diğer firmalar çok birşey mi yeniliyor zannediyorsunuz? sonundaki rakam değişiyor, daya gitsin. pazarlama stratejisi bunlar. petlası alan kesim fiyat/performansa bakar
Hocam nerede ikamet ediyorsunuz? Eğer bol yağmurlu bir yerde ikamet etmiyorsanız zaten desenin bir önemi kalmıyor yaz lastiklerinde. Desen demek ses demek. Oturduğum yere yılda 1 gram yağmur düşmese formula 1 lastikleri gibi dümdüz lastik takarım:)
Ama 31 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri ehliyetli, 16 yaşımdan beri ehliyetsiz araba kullanıyorum. Evet lastikler önemli mi? Evet.
400tl'lik lastik ile 200tl'lik lastik arasında eğer her detaya dikkat eden biri değilseniz sizi çok rahat idare edecektir merak etmeyin. Elbette 400tl'lik lastik daha iyidir daha ekonomiktir ama zaten en başta 2 katı para veriyorsunuz.
Kısacası böyle bir dönemde hem türk malı almak hemde daha ucuz bir ürün almak her yönden kulağa mantıklı geliyor. Varsın Michelin ile 150km ile döneceğiniz virajı arabanız petlas ile 130km ile dönüyor olun. Ama zaten canınız kıymetli ise 120km'yi hiç bir zaman aşmayın:)
Petlas kullanan arkadaşlarım var ve memnunlar. Eğer çevrenizde benzer ebatlarda petlas kullanan varsa araçlarını kullanın ve lastiği bir test edin. Bana kalırsa etmenize bile gerek yok çünkü petlas savaş uçaklarına lastik üreten bir firma.
Kısacası parasal yönden sizi kasmayacaksa Michelin falan alın ama eğer varsa 8 lastik için ve günlük kullanım için inanın bana o rakamlar verilmez hocam.
Güzel bilgi teşekkür ederim. Petlas kendi adı basılı lastiklerde eski ürün satmaya, yeni ürün geliştirmemeye devam edecek anlaşılan.
Petlas markası lastik kaplama sektöründen gelen bir firmadır. Falken, Starmaxx, Toyo markalı lastikleri yurt dışından Türkiye'ye getirmektedir. Sumimoto ile ortak açılan fabrikada ise DUNLOP marka ürünler üretilmektedir. Ancak Dunlop markasının, Goodyear distribütörlüğünde yıllarca dağıtıldığı Alman Dunlop ile aynı kefeye koymayınız. Araçlar üzerinde OE olarak gelen Dunlop lastik desenleri ile Türkiye'de üretilen Dunlop ürünleri farklıdır.
Tercih yaparken tek bir markaya bağlı kalmak istemezseniz, şirketimizin 81 ilde 350'den fazla bayisi var. Bölgenizdeki bayimize uğrayıp fikir alabilir, ürünleri ve özelliklerini öğrenerek "ihtiyaç" ve "beklentileriniz" için en doğru tercihi yapabilirsiniz.
Her marka, farklı tarzlarda ürünler üretmektedir. Kimisi yumşak, kimisi dayanıklı, kimisi konforlu, kimisi sessiz, kimisi hesaplı.
maliyet olarak sadece aynı kalitede malzemeyi kullandığı varsayarsak arge ve yeni döküm kalıpları gerekir ki bu da lastik başı 20 TL fark ederse eder. Bunlar bahane olmamalı bence.
Milliyetçilik sömürüsü yapmayan ne kadar kullanan varsa 1 sene içinde çok fazla yıprandığını ilk gün ki performansı sergiemediğini ısrarla belirtiyor.Hal böyle olunca daha fazla duyar kasmaya gerek yok kötüyse kötüdür.Neyin ispatı içerisindesiniz.Falkenlerin nispeten daha iyi olması bile yaptığı iki lastik arasındaki kalite farkını bariz belli ediyor.Bence de Petlas alınmaz.
205-55-16 pt525 green seri diye lastigini 1.5 yil kullandim eski kullandigim er300lerden pek farkini gormedim sadece virajlarda yatisi bir tik fazlaydi oda yumusak olmasindan kaynakliydi herhalde bence cok uclarda arac kullanmayanlar icin hele hele devamli sehir ici kullananlar icin kesinlikle fazla paraya gerek yok
195-55-16 jant için corsa aracımda 5 yıl petlas winter contact modelini kullandım kışları. 2 yıl daha gideri var ve hiçbir sorun yaşamadım. 1 ay öncede velox sport modelini aldım tanesi 200-tl den. Lastiklerden şimdilik gayet memnunum. Ben tavsiye ederim. Ama 205-55-16 ebadında olsaydı belki başka lastik denerdim, çünkü onlarda fiyat farkı bu kadar açılmıyor. Bizim lastikler ara jant olduğu için fiyat farkı Avrupa lastiklerle (michelin, bridgestone, continental vs)oldukça fazla.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle