur. Bu durumda Sağlık Bakanlığı yönergelerine göre BT ve Akciğer PA ile tanı konulabilir. Yani covid-19 sizin değiminiz ile 1 tane bile olsa pozitife dönmez negatif olur.



Bahsettiğiniz kişiye Sağlık Bakanlığı tarafından her hangi bir yetki verilmedi... Sağlık Bakanlığının yönerge ve prosedürlerine uymak ile görevliyiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
A
4 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun. Öncelikle panik yapmayın. Sakin olun.
15 temmuzda anneme de pozitif tanısı kondu.
Kan testi negatif, tükürük testi pozitif çıktı.
60 yaşında, astım ve nöropati hastalıkları var. İlaç verip eve gönderdiler.
14 günü yarın doluyor.
14 gün boyunca 1-2 günde bir ateşi 38 dereceye yaklaştı. Aradık aile hekimini parol verin. Düşmezse ambulansı arayın dediler. Parol verince düştü ve ateşi normale döndü.
Ctesi pazar ise gayet iyiydi. Ateşi hiç yükselmedi. Bugün ise daha iyi.
Kendinize iyi bakın. Beslenme ve uyku düzeninize dikkat edin.
Verilen ilacı annem kullandı. Bir olumsuzluğunu görmedik. Bilim kurulu tavsiyesi ile veriliyor. O sebeple kullanın bence.
Tekrar geçmiş olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 28 Temmuz 2020; 0:31:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle anneniz için çok geçmiş olsun. İlacı kullanmaya 12 saat geç başlasamda başladım. 7 saat geçti ve vücudum ilaca da gözlemlenebilir hiçbir tepki vermedi. Şuan için elimden beklemekten başka hiçbir şey gelmiyor. Evde izolasyona devam. İlerleyen günlerde değişiklik olur mu olmaz mı bilmem ama şimdilik herhangi olumsuz bir durum yok. Teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zubulala -- 28 Temmuz 2020; 2:29:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atade28
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.




Bu mesajda bahsedilenler: @TulparHAN
T
4 yıl
Yarbay

hocam merhaba bu ilaç hakkında bir sürü haber okuduk yapılan çalışmalarda işe yaramadığı söylendi defalarca kere ama bizim hastanelerden hala bu ilaç veriliyormuş. (planeqil)

babam tansiyon+kalp+şeker hastası(tip2), annem de aynı şekilde tip2. onlar için endişeleniyorum, Allah korusun hastalığa yakalansa yine klorokin mi verirler, hastaneye yatırıp favipiravir mi başlatırlar bu hep aklıma takılıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fatihburak95
W
4 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun bir an önce ailecek sağlıklı atlatmanız dileğiyle. Genel sağlık durumunuz kronik bir rahatsızliğınız, geçmeyen sinirsel veya kas ağrılarınız var mıydı, bunlarda değişiklik oldu mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Hocam bilmiyotum orada öyle denmiştir denmemistir bilinmez...
Covid servis ve polde de çalışmış acil asistaniyum size şöyle soyleyeyim.
1. Klorokin I sadece hastane eczanesi den temin edebiliyorsunuz ve eczanenin adı bizim hastanede en azından pandemi ilaç deposu normal hastaya normal serviste prof dahi olsa covid şüpheli değilse ilacı çekemez.
2. Şüpheli hastalık diye tanı attığın veya pozitif negatif farketmeksizin o çubuk buruna girdiyse hsys ye kayıt oluyor, o kayıdı yapmadan bize çubuk vermiyorlar kayıt kağıdının çıktısını veriyorum öyle alıyorum çubuğu mishal.
3. Hastalar şüpheli hastalık diye giriş yapsa dahi pozitif çıktıktan sonra icd kodu covid diye giriliyor(bu koddan ziyade hsys sayfası önemli ki orada sana adamın sigara öyküsünden semptom başlama bitiş tarihine kadar ne semptomu var nereden geldi her şeyi soruyor) önemli
4. Klorokin dediğin ilaç ekg de QT uzaması yapar. Genelde yanıda antibiyotik de verilir onlar da uzamaya sebep olabilir(yeni nesil kinolonlar vs) bu yüzden ilaç başlamadan önce ekg kontrolü istenir. Kimse kalbe etkisi olan ilacı vermez veremez; pnomoni diye vermeye kalksa ilacı alamaz zaten.
Sonuç olarak benzer şüphelerim benim de olmuştu başlarda ama o çubuk alınmış ve çubukta pozitif yazdıysa tebrikler listedesiniz. Bazen çubuk negatif verebiliyor ilkinde ama tomografi uyumlu oluyor bunlar sisteme işleniyor mu bilmiyorim ki bu hastalar da TD alıyor ayrı mesele. Umarım akıllarda ki soru işaretlerini giderebilmisimdir.

Alıntıları Göster
Doğrudur hocam teşekkür ederim ama dediğim gibi benim biradere doktor bu şekilde söylemiş. tomografiyle önce sonra ise pcr ile test yapıldı pozitif çıktı.ama ailesine filyasyon yapılmaması tuhaf? en nihayetinde sonunda atlattı şükür ve önemli olan da bu.İnşallah ülkece kısa sürede bu kabus biter.



Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba başkan. Bana ve duyduğum kadarıyla herkese evde izolasyon için aynı ilacı veriyorlar. (Plaquenil) Sen ve ailen umarım hastalığa yakalanmazsınız. Fakat hastanede nasıl bir yöntem uygulandığına dair hiçbir fikrim yok. Eğer bilgi sahibi birisi bu konuyu aydınlatırsa bende çok memnun olurum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Tyler Durden
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi rahatsızlıklarım yok. Hani nasıl anlatsam?... Gerçekten hiçbir belirti veya kendimde hissettiğim farklı bir durumda söz konusu değil. Bir değişiklik olursa mutlaka buradan yazacağım. Tekrardan teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @WinteR
E
4 yıl
Yüzbaşı

Gecmis olsun. Kazasiz belasiz atlatmanizi temenni ediyorum. Duam sizinle.
Bircok insan semptomsuz atlatiyor zaten sayet fazla kilosu yoksa, kronik bir rahatsizligi yoksa ve 60 yasin altinda ise, güclü bir bagisiklik sistemi varsa, sigarasi asiri degil ve asiri alkol tüketimi yoksa vs. Bir sekilde bütün insanlik olarak dünya nüfusunun yarisindan fazlasi bu virüsü yasayacagiz bundan kacisimiz yok. Ama bugün ama yarin. Allah herkesin yardimcisi olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle geçmiş olsun. Filyasyon temaslı olan kişileri bulup hastalığın yayılmasını engellemek amacı ile yapılır, eşinize bile test yapmayacaklar ise neden gelmiş filyasyon ekibi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Onbaşı

öncelikle acil şifalar dilerim.İlacın ne gibi yan etkileri var? kullanmaya basladıktan sonra en belirgin yan etkıleri ne oldu bilgi verir misiniz acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Onbaşı

Geçmiş olsun,şu hastalıkdan inşallah tez kurtulursun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are you aga -- 28 Temmuz 2020; 6:19:57 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Binbaşı

Hocam hastaneye gidip gece ateşim çıktı. Öksürüğüm var aynı zamanda pozitif kişiyle temasım oldu derseniz test yaparlar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Akustik34