Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
56
Cevap
21342
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Power box kullanıcı görüşleri?
S
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Powerbox kullanan arkadaşlar buraya görüşlerini yazabilirmi örneğin ne marka power box kullanıyorsuz memnunmusunuz boxunuz hangi tip kumandalı kumandasız?yakıt sarfiyatına etkisi nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRONG1 -- 21 Ocak 2008; 11:43:52 >

G
16 yıl
Er

Dump Valve nedir, ne işe yarar?
Dump Valve, turbo beslemeli otomobillerde turbo basıncını sürekli yüksek tutarak gaz tepkisini arttırmak için üretilmiş bir parçadır.

Turbo beslemeli otomobillerde ayak gazdan çekildiğinde turbo hala dönmeye devam etmektedir, fakat turbonun bastığı havanın gideceği bir yer olmadığı için oluşan yüksek basınç turbo pervanesine büyük bir kuvvet uygulayarak pervaneyi aniden yavaşlatır. Gaza tekrar bastığınızda turbo basıncının tepe noktasına gelebilmesi için pervaneyi tekrar hızlandırmak gereklidir ve bu esnada istenilen turbo basıncı elde edilemediği için büyük bir performans kaybı yaşanır. Dump Valve işte bu performans kaybını önlemek için vardır.



Dump Valve vasıl çalışır?

Ayağınızı gazdan çektiğinizde Dump Valve hemen devreye girerek turbonun bastığı havayı dışarı verir, bu sayede turbonun önceden bastığı hava geri tepmeyeceği ve bir geri basınç uygulamayacağı için pervane yavaşlamaz, sizin de tekrar gaza bastığınız anda pervane yavaşlamamış olduğu için turbo basıncı hemen tepe noktasında ulaşır ve siz ani gazdan çekme ve basmalar arasında performans kaybı yaşamamış olursunuz. kaynak:www.elmasfanclub.com



Dump Valve'in faydaları?

* Turbo pervanesi üzerindeki olumsuz geri basıncı önleyerek turbonun ömrünü uzatır.

* Turbo pervanesinin hızının yavaşlamasını engelleyerek turbo basıncını sürekli yüksek tutar. Yüksek turbo basıncı yüksek güç anlamına gelir.

* Gazdan çekme ve gaza basma arasındaki eski ısınmış havayı dışarı verip yeni, soğuk havayı içeri aldığı için artı güç sağlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
16 yıl
Yarbay

http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=64558&page=2

Arkadaşlar edindiğim bilgilerle söylüyorum. Bence aracınıza powerbox yaptırmayın. Garantinizin bitmesini bekleyin ve chip tuning yaptırın. En sağlıklı ve doğru güç artışı bu şekilde oluyor.

Forumdaki, Chip Tuning Uzmanı ve Torque Tuning bu işi yapan yerlerden duyduğum birkaçı. Wimmer-RST baya iyi bir chip tuning firması, bunu araştırıp öğrendim internetten. Gidip her iki yeride kendim gördükten sonra karar vereceğim ancak Wimmer-RST gibi oturmuş bir firmanın yazılımını kullanmak bana daha mantıklı geliyor nedenini bilmesemde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: hakanusta

Direnç diyen arkadaşları göremiyorum artık.


Merak etme hocam buradayım. Sadece foruma girmiyordum uzun zamandır. Görüyorum bir tane resim koymuşsun, iyi güzel. Ama resmi 9 ay sonra koymussun. Benim dediğim bu değildi. Konuya en son yazdığımda da bu alet te daha ortalarda yoktu. Sanırım direnç trimpot olayını biraz geliştirmişler, işi entegreye dökmüşler. Kutu içeriği anlaşılınca entegreyle programla geliştirip zenginleştirmişler.


http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=9207&k_id=0&kn=

Hatta burada da ayarlı programlı vs. olanı var.


Ben 9 ay öncesine göre yazmıştım, sen o zamanki dirençli kutunun resmini koyarmısın hocam? O zaman boy boy satılıyordu bu 3-5 dirençli kutulardan. Ben onun resmini istiyorum mümkünse. Saygılar



Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.