Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
386
Cevap
54041
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Oyuncu Ekipmanları(MOUSE)
P
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

konuyu ben shanke adlı arkadasımızdan is yogunlugu nedeniyle forumla ilginemediginden ben devr almıs bulunmaktaım konuda en yakın zamanda yavas yavas büyük gelismeer yasanacaktır



Profesyonel Oyuncu Ekipmanları Rehberi & Kullanıcı yorumları & İncelemeler

Forumda birçok oyun ekipmanı (mause,kulaklık,mause pad,klavye,skatez) için öneri talebi olaması nedeni ile bu başlığı açma ihtiyacı duydum. Bu başlık altında sizlere inceleme şansı bulduğumuz oyun ekipmanlarını tanıtmaya çalışcağız. Sizlerde konu altına istediğiniz şekilde öneri sunabilir veya öneri isteye bilirsiniz. Eğer sizde burdaki donanımlardan herhangi birini kullanıyorsanız inceleme icine kullanıcı yorumu olarak ekleyebilirim.
Fotograflar Bpden hediye aldığımız Samsung s760 ile çekilmiştir.




1.Logitech G5
< Resime gitmek için tıklayın >

  • Teknik özellikler:
    -2.000dpi çözünürlüğe sahip LAZER motoru
    -6.4 megapixels/saniye imaj işleme
    -Hassasiyeti değiştirebilme (400/800/2.000dpi)
    -Hassasiyeti bildiren ışıklı seviye göstergesi
    -Ağırlık kartuşu sayesinde mouse ağırlığını değiştirebilme
    -1.000 reports/second hızında tam akıcı USB hızı
    -Kırılmayan özel örgülü esnek kablo
    -Terlemeyi engelleyen özel dış yüzey
    -Vista işletim sistemi desteği ve uyumu

  • Kullanıcı Yorumları:

    X7den sonra ilk ciddi mouse'um diyebilirim g5 için. Onun hassaslığı, lazerinin haşin gücünü hiç bir mausede bulamam :)(biraz da duygusal bi yorum..). Normalden biraz büyük ve normal el boyları için çok ideal bir mouse, elinize tam oturan bir yapısı var. Ağırlıklarını çok kullanırdım, onlarla oynardım resmen awm için ayrı m16 için ayrı ağırlık bağlardım. Logitech gerçekten çok kaliteli malzeme kullanıyor, boyası hiç atmadı, elimi hiç terletmedi. Kablosu korumalı ve yumuşak bi yapıya sahip. Hızlı sistemin kampanyasından yararlanarak almıştım.

    Viking's Shanke - Onur ERDEM


    G5 son derece klas bir fare, hem duruşu hem rengi hem de görünüşü ile. Ortasındaki turuncu bölüm işi biraz bozsa da, siyah-kırmızı kombinasyonlu bir kasa ile muhteşem olacağına şüpe yok. Ele çok iyi oturuyor, ki zaten sağ el için özel tasarlanmış. Tuşların yerleri ve sertlikleri çok iyi, ne gereksiz temaslarda basılıyor, ne de gereksiz sertlik yapmıyorlar. Yanlardaki tuşlara şarjör değiştirme yada gece görüş gözlügünü açmayı atarsanız oyunlar harikulade rahatlaşıyor. Yüksek tepki hızını wheel yanındaki iki tuşla ayarlayabiliyorsunuz ki, nişancılar ile assaulter'ler için önemli bir özellik. Çoğu oyuncu şu sıkıntıyı yaşar; heyecanlı yerlerde elleri terler ve klavye ile fare kayar. G5'in kaplaması terden etkilenmiyor, bu çok iyi. Şunu da belirteyim, bilek hareketleri ile daha rahat yönlenen G5 ağırlaştıkça daha rahat kontrol edilir oluyor.

    Heruamarth


    Logitech G5 çok klas bir mouse Razer diamonback'den sonra G5 geçtim ve gerçek mouse diye bunu nedir dedim. Tabii Diamonbackten sonra mouse'da bir eksiklik olarak gördüğüm tek şey solak insanları neden düşünmediler. Acaba neden solak insanları böyle bir kaliteden mahrum bıraktılar diye düşündüm doğrusu.
    Ve tabiki birde G5 v2 versiyonlarının bazılarında yaşanan driver problemide var ve inşallah umut ediyorum kısa zamanda çözerler. G5 mouse ile pad kullanıcak arkadaşlara kesinliklede kumaş pad almalarını öneririm.Yer problemi olmayan g5 kullanıcıları için Razer Mantisi tavsiye ediyorum . Uzun lafın kısası çok fazla Mouse kullandım ama G5 Kadar kaliteli bir mouse daha görmedim diye bilirim site.

    Erdal Karatas - SoldieR_TR



  • Artı/Eksi yönleri
    +Kaliteli yapı
    +Ağırlık kartuşlarının kullanışlı olması
    +Dpi artırıp azalmak için +- tuşları
    - Sağ el tasarımı olması, solak kullanıcılara hitap edememesi
    - Fiyatı

  • Fiyat Linki

    http://www.sanalmarketim.com/urun/c342ab10738e2fc125402dd1c51e1135/LOGITECH-G5-Laser-Gaming-Mouse-YENI

    2.Razer DeathAdder
    < Resime gitmek için tıklayın >

  • Teknik özellikler:
    -1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensör
    -Sağ el ergonomisine göre özel tasarım
    -1000Hz Ultrapolling™ / 1ms tepki süresi
    -5 programlanabilir Hyperesponse™ butonları
    -On-The-Fly Sensitivity™ anında duyarlılık seviyesini değiştirebilme
    -Always-On™ sürekli algılama modu
    -Büyük ve kaymayan butonlar

  • Kullanıcı Yorumları:

