Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
212
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Periyodik Bakım
B
10 yıl (415 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi akşamlar arkadaşlar. 1.6 hdi motorlu peugeot 407 kullanıcısıyım. Bilgisi olan arkadaşlar aracımın periyodik bakımıyla ilgili yardımcı olursa sevinirim.

Öncelikle aracımda 5w30 yağ kullanıyorum ve yetkili serviste değişim aralığının 15.000 km olduğunu söylediler. Kitapçığında da aynı şey yazıyor. 15. kmyi 1 yıl olmadan dolduran ve şehir içi ve uzun yolda km yapan biriyim. Yağı 10.000 de değişip işimi garantiye almalımıyım veya 14 15.000 km de bir değiştirsem sıkıntı olur mu?

Birde aracımın yağ filtresi 45.000 km de bir değişiyormuş. Bu epey uzun bir süre değil mi? Geçen bakımda değistirmeyi talep ettim fakat daha km'nin dolmadığını söylediler. Mazot filtresinin ortalama ömrü nedir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
10 yıl (8021 mesaj)
Yarbay

Yağ numarası ve yağ değişim aralığı doğru. Uzun yol ise 15 bin km ideal aralık.

Mazot filtresi ise 30 bin km de bir değişir yani her iki bakımda bir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl (1069 mesaj)
Binbaşı

Yağ filtresi her yağ değişimiyle beraber değişiyor. Yağı 10.000 kilometre değiştirirseniz daha iyi olur, GT1544v turbo oldukça hassas yapıda ve yağ kalitesi bu turbonun uzun ömürlü ve sorunsuz olması için önemli. Aracınız 2009 model ve üzeri partikül filtreli tipse 5w30 düşük sülfürlü yağ kullanmanız gerekir. 2008 model ve altıysa en ideal yağ 5w40 dır. Mobil Super S 3000 5w40 kullanabilirsiniz.
45.000 kilometrede bir değişen yakıt filtrenizdir. Her yağ değişiminde hava filtrenizi değiştirin.



F
10 yıl (664 mesaj)
Yüzbaşı

15.000 km yada 1 yıl. Hangisi önce gelirse.
Siz zaten 15.000 km yi 1 yıl dolmadan yapıyormuşsunuz.

Bu yüzden daha düşük km lerde bakım yapmanın çok bir getirisi olmaz. Mühendisler bu rakamları kafalarına göre belirlememişlerdir. (Ama birazdan ben 10.000 de bir yapıyorum çok fark ediyor diyenler gelir.)

Yağ filtresi her bakımda değişir orada bir yanlış bilgi var.

45.000 km yada üç bakımda değişen mazot filtresi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
10 yıl (415 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Yukarıda yanlış yazmışım, 45 binde bir değişen mazot filtresi yağ filtresi değil. Bana aralığı uzun gibi geldi fakat normal ise sorun yok.

@mbulur hocam aracım 2007 model partikül filtresiz olanlardan. 2 bakımdır 5 30 yağ koydurdum serviste, önceki sahibi servis kayıtlarında 10 40 yağ kullanmıştı. Bunun motor ömrü için eksi bir yönü olur mu? Daha açık olarak 5 30 ile 5 4p arasında hissedilir bir fark var mıdır? Yardımlarınız için teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mbulur
O
10 yıl (6307 mesaj)
Yarbay

5w-30 yağ kullanın aracınız için daha iyidir yağ yakmıyorsa motor sabahları daha rahat çalışır ve koruması daha iyidir,Mazot filitresini iki bakımda bir değiştirin hava filitresi yağ filitresi ni her bakımda , polen filitresinide her bakımda değişebilirsiniz bu sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.