Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
95
Cevap
12934
Tıklama
253
Öne Çıkarma
Cevap: Polisleri böyle geri gönderdi: Balkon benim, ister çamaşır asarım, ister pankart... (4. sayfa)
~
3 yıl
Binbaşı

Şakkadanak 128 milyar satmışlar olum niye anlamıyorsunuz. Ama olmamış işte şakkadanak sıçtılar.

Sahte diplomayla ekonomistlik bu kadar oluyo işte



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Evet var desem susacan mı ?

Ben o 128 Milyarın dolar ve faiz'in frenlenmesi için kullanıldığını biliyorum. ( Bunu bilmek için ultra bir zekaya veya ekonomi bilgisine gerek yok. )
Ama muhalefet sanki çaldılar yediler gibi lanse etmeside yanlış geliyor bana bu kadar basit. Madem vergilerimiz çalındı yenildi veya haksız bir şey yapıldı muhalefet çıkar çatır çatır bak şu parayı şuraya haksız aktarmışınız şurada yemişiniz şurada harcamışınız diye hesap sorar. Ama onlar her zaman ki gibi işin şovunda boş muhalefet peşinde 128 MİLYAR DOLAR NEREDE diye pankartlar as geç. Kafa karıştır sadece gelen açıklamalarada kulaklarını tıka bu kadar.

Üstte çok basit bir soru sordum sana 19 yıldır muhalefetin bana iddia eddiği ve kanıtladığı 3 tane iddia sayabilirmisin ? At yalanı bulunur inananı kafasında sür piyasaya yalan yanlış bilgiyi nede olsa körlemesine inanan bir kitle var.

Alıntıları Göster
Millet sokakta aç aç. Para alıyorsan neyse de almadan bu işi yapiyorsan yazık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Aslında kısmen haklı, kısmen haksız. Yani kendi balkonun diye istediğin pankartı asamazsın. Yanlış yönlendirme yapmasın. Mesela Atatürk'e küfür pankartı asamazsın, terör pankartı asamazsın, reklam pankartı asamazsın. (asarsın ama zabıtadan izinle aylık reklam bedeli ile). Yani balkon benim istediğim pankartı asarım yok. O cümle yanlış anlaşılır. Ama 128 milyar nerede diye pankart'ın hukukta henüz bir yasağı yok. Hani işgüzar savcının biri direk bu soruyu cumhurbaşkanına hakaret diye adledip suç duyurusunda bulunmuştu birine ama o da ironik. Yani nerede diye soruyorsun, sanki cumhurbaşkanındaymış gibi, ona hakaret edildi diyor. Aslında kendi eliyle kendi cumhurbaşkanına hakaret etmiş oluyor saftirik.

Neyse, nerede olduğunun da açıklamasını yaptılar bildiğim kadarıyla. İşte TL yerini korusun diye harcanmış özetiyle. Ha başarılı olundu mu olunmadı gibi. Tabi harcanmasa şu an dolar kaç olurdu bilemiyorum. Belki 8.6 belki aynı. Yani ülkenin lirasının değeri için, iyi ama kötü harcandıysa yine bence çok önemli değil. Hatta hayret verici. Yani insan çünkü isviçre hesaplarına falan aktarımlardan korkuyor. O yüzden TL'ye Tr'ye harcanıyorsa harcansın. Ne bileyim, uçak gemisidir vs dir, harcansın. Herkes ne gerek var diyor ama o işer öyle olmuyor. Her yer tehdit altında. Bakın düne kadar kendi halinde ülke olan ukranya en fazla 2 haftalık işgal süresine sahip Rusya'ya karşı. Yunanistan, bizim karabağ ve siha gelişimlerimiz üzerine şu bizim 80'lerdeki versiyonumuza döndü. Amerika'ya 80 tane askeri üs açtı. Artık her yerleri amerikalılar kaynıyor. Kendi topraklarında hakimiyetleri kalmadı. Yani eğer ülke için harcandıysa harcansın tabi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 17 Nisan 2021; 14:21:12 >

M
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

2016 Yılından beridir ülkemizin yaşadıkları durumlar normal mi sizce ?

FETO Darbe üstüne Suriye'ye operasyonlar üstüne 4-5 Milyon Suriyelinin ülkemize gelmesi. Amerikanın sizin ekonominizi mahfedicem tehtitleri. O sıralar ekonomik saldırılar. Üstüne Libya meselesi ondan sonra Doğu Akdeniz petrol arama savaşları. Ordan Ermenistan Azerbaycan savaşı. Yanında S400 Krizi. Her yerde seni baskılamaya ve boyun eğdirmeye çalışırlarken devlette dik durabilikmek için bakın ben daha ölmedim diyebilmek için mecbur Dolar bozdurup Dolar ve Faiz'i frenlemeye çalıştı. Bu kadar yaşanılan olayıı görmemek veya bilmeze yatmakta komik olsa gerek.

