Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
2804
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PETROL VE DOĞALGAZ MÜHENDİSLİĞİ
A
4 yıl (492 mesaj)
Er
Konu Sahibi

nasıl okunur mu
yurtdışı ve yurtiçi iş imkanları nasıl



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
4 yıl (199 mesaj)
Er

Okunmaz dediler ben yazmadım o yüzden



G
4 yıl (709 mesaj)
Onbaşı

krizi fırsata çevir



M
4 yıl (848 mesaj)
Er

Petrol niye bitsin la



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kedimkusumuyedi
G
4 yıl (1052 mesaj)
Onbaşı

bitmesine 50 sene var



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kedimkusumuyedi
S
4 yıl (3098 mesaj)
Çavuş

parası iyi çalışma şartları bok gibi meslek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl (492 mesaj)
Er
Konu Sahibi

hocam bitince Türkiye petrolleri,shell vs yerler alır mı
iş sıkıntısı yaşanır mı
ODTÜ mezunu biri rahat iş bulur mu
bu mu yoksa inşaat mühendisliği mi hangisini onerirsiniz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Son_Troll_Bükücü
S
4 yıl (3098 mesaj)
Çavuş

ODTÜ petrol tanıdığım vardı. TR şartlarına iyi kazanıyorsunuz ancak çalışma şartları kötü misal 25-30 gün iş sonrasında 8-10 gün tatil dağ bayırda çalışıyorsunuz. Mezun olduktan sonra petrollerde nasıl çalışırsınız bilmiyorum ama maddi olarak getirisinin o kadar yüksek olacağını sanmıyorum çünkü çalışma koşulları belli. İnşaat Mühendisliği yerine Petrol yaz en azından para kazanırsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anoniminsann
S
4 yıl (1056 mesaj)
Onbaşı

bunu yazacağına inşaat yaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl (492 mesaj)
Er
Konu Sahibi

hocam hangisinin yurtdışı imkanı iyi
inşaat mı petrol ve doğalgaz mühendisliği mi
hedefim abd kanada norvec gibi yerlerde çalışmak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anoniminsann -- 28 Temmuz 2022; 18:1:19 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Son_Troll_Bükücü
S
4 yıl (3098 mesaj)
Çavuş

Bilmiyorum maalesef. Bilen biri çıkar illaki. Bana kalırsa ikisi de değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @Anoniminsann
A
4 yıl (492 mesaj)
Er
Konu Sahibi

neden hocam



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sl1ent
G
4 yıl (1299 mesaj)
Er

valla her yıl doğalgaz buluyoruz bence geleceği 1 yıl



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
2 yıl (5 mesaj)
Er

Hocam seçtin mi bilmiyorum ama yine de yazayım dedim 😀 gitmeyi düşündüğün ülkeler hep petrol ve doğalgaz zengini ülkeler bu yüzden petrol müh. seçmek mantıklı olabilir. ODTÜ petrol mezunu akrabam var, kendisi 50 yaşını aşkın. Yıllardır exxon mobile de çalışıyor ve ABD, Katar gibi ülkelerde uzun seneler yaşadı. Şu an ABD’de. Yani alana meraklıysan bence çıkmaman için bir sebep yok ama alanla ilgili kişilerden bilgi almanı öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl (1 mesaj)
Er

hocam seninle bu konuda hakkında konuşma imkanım var mı? Ben de bu sene ODTÜ Petrol Doğalgaz Müh. yazacağım. Akrabanızla veya sizinle de olsa biraz konuşma bilgilenme imkanım olursa çok mutlu olurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Walter Scott
D
2 yıl (68 mesaj)
Er

Maden mühendisliği de düşünebilirsin. Avustralya'da Kanada'da çalışma imkanı fazla yurtdışı olarak




Bu mesajda bahsedilenler: @musderi
E
2 yıl (913 mesaj)
Çavuş

petrol linkedin'de odtü için en yüksek yurt dışı oranına sahip olan bölüm. bilgisayarı falan 2 yle katlar o derece fark var arasında (abartı) diğer bölümlerle. yanlış hatırlamıyrosam %50'nin üstündeki bir iki bölümden biri ama çok hakim değilim. zaten türkiye'de pek fazla iş olduğunu sanmıyorum petrol mezunlarına dolayısıyla yurt dışı bir seçenekten çok zorunluluk gibi duruyor çoğu zaman.

mesela azerbaycan'dan buraya petrol okumaya gelen çok kişi var. genelde onların işi hazır oluyor. azerbaycanlı oldukları için direkt azerbaycan'ın en büyük şirketine giriyorlar (Adını unuttum şu an kb.) ama türkler için durumu bilmiyorum TP sanırım alım yapıyordur. İş konusunda pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum yani. İşi seveceksen oku.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anoniminsann
H
2 yıl (4886 mesaj)
Yüzbaşı

Azerbaycan’daki şirket SOCAR. Dediğin gibi bu bölüm en azından şu ana kadar yurtdışına çalışıyordu. Şu an bu alanlarda istihdamdan bahsediliyor ama ne kadar gerçekçi bilmiyorum. O yüzden ve iş şartlarından dolayı yurtdışı oranı yüksek. Ama maden bana daha mantıklı geliyor. Gelecek açısından daha önü açık gibi. Tabi petrol doğalgaz için de daha vakit var ama yatırımlar daha az olur gibi geliyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EistroY661
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.