    Razer DeathAdder, Infrared Sensör teknolojisi kullanın bir fare. Bu teknoloji ile asıl hedeflenmek istenen nokta, birçok oyuncunun düşük fare hızıyla oyun oynaması. Bu durumda algıları yavaşlatılan farenin etki-tepki süresi de düşmüş oluyor ve ani dönüşlerde hantal kalabiliyordu. Yeni teknoloji sayesinde uzun bir pusuda bekleyişin ardından arkanızdan saldırdıklarını öğrendiğiniz düşmanlarınız için yapacağınız 180 derecelik ani dönüşe bile hızlı tepki veriyor ve hiçbir sapıtma vb. sorunla karşılaşılmıyor. Bunun başrol oyuncusu 1 ms’lik tepki süresi ile geliştirilmiş bir Razer teknolojisinden başka bir şey değil. Ayrıca altın kaplamalı USB giriş/çıkışları sayesinde en hızlı en sorunsuz ve en kayıpsız veri iletişimi sağlanıyor. Yüksek hassasiyet, sürekli algılama modu, 1ms tepki süresi ve Infrared Sensörleri ile teknik açıdan tam bir devrim niteliğinde DeathAdder.

    Murat İlker Karaş

    Farenin üst tarafı en arkasından tuşların ucuna kadar tek parça (yekpare) anti-kaygan astar kaplama bir yüzey.Tuşların basılışı ve malzemesi Copperhead’in aynısı.Yine 32kb hafızaya ve 5 farklı profil seçeneğine sahip.Farenin diğer Razer’lardan farklı olarak sadece 5 tuşu var ve tuşlar oyun oynarken daha rahat basılabilsin diye daha geniş tutulmuş.Mesela Copperhead’de tuşlar uzun inceydi bunda ise daha tombul (kısa ve geniş).MS 3.0 kullanıpta “parmaklarım tuşların en ucuna yetişmiyor” diyenler için ideal.Burun kısmı daha önce Copperhead kullanmış olanlar için garip gelmeyebilir.Ön tarafı (ön tampon) yine domuz burun bir yapıya sahip fakat Copperhead’den daha yüksek ve geniş.

    Fragla-Volkan

    DeathAdder ergonomi bakımından Microsoft 3.0'dam hic bir farkı yoktur buda ona mükemmel bir ergonomi kazandırmaktadır Ergonomi Hakkında MS 3.0 yazdıklarım bunun içinde gecerli diğer iyi yanlarından biri tamamı kaplı kir tutmaz terletmez yüzeyi eli sık sık terliyenler için iyi, Ter demişken bircok mouse'un temel problemlerinden biri led ışıklarının eli terletmesidir ama bu DA da düşünülmüş ve Razer logosu ışıgı kapatılıyor diger bir iyi yanına gercersek ''mouse her zaman tetikte'' tabirini kullanılırum kullandıgı 3G teknolojisi yüzünden genellikle logitechlerde olan uyuma modu gibi insanı sinirlendirecek şeyler yoktur fiyatı 125ytl civarıdır
    Bu mouse'da MS 3.0 eklesiklerini tamamlanmış yani ''Mouse tek kelime ile mükemmel diyebilirim'' Eger puan verecek olursam 10/10 !

    darkswordman


  • Artı/Eksi yönleri
    +3G Infrared Sensör teknolojisinin kullanılması
    +1Mslik tepki süresi
    +5 programlanabilir Hyperesponse butonları
    +16-bit geniş data tranfer hattı
    +Altın alaşımlı USB bağlantı noktası
    -Fiyatı
    -Sağ el tasarımı olması, solak kullanıcılara hitap edememesi

    3.SteelSeries IKARI
    < Resime gitmek için tıklayın >

  • Teknik özellikler:

    - Saniyedeki resim işleme: 6.500
    - Saniyedeki taradığı inç: 40
    - Her inç için nokta sayısı: 400 - 1600 (1 CPI Steps)
    - İvme: 15 G
    - Hareketi algılama mesafesi: 1,8 mm (0,07 inch)
    - Kablo uzunluğu: 2m
    - Tuş sayısı: 5
    - Polling: 1000 Hz
    - Lift distance: 3,5 mm
    - Altın kaplama USB ucu
    - Boyutları: 130 mm x 83 mm (5,1 x 3,3in) - height 36 mm (1,4in)
    - CPI yüksek/düşük uyarıcı
    - SteelSeries FreeMove Teknolojisi
    - Basıncın fazla olduğu bölgelerde sürtünme düşüklüğü
    - İşletim sistemleri: Win XP/Vista/Win 2000/Win 98/Win ME/Mac OS

  • Kullanıcı Yorumları:

    G5i satmamdan sonra bende ikari sahibi oldum. İlk bakışta biraz hantal durabilir, fakat elinize aldığınızda nasıl bir canavar olduğu ortaya çıkıyor. Mouse driver olarak xp'nin insan arayüzü driverlerini kullanıyor. Çok basit bi yapıya sahip. Daha çok sağ elini kullananlara hitap ediyor. Eliniz normalden küçükse bu mouse'ye bakmayın bile. G5 ten sonra bunu almamım sebebi ise SK team tarafından tasarlanmış olması ve üst düzey malzeme kullanılmasıdır. Mouse'nin sağ iç yanından low sens veya high sen mi olduğunu görebilirsiniz. Yanıda gelen küçük bir program sayesinde 2 tane dpi belirleyebiliyor ve üstündeki tuşla bunlar arasında gidip gelebilirsiniz. Bi konu daha var kullanırken sert padlerde (steelseries ss ve sp de) lift off oldum(sadece func surface archetype da lift off etkilemedi) bu yüzden bu mouse için bez pad öneriyorum (Razer mantis, DKT, qck+ gibi)

    Viking's Shanke - Onur ERDEM

    SteelSeries İkari, senin hayal edebilediğin her türlü özelliğe sahip bir mousedur. Onun sürücüsüz ve pratik oyun tarzı sana LAN turnuvalarında sorun yaşamıcaktır. Hemde programlanabilir tuşları yardımıyla kendi tuşlarını kendine göre ayarlayabileceksin.Onun güzel özelliklerinden biri, hassasiyet değişiklik düğmesidir, senin ihtiyaç duyduğun DPİ ayarını tuşlar yardımıyla ayarlayabilirsin. Her şeyi ve her oyuncuyu düşünerek yapılan bu ürün 15 Aylık ve birçok değişik kişinin imzasını taşıyan bir mousedur.