Sanki biz Avrupanın göbeğindeki 3-5 milyon Nufuslu Avrupa ülkesiyiz hiç derdinimz tasamız yok. Dibimizde ve içimizde hiç terör yok YPG-PYD-PKK yok HDP gibi bir sorunumuz yok her şey güllük gülistanlık ve devlet keyfi 128 Milyar parayı yemiş gibi lanse etmeye çalışmanın olmuyor işte.

Alıntıları Göster
Ya her dediğine cevabım var da diyelim hepsinde haklısın.
Son 5 senedir 130milyar USD kime kaçtan nasıl satıldı onu söylesinler o zaman?
Neden saklıyorlar?
Yoksa kimse bu paranın cebe atıldığını iddia etmiyor.

Hadi 130 milyar usd yi de geçtim,

Tcmb başkanının değiştiği gecenin gündüzünde (cuma günü) 450 MİLYON USD kimler tarafından alındı?
Tcmb başkanının değişeceğini kim biliyordu?

Sadece o satılan 450 milyonu açıklasınlar ben yine razıyım.
Sen razı mısın?

Lütfen bu sorumu cevapsız bırakma, eğer biraz haysiyetin varsa,tamam mı?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Millet ne boş işlerle uğraşıyor.
senin de BOŞŞŞ vaktin var ki gelip buraya yazıyon. sörvayviy tayfasına laf edip o forumdan çıkmayanlar gibisin.



0
3 yıl
Teğmen

Açıklasınlar BANANE ?

450 Milyon Doları alanı devlet açıklamıyorsa muhalefet açıklasın rezil etsin alanları banane yani ? Şöyle ortaya bir idda atıyor muhalefet devamı yok ortalık karışsın sadece. 450 Milyonu kim aldı devlet açıklamıyrsa kendileri açıklasın Ahmet almış Mehmet almış bunlar biliyordu ondan aldı diyen ben ne yapam yani ?

128 Milyar Muhabbetinde de olay aynı bir iddia atıyorlar ortaya devlet açıkladı şu kadar parayı şuraya şunu şuraya harcadık diye. Yok biz tatmin olmadı diyor CHP o zaman sen kendi bildiğini söyle rezil et bu açıklama yapanları. Ama SIĞ muhalefetimiz sağolsun her zaman ki gibi Yalancı çobanı oynamayı seçiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @mesuthaksoy
H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

Çocuk BOT gibi cevap veriyor. 128 milyar dolar diyorsun ;muhalefet, CHP, kılıçdar diye sayıklıyor. Amacı niyeti belli, bloklayın geçin cevap vermeyin.
Bloklamaya gerek yok. Ben diyeceğimi dedim. O diyeceğini dedi. Okuyan okusun, kendisi karar versin. Verdiği bot gibi cevaplar işimize gelir. 1 kişi bile okusa, 1 kişi 1 kişidir.

Onlar sığ olduğu sürece, partizanca durmadan cevap vermeleri onları yıpratır. Yani, bir parti lehine goygoyculuk yapan biri olsam, ortamı karıştırır, Sonra da gelen cevaplara cevap vermezdim. Çünkü cevap verdikçe savunmam boka sarardı.

Kısaca cevap vererek onlar hata yapıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Bu 128 Milyar muhabbetini CHP savunuyor diye onun adını verdim yoksa HDP arkasında dursa HDP derdim...

Sen işe farklı bir pencereden bakabilirsin. Ama benim gözümde CHP hükümeti devirecem yıpratacam diye devleti veya ekonomiyi yıpratmayı mübah gören hareketler sergiliyor. Ekonomi batsın dolar 15 TL olsun ki AKP gitsin diye savunanlar az buz değil yani...

