Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
713
Cevap
91032
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (2. sayfa)
S
7 yıl
Teğmen

Hocam pilotluk olmasada havacilik hakkinda sorum var. Basligin linkini buraya birakiyorum. İsterseniz kaldirabilirim.



https://forum.donanimhaber.com/havacilikta-tartismali-konular-essayim-icin-yardim--125081995



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sultansari

Hocam pilotluk olmasada havacilik hakkinda sorum var. Basligin linkini buraya birakiyorum. İsterseniz kaldirabilirim.



https://forum.donanimhaber.com/havacilikta-tartismali-konular-essayim-icin-yardim--125081995

Kafanıza takılan konularda yardımcı olabilirim.

Başlık altında her türlü bilgi alış-verişi olması taraftarıyım. Zamanla ben yazmayı bırakabilirim, başka pilot arkadaşlar yanıt verebilir sorulara. Yani kendime ait olarak görmüyorum. İsteyen herkesin her linki paylaşması, her istediğini yazması serbest.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: nuriboyka

Bahsettiğiniz şekilde tecrübesiz pilotu bedavaya veya az paraya çalıştırma gibi durumlar olursa kimse 300bin lira uçuş okuluna vermez herhalde sonuçta hızlı bir milletiz kimse 10 sene sonra kaptan olur parayı kırarım demez hızlı sonuç almayı seviyoruz. Aynı şekilde thy akademiye girebilecek kapasitesi olan insanlarda zaten kendi sektöründe 5-10 sene çabalayıp uğraşsa belki pilot kadar kazanamasa bile yine iyi kazanır düzenli bir hayatı olur.

Kendi adıma konuşmak gerekirse şuan okuduğum bölümden memnun olmadığım için tekrar üniversite sınavına giricem anadolu üniversitesi kazanmak için alacağım puanla orta halli tıp fakültesi yazabilirim veya iyi bir mühendislik fakültesi diş hekimliği vs vs. Pilot adayları boş beleş insanlar değil çok fazla ele ayağa düşmezler herhalde.

Ben direk tanıdığım kişilerin deneyimleri, kendi tecrübelerim, piyasa hakkında herkesin internette bulabileceği gerçekler hariç bilgi paylaşmıyorum burada. Tabiki işin içinde olduğum için değişik firmalardan değişik konumlarda tanıdıklarım oldu zaman içerisinde, bilgiye dışarıdan birine göre daha kolay ulaşabiliyorum. Biraz interneti karıştırırsanız yakın zamanda 5 kişinin alınacağı pilot ilanına 250 kişinin başvurduğunu görürsünüz. Bu 250 kişinin hiç biri boş insan değildi sizin 2-4 sene sonra uğraşıp didinip ulaşmak istediğiniz noktadaki kişiler. İşler güllük gülistanlık değil. Gençlere boş umut vermek istemem.

Siz kendinize yeni bir kariyer hedefi belirlemişsiniz umarım gönlünüze göre olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Nisan 2017; 7:34:17 >

K
6 yıl
Yüzbaşı

Robinson Crusoe hocam selamlar

yaklaşık 20 saat uçuşu olan 34 yaşında ppl öğrencisiyim. 13 senedir başka bir sektörde çalışıyorum. dolayısıyla sorularım daha çok pilotların hakları ve internette okuduğum olumsuzlukları üzerine. spesifik sorular olabilir. sorularımı hemen diziyorum

- online olarak telsiz konuşmalarını dinleyip (atatürk sabiha vs..) alışkanlık kazanmaya çalışıyorum ama bir türlü tamamını algılayamıyorum. bu telsiz konuşmalarına nasıl alışabilirim? eğitim uçuşlarında kule ile türkçe konuşuyoruz sorun yaşamıyorum ama ingilizceyede alışamadım ve bu olay korkutuyor beni bu konuda tavsiyeniz nedir? acaba daha ILS uçmadım ve terimlerini bilmiyorum ondan olabilirmi?

- aylık uçuş programlarınız düzensizmidir? özellikle havacılık haber sitelerinde çıkan haberlere bakınca 2017 sonunda kuveyt uçuşunda yoğunluktan bayılan pilot, otelde yoğunluktan kalp krizi geçiren pilot(bangkog), havada beyin kanaması geçiren ve vefat eden kabin personeli benzeri haberler çıkıyor. pilotların canını alacak kadar çalıştırıyorlar mı?
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thynin-bayilan-pilotuna-6-ay-men.html
http://www.airporthaber.com/thy-haberleri/thy-pilotu-otelde-oldu-6069h.html

- SHGM'nin son FTL revizyonunda dinleme süreleri kısaltılmış şeklinde bir haber var. ama haberde ne kısalmış anlatılmıyor. sivil havacılığın sitesinden baktığımda yapılan FTL revizyonunu ise anlamadım şartları iyileştirdik diyorlar. haber siteleride ve yorumları güvenilir değil onlarda shgm nü yerin dibine sokuyorlar. bu son revizyon nedir bilginiz var mı?
http://www.airporthaber.com/thy-haberleri/thy-ve-hava-is-anlasti-dinlenme-sureleri-kisaldi.html

- Pilotların hakkını korumak için hava-sen isimli yeni bir sendika var.Hava-iş 'in çalışanların haklarını korumadığını, firmaların sömürmesine neden olduğunu vb... bir sürü görüşleri var. hava-iş'in yazdıklarına bakınca pilotlar ve kabin memurları o kadar zor şartlar altında çalışıyor ki insanın eğitimi bırakası bile geliyor. 24 saat çalışıyor ailelerini göremiyorlar kesinlikle gibi bir izlenimde yaratılıyor. Bunlar gerçekçi midir? özellikle thy 737 filosu aşırı yoğun olduğunu okudum.