    Vertigo


  • Artı/Eksi yönleri
    +Ergonomisi çok iyi
    +El altındaki dpi tuşu
    +Bütün tarama hızlarında çok iyi performans
    +Dpi LCD ekranı(lazer versyonda)
    +ledden low high sens anlaşılıyor
    +Tuşların yerleri güzel.Eli iyi kavraması
    +Kumaş kaplamalı kablosu
    -Fiyatı
    -Sert Padlerde Lift Off oluyo biraz

  • Fiyat Linki
    http://www.ncstr.com/asp/show_stock.asp?product=ms-004

    4. Razer Diamondback
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:

    -1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor
    -7 bağımsız programlanabilir Hyperesponse™ tuş
    -On-The-Fly Sensitivity™ ayarı
    -Always-On™ mod (Sürekli açık)
    -Kaymaz ve Ultra geniş tuşlar
    -16-bit ultra-geniş data yolu
    -saniyede 6400 frames (saniyede 5.8 megapixels )
    -saniyede 60–120 inches ve 15g hızlanma
    -24 ayrı kişiselleştirilebilir pozisyonda Scroll tekerleği
    -0-akustik Ultraslick™ Teflon taban
    -Altın USB

  • Kullanıcı Yorumları:
    Mouseyi kullanmaya başladığını süper bir şekilde kayıyor ve driverları yükleyip panelde hızı 10/10 yaptığınızda süper hıza ulaşıyorsunuz alışmak biraz zaman alıyor tabi fakat mousenin daha iyi çalışabilmesi için mouseyi koyu bir mouse pad üzerine koyunu optik olduğu için koyu zeminde daha çalışır.Fakat kablosuz değil bu kötü değil bir kusur da değil çünkü oyun oynarken sürekli enerji akışı kablo sayesinde sağlanır ve pil bitmesi gibi bir sorunla karşılaşmazsınız.Akşam ışıkları söndürüp mosenize bir bakın ve harika olduğunu göreceksiniz.Biraz pahalı 50 euro civarlarında ve çok güzel paranız boşa gitmeyecek.

    Toad



  • Fiyat Linki
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=52&productid=bd9205&SKU=BD9205-K

  • İnceleme:

    Dhnin Video İncelemesi:http://www.donanimhaber.com/NewsDetail.aspx?Id=4187


  • Artı/Eksi yönleri
    + Sahip olduğu eşsiz teknoloji ile üstün hassasiyet ve hız
    + Kullanım kolaylığı
    + On-the-fly sensitivity
    + Teflon ayaklar
    + Solaklar da kullanabilir
    - Yan taraflardaki iki tuşu kullanmak çok zor

  • Fiyat Linki
    Diamonback + Mantis için uygun fiyat

    http://www.editorunsecimi.com/asp/show_stock.asp?product=Razer_magmacontrol

    5. Microsoft Intelli EXPLORER 3.0
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:
    -Optik Teknolojisi
    -Ergonomik Tasarım
    -Kaydırma Teklerleği
    -5 farklı tuş
    -Programlanabilir tuş
    -PC ve MAC uyumlu
    -USB ve PS/2 bağlantılı
    -Oyuncular için özel ivme teknolojisi 25G/54IPS
    -Oyuncular için özel tarama hızı :9000 FPS


  • Kullanıcı Yorumları:

    Yakın tarihlerden almıştım, dpi ve sens ayarlama derdiniz olmadan driver sorunu yaşamadan, kontrolün her an elinizin altında olduğunu hissederek, en sık kullandığınız iki fonksiyona da her an başparmağınızın ufak bir hareketi ile ulaşabilmenin rahatlı ile oynamak için birebir. Tabii elleriniz küçük değilse , eğer küçükse 1.1 i tercih ederseniz aynı konfor ve kontrolle oynayabilirsiniz.

    Vertigo-Ayhan ERDEM

    Microsoft 3.0 f/p bakımından Dünyada ki en iyi Gaming Fare çok rahat diyebilirim bunun temel sebebide insan eline tam oturan ergonomisi ergonomi olarak bir tek bile kusuru bulunmuyor ve ''internette ki incelemlerde buyuk eller için ideal'' tabiri kullanılıyor ama bu dogru degil elim cok buyuk de degil cok kucukde degil orta boyutlarda ele sahibim ve ''rahatlıkla'' kullanabiliyorum, ve mouse cok hafif buda benim gibi düşük sens de oyuncular için cok iyi cunku mouse durmadan Pad'den kaldıran bırısyım... Mouse'un 2 kotu yanını soyleyebilirim Bunlardan ilki tekerlegi cok ses cıkarıyor ve yandaki ileri geri tuşları esnek. Kendi adıma konuşmak gerekirse zaten ben tekerlegi ve yan tuşları Counter-Strike'da kullanmıyorum. 55ytl verdigin fiyatı gercekten hak ediyor... Eger bir not verecek olursak 9.9/10 verirdim...

    darkswordman


  • Artı/Eksi yönleri
    + Kullanım kolaylığı
    + Microsoft arayüzünü kullanması-Lan Partylerde kolaylık sağlar
    +5 adet programlanabilir tuş
    +Oyunculara Özel Dizayn
    +Uygun fiyat
    -Kolay esneyen ve ses çıkaran yan tuşlar

