Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
231
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pabucu Dama Atılmak: Kelimelerin Hikayesi
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Günlük hayatta kullandığımız deyimlerin nereden geldiğini merak ediyor ve hepsinin ayrı ayrı hikayelerini merak ediyoruz. Bugün de yeninin gelmesiyle eskinin popülerliğini kaybetmesi anlamında kullanılan "Pabucunu dama atmak" deyiminin hikayesini size anlatacağım.

Gün içerisinde farkına varmadan o kadar çok deyim kullanıyoruz ki, bazıları kelime anlamını içerse de bazıları ise kelime ile bir bütün içerisinde değildir. İşte hayatımızın içerisinde sıkça kullandığımız ancak kaynağını bilmediğimiz deyimler ile ilgili pek çok hikaye anlatılıyor ve duyuyoruz, ama her seferinde yaşanmış olayların, tarihi kişiliklerin konu olduğu deyimlerin anlamlarını ve ortaya çıkış hikayelerini öğrendiğimizde ise şaşırıyoruz. Bugün de yine günlük hayatımızda yeni birisinin gelmesiyle, bir önceki kişinin popülerliğini kaybetmesi anlamında kullandığım “pabucu dama atılmak” hikayesini okuyacağız hep beraber. Genelde bu deyimi ailenin biricik tek çocuğuyken, beklenmeyen anda kardeş sahibi olan çocuklara kullanırız,

Makalenin devamı için tıklayınız..

< Resime gitmek için tıklayın >



A
3 yıl
Yarbay

güzeldi... teşekkürler



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.