Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
828
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pardus 2008 Dvb-S Tv kartı problemi
Z
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Pardus kurulum sırasında "/dev içeriği dolduruluyor" bölümüne geldiğinde takılıp kalıyordu. hdd ve cd rom ledleri yanmıyordu. Birkaç denemeden sonra donanım kaynaklı olabileceğini düşündüm ve inca dvb-s (twinhan) dijital tv kartımı çıkartıp tekrar denedim. Sonuç olumluydu. tv kartı takılı değilken kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı. kartı tekrar takıp başlattığımda ise aynı hatayla karşılaştım. bu sorunun çözümünde yardımcı olursanız sevinirim. bu işletim sistemini ilk defa kurduğum için yeterli bilgim olmadığından komut sistemini hiç bilmeyen birisine göre anlatılırsa çok memnun olurum :)
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer666 -- 2 Ekim 2008; 19:34:56 >

İ
16 yıl
Yüzbaşı

Üstad yarın ben de pardus kuracaktım ve bende de twinhan kart vardı yani sayende bilgilenmiş olduk.
Sağolasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bildiğim kadarıyla pardusla twinhan dvb-s kullananlar var. bu yüzden kesinlikle çalışmaz demek yanlış olur. benim başıma böyle bir şey geldi ama bu kartın versiyonundan firmware vs... gibi bir ayrıntıdan ya da kullandığım pardusun sürümünden kaynaklı olabilir. Yaptığım araştırmalara göre twinhan kartlar hiç bir sürücü yüklemeden pardus ile çalışıyor.ayrıca twinhan ın sitesinde linux sürücüleri de var. sürücüleri indirdim ancak işletim sistemine yabancı olduğum için nasıl yükleyebileceğimi bilmiyorum.konsolu öğrenmeye çalışıyorum. root kabuk gibi terimlere çok yabancı olduğumdan ve komutları iyi bilmediğimden şimdilik başaramadım. Siz de öncelikle kartınız takılı iken denerseniz bu konuda daha ayrıntılı fikir sahibi oluruz. benim kullandığım sistem nforce4 chipsetli socket 939 ddr400. tv kartım ise inca marka dvb-s common interface li modeli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer666 -- 3 Ekim 2008; 20:56:59 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.