Ve yanlış yapıyorlar bana göre NOKTA uzatmanın anlamı yok. Onlarda biliyor para nereye gitti ama burdan bir damar buluruz milleti gazlarız çaldılar yedilere getiririz havasında gitmeye çalışıyorlar ama 1-2 haftaya bu balonda söner yeni yalan yanlış Algı haberler peşine gitmeye başlarlar. Hükümet tarafı 2-3 kanaldan şu kadar miktar şıraya şura gitmiştir diye açıkladı Muhalefet biliyorsa bak şu uygunsuz üsülsüz işler var şuna dolarları kasıtlı olarak yanlış aktarmışlar Dolar 7 TL iken 6 TL ye satmışlar diye belgelerini çıkarır ve Hükümeti rezil edebilir. ( Tabii böyle bir belge olmadığı aşikar. )
Sen onu bunu bırak. Şunu söyle: kuru düşük tutmak için harcanmasa idi bu para, kur şu anda ne olurdu?

Ben diyeyim: 9 lira olurdu.

Ki göreceksiniz, belli bir sürede 9 liraya zaten oturacak kur.

Bir yıl zaman kazanmak için 128 milyar dolar yaktın ve utanmadan bunu mu savunuyorsun?

Bak, çok açık sordum sana... ver cevabını.

"9 olmazdı, 16 olurdu" falan da deme. Karşında Türkiye'deki liboş politikaların ürünü olan, bu dünyaya kafası bu şekilde çalışan gençler yetiştirmek için kurulmuş ve 2000'li yıllarda uygulanan Türk neo liberal politikaların icat edildiği okullardan mezun biri var. Liberal hezeyanın ruhunu çok iyi bilirim yani. İçinde yetiştim.

Ted Ankara Koleji + Bilkent işletme + Hacettepe finans
yök kurucusu Doğramacı'nın ("hocabey" ) ekolünden çıkmış biriyim. O yüzden popülist goygoylardan uzak açıklamalar yaparsan ve vevabını buna göre verirsen çok sevinirim.

Bu dalgayı bir atak olarak tanımladılar ve direndiler. 128 milyar doları yakarkenki düşünceleri kuru 5.9-6.2'de sabitlemekti. Ama bu bir atak değildi. Bu yapısal bir sorun. Bu ülkeyi yönetenler daha bunu itiraf etmekten acizler. Bu kur şoku yaşanmadan farkında bile değillerdi zaten. Çünkü etrafları dalkavuklar ve iktidar yanında durarak çıkar sağlayan sülüklerle dolu. Kendilerini kendileri saraya kapadı. Ben kapamadım. Şimdi yeni ayıldılar. Ama çok geç. Yapısal bozuklukları da itiraf edemezler. Çünkü itiraf etseler bile bir şeyi değiştiremezler. Çünkü değiştirirlerse bir daha seçilemezler. İşin özü bu.

Şimdi tekrar ediyorum: ben diyorum ki, 128 milyar doları yakmasa idin şu anda dolar 9 lira idi. Ve zaten dolar 9 lirayı görecek. O zaman 128 milyar doları niye yaktın?

Ortada bir başarısızlık var mı, yok mu? Bunun cevabını ver. Çok basit bak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Nisan 2021; 16:31:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Bu 128 Milyar muhabbetini CHP savunuyor diye onun adını verdim yoksa HDP arkasında dursa HDP derdim...

Sen işe farklı bir pencereden bakabilirsin. Ama benim gözümde CHP hükümeti devirecem yıpratacam diye devleti veya ekonomiyi yıpratmayı mübah gören hareketler sergiliyor. Ekonomi batsın dolar 15 TL olsun ki AKP gitsin diye savunanlar az buz değil yani...

Ve yanlış yapıyorlar bana göre NOKTA uzatmanın anlamı yok. Onlarda biliyor para nereye gitti ama burdan bir damar buluruz milleti gazlarız çaldılar yedilere getiririz havasında gitmeye çalışıyorlar ama 1-2 haftaya bu balonda söner yeni yalan yanlış Algı haberler peşine gitmeye başlarlar. Hükümet tarafı 2-3 kanaldan şu kadar miktar şıraya şura gitmiştir diye açıkladı Muhalefet biliyorsa bak şu uygunsuz üsülsüz işler var şuna dolarları kasıtlı olarak yanlış aktarmışlar Dolar 7 TL iken 6 TL ye satmışlar diye belgelerini çıkarır ve Hükümeti rezil edebilir. ( Tabii böyle bir belge olmadığı aşikar. )
Son olarak bir de, doların 8.30'a geri zıpladığı haftasonundan önce, 1 milyar dolarlık döviz alımı yaşandı. Türkiye tarihinde günlük döviz alım rekorudur. Bu alımı merkez bankası yapmadı. Onun tüm verileri açık. Yani, bu alımı reel piyasa aktorleri yaptı. 6.90'dan döviz aldılar. Pazartesi günü döviz 8.30 oldu.