  • Fiyat Linki
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=52&productid=bd3455

    6. A4 TECH X-755FS LASER
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:
    -Kablolu Lazer Mouse
    -USB Fullspeed
    -2000 dpi optik çözünürlük
    -3X ateş butonu ile oyunlarda tek atışta 3 defa ateş edebilme
    -3X butonu ile Windows ve ofis uygulamalarında çift tıklama fonksiyonu
    -Yazılıma ihtiyaç duymadan, 6ncı buton ile 400, 800, 1200, 1600, 2000 ayarlarına geçebilme
    -5 Buton ve Tek Scroll
    -Programlanabilir tuşlara kısa yol tanımlayabilme
    -2.2mm kalınlığında esnek kablo
    -Advanced Live-Define yazılımı
    -USB bağlantı
    -Siyah Renk

  • Kullanıcı Yorumları:

    Özellikleri gerçekten çok iyi düşünülmüş. Yapısı ergonomik. DPI değiştirme tuşu, çok kullanışlı. Lazer olması yüzey ayırt etmeden kullanılmasını sağlamış. Yanda görülen kırmızı butonun etrafındaki tuşlar sert, sanırım tek eksisi bu. Ama kırmızı butonun sertliği normal derecede. Tüm tuşları programlayarak, kısa yollar atayarak bilgisayar kullanımızı oldukça hızlı hale getirebilirsin. Kesinlikle seçenekler arasında bulunmalı.

    Mehmet Öztürk - JT l Nobility-TF2 oyuncusu

    A4tech firması oyun alanındaki boşluğu fark ederek mause,klavye gibi donanımlarda atak yaptı şu anda çok geniş bi yelpazede satış yapmakta. X7yi beğenerek almıştım, öğrenci insanız sonuçta uygun fiyatı görünce atlamıştım. Oynarken fena değildi, 3x tuşu pek mantıklı olsada kullanışsızdı. Plastiği biraz kalitesizdi fotograftada belli oluyor 1 sene kullandıktan sonra boyası atmaya başladı, yeni modellerde umarım bu giderilmiştir. Dpi renkleri olsun makro atama özelliği kullanışlıydı. Eğer makul fiyatta oyun mausesi arıyorsanız bu ürüne dikkat edin.

    Viking's Shanke - Onur ERDEM


  • Artı/Eksi yönleri
    + Kullanım kolaylığı
    +Elin kaymasını engelliyen plastik bölümler
    +Lazer
    +3x Tuşu
    +Altın kaplı usb
    +Uygun fiyat
    -Kalitesiz plastik
    -Kolay aşınabilen yapı


  • Fiyat Linki

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=52&productid=bd61916

    7. Microsoft Intelli EXPLORER 1.1
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:
    - 5 programlanabilir buton
    - 400dpi
    - 125 hz bağlatı

  • Kullanıcı Yorumları:

    (3.0 ile hemen hemen aynı sensörü kullanıyor, bu nedenle 3.0 için olan yorum bunda da geçerli)dpi ve sens ayarlama derdiniz olmadan driver sorunu yaşamadan, kontrolün her an elinizin altında olduğunu hissederek, en sık kullandığınız iki fonksiyona da her an başparmağınızın ufak bir hareketi ile ulaşabilmenin rahatlı ile oynamak için birebir. Tabii elleriniz büyük değilse , eğer büyükse 3.0 ı tercih ederseniz aynı konfor ve kontrolle oynayabilirsiniz.

    Vertigo-Ayhan ERDEM


    Microsoft 1.1 İntelli Küçük eli olan, kalite ve sağlamlık, uzun ömürlü bir mouse isteyen kullanıcılar için idealdir.Hafif ve küçük olması çabuk ve rahat kontrol sağlıyor ve istediğiniz hareketleri rahatça yapabiliyorsunuz...

    Can Aydoğan-mascherano*


    8. Logitech MX 300
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:


    - 30x30 piksel sensör, 5250 resim/sn
    - 800 dpi
    - 4 tuşlu basit yapı
    - kullanışlı ufak tasarım

  • Kullanıcı Yorumları:

    Bizim emektar yedek mausemiz. Çok eski tarihlerde quake hastaları kullanırdı mx300ü.Basit yapısına rağmen oldukça rahat hareket imkanına sahip. Hem sağ elini hem de sol elini kullananlar için uygun. Üzerinde standart sağ, sol ve kaydırma tuşlarının haricinde (sürücüsünü yüklediğiniz takdirde) programlar arası geçiş sağlayan bir tuş daha bulunuyor. Ve çözünürlük: Artık standartlaşmış olan değer 800 dpi.Tuşlar yeterince hassas. Üzerlerine tıklandığında ince bir tik sesi haricinde bir şey çıkmıyor (bazı farelerde daha başka sesler de çıkabiliyor :]) Kaydırma tuşu ise, diğer serilerdeki kadar hassas olmasa da oldukça kullanışlı ve elinizi yormuyor.