- kaptanlığa geçiş nasıl oluyor? sadece belirli bir saati doldurmak yeterlimi? tanıdık torpil işleri varmı bu geçişte?

- tip te mesela 737 den 777 ye geçiş nasıl oluyor. isteyen herkes geçebiliyormu? tanıdık torpil işleri varmı bu geçişte?

- THY'de çalışıp ankarada oturan pilotlar olduğunu duydum. sizin tanıdığınız var mı bu şekilde çalışan? bu konudaki görüşünüz nedir? mümkünmüdür böyle bir şey?

- asker kökenli pilotlar sivil pilotların sinirlerini bozmak için baya zorladıklarını duydum ama doğrumudur?

- thy akademi çıkışlı bir pilot ile özel olarak eğitim alıp thy ye girmiş bir pilot arasında sürtüşme oluyormu? mesleklerini icraa ederken farklılık belli oluyormu?

- atpl derslerine avrupada devam etsem ve easa lisansı alsam bir artısı olurmu? malum türkiyede jaa lisansı alıyoruz. türk vatandaşı bir pilotun avrupadaki airline larda iş bulma ihtimali varmıdır?

şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 4 Nisan 2018; 23:19:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Robinson Crusoe
M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kartal1363

İyi uçuşlar dilerim şimdiden. Bu konuyla ilgili bilgi kıtlığını da göz önüne alırsak detaylıca bir yazı yazarsanız hepimizi çok çooook mutlu edersiniz. Mesela sınava nasıl hazırladınız hangi okuldan mezun oldunuz mülakat aşamaları ya da sınav soruları için gereken temeller gibi gibi veya bu yola girme aşamanız gibi vs vs. şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba,
Şöyle bir konu açarak biraz detaylandırmıştım:https://forum.donanimhaber.com/pilot-olunca-uplayacagim--132634364
Ben Eskişehir Osmangazi üniversite Makine mühendisliği bölümü mezunuyum.

Süreç akışı zaten belli;
-İngilizce yeterlilik
-DLR sınavı
-CRM mülakatı
-Kurul mülakatı
-Sağlık kontrolleri

Bu konularla ilgili detaylı açıklamaları ve paylaşılan tecrübeleri forum.airporthaber.com sitesinin Pilotaj konu başlığı altında da bulabilirsin. Benim bu noktaya gelmemde inanılmaz faydası oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Roshi -- 11 Aralık 2018; 22:10:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ExMilitary

Hocam link varsa atabilir misiniz?

https://www.kariyer.net/is-ilani/pegasus-hava-tasimaciligi-a-s-pegasus-pilot-adayi-2201921

Sunex ilanının başvuru süresi sona ermiş sanırım. Yine de fikir vermesi için ekliyorum:

https://www.kariyer.net/is-ilani/sunexpress-gunes-ekspres-havacilik-a-s-pilot-yetistirme-programi-2134793





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 30 Aralık 2018; 23:25:22 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Tekrardan çok teşekkürler hocam.

Pilotların geçmiş ve mevcut sağlık verilerine kimlerin ulaşabildiği konusunu araştırıyordum da, bu sebeple bu soruyu sormuştum. Genel olarak Özel sağlık sigortası aşamasında tüm şirketler kvkk ve geçmiş sağlık verilerine ulaşım onayı istiyor ve bu şekilde kişilerin E-nabız, SGK vs. tüm kayıtlarına erişim hakkı elde ediyor.

Bunun dışında hangi durumlarda bir şirkete böyle bir yetki verilmesi gerekiyor konusunu araştırıyordum ve bu sebeple mesleki lisans sigortasının detaylarını sordum fakat anladığım kadarıyla en azından şirketin yaptığında herhangi bir anlaşma, onay aşaması ve sağlık verilerine erişim izni gibi bir durum yok.

Mesela Anadolu Sigortanın Lisans Kaybı sigortasında pilotlardan SGK, E-nabız, Sağlık bakanlığı vs.her yerden geçmiş verilere erişmek için izin alınması durumu var. şurada son sayfanın üst kısmında yazıyor.https://www.anadolusigorta.com.tr/Files/BilgilendirmeDokumanlari/TicariveKurumsal/45_1_SR916_0220.pdf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sözlük Sevdalısı -- 29 Mart 2023; 21:33:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Robinson Crusoe
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.