İki ihtimal var,
1) ak parti çok kritik bir görevden almayı gizli tutamayacak kadar kevgire döndü. Çatlaklarla dolu AKP. Bilgi sızdı. AKP'ye yakın iş adamları duydu ve döviz aldılar.

2) Ak parti bazı eşraflarına bunu duyurdu.

Türkiye'de günlük döviz alımı rekoru 400 milyon dolar bu arada. 1 milyar dolarlık alım olunca, durum kabak gibi meydanda. AL SANA KANIT.

YA AK PARTİ KEVGİR OLMUŞ, YA AK PARTİ KENDİ EŞRAFINA ÇIKAR SAĞLADI.

İki durumda da ak parti bu görevden alma meselesinde bile başarısız oldu. Hataların kabulünü, sorumluluğun üstlenilmesini istiyorum. Benim talebim çok doğal, siyasetten ve partilerden bağımsız, haklı bir talep. Hadi sana hayırlı tıraşlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

evde pankart balkonda özgürlükse atatürke sayma sövme,pkk kürdistan güzellemeleride assın kafa yapısına bak işime gelen yerden demokrasi özgürlük denir buna
kimse kışkırtıcı provakasyon siyasi amaçlı pankart açamaz nokta.
özgürlüğü oturma organınıza göre yorumlamayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Nisan 2021; 16:48:39 >

0
3 yıl
Teğmen

Aldılar yaptılar sattılar yediler diyon çıkıyon işin içinde...

Muhalefetin işi ney alan bir AKP'li isim varsa yayınlasınlar İFŞA etsinler rezil etsinler BANANE yani ?

Yalan yanlış belgesiz bilgisiz at iddiaları ortaya at yalanı bulunur inananı kafasında geç ile olmuyor işte 19 yıldır görüyoz.

Dün İlhan Kesici Çıkmış Halk Tv ye adam az kalsın ağzından kaçırıyordu biz paranın nereye gittiğini biliyoz devlette kuruş kaybolmaz hepsinin hesabı vardı ekonomiden anlayan bilir en son 128 Milyar dolarıda söyleyecekken bu bizim sorumuzu kırar deyip geri adım attı. Yoksa onlarda her şeyi bal gibi biliyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Huseyin-ZST
H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Aldılar yaptılar sattılar yediler diyon çıkıyon işin içinde...

Muhalefetin işi ney alan bir AKP'li isim varsa yayınlasınlar İFŞA etsinler rezil etsinler BANANE yani ?

Yalan yanlış belgesiz bilgisiz at iddiaları ortaya at yalanı bulunur inananı kafasında geç ile olmuyor işte 19 yıldır görüyoz.

Dün İlhan Kesici Çıkmış Halk Tv ye adam az kalsın ağzından kaçırıyordu biz paranın nereye gittiğini biliyoz devlette kuruş kaybolmaz hepsinin hesabı vardı ekonomiden anlayan bilir en son 128 Milyar dolarıda söyleyecekken bu bizim sorumuzu kırar deyip geri adım attı. Yoksa onlarda her şeyi bal gibi biliyor...
Gene topu taca attın. Ben çaldılar demiyorum. Yanlış yonettiler diyorum. Bunu anlıyorsun, ama hala aynı bayat siyasi goygoyu sürdürüyorsun. Bir akp seçmeni olarak, AKP bir politikada yanlış yaptığında yanlış yaptığını söylemek ve partine hatalı politikasından vaz geçmesi için baskı yapmak benim olduğu kadar senin de görevin. Ben görevimi yerine getirdim. Sen getirdin mi? Ne sen, ne ben, ikimiz de kimsenin tebaası değiliz güzel kardeşim. Sen + ben, biz halkız. Patron biziz. Yöneticiler de bizim çalışanlarımız. O yüzden bir politika hatasını dile getirmekten bu kadar korkmamalısınız. Nerede abi ileri demokrasi? Hadi buyur. Cevap lütfen.

Hala soruma cevap vermedin güzel kardeşim. Sen soruma cevap ver. Vermeyeceksen, veremeyeceksen veya vermeye hazır değilsen de tekrar bana cevap vermeye uğraşma. Çok basit ve çok net bir soru sordum. Cevap vermek yerine, son üç mesajdır yazdıklarını başka örneklerle tekrarlıyorsun. Yapma bunu. Sen bana bir soru sorsan cevaplarım. Haklı isen haklısın derim. Hata yaptı isem de özür dilerim. İnsanım neticede. Sen niye cevap vermekten kaçınıyorsun? Hatayı sen mi yaptın? Ver cevabı. Veya beni daha yorma güzel kardeşim.