    Viking's Shanke - Onur ERDEM


  • Artı/Eksi yönleri
    + Kullanım kolaylığı
    +Program arası geçiş tuşu
    +Azaltılmış sürtünme
    +Uygun fiyat
    -Küçük yapısı ile her ele uyum sağlamıyor
    -Aşınabilir yapı

    9. Razer Krait
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:
    • Dakikada 1200 hareket
    • 1600dpi Razer Precision™ infrared sensor
    • On-The-Fly Sensitivity™ ayarı
    • Herzaman-Açık modu
    • Ultra-geniş kaydırmaz-slip tuşlar
    • Saniyede 6400 frames (saniyede 5.8 megapixel)
    • 16-bit ultra-wide data path
    • Saniyede 40 incheden fazla ve 15g hızlanma
    • 3 adet bağımsız programlanabilir Hyperesponse™ buttons
    • GlowPipe™ kaydırmaz yan parmaklık
    • Her iki ele uygun Ergonomik dizayn
    • 24 kişisel klik pozisyonlu Scroll tekerleği
    • 0-akustik Ultraslick™ Teflon taban
    • Gold-kaplamaUSB konnektör
    • Yaklaşık boyutu: 120mm (boy) x 60.5mm (genişlik) x 37mm (yükseklik)

  • Kullanıcı Yorumları:

    Razer firmasının mause işini geyet iyi yapıyor, el ergonomisini ve kullanılabilirliği birleştirmeye çalışmış, üstelik fareyle birlikte gelen optimizasyon yazılımını pek kullanışlı bulmadım fakat ayarlar için yeterli. RTS oyunlarında, FPS gibi aksiyon temelli oyunlardakinden farklı olarak, tıklama hassasiyetinden ziyade kaydırma hızına farenin verdiği tepki hızlı ve sert tıklamalara karşı malzemelerin dayanıklılığı önemlidir krait tam anlamıyla istenileni yerine getiriyor. Farenin tıklamalara verdiği tuş tepkisi oldukça yeterli, özellikle Warcraft gibi hızlı tıklamalarla oynanan oyunlarda gayet başarılı. 1600 dpi derinliğindeki hassas infrared alıcısı ise fareye verilen hızlı komutlara çok başarılı tepki veriyor ve hassasiyeti oldukça yukarı çekiyor.

    Vertigo - Ayhan ERDEM


  • Artı/Eksi yönleri

    + 1600dpi Razer Precision optik sensör
    + On-The-Fly Sensitivity
    + 24 kişisel klik pozisyonlu Scroll tekerleği
    + Ultra-geniş kaydırmaz-slip tuşlar
    + Her 2 elede uygun yapı
    - Ek buton yok
    - Sade tasarım
    - Tr Fiyatı
  • Fiyat Linki

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=52&productId=bd9210


    10.Logitech Mx518
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:
    - Ağırlık 473 Gr
    - Bağlantı USB & PS/2
    - Garanti Süresi (Yıl) 3
    - İşletim Sistemi Windows ve IBM
    - Dpi 1800
    - MARKA Logitech
    - MODEL 910-000616
    - Scroll (Adet) 1
    - Sensör Optik
    - Tipi Kablolu
    - Tuş Sayısı 8
  • Kullanıcı Yorumları:

    Logitech oyuncular için yine güzel bir iş çıkarmış. Özellikle optik mouse kullanmayı seven FPS oyuncuları için iyi bir seçenek. Avuç içine tamamen oturuyor, parmaklar iyi oturuyor ve kavranışı mükemmel. Malzeme kalitesi iyi. Kursor hareketler gayet net ne kesin, böylece aim'iniz hiç sekmiyor. Üzerindeki kısa yol tuşları başparmak hizasında ve kolay ulaşılabiliyor. Fiyatına göre performansı mükemmel olan bir mouse bence. Özellikle counter-strike oyuncuları asla pişman olmayacak. Bol fraglar
    Asilturk#vertiqo


  • Artı/Eksi yönleri

    + Ele oturan ergonomik yapı
    + Kullanışlı ek tuşlar
    + Programa gerek duymadan Dpi Artırıp, Azaltma tuşu
    + Tr fiyatı
    + Hafif olması
    - Sadece sağ el yapısına uygun olması
    - Hafif terleme hissi

  • Fiyat Linki
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=52&productid=bd90565

  • İnceleme:

    Dhden enderc abimizin haberihttp://forum.donanimhaber.com/m_2457554/tm.htm

    11. Razer Naga MMO
    < Resime gitmek için tıklayın >

  • Teknik özellikler:
    5600dpi Razer Precision 3.5G Lazer Sensör
    1000Hz Ultrapolling / 1ms tepkime süresi
    200" saniyede tarama kapasitesi
    Ultra kaygan maksimum kalite teflon fare ayaklıkları
    17 adet MMO-optimizasyonlu tuş (baş parmağınızın altındaki 12 tuş dahil)
    Opsiyonel MMO- önceden hazırlanmış hareket programlaması
    Limitsiz karakter profili oluşturma (AddOns ile birlikte)
    Ortalama Boyutları: 116L x 69W x 41.6H (mm)

  • Kullanıcı Yorumları:

    Kullanıcı yorumu bekleniyor!

  • Artı/Eksi yönleri

    + 5600dpi, 3.5G Lazer Sensör
    + Ele oturan ergonomik yapı
    + 17 adet butonu
    + Teflon fare ayaklıkları
    + Limitsiz karakter profili oluşturma(AddOns)
    - Tr fiyatı
    - Sadece sağ el yapısına uygun olması
    - Karmaşık tuş yapısı

  • Fiyat Linki

    http://www.vatanbilgisayar.com/razer-rz01-00280100-r3g1-naga-5600-dpi-17-tuslu-laser-gaming-mouse/productdetails.aspx?I_ID=47106

    12. Logitech G700
    < Resime gitmek için tıklayın >

  • Teknik özellikler:
    200 - 5700 dpi arasında ayarlanabilir çözünürlük
    12 MP görüntü işleme
    30G hızlanma
    4.19 m / sn en yüksek hızlanma
    16 bit veri aktarımı
    1000 rapor / saniye iletişim
    8 milyon tuş ömrü
    250 km ayaklık ömrü
    13 adet programlanabilir tuş
    AA pil ile enerji ihtiyacı
    Nano alıcı
    Kablo ile kullanılabilme ve şarj
    Durum göstergesi

  • Kullanıcı Yorumları:

