Arkadaşlar yavaştan bu pici programlamaya başladım. Sitelerde okuduklarımdan anladığım kadarı ile basit basit bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İlk olarak butona bastığımda 2 sn ledi yakacak, sonra 4 sn beklicek sonra 1sn ledi yakacak bir devre yapmaya çalışıyorum (burdaki amaç basit döngüleri kullanıp isiste simülasyon yapmayı becerebilmek :) ). Bu amaçla microcode studio plusta basic ile aşağıdaki kodları yazdım ve complier olarak pic basic pro 2.47 kullanmaktayım.
TRISB=%00000001 PAUSE 70 BASLA: IF PORTB.0=1 THEN HIGH PORTB.1 PAUSE 2000 LOW PORTB.1 PAUSE 4000 HIGH PORTB.1 PAUSE 1000 LOW PORTB.1 ENDIF GOTO BASLA END
Ancak isiste simülasyona başladığımda şöyle problemler oluşuyor: 1- Butona basmadan led sürekli yanıyor, ben butona basınca bir süre sonra sönüyor. 2- Led sönünce tekrar butona basıyorum. Bu durumda led yanıyor, bir süre sönük yanıyor ve tekrar yanıyor. Bu durumda devre düzgün çalışıyor gibi görünüyor; fakat led 2 sn yanıcağına 5 sn yanık kalıyor simülasyonda.
Sizce nerelerde hata yapıyorum. Program basit ama daha çırağız bu konularda yardım
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
@ DEVICE pic16f84a
@ DEVICE pic16f84a, WDT_OFF
@ DEVICE pic16f84a, PWRT_ON
@ DEVICE pic16f84a, PROTECT_OFF
@ DEVICE pic16f84a, XT_OSC
TRISB=%00000001
PAUSE 70
BASLA:
IF PORTB.0=1 THEN
HIGH PORTB.1
PAUSE 2000
LOW PORTB.1
PAUSE 4000
HIGH PORTB.1
PAUSE 1000
LOW PORTB.1
ENDIF
GOTO BASLA
END
Ancak isiste simülasyona başladığımda şöyle problemler oluşuyor:
1- Butona basmadan led sürekli yanıyor, ben butona basınca bir süre sonra sönüyor.
2- Led sönünce tekrar butona basıyorum. Bu durumda led yanıyor, bir süre sönük yanıyor ve tekrar yanıyor. Bu durumda devre düzgün çalışıyor gibi görünüyor; fakat led 2 sn yanıcağına 5 sn yanık kalıyor simülasyonda.
Sizce nerelerde hata yapıyorum. Program basit ama daha çırağız bu konularda yardım
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.