Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
936
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PC yi bilgisayara bağlamak ve ses kartı hk.
T
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar pc'yi hdmi'dan tv ye bağlarken, harici ses kartının ses de bir katkısı oluyor mu yoksa anakartın üzerindeki ses yongası üzerinden mi ses derleniyor ya da soruyu şu şekilde soruyum tv ye bağlayıp konsol gibi kullanacağım bilgisayarıma harici olarak ses kartı alsam ses kalitesinde bir değişiklik olur mu.

Soru aptalca olabilir kusura bakmayın, usta arkadaşların yardımlarını rica ederim.



A
8 yıl
Yarbay

Şöyle diyim çıkışı hdmi ile verirsen ses kartı vs. etki etmez. Televizyon hoparlörlerindede ses kartı bağlarsan ses kalitesi farkı alamassın. Ama 2.1 z623 gibi yada stereo audioengine a2 gibi bişey alırsınız o zman ses kartı fark eder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tilbosfo
T
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

eyw başkan.



İ
8 yıl
Yarbay

Bazı ekran kartı modelleri sesi kendisi işliyor, gpu görüntü yanında sesi de işliyor. Bilgisayardaki ses kartı çalışmıyor olsa bile hdmi üzerinden ses alınıyor.
Bazı modellerde ekran kartının üzerindeki dijital ses girişine ses kartının spdif(iç taraftaki) çıkışından kablo bağlanıyor bu sayede ses hdmiye aktarılıyor. Kullandığınız ekran kartı bu şekilde ise ses kartının bir etkisi olacaktır. Fakat, TV üzerinde yer alan hoparlörlerin kalitesini düşününce dert edecek kadar bir fark olacağını düşünmüyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tilbosfo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.