    İlk bakışta mausenin en önemli özelliği aslında nano alıcıya sahip olması ve MMOG oyuncuları için programlanabilir toplam 13 tuşa sahip olması.Sağ el kullanıma uygun olarak hazırlanan G700'de malzeme yüzeyi mat olarak tercih edilmiş, fare böylece saatler süren oyunlarda bile avuç içinize en iyi şekilde tutunuyor. Mat malzemenin bir diğer avantajı da kolay kolay toz ve parmak izi tutmaması, çizilmemesi. Birçok kullanıcının özellikle parmak izi ve yağlanmadan hoşlanmadığının farkındayız ki görünüşe göre Logitech de durumu biliyor. G700'ün hemen işaret parmağı seviyesindeki üçlü tuş gurubundan bahsedelim. "G8", "G9" ve "G10" olarak adlandırılan bu tuşlar da programlanabilme özelliğine sahip. "G9" ve "G10" standart olarak çözünürlük ayarı için atanmış ama programı sayesinde yeni görevler atayabilirsiniz. Tüm tuşlar ergonomik açıdan birbiri ile farklı yapıda ve böylece basmak kolaylaşıyor. Baş parmak seviyesinde ise dört farklı tuş bulunuyor. Bu tuşlar da "G4", "G5", "G6" ve "G7" olarak adlandırılmış. Dilediğiniz gibi programlayabilirsiniz. Tuşların biraz sağında ise LED göstergeler bulunuyor. Üç kademeli olan gösterge çözünürlükte sarı, profillerde turuncu olarak aydınlanıyor.Ürünün kutusundan bir adet AA tip şarj olabilir pil geliyor. Özel bir pil olmaması son derece hoş; çünkü acil durumlarda bittiğinde kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bir başka durumda da ömrünü doldurduğunda başka marka bir pil kullanabilirsiniz. Yeri gelmişken farenin üç kademeli bir enerji yönetimine sahip olduğunu belirtelim. Farenin özel USB kablosu ile bir anda kablolu hale dönüşebilmesi. Farenin önünde bir alan bulunuyor ve kablo takıldığında farenin kablolu bir oyuncu faresinden farkı kalmıyor. 180 cm uzunluğundaki kablo aynı zamanda fare içerisinde bulunan pili şarj ediyor ve böylece kullanım yarıda kalmıyor. Genel olarak ortaya başarılı bir fare çıkmışa benziyor.


    Shanke - Onur ERDEM

  • Artı/Eksi yönleri
    +5700 dpi
    +12 MP görüntü işleme
    +30G hızlanma
    + Kolay programlanabilen tuşları
    + Kaliteli Malzeme
    + Kablolu kullanım olanağı
    - Tr fiyatı
    - Sadece sağ el yapısına uygun olması

  • Fiyat Linki

    http://www.vatanbilgisayar.com/logitech-910-001759-g700-wireless-5700dpi-laser-gaming-mouse/productdetails.aspx?I_ID=48793

    13. Cyborg R.A.T 7
    < Resime gitmek için tıklayın >

  • Teknik özellikler:
    DPI 25-5600dpi
    50G
    1000Hz
    Tracking Speed - Up to 6m/sec
    Always On
    PTFE "Slick" Feet
    Altın Kaplama Konektörler
    Örgülü Usb Kablo

  • Kullanıcı Yorumları:
    Mouse gayet güzel. Tek sıkıntısı dokununca çok kolay iz kalıyor. Çok iyi tasarlamışlar. Bütün tuşları rahatlıkla kullanılabiliyor. Skatezleri gayet güzel. Yağ gibi kayıyor mouse. 5600 DPI 4 hademe ile ayarlanabiliyor. Üç farklı profil yüklenebiliyor. Yedi tane tuşa sahip. Bir profil tuşu, bir DPI tuşu, 1 precision aim tuşu, 2 ek tuş ve malum sağ ve sol tuş. Birde mouse ortasındaki metal şey tam olarak ne işe yaradığını çözemedim. Ama makro programında atama yapılabiliyor. Sağ ve sol dönerek çalışıyor. USB ucu altın kaplama. Kablosu Logitech G9x gibi. Kolay yıpranmıyor ve sabitleyici gerektirmiyor.
    Mouse gözüktüğü gibi ağır değil. Beş tane altı gramlık ağırlık var. Sağdaki metal parça mousesun tornavidası. Parçaların takılıp çıkarılması ve ayarlanması için kullanılıyor. Altaki üç avuç içine denk gelen parçalar elin uzunluğuna göre ayarlanıyor. Üstünde rakam olan parçalar aynı gözüksede biri diğerinden daha büyük yani büyüğü takınca avuç içini daha yukarda tutuyor. Aşağıdaki video görebileceğiniz üzere ele en iyi şekilde oturması için ayarlanabiliyor.
    Makro programı basit gözüküyor. Ama Logitech G9x in ki kadar detaylı ve kolay değil.


    Aydolan - BF:BC2 oyuncusu


  • Artı/Eksi yönleri
    + 5600Dpi
    + 7 tuş - Ayarlanabilir Makro yapısı
    + Özel Kırmızı Aim Tuşu
    + Ele tam ayarlanabilen Yapı ''Ergonomik''
    + Altın Kaplama USB ve Örgülü Sağlam Kablo
    + Özel Ağırlıkları
    + Yüksek Kullanılabilirlik
    - Türkiyede satışı bulunmaması
    - Makro Programı Win7ye uyumlu değil


    13. Logitech 9x
    < Resime gitmek için tıklayın >
  • Teknik özellikler:
    Max:5700DPI Min:200DPI
    Yedi tane fonksiyon tuşu.
    Dört tane 4gr dört tanede 7gr lık ağırlık.
    12 megapiksel/saniye resim işleme hızı
    30G maksimum hızlanma (ivme)
    3,8m/saniye maksimum hız

  • Kullanıcı Yorumları:

    G9x tam bir FPS canavarı. İstenebilen hertürlü makro atanabiliniyor. Kolaylıkla DPI geçişleri yapılıyor. Üç farklı profil atanabiliyor. Bu profiller farenin altındaki profil tuşundan değiştirilebiliyor. Gene farenin altındaki tekerlek tuşu ayarlanarak; teker tık tık veya normal şekilde dönmesi sağlanıyor. Skatezleri ve usb kablosu çok dayanıklı.