Tekrar soruyorum: 128 milyar doları yakmasa idi, bugün kur kaç lira idi? 128 milyar dolar yakılarak doğru mu yapılmış oldu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Nisan 2021; 17:7:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 yıl
Yarbay

Herkes 128 milyar doları profil resmi yaparsa ne olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
3 yıl
Teğmen

Evet doğru yapılmıştı diyorum o günün şartlarına göre...

Sen bugüne bakıp geçmişi değerlendiriyorsun. O günün şartlarında ekonomik saldırılar ve ambargolar varken milli menfaatler için yapılan hareketleri destekliyorum ...

Daha iyi bir çözümünüz varsa söyleyin o günün şartlarında. Ama her zaman ki gibi sürekli şikayet edip doğrusunu yapılması gerekeni söylemiyorsunuz. Ucuz muhalefet bunlar sürekli şikayet etmek. 15 Temmuz sonrası YPG-PYD-PKK'yı vurmak için Suriye'ye girmişin. Amerika sana ekonomik yaptırım uygulamış üstüne Londra borsası dolar üstünden sana ekonomik saldırı yapıyor. Libya meselesi var oradan Doğu Akdenizdeki haklarımız var Azarbaycan Ermenistan savaşı var. Rusya ile yakınlaşmamış ve S400 almamızdan dolayı yediğimiz ambargolar var.

Ülke zorda kaldımı rezervleri piyasa sürüyor sen bunu parayı hiç ettiler yaktılar gibi yorumluyon. O günün şartlarında doğru olan bu. Daha iyi bir çözüm var mıydı ? Ucuz siyaset yapıp Suriye'de ne işimiz var YPG-PYD bizimi vuracak PKK ile anlaşabiliriz . Libya'da ne işimiz var S400 e ne gerek vardı Yunanistan ile masada uzlaşırız barış kardeşlik gibi boş laflar edeceksen hiç gerek yok öyle olmayacağını sende biliyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Huseyin-ZST
S
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Celladına Aşık olmak ne la ? şey mi dostum. Hani şu 10 seçim kaybetsede ölümüne savunulan liderlik vasfı olmadığı halde her defasında tek başına parti başkanlığa aday olup 1251 delegenin 1230 unun oyu ile seçilen Kemal Kılıçdaroğlunu körlemesine savunmak heralde !!!

İşin kötüsü muhalefet 19 yıldır sabah akşam Çaldılar yediler vergileri soydular gibi lanse edip sonunda hepsi boş ve fasa fiso çıktığı için inandırıcılığı kalmadı. Bana Kemal Kılıçdaroğlunun iddia ettiği ve kanıtladığı 3 tane söylemini söylermisin ? Yalancı çoban gibi geziyorlar ortada. Artık doğruda söylese halkta karşılığı yok bunu anlayın artık.

Alıntıları Göster
son seçimlerde gördük nasıl kazandığınızı. eğer her seçimi böyle kazandıysanız yandınız diyorum sadece..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Teğmen

Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz Allah aşkına sizin gibi düşünmeyenlerin ıq*lerini sorgularsınız alay edersiniz şu yaptığınızın ne kadar mesnetsiz yalan olduğunu en cahili bile biliyor



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

0
3 yıl
Teğmen

Hangi seçim la ? Cumhur İttifakının toplam oyunun yüzde 53 olduğu seçimi siz kazandınız mı sayıyorsunuz ? Görende muhalefet oyunu arttırdı flan sanır 7 kocalı Hürmüz gibi yolda gördüğü partiyi ittifak içine alıp herkese taviz veren bir kimin ne dediği neyi savunduğu belli olmayan bir muhalefet vardı.

HDP'ye yalaklanarak şirin görünerek diye sabak akşam selam çakarak 3-5 belediye almayı kazanmak sayıyorsanız aynı yolda devam edin ne diyem size !!! HDP ile güzel günlere ülkeyi kalkındırır ve o ittifak ile geliştirirsiniz artık. HDP vatan millet devlet sevdalısı sonuçta her konuda yardım eder size.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 17 Nisan 2021; 17:6:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teterboro
J
3 yıl
Yüzbaşı

pankart asarak mi 128 milyar dolari bulacaklar.bari gazetelere kayip ilani versinler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

chp binasındaki led ekranda da aynısı yazıyor.