    Aydolan - BF:BC2 oyuncusu


  • Artı/Eksi yönleri
    + 5700Dpi
    + 7 Fonksiyon Tuş
    + Özel Ağırlıklarıla Daha Fazla Hassasiyet
    + Sağlam Yapı
    + Fps oyunlara göre dizayn
    - Fiyat/Performans oranı
  • Fiyat Linki

    http://www.shopmania.com.tr/alisveris~online-klavye-mouse-lar~satinal-logitech-g9x~p-2025298.html


    calısmaya baslayalım suan mouse olarak alınabilecek pro normal kullanım olarak ayırmaksızın mouseleri yazıyorum
    0-25 tl civarındaki alınabilirligi en iyi olan mouse INCA IWM-500GL WIRELESS NANO MOUSE dir.
    25-50 tl arasında ise genel olarak oyun olarak dizayn edilmis orta kalitede olan a4 X7 modelleridir.
    50-75 tl arasında ise LOGITECH M500 LAZER MOUSE üst sıralarda yer alıyor ne kadar eski model bir mouse olsada ele oturma lazer sensörü sayesinde üst sıralarda yer alıyor ancak kablosuz ve günlük kullanım icin alternetifleri mevcut.
    75-100 tl arasında ise tam bir oyun canavar olan LOGITECH G500 GAMING LAZER MOUSE tabiikide burada :D el oturma yönünden sıkıntı vs yasıyorsanız bunun ardıdan bu fiyat kategorisinde azcıcık daha pahalı olsada THERMALTAKE Tt eSPORTS Black Gaming Mouseyede bakabilirsiniz.
    100-200 tl arasında bir sürü seceneklerimiz var tabiki hepsini sunamıyorum ama bunlar arasında ileriki zamanda yıpranmaya baslasada ele ayalanabilir yandan ates tusuna sahip olması nedenniyle CYBORG R.A.T 5 gaming mouse bulunuyor bunun yanında ele oturmasında bazı kislerde sorun yassatsada Logitech G9x Laser Mouse verdigi cok iyi performansla fiyat aralıgında en iyi mouselerden biri bunun yanında bu fiyat aralagında iyi ergomiye sahip olması nedeniyle seriyi razer ürünleri yakip ediyor bunlar arasındaRAZER DEATHADDER GAMER MOUSE 3500 dpi Gaming Mouse V2 OYUNCU FARESİ RAZER Lachesis 4000dpi Gaming Mouse Banshee v2 Blue OYUNCU FARESİ Razer imperator 5600 dpi Gaming Mouse devam ediyor.

    devamı en kısa sürede gelecek konu dada renklendirilip incelemelerin önemli kısmı tutularak ve sürekli güncellenerek daha iyi hale gelecektir





  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P.Escobar -- 28 Eylül 2011; 18:45:36 >

    A
    10 yıl
    Yüzbaşı

    çözünürlüğün mouse un hareketi ile alakası yoktur. eğer ayarladınız çözünürlükte diğer programların falan açılması da yavaşlıyorsa( ekrana gelme süresi) ekran kartınızdan kaynaklı bir şey bu. bu olay sorun değil sadece donanımınızın kaldıramaması söz konusu. çözünürlüğünü düşürerek oynarken sıkıntı çıkarmıyorsa mousle alakalı bir sıkıntı yok demektir.


    Bu mesaja 2 cevap geldi.

    Bu mesajda bahsedilenler: @tembar
    F
    8 yıl
    Yüzbaşı

    konu güncellense çok şahane olur


    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    T
    7 yıl
    Teğmen

    Nasıl yani ne demek bu



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu mesaja 1 cevap geldi.

    Bu mesajda bahsedilenler: @efefps
    T
    7 yıl
    Teğmen

    zevkler ve renkler tartışılmaz. saçma sapan dialoglara girmeye gerek yok. Asus ROG Spathanın piyasa fiyatı 600 TL seviyelerinde. Senin attığın mouseun piyasası belli.


    Bu mesaja 1 cevap geldi.

    Bu mesajda bahsedilenler: @efefps
    G
    7 yıl
    Yüzbaşı

    ucuz ama idare eder oyuncu faresi arıyorum arkadaşlar laptop için tavsiyeleriniz nelerdir



    O
    16 yıl
    Yarbay

    Çalışmanız için teşekkür ederim, devamının gelmesini beklerim



    S
    16 yıl
    Yüzbaşı

    Ellerinize Sağlık Arkdaşlar Güzel bir çalışma.



    N
    16 yıl
    Yarbay

    quote:

    Orjinalden alıntı: shanke

    Orkun abi çok teşekkür ederim! Sürekli güncel kalıp tüm oyun ekipmanlarını arkadaşlara tanıtacağız!

    İncelemeler Alıntı mı?

    Emek vermişin ugraşmışın cok sevindim boyle bir topic acıldıgına insanlar en azından yanlış yonlenmez ve G5 dışında incledigin ekipmanların hepsi mükemmel!İncelemelerin ve topicin devamını dilerim...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 5 Ekim 2008; 19:15:43 >
    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    S
    16 yıl
    Yarbay

    quote:

    Orjinalden alıntı: darkswordman


    quote:

    Orjinalden alıntı: shanke

    Orkun abi çok teşekkür ederim! Sürekli güncel kalıp tüm oyun ekipmanlarını arkadaşlara tanıtacağız!

    İncelemeler Alıntı mı?

    İncelemedeki bütün donanımlar tarafımdan bizzat kullanılıp denenmiştir, fakat bazı arkadaşların yorumları da farklı bakış açılarının da ifadesi açısından eklenmiştir


    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    N
    16 yıl
    Onbaşı

    quote:

    Orjinalden alıntı: shanke


    quote:

    Orjinalden alıntı: darkswordman


    quote:

    Orjinalden alıntı: shanke

    Orkun abi çok teşekkür ederim! Sürekli güncel kalıp tüm oyun ekipmanlarını arkadaşlara tanıtacağız!

    İncelemeler Alıntı mı?

    İncelemedeki bütün donanımlar tarafımdan bizzat kullanılıp denenmiştir, fakat bazı arkadaşların yorumları da farklı bakış açılarının da ifadesi açısından eklenmiştir

    Masallah Hocam:D Tesekkurler cok güzel inceleme olmuş.


    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    S
    16 yıl
    Yarbay

    Yorumlarınızla konuyu renklendirdiğiniz için biz teşekkür ederiz...


    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    B
    16 yıl
    Binbaşı

    Microsoft 1.1 İntelli Küçük eli olan, kalite ve sağlamlık, uzun ömürlü bir mouse isteyen kullanıcılar için idealdir.Hafif ve küçük olması çabuk ve rahat kontrol sağlıyor ve istediğiniz hareketleri rahatça yapabiliyorsunuz...


    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    E
    16 yıl
    Binbaşı

    Konu çok yararlı olmuş arkadaşım yakında klavye,kulaklık,pad incelemelerinide yaparsan sevinirim


    Bu mesaja 2 cevap geldi.
    Ä
    16 yıl
    Yarbay

    Güzel konu

    Fakat senin A4 Tech mouse eski olduğu için öyle galiba.A4 Tech 750BF de mesela öyle bir sorun yok.



    S
    16 yıl
    Yarbay

    quote:

    Orjinalden alıntı: ehhiste

    Konu çok yararlı olmuş arkadaşım yakında klavye,kulaklık,pad incelemelerinide yaparsan sevinirim


    Bu hafta içinde elimize Mx518 gelicek onuda tanıttıktan sonra, mause padlere geçmeyi düşünüyoruz!





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 7 Ekim 2008; 16:01:25 >
    Bu mesaja 1 cevap geldi.
    T
    16 yıl
    Teğmen

    Microsoft Sidewinder yoksa ben buna inceleme demem.


    Bu mesaja 2 cevap geldi.
    N
    16 yıl
    Yarbay

    quote:

    Orjinalden alıntı: Turuncu Kafa

    Microsoft Sidewinder yoksa ben buna inceleme demem.

    Tamam arkadaşım Bunlar kotu 110ytl'ye sidewinder güzel

    Gercekten üzülüyorum verdiginiz boyle mouselara paralara...

    MS 3.0 Hakkında yorum yapmak istiyorum ekleyebilirsin


    Microsoft 3.0 f/p bakımından Dünyada ki en iyi Gaming Fare çok rahat diyebilirim bunun temel sebebide insan eline tam oturan ergonomisi ergonomi olarak bir tek bile kusuru bulunmuyor ve ''internette ki incelemlerde buyuk eller için ideal'' tabiri kullanılıyor ama bu dogru degil elim cok buyuk de degil cok kucukde degil orta boyutlarda ele sahibim ve ''rahatlıkla'' kullanabiliyorum, ve mouse cok hafif buda benim gibi düşük sens de oyuncular için cok iyi cunku mouse durmadan Pad'den kaldıran bırısyım... Mouse'un 2 kotu yanını soyleyebilirim Bunlardan ilki tekerlegi cok ses cıkarıyor ve yandaki ileri geri tuşları esnek. Kendi adıma konuşmak gerekirse zaten ben tekerlegi ve yan tuşları Counter-Strike'da kullanmıyorum. 55ytl verdigin fiyatı gercekten hak ediyor... Eger bir not verecek olursak 9.9/10 verirdim...

    darkswordman


    DeathAdder ergonomi bakımından Microsoft 3.0'dam hic bir farkı yoktur buda ona mükemmel bir ergonomi kazandırmaktadır Ergonomi Hakkında MS 3.0 yazdıklarım bunun içinde gecerli diğer iyi yanlarından biri tamamı kaplı kir tutmaz terletmez yüzeyi eli sık sık terliyenler için iyi, Ter demişken bircok mouse'un temel problemlerinden biri led ışıklarının eli terletmesidir ama bu DA da düşünülmüş ve Razer logosu ışıgı kapatılıyor diger bir iyi yanına gercersek ''mouse her zaman tetikte'' tabirini kullanılırum kullandıgı 3G teknolojisi yüzünden genellikle logitechlerde olan uyuma modu gibi insanı sinirlendirecek şeyler yoktur fiyatı 125ytl civarıdır
    Bu mouse'da MS 3.0 eklesiklerini tamamlanmış yani ''Mouse tek kelime ile mükemmel diyebilirim'' Eger puan verecek olursam 10/10 !

    darkswordman



    S
    16 yıl
    Yarbay

    quote:

    Orjinalden alıntı: Turuncu Kafa

    Microsoft Sidewinder yoksa ben buna inceleme demem.


    Nerden bulalım onu yaw :)) Bi arkta olucaktı bulursak onuda inceleriz kafanı yorma sen!

    Tabi donanımlar keşke ucuz olsada koleksiyonunu yapsak

    darkswordman - teşekkürler hocam





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 9 Ekim 2008; 19:04:55 >
    Bu mesaja 2 cevap geldi.
    Ä
    16 yıl
    Yarbay

    o sidewinder hem fiyatı pahalı hem de performansı kötü.